BREXIT

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas Troll »

Feeliks_Jalgraud kirjutas:tegelikult tekkis mul ÜLEÜLDINE KÜSIMUS, kuna ma olen siit natuke eemal olnud....
-mis juhtus milnetiga??? (2 aastat tagasi oleks siin sellise jutu eest pallid sappa saanud) -ja ma arvan, et nüüd saan mina ka ;)
No mis teha, on juba praegu sellised ärevad ajad, kus poliitika pressib end igapäevaellu igast võimalikust august, ei suuda meie vaene adminn ka sellise tsunami vastu võidelda. :wink:
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
atnekas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas atnekas »

Ega jah, püüe poliitikat käsitleda kui midagi täiesti eraldi seisvat ei ole kuigi reaalne.
Mõnda aega võid ju poliitikat ignoreerida ja selle vastu huvi mitte tunda, aga siis hakkab poliitika tegelema Sinuga ja siis ei õnnestu seda enam kuidagi ignoreerida (pole minu sõnad, kes ütles? - ei mäleta).
Viimati muutis atnekas, 27 Juun, 2016 22:08, muudetud 1 kord kokku.
--- d9ebae53a4f41a4339ca904acd88468c ---
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Postitus Postitas Kulibin »

:wink:
Kunagi keegi tark riigimees on vist sõnanud kah midagi taolist:
Kui enamik riigi kodanikest järsku hakkavad ilmutama huvi poliitika vastu, siis on juhid midagi p-rse keeranud.
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Britid said siis EM-ilt ka BREXIT'i :) Island teeb sellest EM-ist tõsise vaatemängu.
Pilt
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

Üks huvitav artikkel... taktikaliselt nagu oleks isegi õige.

http://indy100.independent.co.uk/articl ... bJhqBql0VZ
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Kapten Trumm kirjutas: Võtaks nüüd rahulikumalt, Kerry kommenteeris äsja, et BREXIT toob kaasa NATO tugevnemise, sest NATO roll suureneb. Berliinist ja Pariisist, ütleme otse, mingit sõjalist abi meil polnud loota ka varem. Küll aga Londonist ja Washingtonist. Nagu varasem praktika näitas (Gruusia ja Ukraina) tuli sealt Merkozy poolelt rohkem paha haisu kui tegusid.

NATO väärtuse ja sisu loojad on ikka USA ja GB, ülejäänud Brüsseli ümber kogunenud seltskond on rohkem kaasasõitjad ja sooja õhu tootjad, praktika (mulle meeldib see Lenini ütlus) kinnitab seda juba üsna pikka aega (alates 2002 alanud koloniaalsõdadest).
Akf suunab meie arutelu tegelikult mõistlikus suunas. Toimunu üle muljetamine ei ole kuigi viljakas tegevus, meie peaksime pigem lähtuma sellest, kuidas kaitsta Eesti huve edaspidi. Ja siin hakkavad tegelikult joonistuma päris huvitavad jõujooned tulevikuks.
Lähtekoht, mille üle siinsete ekrelastega ei viitsi ma piike murda, on see, et Eestil on kindlasti kasulik liitu jääda. Samuti on EL Euroopa jaoks vajalik kas või juba selleks, et tänapäeva majanduslike suurjõudude USA (ja NAFTA), Hiina ja India kõrval oma liikmesriikidest mitte üle lasta sõita.

Siiski ei ole ma lühemas perspektiivis Kerry ja akf Trummiga päris nõus selles osas, mis hakkab toimuma lahkumisläbirääkimiste ajal. Sel ajal on UK väga haavatav ja ta tegevusvabadus ning ka Moskvale vastuhakkamise võime pärsitud Brüsseli, Pariisi ja Berliini tegevuse läbi, kes UK-le viletsaid lahkumistingimusi saavad dikteerida. Kui see periood on läbitud ja UK tõesti majanduslikult lähemale nihkunud NAFTA-le ja Indiale näiteks, siis on tõesti võimalik, et ta jõud NATO liitlasena tugevneb.
Aga siit hakkab tulenema ka see, et meil - nii Eestil, kui ka Balti naabritel ja poolakatel, võimalik, et ka teistel idaeurooplastel - seisab ees brittide kaitsmine vanade liikmete kättemaksu eest, mida Brüsseli jt kõnepruuk praegu nagu ennustab. Vastutasuks ootaks brittide suuremat panust meie julgeolekuprobleemide mõistmisel. Ma olen pea-aegu kindel, et see oli üks teema, mida Duda Ilvesega Ärmal arutas. Kusjuures üsna kõnekas on, et lahkus kommentaarideta ajakirjandusele (eravisiidi puhul ja ta üldist ebapopulaarsust liberaalses pressis arvestades muidugi võimalik ka niisama) - aga ilmselt on mingites asjades ka erimeelsusi. Samuti on Ida-Euroopal nüüd võimalik taltsutada ülbevõitu Junckerit (Peterburi majandusfoorum), kelle juhitud komisjoni ajal sai EL ikka olulise tagasilöögi. Nii, et teemat on. Isegi Taavi-poju esitatud ettevalmistatud jutupunktid viitavad sellele. (Pealkiri on pigem EPL-i vasakliberaalide poolt tekstist välja tiritud.)

http://epl.delfi.ee/news/eesti/taavi-ro ... d=74913941

Muidugi siin on jälle see oht, et UK pärast võib mingi suurem ELi sisene kisma lahti minna ja see pole omakorda hea.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

PaganHorde kirjutas:Üks huvitav artikkel... taktikaliselt nagu oleks isegi õige.

http://indy100.independent.co.uk/articl ... bJhqBql0VZ
Soovmõtlemine, mis ei adu, mida sügav demokraatiatraditsioon tegelikult tähendab. Kui kroon ja rahvas on otsustanud, siis parlament on ainult kummitempel.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Hästi arutatud analüüs ksf Martin Peetri poolt.Pakun samuti,et Poola soovib haarata juhtohjad Saksamaa kammitsemisel EL juhtorganites,Kerry ütles pressikal huvitava lause stiilis,et me ei jäta britte nende probleemides üksi,me kohtume järgmisel kuul pea iganädal.Algul Varrsavis,siis Londonis ja siis jälle New Yorgis.
Seega on mõlemale vaja tugipunkti,nii õelda oma meest seltskonda,kes oleks külmetuskapi eest.
Siit ka kaardid Baltikumi lauale,pakun, et ka Rootsi ja Soome ning Taani on hetkel nii poolakate,brittide,kui ka ameeriklastega kontaktis.
Eks see lause oli mõeldud kahele suunale nii Berliin-Brüsseli
kuumapeadele,kui ka Putjale,et too jätaks ussitamise.
Eraldi rõhutas Kerry julgeolekualast aspekti.
Viimati muutis kaugeltuuriv, 28 Juun, 2016 9:40, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Ma ei oleks selles nii kindel arvestades seda et peaaegu pool oli vastu.
vastus Kilo Tangole siis.

Ps: Poola presidendi eravisiit on huvitav.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Samas on kurb vaadata,et juba hakatakse saatma ähvarduskaarte EL idabloki liikmetest isikutele,meenutab nagu juutidele alustatud klaperjahi algust enne Teist Maailmasõda.
http://www.bbc.com/news/uk-36638258
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

kaugeltuuriv kirjutas:Samas on kurb vaadata,et juba hakatakse saatma ähvarduskaarte EL idabloki liikmetest isikutele,meenutab nagu juutidele alustatud klaperjahi algust enne Teist Maailmasõda.
Minu arvates on see osa hybriidsõjast. Miks just poolakad? Eks ikka NATO pärast, hea võimalus vaenu õhutada. Vaatasin ka mingit videot kus üks välismaalane lõugas teise kallal et kebi koju. Eks neid kasulikke idioote leidub ka sealmaal kõvasti. Kui me vaatame milline räusklemine on lahti läinud Delfis - suunaga et kuidas EU kohe kohe kokku kukub, siis on sellised poolakate kallal tõmblemised palju arusaadavamad. Sestap ei saa ma ka aru et mis pagulaste hirmu siin foorumis levitatakse. Peamised pagulased on viienda kolonnina ammu meie keskel ootamas oma aega. Fookus peaks olema itta suunatud.
Roamless
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

Samas on kurb vaadata,et juba hakatakse saatma ähvarduskaarte EL idabloki liikmetest isikutele,meenutab nagu juutidele alustatud klaperjahi algust enne Teist Maailmasõda.
Eks selliseid kaarte käivad jagamas just inglise jõmm sinikraed, kes moslemi ja Aafrika päriolu immigrantidest ei tunne ennast nii ohustatuna, kui poolakatest, sest esimesed elavad pigem sotsiaaltoetustest või teevad lihtsamaid töid, kuid poolakad suruvad sinna, kus on vaja kvalifitseeritud tööjõudu ala ehitajad, santehnikud, elektrikud jne. Seega löövad alla palgad ja võtavad just madalama või keskharidusega sinikraedelt ära töökohad. Soomes polnud ju oodatud just nn sinikraede hulgas Eesti ehitajad, kes palga alla lõid ja tihti Soome mõistes suisa tasuta töötasid. Võta kasvõi lahti HS või Iltalehti kommentaariruum ja vaata millist rassistliku p...ka seal sommid eestlastest kirjutavad. Samas Soome riik tervikuna eestlastest on ainult võitnud, sama kehtib ka Inglismaa kohta. Maksavad makse (üldiselt) ja täidavad tühikut antud kvalifitseeritud tööjõu sektoris.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Peskov: Ühendkuningriigis toimuv meenutab NSVL-i lagunemist.
Venemaa presidendi Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov märkis, et kuigi otseste paralleelide toomine pole mõistlik, on Ühendkuningriik praegu jõudnud rahutusse, segasesse ja ebastabiilsesse ajajärku.

Peskov lisas, et Venemaal mäletavad paljud inimesed samasugust ebakindlust, mis kaasnes Nõukogude Liidu kokkuvarisemisega.

Pressiesindaja lisas, et Venemaa on huvitatud stabiilsest, kiiresti arenevast ja prognoositava käitumisega Euroopast.
:mrgreen:
madiss
Liige

Postitus Postitas madiss »

Huvitav, et Siim Kallas erinevalt Rõivasest pooldab suhetes Suurbritanniaga sarnaselt Schulzi ja Junckeriga pigem sellist karmimat liini, millest küll selline kummaline vastuolu võiks tingitud olla?

http://uudised.err.ee/v/f860dc40-ca62-4 ... pole-motet
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige

Postitus Postitas Kulibin »

Sest Siimul on FSB-s toimik.
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline