Kas N Liidus oli ka midagi head?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Olles aga realistlik, siis olles ühe sellise kod. Trummi definitsiooni järgi "eliitkooli" lõpetanu, siis oma klassikaaslaste näite najal võin öelda, et 99% kõigist neist on saanud kõrge või väga kõrge karjäärilennuga inimene või siis neist, kes otsustasid teadusesse minna väga edukad teadlased. Ja kellelgi neist ei aidanud neid selles kaasa vanemate positsioon, koolis saadud nn. sotsiaalne võrgustik ja muu selline pullikaka, vaid oma vaimsed võimed, koolis väga kõva õppimisega omandatud töökus ja õpiharjumused ja enda läbilöögivõime.
See ongi ju self made man. Mina lõpetasin ka Kükametsa keskkooli reaalharu, astusin sisse ülikooli, kus 70-le kohale oli ligi 500 tahtjat, koolitasin ennast ise oma kulul (kodust polnud seal 90ndate alul midagi eriti saada peale koti kartulite), tollal oli palju selliseid, minu ühika toanaaber (omab praegu doktorikraadi vist juba) oli samasuguse elulooga. Sestap on mul (ja ilmselt paljudel-paljudel taolise elulooga inimestel) kuidagi raske tõsiselt võtta inimesi, kelle karjäärimudel on käinud hõbelusikas suus etappides 1. privaatlasteaed 2. erakool 3. Cambrigde või kehvemal juhul EBS 4. juhtiv töökoht issi firmas. Noh, umbes samamoodi kui ma nelja lapse isana ei võta eriti tõsiselt sotsiaalminister Rõivase tarku märkusi lastega seotud kulude või toimetuleku kohta. They have no idea they are talking about....
http://et.wikipedia.org/wiki/Taavi_R%C3%B5ivas
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kapten Trumm kirjutas:...Ja kellelgi neist ei aidanud neid selles kaasa vanemate positsioon, koolis saadud nn. sotsiaalne võrgustik ja muu selline pullikaka, vaid oma vaimsed võimed, koolis väga kõva õppimisega omandatud töökus ja õpiharjumused ja enda läbilöögivõime.
...Sestap on mul (ja ilmselt paljudel-paljudel taolise elulooga inimestel) kuidagi raske tõsiselt võtta inimesi, kelle karjäärimudel on käinud hõbelusikas suus etappides 1. privaatlasteaed 2. erakool 3. Cambrigde või kehvemal juhul EBS 4. juhtiv töökoht issi firmas...
Kuidas need 2 asja peaksid omavahel haakuma?

Nevertheless. Mis ma siin ikka kobisen. Militaar.net-i reeglid on järgmised:
1. Kapten Trummil on alati õigus
2. Kui tundub, et Trumm eksib vaata punkt 1
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Seda ütlesid sina. Mina pole seda öelnud ja kui sa ise süüdistad mind jamas ja ajad ise jama, siis vabanda, aga ma leian, et sul pole sellises teemas moraalset õigust kedagi lolliks nimetada.
Omaarust olen ma üritanud oma vaatenurka seletada, aga sul tekkis raskusi lihtsalt rahulikult asju vaagida, vaid hakkad ise lahmima.
Mis ei muuda muidugi minu öeldut pühaks tõeks (muideks ma sugugi ei arva, et mul antud teemal õigus on).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

Cyberbear kirjutas:Kui ikka põnnile hakatakse esimesest klassist vaikselt kõrva sositama, et sa oled eriline sellepärast, et sa oled siin, siis ega sealt ajupesu tagajärjel head nahka tule. Kui just kodu ei tasakaalusta, mida ta reeglina ei tee. Aga jah, selline "ma olen parem" hoiak jookseb neist inimestest läbi ja halvemal juhul mitte vähe.
Ma nüüd naeran. Kes on siin foorumil see, kes peab end pädevaks paljudel, et mitte öelda enamuses teemas sõna võtma? Selliseks parimaks/eriliseks?
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Eks see kiunata, kes end puudutatuna tundis... :lol:
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Lemet kirjutas:Eks see kiunata, kes end puudutatuna tundis... :lol:
"Kiunuma" ajab ka rumaluse pidev suures koguses eksponeerimine.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Seda ütlesid sina. Mina pole seda öelnud ja kui sa ise süüdistad mind jamas ja ajad ise jama, siis vabanda, aga ma leian, et sul pole sellises teemas moraalset õigust kedagi lolliks nimetada.
Omaarust olen ma üritanud oma vaatenurka seletada, aga sul tekkis raskusi lihtsalt rahulikult asju vaagida, vaid hakkad ise lahmima.
Mis ei muuda muidugi minu öeldut pühaks tõeks (muideks ma sugugi ei arva, et mul antud teemal õigus on).

Nagu alati sellistel puhkudel jätsid sõbralikult tähelepanu alt välja vastuolu teksti vahel, mida sa kommenteerisid ja sinu kommentaari vahel. Sinu abistamsieks tõin isegi rasvaselt välja teineteisele vastukäivad kohad. Valikuline disput paistab olevat sinu põhimeetod ebamugavate teemade vältimiseks ja selliselt platvormilt on mõnus teisi lolliks sildistada. Aga mis teha. Vaata punkt 1.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Ja vastuolu seiseb milles?
1. lõigus on kirjeldatud "self made man" mida meile elavalt mx77 oma klassikaaslaste najal kirjeldas
2. lõigus on kirjeldatud "hõbelusikas suus" juhtum (mida ma tõesti tõsiselt ei võta).
Milles seisneb vastuolu?
Aga mis teha. Vaata punkt 1.
Aga mis teha, jätaks selle madala sildistamise vahest kõrvale?
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Kapten Trumm kirjutas:Ja vastuolu seiseb milles?
1. lõigus on kirjeldatud "self made man" mida meile elavalt mx77 oma klassikaaslaste najal kirjeldas
2. lõigus on kirjeldatud "hõbelusikas suus" juhtum (mida ma tõesti tõsiselt ei võta).
Milles seisneb vastuolu?
Aga mis teha. Vaata punkt 1.
Aga mis teha, jätaks selle madala sildistamise vahest kõrvale?

Mees kirjutas selgelt, et ta käis eliitkoolis. Miks tollal eliitkoolis käinu on self-made man ja tänapäeval "hõbelusikas suus" indiviid? Pealegi kui sa vaid teaksid kui raske on Cabridge ülikooli sisse saada, siis sa saaksid aru, et "hõbelusikas suus" on praktikas selle peaaegu-et vältimatu eeltingimus ja ka nende seast valitakse vaid parimad.
Viimati muutis Kilo Tango, 26 Sept, 2013 13:26, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Mina lõpetasin ka Kükametsa keskkooli reaalharu, astusin sisse ülikooli, kus 70-le kohale oli ligi 500 tahtjat, koolitasin ennast ise oma kulul (kodust polnud seal 90ndate alul midagi eriti saada peale koti kartulite),

Mina võtan igastahes mütsi maha Kapten Trummi sihikindluse ees. Nii kõrges eas veel haridust omandama minna, mitte igaüks pole selleks suuteline, enamus mõtleb veel vaid pensionile jäämise peale.
Kui Trumm, nagu ta ise mulle kinnitas, on praegu umbes 80-90, siis lõpetas ta keskkooli ning läks ülikooli 60-70 aastasena. Kõva sõna!
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Sho kirjutas:Mina lõpetasin ka Kükametsa keskkooli reaalharu, astusin sisse ülikooli, kus 70-le kohale oli ligi 500 tahtjat, koolitasin ennast ise oma kulul (kodust polnud seal 90ndate alul midagi eriti saada peale koti kartulite),

Mina võtan igastahes mütsi maha Kapten Trummi sihikindluse ees. Nii kõrges eas veel haridust omandama minna, mitte igaüks pole selleks suuteline, enamus mõtleb veel vaid pensionile jäämise peale.
Kui Trumm, nagu ta ise mulle kinnitas, on praegu umbes 80-90, siis lõpetas ta keskkooli ning läks ülikooli 60-70 aastasena. Kõva sõna!

Olgu vahenükkena öeldud, et Kükametsa lapsed (minu teada seal külas lapsi praegu ei ole aga see on muutuv suurus, sest vahest ööbivad seal kitsed) käivad Põltsamaal koolis :-)
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Mina võtan igastahes mütsi maha Kapten Trummi sihikindluse ees. Nii kõrges eas veel haridust omandama minna, mitte igaüks pole selleks suuteline, enamus mõtleb veel vaid pensionile jäämise peale.Kui Trumm, nagu ta ise mulle kinnitas, on praegu umbes 80-90, siis lõpetas ta keskkooli ning läks ülikooli 60-70 aastasena. Kõva sõna!
Kui palju peab 90-kraadist hundijalavett tarbima, et 90ndatest saaks vanus 90? Vist liitrite kaupa? Ära rohkem peale võta, nädalavahetus on veel ees.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Miks tollal eliitkoolis käinu on self-made man ja tänapäeval "hõbelusikas suus" indiviid?
Hõbelusikast:
kelle karjäärimudel on käinud hõbelusikas suus etappides 1. privaatlasteaed 2. erakool 3.
Cambrigde osas võtan sõnad tagas, mitte et ei teaks taset (nagu sa kohe automaatselt eeldad, KT), vaid utreeritud näitena on ebaõnnestunud.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Kui palju peab 90-kraadist hundijalavett tarbima, et 90ndatest saaks vanus 90? Vist liitrite kaupa?
Mul pole aimugi. Ma eluaeg karsklane olnud.

Aga võttes arvesse Kapten Trummi selgitust tema vanuse kohta:
asju on riigiasutustega igapäevaselt tulnud ajada mul umbes selline arv aastaid kui siin on vaoina ja Sho elu väljaspool mähkmeid
siis on see 90 veel isegi vähe pakutud. Egas Kapten Trumm ka riigiasutustega kohe mähkmetest suhtlema ei hakanud.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Sho kirjutas:Kui palju peab 90-kraadist hundijalavett tarbima, et 90ndatest saaks vanus 90? Vist liitrite kaupa?
Mul pole aimugi. Ma eluaeg karsklane olnud.

Aga võttes arvesse Kapten Trummi selgitust tema vanuse kohta:
asju on riigiasutustega igapäevaselt tulnud ajada mul umbes selline arv aastaid kui siin on vaoina ja Sho elu väljaspool mähkmeid
siis on see 90 veel isegi vähe pakutud. Egas Kapten Trumm ka riigiasutustega kohe mähkmetest suhtlema ei hakanud.
IRW :-D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline