tommy kirjutas:Mina tõesti ei tea, kes peab olema see inimene, kes kahtlejate meelest saaks siin piisavalt autoriteetse vastuse anda...Liitlasrahva meelsusest olulisem on minu arvates see, kas (isiklikult minu jaoks) allergiat tekitavast "deep concern & Co" avaldustest ka kaugemale soovitakse minna.
USA president on avalikult öelnud...
Veelgi kangemat kinnitajat mina välja pakkuda ei oska....Barack Obama kirjutas:Esiteks kaitseme NATO liitlasi – igat liitlast. Selles alliansis ei ole vanu liikmeid ja uusi liikmeid, vanempartnereid ja noorpartnereid – on vaid liitlased, nii lihtne kõik ongi. Me kaitseme absoluutselt iga NATO liikme territoriaalset puutumatust
Eesti rahvas, Baltikumi rahvas – täna ühendab meid Lepingu Organisatsioon. Meil on üksteise ees pühalik kohustus. Artikkel 5 on sulaselge—rünnak ühe vastu on rünnak kõigi vastu. Niisiis, kui sellisel hetkel leiate end veelkord küsimas: „Kes annab abi?“, on vastus teada – NATO liit, sealhulgas Ameerika Ühendriikide relvajõud, „kohe, praegu, nüüd!“. Tuleme appi Eestile. Tuleme appi Lätile. Tuleme appi Leedule. Kord kaotasite oma iseseisvuse. NATO abiga ei kaota te seda enam kunagi
USA/UK toetuses ei olegi vist siin foorumis eriti kahtlejaid olnu, küll aga Nato otsuste ühtsuses.
Ausalt öeldes oli pagana positiivne lugeda Saksa kindrali Hans-Lothar Domröse arvamust elavjõudude ja tehnika paigutamise kohta Ida- Euroopasse ja Baltikumi. Eeldades, et kindrali arvamus peegeldab mitte ainult Nato kui organisatsiooni vaid ka vastava riigi (Saksamaa) suhtumist, siis tundub et siin on hakanud mingid muutused Nato kui terviku tasandil tõepoolest toimima- meenutagem, et alles hiljuti oli Merkel mainitud aktsioonide vastu.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=71745243