See ongi ju self made man. Mina lõpetasin ka Kükametsa keskkooli reaalharu, astusin sisse ülikooli, kus 70-le kohale oli ligi 500 tahtjat, koolitasin ennast ise oma kulul (kodust polnud seal 90ndate alul midagi eriti saada peale koti kartulite), tollal oli palju selliseid, minu ühika toanaaber (omab praegu doktorikraadi vist juba) oli samasuguse elulooga. Sestap on mul (ja ilmselt paljudel-paljudel taolise elulooga inimestel) kuidagi raske tõsiselt võtta inimesi, kelle karjäärimudel on käinud hõbelusikas suus etappides 1. privaatlasteaed 2. erakool 3. Cambrigde või kehvemal juhul EBS 4. juhtiv töökoht issi firmas. Noh, umbes samamoodi kui ma nelja lapse isana ei võta eriti tõsiselt sotsiaalminister Rõivase tarku märkusi lastega seotud kulude või toimetuleku kohta. They have no idea they are talking about....Olles aga realistlik, siis olles ühe sellise kod. Trummi definitsiooni järgi "eliitkooli" lõpetanu, siis oma klassikaaslaste näite najal võin öelda, et 99% kõigist neist on saanud kõrge või väga kõrge karjäärilennuga inimene või siis neist, kes otsustasid teadusesse minna väga edukad teadlased. Ja kellelgi neist ei aidanud neid selles kaasa vanemate positsioon, koolis saadud nn. sotsiaalne võrgustik ja muu selline pullikaka, vaid oma vaimsed võimed, koolis väga kõva õppimisega omandatud töökus ja õpiharjumused ja enda läbilöögivõime.
http://et.wikipedia.org/wiki/Taavi_R%C3%B5ivas