Üldine ajateenistuskohustus

Vasta
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Re: Henry Sõjaväesaaga

Postitus Postitas soesilm »

Siis aga tuli kutse, mees tuli väkke, samal ajal partner laenas firma lõhki, kantis raha välja ja pani nelja tuule poole ajama. Võite ise mõelda, kuidas on ajateenijana väeosas oma firma rahaasju klattida ja pärast teenistust võlgadega tegelema hakata. Panka sellisel puhul näiteks ei huvita, et sa väeteenistuses oled. Tüüp oli ikka suht masenduses, summad olivad kuuekohalised - seda krooniajal siis.
Millises lõigus see riik siis süüdi oli? :wall:
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

No aga võtaks siis, isand Soesilm, sellesama blogi ja postitaks loo autorile otsesõnu süüdistuse valetamises? Kui see nii on. Mis järjekorda puutub, siis paar lehte tagasi kirjeldas ju keegi peale minu, kuidas teda aasta edasi lükati. Asja olemus sellest tegelikult ei muutu, kui järjekorra asemel toimuvat edasilükkamiseks nimetatakse. Aasta läheb ikka kaotsi. Oletame nüüd varianti, et järgmisel aastal on enamus kutsealuseid kõrgkooli sisse astunud või sõjakooli minejad(mis ei pruugi ju päris utoopia olla) ja asi nihkub taas aasta edasi. See siis ju veel hullem kui järjekord- järjekorras on vähemalt lootus, et järg ka sinuni jõuab, edasilükkamise puhul jääb üle vaid oodata, et EHK võetakse. Ja kuidas see süsteem meil üleüldse toimib? Nagu on olnud lugeda, läbib ajateenistuse vaid 30% kutseealistest. Tähendab see siis seda, et ülejäänud 70% kõiguvadki 9 aastat teadmatuses, keda võetakse ja keda mitte? Ja muideks, siit veel üks punkt NSVL plusside ossa- KUI sa minna tahtsid, siis ei olnud mingit takistust- ära sind korjati. Avalda vaid soovi. Milles riik süüdi on? Ilmselt selles, et pole suutnud luua tingimusi oma kodanikele, kes teda teenida tahavad. Päris nii, et riik ühel heal päeval teatab "Hüppa!" ja kodanik hüppabki, see asi ju ka käima ei peaks. Lugupeetava loogikat lõpuni järgides võiks ju ka pangaröövli, kellele teller kassast rahakoti annab, süütuks lugeda- teller ju andis. Oleks võinud ka mitte anda.
Kui politsei väljakutse puhul ütleb, et vabandage mul on oma nutva lapsega hetkel kõne pooleli - kas keegi kavatseb siis mõistlik olla või?
Kas te lugupeetavad ise ka aru saate kuidas te riigi usaldusväärsust siin kõigutada püüate?
Kulla koomuskivend, vaat selle näite oleks võinud küll toomata jätta, mul on piisavalt kogemusi öisel ajal politseisse helistamisega(ma nimelt rohkem õhtune-öine inimene ja tööpäeva lõpp jääb alatihti järgmisse päeva) ja nende reaktsiooniga helistajatesse, et ses osas mingeidki illusioone veeretada. Riik võiks püüda end selles osas ise usaldusväärsena püüda hoida, kõigutada pole eluliste näidete najal vähemalt minu silmis enam suurt midagi. Viimane kord, kui öisel merel punast raketti märkasin ja sellest telefonile teada andsin(sest näiteks 1182 ei suutnud merepäästekeskuse numbrit leida ja kuulutas selge silmavaate ja sirge seljaga, et sellist asja pole neil olemaski), sain juba hääletoonist aru, et minu palvele sinna sest punasest raketist teada anda lasti kõrge kaarega. Ja kui ma siis koju jõudes ise keskuse numbri üles leidsin ja sinna helistasin, polnud eriti üllatav, et nemad polnud asjast midagi kuulnud. Sama teema- veidi varem- vägivallatsev seltskond, keda liiga palju, et üksi vahele minna. 20 minuti pärast uuesti helistades, et oli mu edastatud infoga ka midagi toimetatud, kosteti häirimatult , et patrull pole veel sinna jõudnud. Mina olin selle ajaga juba Tondilt Viimsi tahaotsa jõudnud. Ja lugupeetav tuleb veel leelotama "...te riigi usaldusväärsust siin kõigutada püüate?" Ma saan aru, et Soesilm on mingitpidi õiguskaitseorganitega seotud, väga valuliselt võetakse asja. Siis vaat- esmalt püüdke see usaldusväärsus luua ja alles siis närige küüsi selle kadumise pärast. Kogu viimase aasta jooksul on mul olnud politsega pistmist kuuel korral ja nendest neli on per..st, ainukesed meeldivad momendid on olnud tänaval konkreetsete tööd tegevate inimestega, mis aga orgqanisatsiooni ja organiseeritust koos selle "usaldusväärsusega" puudutab, siis selles osas on teil ikka kilomeetreid arenguruumi.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

soesilm kirjutas:
Siis aga tuli kutse, mees tuli väkke, samal ajal partner laenas firma lõhki, kantis raha välja ja pani nelja tuule poole ajama. Võite ise mõelda, kuidas on ajateenijana väeosas oma firma rahaasju klattida ja pärast teenistust võlgadega tegelema hakata. Panka sellisel puhul näiteks ei huvita, et sa väeteenistuses oled. Tüüp oli ikka suht masenduses, summad olivad kuuekohalised - seda krooniajal siis.
Millises lõigus see riik siis süüdi oli? :wall:
Millises lõigus riik süüdi siis oli? Jah muidugi, rahaga tema ju ära ei jalutanud.

Riigi põhiline viga on just seesama, millest me siin räägime - inimest hoitakse aastaid teadmatuses ootel. Aga kui ta siiski otsustab oma eluga edasi minna ja see edasiminek noaga läbi lõigatakse ja keegi seda kehva situatsiooni kurjalt ära kasutab, siis seesama inimene on oma probleemiga üksi. Veelgi enam tema käed oma probleemiga tegelemisel on ajateenistuses võrdlemisi seotud. Tollel kirjeldet juhtumil sai küll mees paar kuud varem sõjaväest välja, aga see, et keegi üleval pool üldse probleemi teadvustaks, võttis kuid aega. Summad samal ajal aga kasvasid. Ehk siis süüdi on ka süsteemi jäikus ja hoolimatus indiviidi suhtes.
mx77
Liige

Postitus Postitas mx77 »

Kapten Trumm kirjutas:Sa Lemet ei teinud seda "ajajoont selgeks"?
Tüüp sai ju kirja olla sel ja tol kuupäeval Vahipatis 11 kuud ette.
Mis aastatepikkusest ootamisest sa räägid?
Tüübil oli kuupäeva pealt pea aasta ette kõik teada, ikkagi otsustas ta KRA "üle lasta".
Ise muhku noris ja loodetavalt selle ka sai. Eks issi maksis trahvi kinni (taolised tegelased ikka oma tasku peal Vietnamis ei käi).
Kas tal mitte piletid ENNE kutse saamist ostetud ei olnud?
toomas tyrk See peab ikka üks meeletu edevus ning hea enesearvamus olema, mis sunnib sellist möla sellistes kogustes tootma. Siis nüüd tekib üha rohkem ja rohkem tunne, et ju ikka keegi maksab selle eest.
taara
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas taara »

See piletite värk vähe imelik ju. Väidetavalt olid piletid ostetud. Aga millised piletid? Üks ots Vietnami või oli Eestist Vietnami ja Vietnamist Uus-Guineale jne jne? Aga kuidas saab pileteid ette ära osta ja kõike punkt punktilt planeerida kui reis pidi olema jumal teab kui pikk.
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Et oleks selge - organitega seotud ei ole!
Aga Lemet sina muudkui lahmi!
Nagu on olnud lugeda, läbib ajateenistuse vaid 30% kutseealistest. Tähendab see siis seda, et ülejäänud 70% kõiguvadki 9 aastat teadmatuses, keda võetakse ja keda mitte?
tegelikult jõudis neid viimasel aastal veidi rohkem. Ja nüüd tähelepanu. Need kes ei lähe teenima, kas vajavad ravi või on päris kõlbmatud. Seega ei saa siin mingit juttu olla 9 aastat ootamisest.
N Liidu pluss oli tõesti see, et praktiliselt iga vend võeti ära ... midagi kaheks aastaks tegema :lol: Kui muud polnud teha siis stroibatis ikka mingit segusolkimist leidis!
Ilmselt selles, et pole suutnud luua tingimusi oma kodanikele, kes teda teenida tahavad
- su oma kogemus näitab, et küsimus ongi selles kodaniku tahtmises. Riik pakub välja mingi aja ja koha aga see näe ei sobi. Ja mis on põhjendus? Mul on reis tulekul! Ma pean siin Henryt silmas.

Riigi põhiline viga on just seesama, millest me siin räägime - inimest hoitakse aastaid teadmatuses ootel. Aga kui ta siiski otsustab oma eluga edasi minna ja see edasiminek noaga läbi lõigatakse ja keegi seda kehva situatsiooni kurjalt ära kasutab, siis seesama inimene on oma probleemiga üksi. Veelgi enam tema käed oma probleemiga tegelemisel on ajateenistuses võrdlemisi seotud. Tollel kirjeldet juhtumil sai küll mees paar kuud varem sõjaväest välja, aga see, et keegi üleval pool üldse probleemi teadvustaks, võttis kuid aega. Summad samal ajal aga kasvasid. Ehk siis süüdi on ka süsteemi jäikus ja hoolimatus indiviidi suhtes.
- tõesti sitt riik ....
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Need kes ei lähe teenima, kas vajavad ravi või on päris kõlbmatud.
Kae nalja, jutud kasarmukohtade puudumise tõttu vaid osade ajateenistusse võtmisest on siis alusetud, teenima lähevad kõik kõlblikud ja ülejäänud vajavad ravi või saavad vabastuse. Sain ma õieti aru? Ja et poleks lahmimist- kui suur protsent kutseealistest siis ajateenistuse läbib. Ja palju on sante?? Leheartiklite kohaselt on see ajateenistust läbivateprotsent kuskil alla 40, vähemalt selline mulje on jäänud.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Tüüp on tavaline tattnokk kes läks Austraaliasse. Tema CV-ga võite tutvuda siit:
http://henc.planet.ee/Allowed/CV/Kivima ... -06-19.pdf
Ja kui tema blogi varasemaid postitusi lugeda, siis seal arutleb ta kas viitsib üldse teenistuse ajaks tagasi tulla või mitte. Mina ei leia tema olukorra jaoks ühtegi teda toetavat õigustust.

P.S Isiklikult tunnen 2 noormeest kes tulid ajateenistuse ajaks Austraaliast tagasi sõltumata sellest, et teenistus oli hea ja 2 aastasest viisast jäi ligi 6 kuud kasutamata. Respekt neile.
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

No hea et see niigi läits Lemet.
Sul on õigus, 2012 tunnistati 36% komisjoni läbinutest kõlblikuks. Tegelikult vist 37% sest 1% oli osaliselt kõlblik.
http://www.kra.ee/kodanik-ja-riigikaits ... -aruanded/ - siit leiab kõik vajaliku.
Ülejäänud olid kas kõlbmatud - 27% või ajutiselt kõlbmatud - 34%. Viimased saadetakse koju ja kutsutakse mingi aja pärast tagasi. Ravi on nende kodanike endi probleem. Üsna tihti nad terveks ei saa.
Näiteks 2012 tehti 4170 kutsealuse puhul otsus - kõlbab.
Kutsed teenistusse kutsumiseks saadeti 4400-le (ma saan siis aru, et oldi valmis neid teenistusse võtma).
Teenima saadeti aga 3400.
Sest üle 790 soovis pikendust - ehk 18%.
694 saigi pikendust! Kujuta ette, see sitt riik tegi lausa 88% taotluse teinutest vastutuleku! Ehk iga kuues terveks tunnistatu sai oma tahtmise. Austraalia Henry muidugi sai riigilt vaid nööki .... ja siis veel need teised kelle elu noaga läbi on lõigatud ... 9 aastat ootama peavad ...
Ma ei viitsi selles aruandes rohkem urgitseda ja selgitada, mitu ei ilmunud lihtsalt ja mitu taotlesid kordus med, komisjoni.
Kasarmukohtadega on meil probleem nii kui nii. Osad kohad ei vasta nõuetele ja teistes kohtades on ülerahvastatud.
Ja muuseas - KRAs ma ka ei tööta.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Minuarust võiks need henrikese advokaadid nüüd oma joru lõpetada -eriti sina, vaoinas. Su jutt ei vasta kuskilt otsast tegelikkusele, vaid on piltlikult öeldes pastakast välja imetud probleemi selgitamine. See ei ole mingi tavapraktika, et inimest hoitakse 27-aastaskes saamiseni mingis infosulus, mistõttu ta oma elu elada ei saa. Etteteatamised on piisavalt pikad ja kui keegi plaanib midagi ette võtta, siis KRA telefonid ja seadusandlus õiguste kohta on Eestis avalik info. Kui kellelgi ei meeldi, siis olge lahked ja juhtige oma elugraafikut ise esimesel võimalusel asja kaelast saamisega. Need, kes on selles eas tegijad ja ettevõtjad, küllap nad teavad ka mõistete "kohustus" ja "vastutus" tähendust paremini kui keskmine keska lõpetanud nolk.

Kutsus mindki kodumaa viimati 2013. a mais Kevadtormile. Mul on alaealised lapsed (neist väiksem kaheksakuune) samamoodi hunnik arveid maksta (seepärast võtsin välja puhkuse RÕK-i ajaks, et mitte rahas kaotada), firma, kus minu tööd keegi ei tee (ja kus jäidki probleemid õhku, mida pidin metsas laptopi ja telefoniga "lahingu vaheajal" klaarima - nii mõnigi karjuv tegelane võttis telefonis vaikseks, kui kuulipildujavalangud kostma hakkasid :D ). Oleks võinud ka võtta arstitõendi või teha mingeid vimkasid (nt tähitud kutsele mitte järgi minna), võimalusi on selleks lahkelt pakutud - ja tegelikult ma teadsin, et mitteilmumise korral ka mingeid sanktsioone ei tule. Käisin ära ja ei tulnud taevas sellest alla. Oli ka teisi - osa üksikettevõtjad, kelle jaoks tähendab see paar nädalat lihtsalt seda, et paar nädalat on nende sissetulekuallikas RÕKi tasu). Esiteks oleks kõrvalejäämine lihtsalt ebapatriootlik tegu ja teiseks oma üksuse suhtes ülimalt nõme.

Sestap ajab õiglustunne mul kergelt sapi keema, kui hakkavad sõna võta mingid smartass'idest blogikangelased, kes tegelikult on labased argpüksid ja veel hullem - nendele hakatakse veel takkagi kiitma :twisted:
Viimati muutis Kapten Trumm, 06 Sept, 2013 8:15, muudetud 2 korda kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

alban kirjutas:Tüüp on tavaline tattnokk kes läks Austraaliasse. Tema CV-ga võite tutvuda siit:
http://henc.planet.ee/Allowed/CV/Kivima ... -06-19.pdf
Ja kui tema blogi varasemaid postitusi lugeda, siis seal arutleb ta kas viitsib üldse teenistuse ajaks tagasi tulla või mitte. Mina ei leia tema olukorra jaoks ühtegi teda toetavat õigustust.
P.S Isiklikult tunnen 2 noormeest kes tulid ajateenistuse ajaks Austraaliast tagasi sõltumata sellest, et teenistus oli hea ja 2 aastasest viisast jäi ligi 6 kuud kasutamata. Respekt neile.
Tüüp on passwordi juba peale pannud sellele CV-le :lol:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Illike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Illike »

Riigikaitseosakonnas teatab kutsealune:
"Mina ei saa kaitseväkke tulla!"
"Miks mitte?"
"Veendumuse pärast!"
"Missuguse veendumuse pärast?"
"Ma olen veendunud, et mulle seal ei meeldi!"
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Kui keegi väga soovib juurelda probleemi olemuse üle, siis minuarust ei ole siin probleemiks Eesti seadusandlus, vaid end Eesti kodanikeks miskipärast tituleerivate tiinekaeas tegelaste suutmatus taibata sõnade "vastutus", "kohustus", "kodanik" ja "kodumaa" tegelikku tähendust. Ei saa seda ka neile alati süüks panna, kui seda selgitatud võibolla kunagi pole. Selle kohta ütles Laaneots ühes intervjuus tabavalt, et meie probleem on suutmatus tabada mõistete "vabadus" ja "anarhia" piiri (ehk tihtipeale me peame loomulikuks vabaduseks seda, mis on tegelikult anarhia ja tegematajätmine).

Selleks, et saada USA kodakondsust, on paljude kolmandate riikide tegelaste (vähemalt vanasti oli nii) ainus käegakatsutav võimalus liituda relvajõududega (mis arusaadavalt tähendab peatset A-stani vms tuuri). Seal inimesed riskivad kodakondsuse pärast IED-de vahel eluga, meil täna saab kodakondsuse iga kodakondsusega vanemate kasvatatud kloun automaatselt ja ta tegelikult ei tea või ei taipagi, et kodakondsus ei tähenda ainult seda, et ühiskond on kohustatud teda poputama.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Kapten Trumm kirjutas:Minuarust võiks need henrikese advokaadid nüüd oma joru lõpetada -eriti sina, vaoinas. Su jutt ei vasta kuskilt otsast tegelikkusele, vaid on piltlikult öeldes pastakast välja imetud probleemi selgitamine. See ei ole mingi tavapraktika, et inimest hoitakse 27-aastaskes saamiseni mingis infosulus, mistõttu ta oma elu elada ei saa. Etteteatamised on piisavalt pikad ja kui keegi plaanib midagi ette võtta, siis KRA telefonid ja seadusandlus õiguste kohta on Eestis avalik info. Kui kellelgi ei meeldi, siis olge lahked ja juhtige oma elugraafikut ise esimesel võimalusel asja kaelast saamisega. Need, kes on selles eas tegijad ja ettevõtjad, küllap nad teavad ka mõistete "kohustus" ja "vastutus" tähendust paremini kui keskmine keska lõpetanud nolk.

Kutsus mindki kodumaa viimati 2013. a mais Kevadtormile. Mul on alaealised lapsed (neist väiksem kaheksakuune) samamoodi hunnik arveid maksta (seepärast võtsin välja puhkuse RÕK-i ajaks, et mitte rahas kaotada), firma, kus minu tööd keegi ei tee (ja kus jäidki probleemid õhku, mida pidin metsas laptopi ja telefoniga "lahingu vaheajal" klaarima - nii mõnigi karjuv tegelane võttis telefonis vaikseks, kui kuulipildujavalangud kostma hakkasid :D ). Oleks võinud ka võtta arstitõendi või teha mingeid vimkasid (nt tähitud kutsele mitte järgi minna), võimalusi on selleks lahkelt pakutud - ja tegelikult ma teadsin, et mitteilmumise korral ka mingeid sanktsioone ei tule. Käisin ära ja ei tulnud taevas sellest alla. Oli ka teisi - osa üksikettevõtjad, kelle jaoks tähendab see paar nädalat lihtsalt seda, et paar nädalat on nende sissetulekuallikas RÕKi tasu). Esiteks oleks kõrvalejäämine lihtsalt ebapatriootlik tegu ja teiseks oma üksuse suhtes ülimalt nõme.

Sestap ajab õiglustunne mul kergelt sapi keema, kui hakkavad sõna võta mingid smartass'idest blogikangelased, kes tegelikult on labased argpüksid ja veel hullem - nendele hakatakse veel takkagi kiitma :twisted:

Ma saan aru, et sõber Trumm võttis käesolevaga militaarfoorumi jumala rolli, pani paika lõpliku tõe ja keelas igasugused edasised eriarvamused.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Tüübil vist enesekriitika võime tundub olevat tiba vähe arenenud, ennast peetakse vist mingiks "vastupanuvõitlejaks" (La Resistance) :rip:
http://henc.ee/?p=694#more-694
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 3 külalist