Mis Ukrainas toimub? vol.3
Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3
Ühe kasuliku idioodi lugu:
http://ukraineatwar.blogspot.no/2015/01 ... eting.html
http://ukraineatwar.blogspot.no/2015/01 ... eting.html
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kõik õige, aga ma kordaks üle, mida ma varem olen öelnud. Küsimus, kas praeguses olukorras tulevad relvatarned või ei, omab vaid akadeemilist tähtsust. Ilmselgelt korraldab Venemaa lähemas tulevikus uue ja võimsama pealetungi kui jaanuaripealetung. Vastasel juhul peavad nad lihtsalt tunnistama, et aur on otsas ja selleks nad valmis ei ole (sest aur ei ole otsas). Selleks juhuks annavadki Lääneriikide juhid praegu teate edasi.Siga kirjutas:Võtaks neid poliitikute väljaütlemisi pisut tõsisemalt. Ameerika teatas võimalikust relvaabist tasandil, mis ei jäta kahtlustki selles, et põhimõtteline otsus kui selline on olemas. Selline figuur poliitmaastikul, nagu seda on Kerry, kinnitas relvastuse tarnimise võimalikkust vahetult enne Putiniga kohtumist ja mitte lihtsalt enne, vaid Ukrainas. Ka järjekord: Esmalt visiit Ukrainasse ja alles sealt Moskvasse, on kõnekas. Eelistusi on näidatud.
Seega anti Puutjale selgelt mõista, et kui ei tule kasvõi kompromisse, tulevad relvad.
Kõik pooled teavad, et see tuleb. Mis nad sinna juurde räägivad, pole oluline.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
No võtame / arutame asja nüüd nii, et kahjuritel on ca 500 (erinevatel andmetele) soomustatud tehnikat Ida-Ukrainas. Kui nad kaotasid Debaltseve / Vuglegorski rajoonis ca 25 ühikut siis see ei tohiks mõjuda pärsivalt rünnakutele.
Tõenäoliselt said siiski otsustavaks pehota (jalaväe) suured kaotused. Siin eelnevalt kirjutatud numbrid (ca 1500 laipa + hoomamatud kogused haavatud) olid hirmuäratavalt suured.... aga vist siiski tõsi ja pigem alahinnatud.
Duhhi tõstmiseks pilt U Humveest!
Tõenäoliselt said siiski otsustavaks pehota (jalaväe) suured kaotused. Siin eelnevalt kirjutatud numbrid (ca 1500 laipa + hoomamatud kogused haavatud) olid hirmuäratavalt suured.... aga vist siiski tõsi ja pigem alahinnatud.
Kerry Ei lähe Moskvasse!Ka järjekord: Esmalt visiit Ukrainasse ja alles sealt Moskvasse, on kõnekas. Eelistusi on näidatud.
Duhhi tõstmiseks pilt U Humveest!
- Manused
-
- Humvee.jpg (57.83 KiB) Vaadatud 7251 korda
Viimati muutis Otto K, 05 Veebr, 2015 23:38, muudetud 1 kord kokku.
Keegi on enda arust tankide surnuaia kaardi kokku pannud:
http://ukraineatwar.blogspot.co.uk/2015 ... tseve.html
http://ukraineatwar.blogspot.co.uk/2015 ... tseve.html
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Me räägime siin ainult vantide sõdurite ja tankide arvust. Aga kui palju seal logistika ja tagalateenistuse inimesi on ? Pole nagu juttu olnud suurtest baasidest.
Praegu jääb mulje nagu VF pannakse asjad valmis ning Ukrainas pmts tehakse ainult vahepeatus kus nad otse rindele lähevad.
Praegu jääb mulje nagu VF pannakse asjad valmis ning Ukrainas pmts tehakse ainult vahepeatus kus nad otse rindele lähevad.
USA Today kirjutas eile artikli diagnoosist, mille Pentagoni palgatud spetsialistid panid Putinile. Putin kannatavat mingi autismi vormi käes, pakutakse Asbergerit. Diagnoos pandi video vaatamise ja käitumise analüüsi alusel. Avaldatakse kahetsust, et tomograafiat ei saa teha. Jagatakse nõu kuidas taolise inimesega ümber käia.
http://www.usatoday.com/story/news/poli ... /22855927/
Uudise edastas Venes TV Dozhd
Ei lähe jah, läheb Münchenisse hoopis, sellega panin puusse tõesti.Kerry Ei lähe Moskvasse!
Euroopa, USA ja Ukraina liidrid, nende hulgas Kerry, kogunevad reedel Müncheni julgeolekukonverentsile, millest võtab osa ka Vene välisminister Sergei Lavrov.
Ma pole eriline spetsialist.... aga kui enne jaanuari-rünnakut oli info, et Krasnõi-Lutshis oli terve autobaasi parkla täis erinevat tehnikat (olid suisa pildid) siis jaanuari teisel nädalal oli see parkla tühi....Wots kirjutas:Me räägime siin ainult vantide sõdurite ja tankide arvust. Aga kui palju seal logistika ja tagalateenistuse inimesi on ? Pole nagu juttu olnud suurtest baasidest.
Läksid rindele... ja jäid sinna või viidi ümbersulatamisele....
Anna mingi parem seletus.
Viimati muutis Otto K, 05 Veebr, 2015 23:44, muudetud 1 kord kokku.
Deem.... ma ju ütlesin, et Vova mõlemad munad on erineva sahtli vahel.... Merkel ja Hollande kägistavad Vovat Moskvas ja ülejäänud kaader vägistab sm. Lavrovi Münchenis....Siga kirjutas:Ei lähe jah, läheb Münchenisse hoopis, sellega panin puusse tõesti.Kerry Ei lähe Moskvasse!Euroopa, USA ja Ukraina liidrid, nende hulgas Kerry, kogunevad reedel Müncheni julgeolekukonverentsile, millest võtab osa ka Vene välisminister Sergei Lavrov.
EDIT
Ajaloohuvilisena loodan, et need kohtumised ei lõppe nagu lõppes Neville Chamberlain`i kohtumine 1938.... Peace for our time....
-
Martin Peeter
- Liige
See Kerry Moskva visiidi ärajäämine tähendab suure tõenäosusega, et läheb jälle suuremaks andmiseks.
EDIT: selles kontekstis tundub, et peaks valmistuma Debaltsevost väljatõmbamiseks. Ka see ei ole kerge. Siin on ka see positiivne moment, et paneb ameeriklased võib-olla kiiremini relvaabi kasuks otsustama, aga seal olevate U üksuste lahinguvõime pigem säilib.
Siin on Obama administratsiooniga hästi läbi saava New York Timesi artikkel, mis avab minu meelest asju nii, nagu ameeriklased tahavad välja paista lasta, et nad mõtlevad.
Paar päris huvitavat detaili veel. Nii näiteks peab NATO Vene regulaaride arvuks 1000. Mulle tundub usutav.
EDIT Link ikka ka: http://www.nytimes.com/2015/02/06/world ... -news&_r=0
EDIT: selles kontekstis tundub, et peaks valmistuma Debaltsevost väljatõmbamiseks. Ka see ei ole kerge. Siin on ka see positiivne moment, et paneb ameeriklased võib-olla kiiremini relvaabi kasuks otsustama, aga seal olevate U üksuste lahinguvõime pigem säilib.
Siin on Obama administratsiooniga hästi läbi saava New York Timesi artikkel, mis avab minu meelest asju nii, nagu ameeriklased tahavad välja paista lasta, et nad mõtlevad.
Paar päris huvitavat detaili veel. Nii näiteks peab NATO Vene regulaaride arvuks 1000. Mulle tundub usutav.
EDIT Link ikka ka: http://www.nytimes.com/2015/02/06/world ... -news&_r=0
Dona nobis pacem!
Meil on siin kindlasti üsna lihtne väita, tõmmaku tagasi. Aga pange end seal olevate sõdurite ja ohvede olukorda, kes eile mõnele kohalikule (kes näiteks evakueeriti) Debaltsevos lubasid, et kaitsevad teda, tema kodu ja oma maad. Üsna lihtne on ise ukrainlane olemata teiste territooriumi jagada ja "maha jätta". Umbes nagu keegi soovitaks, et n..i meil seda Narvat vaja on, võtku ja liitku Leningradi oblasti alla!
Aga no OK annavad Debaltsevo eendi ära. Teevad enda positsioone lühemaks, aga lühemaks läheb ta ka vastasel. Pealegi saab vastane nüüd logistilise eelise. Ei pea enam nö ringiga asju ajama. Kahe värdriigivahel tekib korralik üdendus ja sellega sisuliselt antakse veelgi enam initsiatiivi vastasele. Kõiges. Tõuseb nende, mitte ukrainlaste moraal. Lisaks hakkab üha enam nö "soost" ehk poolt mitte valinud kohalikest kalduma tugevama poole. Ja see tugevam ei oleks siis selgelt Ukraina keskvõim. Lisaks loodaks ideaalne pladsdarm Kramatorski suunal proovimaks lüüa uuesti kiilu või tekitamaks "nokut" nagu see oli eelmisel aastal.
Minu arust tuleks initsiatiiv kuidagi ise haarata. Dikteerida ise sündmusi. Pagan, üle 100 000 meheline sõjavägi. Õppinud mehed, vägevad riistad, mingi sigaduse, mis sepakatel aju lühisesse ajab, ikka oskaksid kokku keerata?
Aga no OK annavad Debaltsevo eendi ära. Teevad enda positsioone lühemaks, aga lühemaks läheb ta ka vastasel. Pealegi saab vastane nüüd logistilise eelise. Ei pea enam nö ringiga asju ajama. Kahe värdriigivahel tekib korralik üdendus ja sellega sisuliselt antakse veelgi enam initsiatiivi vastasele. Kõiges. Tõuseb nende, mitte ukrainlaste moraal. Lisaks hakkab üha enam nö "soost" ehk poolt mitte valinud kohalikest kalduma tugevama poole. Ja see tugevam ei oleks siis selgelt Ukraina keskvõim. Lisaks loodaks ideaalne pladsdarm Kramatorski suunal proovimaks lüüa uuesti kiilu või tekitamaks "nokut" nagu see oli eelmisel aastal.
Minu arust tuleks initsiatiiv kuidagi ise haarata. Dikteerida ise sündmusi. Pagan, üle 100 000 meheline sõjavägi. Õppinud mehed, vägevad riistad, mingi sigaduse, mis sepakatel aju lühisesse ajab, ikka oskaksid kokku keerata?
Viimati muutis Yks, 06 Veebr, 2015 0:16, muudetud 2 korda kokku.
Kerry visiit Moskvasse pole (väidetavalt) päevakorral olnudki. Vähemalt pole see kuskilt läbi käinud. Kerry käis lihtsalt Ukrainas, andis edasi USA seisukohad, õhtul arutas samad asjad Merkeli ja Hollende`ga veel üle.Martin Peeter kirjutas:See Kerry Moskva visiidi ärajäämine tähendab suure tõenäosusega, et läheb jälle suuremaks andmiseks.
Kas Sa Martin Peeter oled näinud sääse m-i? See on selline peenike asi... Aga poliitika on veeeel peenem asi.....
Kerry ja veel vähem Obama ei lähe Moskvasse selle allalastud Vovaga kohtuma... see ei ole võitjale kohane. EU liidrid käivad... ja Poola (kui EU hetkel eesistujamaa) läheb ka Moskvasse... aga alles peale 9. maid.....
Poliitika ja tegelikud jõujooned.
No mai tia? Ma vaatan asja selles kontekstis, kus üks tuumariik aitab relvastusega suure tuumavõimekusega riiki sõdimaks teise tuumariigi vastu.Kõik õige, aga ma kordaks üle, mida ma varem olen öelnud. Küsimus, kas praeguses olukorras tulevad relvatarned või ei, omab vaid akadeemilist tähtsust.
Ukraina tuumavõimekus ei ole kuhugi kadunud. On know-how, vastava kvalifitsiooniga insenerid ja tootmisbaas.
Ei maksa unustada, et Venemaa olulisimaks Ukraina külge klammerdumise põhjuseks on asjaolu, et vene tuumavõimekus sõltub Ukraina insener-tehnilisest baasist ja spetsialiseerunud tootmisvõimekusest, lisaks veel teadmine, et rohkem, kui kolmandik vene kasutuses olevatest võimsustest olid kuni viimase ajani Ukraina hooldada. Tehnikud ja pulgad selleks tulid Ukrainast.
Tasuks seda diagnoosi hoolikalt uurida, ilmselt nii ongi. Mõned head aastad on juba sellest räägitud. Tundub, et asi progresseerub.Kalakala kirjutas:USA Today kirjutas eile artikli diagnoosist, mille Pentagoni palgatud spetsialistid panid Putinile. Putin kannatavat mingi autismi vormi käes, pakutakse Asbergerit. Diagnoos pandi video vaatamise ja käitumise analüüsi alusel. Avaldatakse kahetsust, et tomograafiat ei saa teha. Jagatakse nõu kuidas taolise inimesega ümber käia.
- Manused
-
- Asberger.jpg (39.65 KiB) Vaadatud 6313 korda
Ning mina arvasin, et Ukrainas talvel ulatub lumi ei tea kuhu ning soomukid, rääkimata jalaväest, jäävad talvelaagrisse. Säh mulle!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline