Mis Ukrainas toimub? vol.1

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
HeiniR
Liige
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas HeiniR »

Atnekas: Need mehed, kes on hoidnud naisi keldrites aastaid kinni, vägistanud ja seejärel kas aidanud järetulija ilmale tuua või lausa tappa. No ei saa ka nende puhul rääkida mingist vaimunõrkusest. Nõrga vaimuga inimesed ei suuda selliseid asju teha!
Kas saad panna Putini sellisega ühele joonele? Ma sügavalt kahtlen...
Reigo: Seega kui oli üleüldiselt tavaks sageli peksa anda, siis ei olnudki rasket lapsepõlve ega vägivalda?
Tahtsin sellega öelda seda, et ühiskondlikud normid on ju muutunud, tänapäeval ei tohigi lapsele "vastlakukalt" anda, siis oli aga normipiirang teine.

Nt. Juhtusin nägema mõni päev tagasi ETV2 pealt saadet Kaitseliidu ajaloost, kus kodutütarde organisatsiooni juhi Anne Eenpalu käitumine noorte tütarlastega ajas mind naerma, kuna tekitas seoseid just nt. Hitlerjugendi vms stiiliga, kuid samas kasvatas/õpetas ta lapsi selle joone järgi (vähemalt minu arvates), mis 30.ndate Eesti Wabariigis oligi kooliõpetaja stiiliks, s.t. range kord ja õpetaja autoriteet. Tänapäeval aga ajab see minusugust noort inimest veidi naerma ja küllap seetõttu, et meie ühiskondlik käitumisnormistik on muutunud.
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Poti soldat »

Siin läheb juba liiga detailseks psühholoogia aruteluks. Üldiselt meie võimalused Putinile adekvaatset diagnoosi panna on äärmiselt piiratud nii et sellele väga auru ei tasu panna. Võib-olla oleme tõesti kamp paranoikuid aga samas heausklikud tüübid on varemgi ajaloos kõrvetada saanud nii et vähe pole ja meie positsioon ei soodusta mingit hea usul põhinevate riskide võtmist.
Reigo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Reigo »

Need ühiskondlikud normid ei puutu asjasse kui vastata küsimusele, kas Hitleri psüühika võis olla mõjutatud isapoolsest vägivallast. Pealegi olevat Hitleri isa ka oma naisega (Adolfi emaga) karm olnud. Sellel võib lapse psüühikale samuti mõju olla.
atnekas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas atnekas »

HeiniR kirjutas:
Atnekas: Need mehed, kes on hoidnud naisi keldrites aastaid kinni, vägistanud ja seejärel kas aidanud järetulija ilmale tuua või lausa tappa. No ei saa ka nende puhul rääkida mingist vaimunõrkusest. Nõrga vaimuga inimesed ei suuda selliseid asju teha!
Kas saad panna Putini sellisega ühele joonele? Ma sügavalt kahtlen...
Kas ma olen seda väitnud?

Minu väide on see, et kui keegi on hulluks läinud ja teda vaevad kinnisideed, siis see ei tähenda veel seda, et teda vaevab vaimunõrkus. Nii nagu ei vaeva vaimunõrkus eelpool mainitud seksuaalkurjategijaid. Sina lihtsalt lähtusid sellest, et kas on vaimunõrkus või ei ole ja kui ei ole, siis on kõik korras.

PS. isiklikult arvan, et riigi või mõne muu suure institutsiooni juhtimisega ei tohiks tegeleda inimesed, keda on välja õpetatud eriteenistused (riigist ja riigikorrast olenemata). Tegemist on väga võimekate ja tublide oma ala spetsilistidega, kuid millegi suurema juurde ei tohiks neid ka lasta, sest nende ajud on komposteeritud. Arvan, et ka meie Kross on üsna hea ekspert mitmetes küsimustes, kuid eksperdisk peakski jääma. Juhtivale kohale selliseid lasta on ühiskonnale ohtlik.
.
Viimati muutis atnekas, 19 Mär, 2014 11:26, muudetud 1 kord kokku.
--- d9ebae53a4f41a4339ca904acd88468c ---
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

denis23 kirjutas:Krimmi majandusest lühidalt.

Kõige suurem probleem on vesi, mis tuleb suure kanali kaudu Ukrainast. Ilma selle veeta on põllumajandus Krimmis võimatu.

Gaas ei ole probleem - Krimm toodab gaasi rohkem kui tarbib.

Elekter ei ole probleem, kuna seda on võimalik kiiresti tuua Venemaalt.

Maaismaühenduse Venemaaga on võimalik luua umbes aastaga (ehitada silla ning raudteed Kubanist)
Selle ühenduse logistika ning majanduslik effekt on tugevam kui olemasoleval ühendusel.
Silla ehitus oli päevakorras viimased 22 aastat, kuid Ukraina pool seda torpedeerinud mõistetavatel põhjustel.

Turistidest on 3/4 ukrainlased, kes tulevad Krimmi enamasti oma autodega. Üht teist tuleb rongide ning bussidega, ning üsna vähe - lennukitega.
Krimmis on 1 töötav lennujaam, Simferopolis. Nädalas toimub ca 12 Boeing 737 reise Kievisse, paar reisi Moskvasse. Suvel mõistagi neid on rohkem.
Teine lennujaam on Sevastopolis, aga seda käivitada ei ole suutnud.
Lääne turiste on minimaalselt.
Kruiislaevad üldiselt Krimmi ei külasta.

Teed on väga head. Raudteevõrk on korralik.
Kõige levinum tööstusharu on ehitus ja ehitusmaterjalid. Ka veinitööstus.
Kõige suurem probleem on elanikud - kahest miljonist on tööealisi/võimelisi 215000.
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Poti soldat »

Kurjam kirjutas:Kõige suurem probleem on elanikud - kahest miljonist on tööealisi/võimelisi 215000.
Millel see number põhineb?

edit: üldiselt on Krimm alguses kahtlemata meeletu rahaauk aga samas ei saa eitada et sellel on vähemalt mingi perspektiiv hakata ära tasuma kaugemas tulevikus, erinevalt Venemaa Kaukaasia rahaaukudest.
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

Putin kuulutas välja „Vene ajalooliste alade” tagasikahmamise poliitika
http://epl.delfi.ee/news/valismaa/putin ... d=68267291
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
indre599
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas indre599 »

Manurhin kirjutas:Putin kuulutas välja „Vene ajalooliste alade” tagasikahmamise poliitika
edasi läheb artikkel tasuliseks,kas kellelgi on infot mis sealt edasi tuleb?
atnekas
Liige
Kontakt:

postitus kustutatud.
Viimati muutis atnekas, 19 Mär, 2014 11:59, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

denis23 kirjutas:Ma ütleksin, et mitte "terav kommentaar" aga asjad on suhteliselt oma nimedega nimetatud - kui keegi näeb välja nagu nats, räägib nagu nats ning käitub kui nats , siis ta ongi nats.

Ja Svoboda ja Parem Sektor ongi natsid.
Eks venelaste endi fashism sünnitab nii mõndagi. Vägivald sünnitab vägivalda.
denis23 kirjutas:Lihtsalt mõtlemisaineks.
Just-just, ilma sinu selgitavate kommentaarideta käib keskmisele foorumi lugejale videomaterjalist aru saamine üle jõu. Ole sa terve aitamast.
Irw ja orw, naelapea pihta :lol: Ta paistab selline olemagi, et on tema arvamus, see on ainuõige ja püha. Teised on lollid kõik, mõelda keegi ei oska. Pmst võiks teda veidi Ansipiga võrrelda. Tollel on sama probleem. On Ansipi arvamus ja kõik teised on lollid.
Svejk kirjutas:Teema ujub ikka väga pervest perveni.. :)
Leidsin sellise südantsoojendava uudisnupu Lääne- Ukrainast:
http://glavnoe.ua/news/n170053
Ehk et vene kaupu on asutud boikoteerima ja Ukraina ja lääne tavaariga asendama.
Ja nüüd teen pattu isegi (siit edasi võib tõsta uude teemasse näit. "Kuidas aidata Ukrainat" vms.)
Linki ei saa kahjuks panna, kuna ise ei ole FB`s kuid sõbrannat nägin laikivat mingisugust kommuuni a la ostame Ukraina tooteid.
Isiklikult promoksin väga Ukraina majoneesi ja erinevaid kastmeid valmistavat Chumak nimelist tootemärki - võrreldes meie kohalikega on Chumaki majoneesis kasutatud rapsiõli asemel kvaliteetsemat õli ja see on tõesti (minu meelest) palju maitsvam, samuti tuleb Ukrainast väga head õlut. Kirjasõber Ukrainast soovitas oma lemmikut "Rogan i nimelist toodet, kuid seda pole ma kahjuks Eestis lettidel märganud. Juba aastaid ei osta enam rapsiõli, vaid päevalille- ja oliivõli, nüüd märkasin ehmatusega, et olen ostnud vene oma - Ukraina oma on muideks Oilio märgi all müüdav soodne päevalilleõli.
Ja lõpetuseks Ukraina Pekk. Kes proovib, see juurde soovib! Head isu ja Ukraina toetamist kõigile :P
Ma olen juba paar kuud poest ostes jälginud silte et ma ei satuks ostma enam Vene kraami. Ei ole mõtet paaria riiki toetada.
Kapten Trumm kirjutas:Vahekokkuvõte tänahommikuse seisuga (nii öelda Strategische Morgenmeldung):
6. Eesti poliitikud käitusid ootuspäraselt tavalise ignorantsi tasemel - kui paistab midagi ebameeldivat, siis pisenda seda ja tee seda olematuks.
7. Reformierakonna tegevus ja selle ajastus on lausa halva lõhnaga.
Seda reformierakonna asja ma olen ise ka mõelnud. Oli siin mingi intervjuu kus Paeti käest küsisti arvamust Krimmi sündmuste kohta. Paeti vastas nagu oskas, ta tundub üldse ausam mees olema. Aga tagaplaanil oli herr Ansip, kes niheles ja kel oli ilmselge halvustav nägu peas. Näoilme oli ikka väga kahtlane sel vennikesel, nagu ei oleks nõus Paeti vastusega. Lisaks veel see teema et Savisaar pole enam nii sõber moskvas. Ansip ei ole peale pronksööd eriti millegagi enam hakkama saanud. Seemneid sõid vahepeal. Aga see oli teine teema.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

atnekas kirjutas:
indre599 kirjutas:
Manurhin kirjutas:Putin kuulutas välja „Vene ajalooliste alade” tagasikahmamise poliitika
edasi läheb artikkel tasuliseks,kas kellelgi on infot mis sealt edasi tuleb?
Kustutan postituse 30minuti pärast.
Oi näe, keegi oli juba pastebin-i üles pannud.

http://pastebin.com/b1pr9Jqk
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Manurhin »

atnekas kirjutas:No olgu, nagu lubatud...
Kustutan postituse 30minuti pärast.
Milleks kustutada? Vahet pole, kas loed seda tasuta mõnes kohvikus või raamatukogus paberlehest või siit foorumist või ostad tasulise artikli ja kutsud kõik militaarnetlased omale koju külla seda sinu arvutist lugema.
Viimati muutis Manurhin, 19 Mär, 2014 11:57, muudetud 1 kord kokku.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Kasutaja avatar
denis23
Liige

Postitus Postitas denis23 »

Kurjam kirjutas:
denis23 kirjutas:
Kõige suurem probleem on elanikud - kahest miljonist on tööealisi/võimelisi 215000.

See on b-shit. Oluliselt rohkem. Kuigi, näiteks, Sevastopolis pensionäride osakaal kõige suurem Ukrainas (mõistetaval põhjusel).
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
Kurjam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kurjam »

Poti soldat kirjutas:
Kurjam kirjutas:Kõige suurem probleem on elanikud - kahest miljonist on tööealisi/võimelisi 215000.
Millel see number põhineb?

edit: üldiselt on Krimm alguses kahtlemata meeletu rahaauk aga samas ei saa eitada et sellel on vähemalt mingi perspektiiv hakata ära tasuma kaugemas tulevikus, erinevalt Venemaa Kaukaasia rahaaukudest.
Venelaste omad andmed, viide on siinsetes postitustes juba antud
atnekas
Liige
Kontakt:

Manurhin kirjutas: Milleks kustutada? Vahet pole, kas loed seda tasuta mõnes kohvikus või raamatukogus paberlehest või siit foorumist või ostad tasulise artikli ja kutsud kõik militaarnetlased omale koju külla seda sinu arvutist lugema.
By law on selline asi piraatlus. Palun Sind, et kustutaksid/redigeeriksid selle osa oma postituses, mille kirjutasin mina.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline