Venemaa ootamatu rünnak

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Re: Venemaa ootamatu rünnak

Postitus Postitas Martin Herem »

No mina seda ei alustanud, et pean tulema korraks metsavendade teema juurde tagasi. Ärge hellitage end müüdiga, et "siis" olid talud ja sai süüa. Oli toidupuudus. Metsavend pidi toitu tihti ostma, väljatöötama vms. Samas, linnas käidi ehk veidi vähem, kui täna talunik maakonna keskuses aga ei istutud sugugi metsas. Ja ma ei räägi üksikutest näidetest. Mida kauem mees metsas oli, seda tihedamalt ta asustatud punktis käis. Linnana ma pean ikka Tallinna, Tartut, Pärnut ... mitte teisipäeva õhtust tiiru Rapla või Vändra. Laulupidu, tädi juubel, kõrvaoperatsioon ...
Ma arvan, et siis oli toitu saada palju raskem, kui täna. Tänase elukvaliteedi juures, võtke omale üle nädala 3 meest kaheks päevaks toidule? Millal mõõt täis saab? 1947 sai palju varem.
Aga üllatusrünnakuga on selle vähe pistmist.
Stingeritest veel kord. Keegi isegi mitte ei mõtle meile selliseid torusid müüa, kui lubame need mööda usaldusväärseid elanikke laiali jagada. Kui aus olla, siis mina ei jagaks kah. Ikka eelpool mainitud põhjustel - see võib olla ootamatu rünnaku aluseks mitte kaitseks. Mingil hetkel muidugi võiks jagada, ja sellest olen ka juba rääkinud. 7,62 võib muidugi juba täna normaalsel mehel või naisel koridori nurkas olla, kui selleks on tingimusi ehk võimalusi. Ja Walter2 - see A10 oli vaid üks näide.
:lol: Vahepeal mul on selline Forrest Gumpi tunne ... mina istun pingil, teised aga tulevad ja lähevad, kuid loo algus on ammu ununenud ... kordan siis veel korra, et "tänaste ressurssidega" pidi vastu saama. Javelin, Stinger, nende hajutamine, nende väljaõpe, ...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Stingeritest.
Sissisõja operatsioon või väikeüksuste poolne edasitungi viivitamine (oletame, et taolised üksused meil on) toimub allüksuse suurusega võib-olla max 20-50 meest. Niipalju kui kiiresti kokku saadakse. KV väeosadest, KL malevatest jne.
Taolise viivituse/vastupanu peamine lahinguvorm on varitsus (see on nii olnud pea kõikides sissisõdades). Miinidega, tõketega, allüksuse tulejõuga.
Venelased on taolise vastupanu vastu leiutanud juba tõhusa lahenduse Afganistanis - ründeüksusi/kolonne saadavad lahingukopterid (tavaliselt paar).
Paari juhtija on raadiosides maapinnal liikuva üksusega. Tema ülesanne on avastada õigeaegselt teel olevad üllatused (tõkked, äralastud sillad, vastase üksused).
Väikeüksuse kõige surmavam vastane on lahingukopterid. Mitte tankid ja mitte vastase jalavägi - selle eest tuleb õigel ajal metsa ära joosta.
Väikeüksuse ainus realistlik võimalus end lahingukopterite vastu kaitsta on kantavad õhutõrjeraketid (Manpads).
Muu täna meil kantava relvastuse hulka kuuluv - kasutu. Võib-olla Javelinidega mingis osas saab seda teha.

Jutt käib siis sõjast olukorras, kui pole (veel) brigaadi ega tema üksusi, mobilisatsioon alles algas. Kogu vastupanu esimene eeldus on see, kui hästi meil õnnestub vastast pidurdada. Täna (kordan täna) relvastuses, mida 20-50 meest veab seljas kuskile, ei ole ühtegi vahendit, millega on võimalik vastase roodu kolonni (tüüpiline edasiliikumise koosseis tankirühmaga tugevdatud motolaskurrood 3-4 tanki ja 10+ jalaväesoomukit) märkimisväärselt mõjutada.

Lisaks Stingeritele oleksid väga toredad nt NLAW tüüpi relvad (kusti kaalu eest märksa tapvam toime), aga ka tõkete ehitamise vahendid nagu lõhkematerjalid, mootorsaed jne.
Miine nad antud nännile lisaks enam väga ei kanna. Kui iga taoline kamp põhjustab vastasele pooletunnise peatuse ja laseb koos meeskonnaga ära 2 masinat 16-st, siis on vastasel dilemma - kas Mäo risti ei jõua enam midagi või liigutakse sinna 0,5 kmh keskmise kiirusega (millega ongi viivituse eesmärk täidetud).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Mercurius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mercurius »

Palju on 20 aastaga tehtud: nõus.
Palju on teoksil: nõus.

Kuid kas saaks (olemasoleva või lisa-rahastuse juures) veel midagi teha, et valmis olla ootamatuks rünnakuks?

Suurendada VG-de mahtu/võimekust/valmisolekut?
Suurendada (mingi osa) ajateenijate kättesaadavust?
Hoida väiksemal-suuremal määral reserviste kohal?
tommy kirjutas:Ma ei kannaks sugugi maha ka ajateenijatega komplekteeritud KV üksusi..
Kui teatavate ümberkorraldustega teenistuses saab kättesaadavust ka suurendada, seda parem...
Piirivalvuritest oli juttu.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

vk1 kirjutas:küsimus, mitu stingerit lastakse vastase lennukite vastu, kui sellele järgneb näit. lähima asula vastu* tulelöök Buratinodest? 2-3?5? kui kõrge on meie valulävi?
* sest Rossija24 või mis see eri-pasakanal oligi, tõestab koos russiatodayga kogu maailmale, et just sealt see laks tuli.
See tulelöök Buratinodest asula vastu võib tulla ka kättemaksuks peale KV edukat lahingut.
Kui kõrge on meie valulävi?*

* - näite tõin ekstra demonstreerimaks taolise konstruktsiooni absurdsust.
Kui vastane tahab reegleid rikkuda, siis teeb ta seda nagunii ja me võime kasvõi igale reamehele Genfi konventsiooni kätte jagada, ilma et see midagi muudaks.
Vastane on eelnevates sõdades tulistanud metoodiliselt terveid kvartaleid maastasa, vaevumata välja selgitama, kas seal vastast oligi.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Ma ei saagi aru kelle käes initsiatiiv on. :lol:
Ma vastan ühte, siis tuleb oponent hoopis teise teema arendusega edasi ... mingi aeg hiljem oleme jälle tagasi. No pole midagi, ma ei kohku ka 10000+ vastase ees :write:
Sissisõja operatsioon või väikeüksuste poolne edasitungi viivitamine (oletame, et taolised üksused meil on) toimub allüksuse suurusega võib-olla max 20-50 meest.
- sissid ei ole vastase edasitungi viivitamiseks tema manööverüksustega lahingut pidades :shock:
Tegelikult on initsiatiiv minu tööandja käes ...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Mis on täna need vahendid, millega sinu tööandja hakkab pidurdama vastast, kellel õnnestub täiesti või enamvähem ootamatult ületada lahinguüksusega Eesti piir?
Ilma eelhoiatuseta, 24. juuni varahommikul, kell 04.00. Viimased kolm nädalat on piiri taga toimunud õppus Zapad, liigutatud vägesid sinna-tänna. Liigub ca 30 kmh edasi, õhtu hilja jõuab Tallinna.

Mis oleks ilma eelhoiatuseta kokku saadavate üksuste suurus, relvastus, võimekus?

Olen kuupäeva, eelduse ja kellaaja valinud meelega sellise (kuna minu käes on initsiatiiv :D )
Et eelhoiatusega saab, ma täiesti usun.
Kuid mind huvitab ka, kuidas saab ilma? Sest vastasena ma üritaks ootamatult tulla.
Isiklik huvi on seepärast, et ilmselt tuleb taolisel puhul ka mul minna süütepudelitega tanke peatama.
Olen korduvalt taolises ajaraamis "reageerinud" ja natuke kujutan ette, kui kiiresti ja kui palju.
Minu prognoos on, et taolisel juhtumil tuleb väga palju surmateateid laiali viia ja vastast väga palju ei segata.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

saksingj kirjutas:Mitte et see teema eriti huvitav oleks, aga kas siin lehel on "lubatud seisukoht" ja "soovitatav arvamus"?
Martin Herem kirjutas:Kuna siin teemas võeti üles, siis siin teemas ka küsin. Borja, kui mõni vend tuleks bännida, sest ta viskub pidevalt valitsuse kaitseks valimata vahendeid, siis kas sama ei peaks tegema nende ... inimestega, kes teevad sama, kuid valitsuse vastu. Täpsemalt mis tahes ametliku otsuse vastu?
Neile küsimusile leiab iga foorumlane vastused lausa kahest kohast.

Esiteks on muidugi foorumi reeglid - noh, nagu ikka reeglid, mida keski lugeda ei viitsi..

Teiseks on foorumi avalehel kohe ülaosas teemdadeblokk FOORUMIST ja seal kohe esimene teema HÄBIPOST - kah päris hariv lugemine..

Last but not least - seadusliku valitsuse veendunud kukutajaid ja/või muidu vaenlasi foorumis hetkel teada ei ole.. Need aga, keda mõned (valve)optimistid (või "mundriau kaitsjad") siin sellisteks kipuvad sildistama, on oma eestimeelsust piisavalt tõestanud foorumi veteranid..

P.S. mulle ei meeldi ka paljud asjad Eesti Vabariigis, kaitseministeeriumis, kaitseväes - eks siis avamegi siin teemasid, arutame asjade üle, harime inimesi - täidame foorumi eesmärke ühesõnaga..

P.P.S. küsimusest "lubatud seisukohtade" üle ma kahjuks päris aru ei saa - aga kindlasti ei ole lubatud Eesti-vaenulikud seisukohad (selleks on ohtralt kirillitsas foorumeid)
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Kapten Trumm kirjutas:Mis on täna need vahendid, millega sinu tööandja hakkab pidurdama vastast, kellel õnnestub täiesti või enamvähem ootamatult ületada lahinguüksusega Eesti piir?
Ilma eelhoiatuseta, 24. juuni varahommikul, kell 04.00. Viimased kolm nädalat on piiri taga toimunud õppus Zapad, liigutatud vägesid sinna-tänna.
Kui sa avatud silmadega ringi liiguksid, siis sa näeksid, et teatud sündmused idapiiri taga muudavad teatud asutustes seina peal oleva sildi värvi. Sildi värvi muutus toob kaasa ka teatud tegevused ruumides ja maastikul. Mis täpsemalt - ei ole avaliku foorumi teema. See toimub täna REAALSELT. See, et sina neid asju ei näe ja pole nendes protsessides osalenud ei tähenda seda, et neid ei toimuks. Seega lõpeta ära see ajuvaba jutt ootamatust rünnakust.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Sildid muudavad värvi ikka eelhoiatusega, jutt on sellest, KUI EI OLE HOIATUST.
alban
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alban »

Ma tean, et sa ei usu seda, et Eestil on olemas luurevõimekus lisaks liitlastelt saadavale infole ning sa ei usu ka seda, et täna olemasolevate jõududega meie naabruses ei ole ootamatu kukutusrünnak teostatav. Kukutusrünnaku teostamiseks on vaja jõude mille ilmumine torkab silma ja see ongi eelhoiatus. Edasine vaidlus sellel teemal on mõttetu kuna üks ütleb, et on ja teine ütleb, et ei ole.
Mercurius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mercurius »

Ja tagasi teema esimese postituse juurde...
:lol:
Lemet kirjutas:Käimasolevate õppuste käigus harjutavad venelased vägede kiiret ümberpaigutamist õhu kaudu enam kui 2000 km kaugusele. Kasutusel on lennukid Ан-124, Ан-22, Ил-76, Ан-72, Ан-12, Ан-26 ja topeltmeeskonnad.

http://topwar.ru/82162-vnezapnaya-prove ... iacii.html
Ehk siis neid kiire rünnaku konstruktsioone on võimalik ülesse ehitada mitmeid.
Kruiisilaev sadamas, automaaturid Narvas jne.

Isiklikult ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes on suuteline paari tunniga vasturünnakule minema...
Rahvaarmee my ass :!:
Viimati muutis Mercurius, 23 Okt, 2015 9:48, muudetud 1 kord kokku.
a11
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas a11 »

M. Herem rääkis siin enne, et Stingeri vms kodus omamine võib olla ohu allikas selle relvasüsteemi omajale, mistõttu oleks parem , kui käsitulirelvadest suuremat tulejõudu omavate relvade ladustamine toimub relvalaos. Venemaa poolse ohu tekkides relvalaos olev relvastus viiakse sealt ära. Aga Kaitseliidul praegu ju üldse puudub õhutõrje võimekus, mistõttu vaenlase ründehelikopterite ees ollakse üsna kaitsetud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Ma tean, et sa ei usu seda, et Eestil on olemas luurevõimekus lisaks liitlastelt saadavale infole ning sa ei usu ka seda, et täna olemasolevate jõududega meie naabruses ei ole ootamatu kukutusrünnak teostatav. Kukutusrünnaku teostamiseks on vaja jõude mille ilmumine torkab silma ja see ongi eelhoiatus. Edasine vaidlus sellel teemal on mõttetu kuna üks ütleb, et on ja teine ütleb, et ei ole.
Eespool ma just lugesin vajalikud objektid, mehed ja transpordilennukid kokku, minuarust on need täna 50 km piirist igapäevaselt olemas. Neid seal rohkemgi. Lisaks viitas ksf kaur3 sealkandis asuvale kopteripolgule. Isegi see Iskanderite väeosa on kohe piiri taga. Pärast on aega ju rohkem siia rahvast juurde tuua ja metsi kammima asuda.
Punkte, mida vastupanu paralüseerimiseks (tänase seisuga) on vaja outi taguda, on üsna piiratud arv. Peale nende likvideerimist on ka võimalused organiseeritud vastupanu osutada laias laastus läbi.

Kui siin jätkub Ämari arendamine, siis küll venelased hakkavad ka varsti Gdovi lennuvälja arendama (kui nad ühtel hetkel Ämarit ohuna tunnetavad). Ainult nad ei pane sinna mitte 4-12, vaid tõenäoliselt kogu lahingupolgu. Seega õhust üllatamise oht tulevikus pigem kasvab.

Muideks, mina nt vastase asemel koos valmisolekuväeosadega ja juhtimisega likvideeriks samas prioriteetsuses ära KL malevade baasid, viiks rivist välja sõidukid (süütamisega), side, relva- ja moonahoidlad. Need Tapa sõidukite platsid võib jätta hiljemaks - sinna hommikul keegi nagunii ei jõua.
HeiniR
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas HeiniR »

Trumm, pangu lennukeid sinna Gdovi lennuväljale teoreetiliselt kasvõi paarsada, kuid seni kuni Ämaris istuvad liitlaste lennukid (olgu neid kasvõi 2tk), ei hakka ka venelane piiri ääres tõmblema oma lennukitega, v.a. tavapärane provokatsioon, mida näeme praegu ja nähti KS ajal.
Kui nad Gdovi lennukeid juurde toovad, jääb kuskil mujal neid lennukeid ilmselgelt vähemaks.

KL maleva staapides asuvate sõidukite hävitamine toob aga kaasa selle, et mehed vuravad oma tisiviilmasinatega.
Kukutusrünnaku korral ei ole tsiivilmasinate kasutamine vaenlasele kuidagi plaanide täitmist soodustav faktor, kuna iga tsiviilohver (ebakindlusest/teadmatusest rünnatakse ka tsiviilisikute poolt juhitud maisnaid) toob veelgi rohkem kohalike viha, rohkem klippe (sotsiaal)meedias jne.
Side täielik mahasurumine mingite partisanidega väga ei toimi, kasutusel on siiski erinevad tsiviil ja militaar võimalused side pidamiseks, see eeldab midagi rohkemat kui 5. elemendi väikseid relvagruppe ja rohelisi ahve. Nii nagu meil kõik plaanid 100% ei tööta, ei tööta need ka ahvimajanduses.

Hoidkem oma väljamõeldud kaitsesüsteemid elujõus ja töötavad ning sellega olemegi juba sammu võrra ettearvamatumad ( vihjeks nt KL malevate poolt mõnikord ülejala laskmine side vms osas).

PS! Vaikselt hakkab see negatiivne postitamine üle viskama! Parem hoidke enda ja kaasvõitlejate moraali!
Tooge välja selged riskid ja pakkuge konkreetsed maandamistegevused, vastasel korral on tegu lihtsalt moraali nõrgestamisega - mõnikord tundub, et see ei ole mitte diletantlik ja heas mõttes sihitu laamendamine foorumis, vaid pigem eesmärgistatud tegevus ja seda juba mitte positiivses valguses.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Jällegi teemaväline aga (ja edaspidi võib seda teemat ju mujal arendada)
KLile ei jätku veel igasugu riistasid. Nagu ülejäänud KVlegi.
Põhimõtteliselt võib ju mingil hetkel meie olemasolevad Mistralidki ÕT ülesande raames hajutada ehk konkreetsete objektide kaitseks määrata. Ja laiemalt, kui ainult brigaadi operatsiooni ala. UKR mardikad nii tegidki. Mitte ei jagatud igale JV üksusele, vaid nende üksuste juurde, kus oli mingi objekt.
Kuid tagasi selle pideva hajutatuse juurde - kas 50 Stingerit mööda Eestit laiali, ei anna võimalust minu poolt kirjeldatud tegevuseks?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist