http://www.inforesist.org/sekretnye-mat ... -v-ukraine
Hea TCN saade sellest kuidas toimub Venemaa poolt juhtimine.
Hästi on ära toodud ajalised momendid,kuidas separatistide hulgas on vähenenud kohalike osakaal ja kuidas neid asendatakse eriüksuslastega Venemaalt.
Hästi on ka kirjeldatud seda GRU-d.
Mulle meenub kokkupuude nende härradega laevastikus,sellised tagasihoidlikud ohvitserid olid.Üks kolmanda järgu kapten ja teine teise järgu kapten.
Kureerisid meie väeosa,mis tegeles ka selle Novaja Zemlja tuumapoligoniga.
Ühel päeval kargasid korrapidajaruumi,kus olin väeosa ohvitserist korrapidaja abiline.Olin just saatnud päevnikud garaazi mingit asja tooma,kui nigu maa alt minu ees seisid.Kusjuures nägin neid esimest korda vormis,tavaliselt jõlkusid staabis erariides.
Noh,eks ma siis viskasin kulpi,raporteerisin nagu kord ette nägi,kus korrapidaja on ja kes ma ise olen.
Nad aga sedasi kohe sõbralikult mulle,et vabalt ja hakkasid mind ees ja isanime pidi järgi teretama.
Venelastel see komme perekonnanime mitte kasutada aga,kui raporteerisin siis ütlesin oma ees ja perekonnanime,nii,et isanime olid nad mu toimikust vaadanud.See tegi muidugi valvsaks.
Istusid siis laua taha,lahkelt lubasid minulgi istet võtta ja hakkasid Eestist ja selle ajaloost rääkima.
Olin väeosa postiljon ja suhtlesin tihedalt meestega,eks selle pärast tahtsid vist koputajaks meelitada.
Saatsin nad delikaatselt kukele.Hiljem,kui koju hakkasin minema,väeosa kirjutaja kutsus mind enda juurde , pabereid üle andes mainis,et mul pole lootustki kunagi välismaale sõita.Küsimusele miks,ütles ta ,et mul mingi jama selle GRU-ga,olevat mingi resolutsiooni toimikusse pannud,et ebausaldatav kodanik ja salastatuse tõttu,millele meie väeosa oli allutatud,mind ei saa teise riiki lubada.
Aga rääkida oli nendega päris huvitav,polnud mingid kirvega vehkivad militsionäärid või kroonus nähtud pooletoobised ohvitserid,kes oma nina alt kaugemale ei näinud.