Siis ju kaks väeosa tõrvatilgastunud...üks Paldiskis ja teine Tapal....ma ei tee Kalevil ja Tagalal väga vahet, asukoht oli/on sama ja ka väljaõpe sama..

Siis ju kaks väeosa tõrvatilgastunud...üks Paldiskis ja teine Tapal....ma ei tee Kalevil ja Tagalal väga vahet, asukoht oli/on sama ja ka väljaõpe sama..
Kalev on pataljon vaid nime poolest.Kalevi kutt,kellele septembri alguses juhtusin küüti pakkuma,tuli veel Paldiskist.Minu mäletamist mööda ei teadnud temagi veel,millal kolimine ühele poole saab või millal teda Tapale kolitakse.
pagan kirjutas:Mind isiklikult kaitseliitlase finantsilise premeerimise programmid eriti ei motiveeriks.
Samas kui selle raha kulutada kiiremasse reageerimisse, paremasse kaitstusse, suuremasse tulejõusse jne jne. Siis tooks edevam varustus kohale ka vihasemad mehed.
Või siis edevam varustus aktiivsematele?
Sest usk ülesannete teostatavusesse (ülesannete, mida kogu aeg juurde riputatakse), ELAVJÕU-KADUDE vabalt, kasvab.
Edevam varustus tõstaks ka prestiiži. Hetkel suhtutakse kohati KL-i kui EKV sõjasulasesse.
Ka Ukraina kogemus näitab, et vihased vabatahtlikud on ressurss mille laristamine on omariiklusele kahjulik ja isegi hukatuslik.
Kaitseliitlased on reeglina ennastohvedavalt abivalmid kodanikud, ühiskonna aktiivsed seadusekuulekad liikmed. Paljud on ka eestvedajad ja spetsialistid. Mõni relvahull muidugi ka sekka.
Ja vabatahtlike edukas panustamine on ka laiemalt innustav jõud.
Kohati resultatiivsemgi kui regulaararmee.
Mul on muidugi selline naiiv-idealistlik nägemus asjast. Aga omakasu mille pärast KL-i astutakse on ikkagi kaudne (pere ja pärandi säilimine), mitte see RÕK-i palk.
P.S. Iga elu laristamine on hukatuslik. Aga hetkel lastakse kesine KL kiirema reaktsiooni huvides esimeste seas käiku. Ja esimeste päevade tulemusel on mõju moraalile.
Turvavaip ja see retoorika.
Kui palju on vaja vägesi, et hõivata/kontrollida ca. 80-tuhande elanikuga linna.??Konkretiseerime isegi stsenaariumit: Narva linna hõivavad tundmatu riigi vojentorgist ostetud varustusega "rohelised mehikesed" koos kohalike pähe esinevate, aga tegelikult sisse veetud "baabade pataljonide" ja laifnjuusi propagandistidega.
Ruhnul või kus iganes piirist eemal maandunud dessanti on väga ebamugav varustada ja hiljem tulega või õhutõrjega omalt territooriumilt katta. Keeruline on ka kogu loost propagandistlikult mingit sisekonflikti lavastada, mis annaks võimaluse spekuleerida, et selline asi artikkel 5 alla ei käi. U põhjal näeme me, et rohemehikesed varjuvad tsiviilide taha ehk tegutsevad eelkõige linnas ja maismaaühenduse katkemise oht sunnib nad taganema.Manurhin kirjutas:Kuid mispärast need rohemehikesed just tingimata Narvas möllama peaks hakkama? Märksa rohkem oleks segadust, kui hõivataks nt. Ruhnu. Laevad-kopterid kohe kohale ja kui lennurada väheke kobedamaks ehitada, siis lennukid ka. Ja ongi Läänemeri juba pooleldi lukus. Kohalik rahvas jääb elavkilbiks, moe pärast võidakse ju mingi "referendum" ka läbi viia. Nii et selles suhtes on stsenaarium nimega "Rohemehikesed Narvas" vaid üks väga paljudest võimalustest.
- austatud pagan, see pole osav väitlus. Sellest me siin pidevalt räägimegi. See ongi ühe poole seisukoht.Tommy on muidugi osav "väitleja". Ajab asja kiiresti vahtu. Natukese aja pärast leiad end juba väitlemas vähihaigete ja liiklussurmade teemal.
, vabandage - tundub veidi lihtsustatud maailmapilt olema. Kuigi, eks ta umbes nii peabki toimuma.Ei mingeid määrusi, ei mingeid käskkirju. Kohapeal viibivad välijuhid annavad lihtsalt teada, kellele vaja, kuidas olukord on ja mis toimub ja ülejäänu käib kõik juba varem paikapandud kava kohaselt.
Martin Herem kirjutas: Kui nüüd keegi arvab, et selle peale ei mõelda VVs, PPAs, KAPOs või KVs, siis ta võib ju nii arvata
Ma natuke näriks, herr Herem (nagu ütles üks Su kolleeg - mürgitaksMa olen oma teenistuses kohanud olukordi, kus lihtsamategi, kuid siiski kiireloomuliste olukordade lahendamisel küsitakse "paberit" - käsku, kooskõlastust, volitust, koostöölepet, garantiikirja ja mida kõike veel. Ja ma olen päris kindel, et kõiki asju ei saa seaduste ja tegevuskavadega ette näha. Ikka on "pädev ülem" see kes asjad liikuma paneb.
Näriks sõna "tegevväelasest ülem". Arusaadavalt on tegemist rahuajal tarbimiseks mõeldud juriidikaga, st "tegevväelasest ülem" saab minimaalselt olla nooremveebli auastmes Scoutspataljoni jaoülem/relvameeskonna ülem. Aga k8uhu jääb KL 388. kompanii ülem kapten Tamm (kes rahu ajal pole üldiselt tegevväelane) - kas õigusakti välja töötanud kamina juristide arvates on ebausaldusväärne? Ma ei tee üldne nalja, sattusin mõni aasta tagasi ühte seltskonda, kus oli kaks taolist juristi ja neile tuli suureks üllatuseks, et KL-s on lahinguüksused ja need võivad lahingusse suht kiiresti astuda....(1) Kaitseväe poolt jõu kasutamist otsustavaks pädevaks ülemaks on vahetult Eesti riigi vastu suunatud rünnet tuvastav tegevväelasest ülem või tema otsene ülem.
[RT I, 28.03.2013, 1 - jõust. 01.04.2013] (2) Ülem on sõjalist rünnet vahetult tuvastav, kui:
1) tema või temale vahetult alluvad kaitseväelased on sattunud sõjalise ründe alla;
2) ta on sõjalise ründe vahetuks tunnistajaks.
Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 3 külalist