Välitöödest lahingupaikadel
-
- Liige
- Kontakt:
Enne kui maastikule minna, tuleks ikka natuke teadmisi omandada. Või kuidas ? Isegi A kati pioneeriks ei saada kohe põllule minnes ...
Mis puutub Drevingu poolt kirjeldatud lahingupaikadesse jne, siis toon ainult ühe näite:
Enam ei ole. Kast avastati juba 1941 aastal kohalike meeste poolt. Sisaldas peale "vähemväärtusliku" ka polgukassat, mille mehed pooleks tegid ...
Seega: pole midagi uut selle päikese all
Pealegi ei ole ma sugugi veendunud, et mina isiklikult näiteks Drevingu poolt läbiviidavale õppepäevale läheksin.
Õppepäevadest kirjutades pidasin ma võimalike esinejatena silmas pigem neid inimesi, kes võiksid riiklike institutsioonide poolt rääkida reaalselt vajalikest asjadest.
Näiteks juriidilised küsimused - paar tundi ja küsimused;
mõni arheoloog võiks selgitada teatud nüansse;
mõni muinsuskaitse spetsialist;
kindlasti peaks keegi rääkima midagi lahingumoonast;
loomulikult ka erinevate poolte sõjavägedest jne.
Paha ei oleks ka mõnda ajaloolast esinema kutsuda.
Loomulikut ei ole kõigi nende teemade käsitlemine mõeldav ühe päeva jooksul, kuid alustuseks paar-kolm esinejat poleks paha.
Kahtlen, kas Dreving võiks vastata ülalloetletud valdkondades küsimustele ...
Mis puudutab aga konkreetselt sõjahaudu, siis ka selleks on EV-s justkui instantsid olemas ...
õ
Mis puutub Drevingu poolt kirjeldatud lahingupaikadesse jne, siis toon ainult ühe näite:
Eks neid legende on palju. Nii ka Tapiku metsa sõjasihiga. Räägitakse, et kusagil seal on purustatud vene väeüksuse arhiividokumentide kast peidetud.
Enam ei ole. Kast avastati juba 1941 aastal kohalike meeste poolt. Sisaldas peale "vähemväärtusliku" ka polgukassat, mille mehed pooleks tegid ...
Seega: pole midagi uut selle päikese all

Pealegi ei ole ma sugugi veendunud, et mina isiklikult näiteks Drevingu poolt läbiviidavale õppepäevale läheksin.
Õppepäevadest kirjutades pidasin ma võimalike esinejatena silmas pigem neid inimesi, kes võiksid riiklike institutsioonide poolt rääkida reaalselt vajalikest asjadest.
Näiteks juriidilised küsimused - paar tundi ja küsimused;
mõni arheoloog võiks selgitada teatud nüansse;
mõni muinsuskaitse spetsialist;
kindlasti peaks keegi rääkima midagi lahingumoonast;
loomulikult ka erinevate poolte sõjavägedest jne.
Paha ei oleks ka mõnda ajaloolast esinema kutsuda.
Loomulikut ei ole kõigi nende teemade käsitlemine mõeldav ühe päeva jooksul, kuid alustuseks paar-kolm esinejat poleks paha.
Kahtlen, kas Dreving võiks vastata ülalloetletud valdkondades küsimustele ...
Mis puudutab aga konkreetselt sõjahaudu, siis ka selleks on EV-s justkui instantsid olemas ...
õ
Oioi mis kenad uudised. Tasub ikka järgi küsida küll. Omale küll midagi taolist ei meenu, ka ei seo mind KL-iga mitte miski, ega ole kunagi sidunudki.
Aga noh, eks kirjutada võib ju kõike. Ei ole mingit "tähelendu" püüdnud arendada. Ega siin tõesti pole mõtet pikalt lennata, kõik mida siit tahtsin, olen saanud. Ei ole tulnud siia Kükkametsa meestega vaidlema. Äkki siis teate seda ka, et 92. a. tahtis KL väga seda kaevamissüsteemi arendada. Oli isegi nõupidamine 2. osakonna eestvedamisel. Paraku otsustas riik teisiti.
Ei tea kelle "hääletoruga" on tegemist, aga ega ma nii kehv mees ka pole, et mul nüüd ühtegi vaenlast pole.
Võiksin ka nüüd sõpruskonna siia leheküljele lahti lasta, kes siin kõik sõna võtaksid- kuid milleks. Pealegi on minul siiski nimi olemas ja selles osas olen vist õpetajast ausam mees.
Aga noh, eks kirjutada võib ju kõike. Ei ole mingit "tähelendu" püüdnud arendada. Ega siin tõesti pole mõtet pikalt lennata, kõik mida siit tahtsin, olen saanud. Ei ole tulnud siia Kükkametsa meestega vaidlema. Äkki siis teate seda ka, et 92. a. tahtis KL väga seda kaevamissüsteemi arendada. Oli isegi nõupidamine 2. osakonna eestvedamisel. Paraku otsustas riik teisiti.
Ei tea kelle "hääletoruga" on tegemist, aga ega ma nii kehv mees ka pole, et mul nüüd ühtegi vaenlast pole.
Võiksin ka nüüd sõpruskonna siia leheküljele lahti lasta, kes siin kõik sõna võtaksid- kuid milleks. Pealegi on minul siiski nimi olemas ja selles osas olen vist õpetajast ausam mees.
vdreving kirjutas:Raudristile: Homme panen saadetise teele. Võibolla on miskit rõõmu.
Lugupidamisega V. Dreving
Hr. Drevingu kiituseks annan teada, et saadetis jõudis kohale ja ka rõõmu leidus selles.
Igal juhul suur tänu!
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
laibaäri
Polekski nagu arvanud, et EV-s kohe selline äriliik nii populaarne on kui kondikauplemine. Aga arutelu on vägev, võta või jäta. Kedagi (või siiski, et "peaaegu kedagi")ei huvita maasisesed uurimistööd, vaid ikka kuidas neid va konte kätte saada ja võimalikult kasulikult maha ärida.
Nüüd hakkan ma aru saama sellest tavainimeste kõõrdpilksest suhtumisest, kui juttu tuleb metallidetektoriga metsaskäikudest ja labida muldalöömisest.
Nüüd hakkan ma aru saama sellest tavainimeste kõõrdpilksest suhtumisest, kui juttu tuleb metallidetektoriga metsaskäikudest ja labida muldalöömisest.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!
Stellung halten und sterben!!
Køigepealt vabandan klaveri pærast, pole hetkel eestiskeelset kæepærast.
Ma ei saa aru, miks see teema koguaeg niipalju poleemikat tekitab!?
Ja mis kuradi æriks te seda nimetate, no tulge møistusele! Isiklikult mulle on kaevamine puhas hobi ja naudingut pakkuv tegevus. Uhtegi konti pole maaseest vælja kaevanud ja ei kavatse ka seda teha! Ma arvan, et peale minu on siin palju selliseid. Kellegil on mingi haiglane huvi, seda teemat koguaeg teravana hoida! Puudke ikka hoida seda head ja kultuurset mainet, mis sellel foofumil on.
Ma ei saa aru, miks see teema koguaeg niipalju poleemikat tekitab!?
Ja mis kuradi æriks te seda nimetate, no tulge møistusele! Isiklikult mulle on kaevamine puhas hobi ja naudingut pakkuv tegevus. Uhtegi konti pole maaseest vælja kaevanud ja ei kavatse ka seda teha! Ma arvan, et peale minu on siin palju selliseid. Kellegil on mingi haiglane huvi, seda teemat koguaeg teravana hoida! Puudke ikka hoida seda head ja kultuurset mainet, mis sellel foofumil on.
Teema on kuidagi käest ära vajunud ja pole mõtet seda üleval hoida. Juhin tähelepanu, et minu pakkumine nägi välja hoopis teistsugune. Kes sellest aru sai, see sai.
Kes privas ühendust võtsid-tänan usalduse eest! Omalt poolt luban, et ei peta Teie lootusi.
Pakkusin välja esimese kokkusaamise märtsis, kuigi see võib toimuda minugipoolest varem. Kokkusaamine on vajalik selleks, et kuulata ära Teiepoolsed ettepanekud ja järgnev paika panna kõigile võimalikult vastuvõetaval moel.
Tõnuv: saada privasse aadress, panen ka sulle midagi posti nagu lubasin.
Üldse on üks meeldiv foorum, sest leian, et ka minul on siit üht-teist õppida.
Jätkake samas vaimus.
Tänan.
Kes privas ühendust võtsid-tänan usalduse eest! Omalt poolt luban, et ei peta Teie lootusi.
Pakkusin välja esimese kokkusaamise märtsis, kuigi see võib toimuda minugipoolest varem. Kokkusaamine on vajalik selleks, et kuulata ära Teiepoolsed ettepanekud ja järgnev paika panna kõigile võimalikult vastuvõetaval moel.
Tõnuv: saada privasse aadress, panen ka sulle midagi posti nagu lubasin.
Üldse on üks meeldiv foorum, sest leian, et ka minul on siit üht-teist õppida.
Jätkake samas vaimus.
Tänan.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 12 külalist