No ehitada Eestis ju osatakse, hakkab otsast pihta ja 5-10 aastaga on brigaadi jaoks vajalik taristu valmis ehitatud, NATO annab ka lisa, sest ega 2013 aasta enam tagasi tule.Martin Herem kirjutas: Kokkuvõtteks
a) 2,4% SKTst ehk veerandi jagu eelarve suurendamisega kaitseväe 2x kasvatamine ning uute võimete loomine, tekitab minus küsimusi. Mina seda kõike alla 4% SKTst ei oskaks teha.
b) Liitlaste brigaad siin, tähendab märkimisväärselt suure hulga taristu ehitamist. Püüdurhävitajatest, laevadest ja õhutõrjest rääkimata.
c) Sõjaväestatud piirivalve loomine nõuab samuti ressursse, mida SiM peaks võtma oma vahenditest. Kusjuures kulutama peab ta seda kõike mitte oma põhiülesande täitmiseks.
Või olen ma asjadest valesti aru saanud?
Ikkagi veel rõhutan, et Eesti 2017 aasta eelarve on 9,42 miljardit EUR
https://valitsus.ee/et/uudised/valitsus ... igieelarve
Riigieelarve tuleb saada 2 korda suuremaks, selle võrra tuleb ka raha absuluutväärtuses rohkem riigikaitsesse ja muidu mõnusam elu koos kõikide suleliste ja karvalistega, kes siis kohale hakkavad voorima.
Suures plaanis on poliitiku poolt avalikult välja öeldud, et riigikaitsesse tuleb suurem % panustada, mis on igati tervitatav.