Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Vasta
tommy
Liige
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas tommy »

Vaesed norralased ei osanud vist eeldada, et selline lihtsameelsele lääne keskmisele kodanikule suunatud seiklusjutt nii palju furoori võib tekitada.. :)
No, norralase harimiseks ehk käib kah.
Luts rääkis, et n-ö kriis tekkis ajakirjanduses seetõttu, et Norra portaali informatsiooni on ületähtsustatud.

"Minu arust näiteks kas või tänane Eesti Päevalehe lugu tõestab, et väga kriitiliselt ja filtreeritult tuleb sellesse suhtuda, kui 21. sajandil rääkida sellest, et käiakse kuskil pildistamas sildu. Kirjutage Luunja sild Google'isse, saate nii palju pilte kui vähegi soovite ja kõik mõõtmed ja asjad kätte. Kui räägite, et keegi kaardistab maanteid, siis minu GPS-seade autos teeb sama asja," rääkis ta.
http://uudised.err.ee/v/eesti/eb62a3a3- ... htsustatud
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Kas sa tõesti arvad, et kui tankikolonn tahab üle sõita, siis hakatakse maanteeameti kodukalt vaatama?
Miks peab maanteeameti kodulehelt vaatama. Piisab, kui sisse vehkida ca 2010 tehtud põhjalik uuring Eesti sildade seisukorra kohta. Samuti võib virutada paroolid või sisse häkkida antud lehele. http://bms.teed.ee/
Teiseks oled ju ka ise trummi tagunud teistes teemades fakti üle ja mis on tõsi, et va suurmaanteed, Eesti kõrvalteede väikesillad on enamasti amortiseerunud ja ei ole võimelised kandma modernset rasketanki. Juba metsaveokid on paljudele sildadele suureks probleemiks.
Kas tõesti arvad, et Venemaalt veeti kohale sillainsenerid, kes käisid siin poste ja talasid mõõtmas? Meeletu aja ning rahakulu, rääkimata tähelepanust, mis üritus saab.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Viidatud Janek Luts on õnneks või õnnetuseks miski ekspert suhtekorralduse ja meedia, mitte sõja-asjanduse või luure erialal :D
Sestap ei maksa tommy viidatud "ekspertiis" midagi, miskipärast käime me ikka võimaluse korral enne maastikuluurel, mitte ei tao googlesse otsinguid.
Selle põhitõe mitteteatmine muudab selle "ekspertiisi" eespool üsna nullväärtuslikuks.

Rünnakukoridori välja luuramisel on silla ülevaatus üks väike-väike detail, millele Norra artikli sõnumit naeruvääristavad infosõdalased üritavad sel eesmärgil liigset kaalu omistada.
Sedasi üritatakse naeruvääristada artikli mõtet, mis on see, et venelased teevad muudkui ettevalmistusi.
Kas tõesti arvad, et Venemaalt veeti kohale sillainsenerid, kes käisid siin poste ja talasid mõõtmas? Meeletu aja ning rahakulu, rääkimata tähelepanust, mis üritus saab.
See on levinud demagoogiavõte omistada oponendile midagi, mida ta pole öelnud ja asuda seda ümber lükkama.
Ma ütlesin vaid, et sõjaväelastel on sildade kandevõime ligikaudseks hindamiseks oma (ligikaudne) metoodika, mida välioludes kasutatakse.
Sellise operatsiooni ettevalmistamisel võib "saatkonnatöötajate" hulgas olla ka keski insenervägede major, kes koostab oma raporti - võimalused on need ja need.
Ütlesin lisaks ka seda, et peale selle silla enda veel 10+ nüanssi. Kui mul on teada, et ülesanne on Kevadtormil "vallutada" sild X, siis ma käin kindlasti kohapeal, erariides ja märkamatult ja selle käigus mõtlen välja esialgse plaani, kuidas see üritus välja näeb.
Viimati muutis Kapten Trumm, 06 Mai, 2016 12:02, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Kapten Trumm kirjutas:Rünnakukoridori välja luuramisel on silla ülevaatus üks väike-väike detail, millele Norra artikli sõnumit naeruvääristavad infosõdalased üritavad sel eesmärgil liigset kaalu omistada.
One more point - kõik see meie kirde ja kagu operatiivsuundade infrastruktuurivärk on vene genstubes juba aegade hallusest detailideni teada ning paigas - mistap sääl lihtsalt polegi midagi ei "mõõta" ega ka muidu vahtida :twisted:

Et mida enam ma sellesse norra portaali teemasse süvenen, seda segasem kogu too värk mulle tundub.. Ma küsiks hästi lihtsalt - kes selle muusika eest maksab :?
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Üks variant ongi - nagu seal kirjutati - tegemist on psyops'iga.
Samas teemas igasugu laevade "ründamisega" ja õhupiiri rikkumisega.
Küll aga on minuarust suht asjatu uskuda või väita, et taolisi sündmusi pole juhtunud (või ei juhtu) või taolistel sündmustel pole mõtet. Venelaste jaoks on (vähemalt ise nad arvavad nii).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Nõustun Borja ja tommy hinnangutega Norrast tulnud "uudistele".

Trummile Wikist Lutsu taustast. Vähemalt teab mees, kuidas vorsti tehakse.

https://et.m.wikipedia.org/wiki/Janek_Luts
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Ühiskonnas on selle marginaalse juhtumi peale nagu laiemaltki käivitumas mingi täiesti jabur valitsuse- ja kommunikatsioonikontori truuduse näitamise protsess. Asi pole nagu seda väärt. Artiklis on öeldud otse:
Portaali aldrimer.no hinnangul ei pinguta Venemaa diplomaatiline personal eriti oma sammude peitmiseks, mis viitab sellele, et invasioon pole ilmselt lähedal ja nende eesmärk võib olla hoopis ulatuslikum kui ainult sildade konstruktsiooni uurimine.

„Me ei saa välistada, et peamine eesmärk võib olla psühholoogiline sõda NATO ja Eesti võimude vastu,” viitab NATO allikas. NATO ja Eesti võimud eeldavad, et Lõuna-Eestis uuringuid teinud diplomaadid töötavad Vene salateenistuse heaks.
No ma ikka jäta neid lennukite intsidente. Kui isegi neid ette võetakse, siis asi mõni viies atašee Lõuna-Eestisse "jalgsimatkale" saata? On ta siis nii sõjaliselt haritud, et teha maastikuluuret, nagu õigesti märgib akf Trumm, või mitte, ei omagi erilist tähtsust. Aga Postimees, Luts, igasugu eksperdid, kes komavigu otsivad...
Viimati muutis Martin Peeter, 06 Mai, 2016 12:50, muudetud 1 kord kokku.
Dona nobis pacem!
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

KSF kapten trumm on kõiketeadja ... nagu ajakirjanik kohe, kes teab teiste tegemistest rohkem kui inimene ise. Ainult ühte ei saa aru, miks minu teksi lugedes otsitakse võimalust mahategemiseks, mitte aruteluks? :dont_know:
Trumm võiks siiski veidi rahulikumalt võtta ja mitte kõigile lahmida, võib-olla teised siiski teavad/oskavad/on teinud midagi?

Mina pole käinud maastikuluurel? Olen. Korduvalt. Aastaid.
Ei saa aru hindamisest? Mul on (juhuslikult :oops: ) inseneridiplom ja olen pidanud koostama ehituslikke projekte (koos tugevusarvutustega) nii hoonetele kui ka teedele. Lisaks olen õppinud tegema kuivendussüsteemide veevoolude ja kallete arvestusi.

Minu konkreetne kommentaar käis just norrakate jutu kohta, et Vene diplomaadid sõidavad Lõuna-Eestis ringi ja teevad teede ja sildade luuret. Ringi sõites ilma mõõdistuste ja/või materjali proovideta seda ei tee. (Kui ehk ainule mõne eriti andekas kaasfoorumlane)
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

VF ei huvita IMHO hetkel niivõrd see, kustkaudu ja millega "rünnakul maastikku saab läbida" (see on neil üldjoontes vajadusel teada), vaid see, kas NATO on salaja alustanud oma vahendite eelpaigutamist siia regiooni, kas sdea võidakse teha erinevate õppuste varjus, millised on need võimalikud maršruudid sellisel juhul mida peaks pingsamalt luurama, millised on sellest tulenevalt võimalikud sihtkohad ja lõpp-punktid.

Norra juttude värk ei tekkinud tühja kohta lambist praegu.
Selles mõttes, et kui vaadata lähemalt, siis on hakanud ühes kindlas kitsas ajavahemikus selliseid "temaatilisi uudiste/teadete nuppe" tulema nagu Vändrast saelaudu (otsa tegi enam-vähem lahti RAND). See kõik tundub praegu mängivat sellele, et üritatakse siiski asjapulki kõikide vahenditega suunata-"sundida" langetama teatud otsuseid, mis puudutavad Balti riikide kaitset laiemalt.

VF huvi ei ole see, et siia lisajõude toodaks ja eelpaigutust vms tehtaks.
Iga nn "psyhops" mis justkui oleks VF soov "meid hirmutada" annavad tegelikkuses vastupidise tulemuse ja mõjutaks NATO/EU riikide otsustajaid langetama otsuseid, mis VF-le ei meeldi mitte. Seepärast ei usu mina, et selle "Norra infotulva" jms otseses seoses olevate teiste "infotulvade" taga oleks VF karvane käsi.

Samas ei või iial teada üks tavakodanik, kas käsil mingid ülikeerukad topelt või tripelt mängud pole....
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Fucs kirjutas: Iga nn "psyhops" mis justkui oleks VF soov "meid hirmutada" annavad tegelikkuses vastupidise tulemuse ja mõjutaks NATO/EU riikide otsustajaid langetama otsuseid, mis VF-le ei meeldi mitte. Seepärast ei usu mina, et selle "Norra infotulva" jms otseses seoses olevate teiste "infotulvade" taga oleks VF karvane käsi.
OK - aga ometi nad teevad ka neid hirmutusaktsioone. Lennukiintsidentides ei ole kellelgi kahtlust... Miks?

Samas antud juhtumi osas (Norra info) ma nõustun, et see pole Vene psyop. Vene psyopitajad on mingil määral reageerinud (RT video), aga mitte nii oluliselt, pigem kasutavad ära ikka siinset olukorda. Praeguse valulise reageeringu peale ma arvan, et asi on pigem selles, et üks leke toimuski ja see pole iseenesest ju hea, kui saladusi lekitatakse, aga ka see pole põhiline. Eestis häirib asjaomaseid see, et püütakse kahtluse alla seada valitud joont, et kellelgi poliitikutest võib tekkida kiusatus kaasa rääkida, et "kuningas ei ole nii riides" vmt, mis võib oluliselt mõjutada kogu siinset poliitilist maastikku (näiteks tekib IRLil kiusatus väljasuremist vältida), aga ohustada ka investeerimiskliimat. Norras ei tekkinud sellest jutust ju mingit siseriiklikku lainetust, aga Norra enda armee pluss ameeriklaste varud jmt on ikka hoopis teine olukord.
Dona nobis pacem!
tommy
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tommy »

Martin Peeter kirjutas:Praeguse valulise reageeringu peale ma arvan, et asi on pigem selles, et üks leke toimuski ja see pole iseenesest ju hea, kui saladusi lekitatakse, aga ka see pole põhiline.
Kus see "valuline reageering on"..??
Enamik seletajaid hoiab pigem muiet tagasi. :)

Tüüpiline ülespuhutud meediamull.
Läheb paar nädalat mööda ja keegi ei mäletagi enam.
Siis juba uued "paljastused" ja "sensatsioonid", mille peale lokku lüüa.

Aga venelased luuravad ikka edasi. :)
Nagu meie neidki.
madiss
Liige

Postitus Postitas madiss »

Mis võimalikku maastikuluuret puudutab siis siin saab kodanik Trummiga igati nõustuda. Olles igapäevaselt päris hästi kursis, mis meil Alutaguse laantes toimub siis isiklikule kogemusele toetudes saab öelda, et Alutaguse laantes võib just viimastel aastatel tihtilugu kõrvalisematel metsavaheteedel, kuhu vaid metsameestel ja seenelistel asja peaks olema Vene numbrimärkidega turistide sõidukeid liikumas näha, tegelevad nad seal siis linnuvaatluse või korilusega ei oska kommenteerida...
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

Aga äkki venelased teevad lihtsalt pilte ?
Küll "suurel kodumaal" spetsialiste leidub, kes oskaks
hinnanguid anda. Suht ohutu tegevus - erariides peegelkaameraga pildistada.
Ei ole vaja mingit inseneri siia tassida.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Nõukogude kartograafidest.

http://www.slavicsac.com/2015/07/20/the ... san-diego/

Tänased tegijad.

Vt alates 1:10 ja sputnik.

https://m.youtube.com/watch?v=YIiik7LSmd0
Viimati muutis kaur3, 06 Mai, 2016 16:52, muudetud 1 kord kokku.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Ei saa kuidagi nõus olla sellega, et sellistest intsidentidest avalikult rääkimine on paanika õhutamine ja tsivilistidel pole vaja selliseid asju teada. On küll, kui on probleemid, siis tuleb neid lahendada mitte pead liiva alla peita ja öelda, et "Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem" (mis on ka väga laiaks tõlgendamiseks ruumi jättev väljend). Küsimus on kas on ka piisavalt kaitstud? Siililegi selge, et hoolimata tähtsate tegelaste (kes ettevalmistuste eest vastutavad) jutust, et on, see nii ei ole. Pidevalt tilgub siit sealt erinevate asutuste analüüse, et ei ole ei Balti riikide (sh Eesti) iseseisev kaitsevõime vajalikul tasemel ega ei ole ka NATO liitlaste võime siin reageerida piisav. Mida siis teha? Raha on juurde vaja - tuleb kiirelt valmis saada see, mida on vaja kohe, mitte venitada kummi, plaane veretada ja õhata, kus meil on alles arenguplaan. Aga raha riigikaitsele juurde andmiseks tuleb seda mujalt ära võtta ja see tuleb tavalistele inimestele arusaadavaks teha - pragu on aga tavalisele inimesel, keda huvitavad teed, pension jm arusaam, et meil on 2% (vist isegi mõni sajandik rohkem) millestki midagi makstud ja küll me oleme kõvad, lisaks on NATO ka veel, seega pole mingit lisaraha riigikaitsesse juurde vaja ning ongi nii, et poliitikutel ei ole huvi valusaid otsuseid teha ja kaitsevaldkond jääbki selliseks nagu ta on: täna on vaja, aga meil on näe plaanid ja plaanis on olemas...10+ aasta pärast.
Alles meil oli Tšernobõli 30 aastapäev, ka siis polnud seltsimeeste meelest rahval vaja teada, et midagi on juhtunud.[/u]
Kas see on nüüd väljakujunenud kriitikameel või kujundatud paanikahäire?
Ja tipp on muidugi Tšernobõl selle teemaga võrdustada! :lol:
Ahjaa, meelde tuli. Ekstra Borjale, kuid teistele SKO "fännidele ka". Viimases Sõduris on nupp, mis räägib, et Eesti suhtekorraldajte liit autasustas Siili mainekampaaniat 2015 aasta suhtekorraldusauhindade eripreemiaga. ... ei lihtsalt teadmiseks, sest kahtlemata ei ole need EPRA tegelased ka üldse asjadega kursis :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline