No mina seda ei alustanud, et pean tulema korraks metsavendade teema juurde tagasi. Ärge hellitage end müüdiga, et "siis" olid talud ja sai süüa. Oli toidupuudus. Metsavend pidi toitu tihti ostma, väljatöötama vms. Samas, linnas käidi ehk veidi vähem, kui täna talunik maakonna keskuses aga ei istutud sugugi metsas. Ja ma ei räägi üksikutest näidetest. Mida kauem mees metsas oli, seda tihedamalt ta asustatud punktis käis. Linnana ma pean ikka Tallinna, Tartut, Pärnut ... mitte teisipäeva õhtust tiiru Rapla või Vändra. Laulupidu, tädi juubel, kõrvaoperatsioon ...
Ma arvan, et siis oli toitu saada palju raskem, kui täna. Tänase elukvaliteedi juures, võtke omale üle nädala 3 meest kaheks päevaks toidule? Millal mõõt täis saab? 1947 sai palju varem.
Aga üllatusrünnakuga on selle vähe pistmist.
Stingeritest veel kord. Keegi isegi mitte ei mõtle meile selliseid torusid müüa, kui lubame need mööda usaldusväärseid elanikke laiali jagada. Kui aus olla, siis mina ei jagaks kah. Ikka eelpool mainitud põhjustel - see võib olla ootamatu rünnaku aluseks mitte kaitseks.
Mingil hetkel muidugi võiks jagada, ja sellest olen ka juba rääkinud. 7,62 võib muidugi juba täna normaalsel mehel või naisel koridori nurkas olla, kui selleks on tingimusi ehk võimalusi. Ja Walter2 - see A10 oli vaid üks näide.

Vahepeal mul on selline Forrest Gumpi tunne ... mina istun pingil, teised aga tulevad ja lähevad, kuid loo algus on ammu ununenud ... kordan siis veel korra, et "tänaste ressurssidega" pidi vastu saama. Javelin, Stinger, nende hajutamine, nende väljaõpe, ...