Mudeliprobleem

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
JaanEst
Liige
Kontakt:

Mudeliprobleem

Postitus Postitas JaanEst »

Tere kõigile!
Olen mudeleid kokku plätserdanud juba kaugetest aegadest, nüüd on sellest saanud vähe tõsisem asi.Plaanin osta värvipüstoli(Revell prof.)Mitte, et neid püsse poodides poleks, aga mudeleid pole....Olen otsinud sada korda poest näiteks tank Tiigerit 1/35,või Ferdinandi 1/35 aga ei mõhkugi :cry: , ja kui on tulnud müüki mõni, siis läevad kui soojad saiad.Tahangi teada, et kui keegi võiks teada asukohta,kust neid saab oleks ma info eest tänulik :D ja kui valmis saab panen kindlasti pildid üles :!: ---Venemaalt ei saa ju teadupärast kunagi midagi tellida,alati on nii et tuleb suur ettemaks teha ja siis pole ka veel kindel,kas kauba üldse kätte saad/ Euroopas on väga hea süsteem :D .Teab teist keegi???
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Tere tulemast!

Aga kuskandis sa ise elad? Juhul kui Tallinnas või siin ligidal, siis aitab ehk käik Kullo huvikeskuses asuvasse kauplusesse? Kui seal momendil ka soovitud kaupa ei ole, siis pärast tellimuse jätmist mingi aja pärast ikka saab. Muidugi oleneb, mis tootja Ferdit või Tiigrit silmas pead - Italeri omad näiteks pesitsevad rohkem Atrioolas (Lasnamäel).

Urmas.
Surmaingel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Surmaingel »

Tere

Kui sa saad, siis mine Lasnamäel sinna Mekas olevasse poodi, teine korrus, esimene uks vasakul. Seal oli viimati.. mitu Tiigrit, Pantrit jt.
Tamiya ja Dragoni kaup, hinnad 550- 650 vahel.

Lugupidamisega
Raul
JaanEst
Liige
Kontakt:

:idea: Aitäh ütlemast.Ma ise elan Põlvas.Siin rohkem metsa kui linna,sellepärast tegelemegi reaalsete militaarsete tegevustega, Tartu poodides pole samuti midagi.Päälinnast leiab alati lahenduse :D .
fossiil
Liige
Kontakt:

Nonii, nüüd on asukoht siis välja peilitud :) , se muidugi nagu nali või nii..
Kuid ega Põlva siis teab kui kauge koht ole - otsi üles endale lähem cargo-terminaal ja helista Kullo poodi: 6503566 - lepid sealse spetsialistiga saadetise, koguse ja maksmise viisi kokku ning lähed tema teate peale kaubale järgi ning hakkavadki Ferdid-Tiigrid Põlva kandis rümistama. Mul on Saaremaal üks sõber, kes tol kombel Kullo poest kaupa saab - ütles et on rahulolust rõngas.. :wink:

Urmas.
JaanEst
Liige
Kontakt:

Aitüma teile info eest!
Ma leidsin üpris kvaliteetsete tegijate lehekülje, kui soovi, vaadake,mina ise annaks austerlastele kõigi tehtud mudelite hindeks 10 10-st.Nad ikka hiilgavad oma täpsusega
võibolla olete varemgi siin lehel käinud:

www.rlm.at
JaanEst
Liige
Kontakt:

Ja nüüd tekkis mul järjekordne küsimus,
et kust saada jaapani värve(jaapanis valmistatud) mudel-masinate ja mehikeste värvimiseks? Tean isegi, et neid Jaapanist saab, kuid kas Eestist kusagilt-see on küsimus. Olen näinud ka Jaapanis valmistatud mudeleid, eriti lahe oleks, kui mõne sellise saaks.
fossiil
Liige
Kontakt:

Jaa, see on päris hea leht, kunagi olen seal käinud - see oli ainus galerii, kust leidsin oma kataloogi jaoks hüdrotransmissiooniga Pz IV mudeli pildid ja veel väga heas teostuses. Aga nüüd ei ole enam tükk aega kiikama juhtunud, tundub et on üht-teist uut juurde tulnud, nii et tänud meeldetuletuse eest :wink:
Mudelite teostus on tõesti tasemel, ainus mille kallal võiks nuriseda, oleks fotode suurus, väiksevõitu sunnikud. Aga see oleks juba kivi mitte mudeliehitajate, vaid lehe koostajate kapsaaeda.
Hmm.., kas mõtled Tamiya mudeleid ja värve? Kui see nii peaks olema, siis mudeleid igatahes oli Lasnamäe Mekas viimati süle ja seljaga, paar postingut tagasi seda just mainitigi, värvida saab neid ka teiste, nii Revelli, Humbroli kui Testorsiga (Model Master) värvidega. Aga Tamiya värvide kohta hetkel midagi ei ütle - Tamiyal on enamjaolt akrüülvärvid, veepõhised, ise ma neid ei kasuta. Järgmisel nädalal katsun järgi uurida, et kas neid siin kusagil müügis on.
Aga kuidas neid kätte saada - ise liigun sealkandis suht harva, kuigi nüüd millalgi peaks läbi astuma - saadan privaadis sõnumi, ehk mõtleme midagi välja.

Urmas.

Lisaks veidi samuti hea kvaliteediga mudeleid, ühelt tegijalt (juhul kui ei ole varem juhtunud nägema): http://anguscreighton.com/projects/index.html
JaanEst
Liige
Kontakt:

Jah, ma pidasingi silmas Tamiya värve, ja teisalt ka ühel pildil näha Andrea miniature colors.Mu onu on hullem asjatundja, kuid värve segab ikka ise kokku ja saab ligilähedase tulemuse. Aga eks ma käin vaatan ära, mis need poed pakuvad.Niikuinii ei saa enne suve hakata värvima sellise külmaga :D .
Ma olen näinud ka Hasegawa-nimelist mudelifirmat, mis teeb väga täpseid mudeleid, kuid netti nad pole agarad pilte toodetest panema
fossiil
Liige
Kontakt:

Tegelikult on su onul õigus, kui ta toonid ise kokku segab - praktiliselt kõik firmad, mis tegelevad värvide tootmise-turustamisega, pakuvad sama (RAL, FS) koodi pähe veidi erinevaid toone. Ja ega seda värvitooni värki nii üksüheselt võtta saagi, masinad on ainult tehasest tulles enam-vähem "õiget" tooni, nii nagu nad tegevteenistusse jõuavad, nii hakkavad neid mõjutama kõiksugused erinevad ilmastuku ja ekspluatatsiooniolud. Eriti palju mõjub see, kas masin seisab lahtise taeva all, või on kaetud. Lõppkokkuvõttes võivad erinevates tingimustes olnud masinad üksteisest värvitooni poolest erineda juba mõne kuu möödudes. Nii et värvuste juures mingeid raudseid dogmasid olla ei saagi. On lihtsalt lähtetingimused, mudeliehitaja ise otsustab, kui palju ta algset tooni heledamaks teeb, vastavalt sellele, mida ta soovib kujutada.
Nende Andrea värvidega pole ise kokku puutunud, tegijaid on palju - näiteks Vallejo värve kiidetakse ka üsne palju, kuid minul nendega kogemust ei ole. Varem toimetasin rohkem Humbroliga, nüüd hakkan pisitasa Testorsi peale üle minema.
Hasegawa kohta sõna ei võta - minuteada ta 1:35 midagi ei tee, nii et selle koha pealt ootaks teadjamate kommentaare.
JaanEst
Liige
Kontakt:

Samuti ei soovita ta osta algajate nime all olevaid värvipüstoleid, heade tulemuste saavutamiseks oleks hää v.püstol, mille hind haakkab 1000 kroonist.See suudab ülipeene nõelaga pihustada 0,5mm laiuselt.Mudelism on kord juba keeruline ja kallivõitu hobi, kuid ma pakun et kui väga tahta, saab kõike :idea: ja kui asjaga on huvi tegelda.
Ja maketid ,mis alla 1/35 mõõdus, on mõttetud arvan ma.
Kuid ma ei mõista neid lisandeid, mis värvimis eelselt peale kantakse vms...ainuke, mida olen teinud, on tärpentiin õlivärviseguga(annab määrdunud ilme)
fossiil
Liige
Kontakt:

Su onul on elutarkust üksjagu, puha õiget juttu räägib :wink: , muidugi saab hea tahtmise korral palju ka lihtsamate vahenditega korda saata, aga see on juba rohkem võimaluste ja maitse asi.
Aga ära nüüd nii karme hinnanguid kah andma kiirusta, nagu oleks alla 35 mastaabid mõttetud :shock:
parem kujuta ette olukorda, kus inimene on juba üsna palju 1:72 lennukeid valmis teinud, ja hästi teinud veel. Aga no tuleb näiteks tahtmine lennukite kõrvale ka mõni tankijurakas panna. Kasvõi võrdluse mõttes. No lihtne loogika ütleb, et kõige normaalsem oleks siiski samas mõõtkavas tank ette võtta? Sama lugu on 1:48 militaartehnikaga, see nišš on suht tühi ja Tamiya alustas mitte väga ammu tühiku täitmisega, no et teised ette ei jõuaks - äri ju! Põhjuseks ilmselt seesama nõudlus - 1:48 lennukeid sigib järjest juurde, üha rohkem küsitakse ka tanke.
Kui mõni tootja võtaks vaevaks 1:35 mastaabis lennukeid tegema hakata, siis hakkaksid minugi kõrvad liikuma :lol: , aga seni on saada vaid mõnes mõõdus helikoptereid, nii et esialgu on minu jaoks vaid tühjus.
Värvimise eelseid ütled? No krunt on mõnel juhul vältimatu, resin ja metallist osad näiteks, aga sa mõtled vist värvialust toonimist? Sellega on sihuke lugu, et iga värvi alla ei sobi - näiteks sakslaste sõja alguse halli alla mitte -essugi ei jää näha. Kuid venelaste BO-4 ja ka liitlaste oliivrohelise all annab veidi tunda küll. Värvid tanki musta ja valgega kirjuks nagu malelaua, porilaudade alused, kõiksugu sisenurgad ja muud varju jäävad kohad mustaks, need pinnad, mis reaalsel masinal kõige kergemini pleegivad (ülaosa, avatud pinnad), valgeks. Kui siis hakkad rohelisega värvima, tuleb hästi õhukeselt katta, nii et rohelise alt jäävad alumised toonid kergelt läbi kumama ja panevad sel kombel pinna "mängima", tekitades üsna tajutava efekti.

Urmas.
hol-tim 123
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hol-tim 123 »

pärnus Leopoldi kauplus või siis juku kust ma olen enamus mudelid ostnud
JaanEst
Liige
Kontakt:

Ma arvasin mõttetuteks 1/72 tanke jms, väljaarvatud lennukid.Muidugi pole mõtet nii suures mõõtkavas lennukeid teha nagu 1/35, oleks veel väiksema numbriga m.kavas, ei mahuks maketid tuppa ära enam :D .Tellisin suvel endale Revelli ajakirja- kurrat läks 150 eek kokku maksma.Hinnakiri toodetest oli kaasas.On ju kasutusel ka õhuballoone(rõhu all) mis on väikesed ja kallid ning saavad otsa.Teate küll-neid kasutatakse siis, kui kompressorit pole... Eks ma pärast värvipistoli ostmist hakkan neid trikke kasutama. :idea: ja ega seda värvimist ainult katsetus meetodil õppida saab :D
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Lisaks sellele välitingimustes värvi muutumise jutule lingi. :wink:
http://www.planetarmor.com/forums/index ... topic=1656

Vaadake pilti, kus on vanker kirjaga ''Köln''. Tagapool on veel sõidukeid ja kõikide värv erineb. Kõikidel sõidukitel on tankikollane erinev. :wink:

Eelvarjutamisest ka link.
http://www.planetarmor.com/forums/index ... 1571&st=45

JaanEst, miks sa just Revelli värvipritsi ostad, miks mitte Iwata või Badgeri oma? :roll: :wink:
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline