Mina seal olles ei täheldanud soomlastel taolist haiglast kihku kõike (sh toimivaid asju) reformida, küsimuse peale, et "aitab ju karjäärile kaasa" vaadati päris imestunud näoga.
Üks mulle suht arusaamatu liigutus kaitsevaldkonnas on siiani see kaitseringkondade tegemine 2000ndate alguses, ärakaotamine ja seejärel ikkagi analoogsete, ressursside jõulist suunamist vajavate maakaitsepiirkondade loomine (kuna selgus, et seda rolli peab ju keegi täitma).
Olen miskipärast veendunud, et taolist tantsu poleks soomlased teinud.
See on üks teemakohane näide, miks see "silm särab, reformimõtted peas" suund ka alati õige pole.
Või noh, see lollakas palgaarmee-jant, mille Ligi korraldas ja millele talle ministeeriumist aplodeeriti.
Mulle jääb lihtsalt mulje, et paljude ebakompetentsete või tulemusi mitteandvate "reformide" taga ongi tegelikult nende 30-aastaste "särasilmsete osakonnajuhatajate" kihk ise pildile pääseda koos suutmatusega mõelda 4 sammu edasi. See, kas reform tulemusi annab, on juba teisejärguline.
Ma lihtsalt olin 15 a tagasi ehk ka taoline, nüüd vanemaks saades olen taibanud, et paljud asjad loksutabki elu ise paika ja pole vaja liigselt rabeleda ega kiirustada, ei anna suuremat tulemust. Vaidlesin ka siis ägedalt "pensionini tiksuvate" Soome vahetusametnikele vastu, nüüd hiljem olen aru saanud, et mina eksisin ja neil oli ikkagi õigus. Üks asi, mis ma oma ametniku-aja jooksul leiutasin-välja mõtlesin, on tänaseni kasutusel ja olles ise irooniliselt selle ohvriks langenud, siis mõtlen küll, et kurat, oleks pidanud vait olema, sest kodanikule on see räigelt ebameeldiv.