M: TERASPLAAT

igasugu stuff mis käib siia alla

NB! www.militaar.net ei kanna mingit vastutust ostetava või müüdava kauba päritolu, kvaliteedi ja legitiimsuse eest, ostu-müügitehingud toimuvad osapoolte enda vastutusel.
Vasta
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Re: M: TERASPLAAT

Postitus Postitas ruger »

Sellisel juhul peaksid ikkagi plaadikandja või molle/või mittemolle plaadikandja vesti peale vaatama, mis katab eest ja tagant. Eestis levinuim peaks olema Condor. Tasmanian Tiger oli ka vahepeal hea hinnaga saadaval. Plaadikandja ise maksab ca 50... eurot. Condori toode näiteks pisut alla 50-Condor Sentry on relvad.ee peal müügis. Kõik oleneb, mille jaoks ja kellele mõeldud on. Mõni tahab võibolla varjatult riiete all kanda. Siis see molle versioon väga ei päde. Arvestada võiks ka plaatide alla pandava nn. trauma padi kasutuse võimekusega, mis tekitab ca 4-5mm pehmenduskihi keha ja plaadi vahele. See kaitseks ka nende otsesemate mügariku plaati löönud kuulide eest ja ei pane sepahaamriga vastu rinda. Aga see kõik maksab.

Aga, eks iga inimese enda otsustada on see. Odavam plaadi lahendus on igati kiiduväärt tegevus. Kui ta säilib ja ei vaja teatud aja tagant väljavahetust-kevlari vananemine-siis on see igati kasulik toode. Need, kellel oht sattuda day X-il jamasse, neil peaks olema lisaks killukale ka plaadid peal. Omaette on selle kõige kaal. 2 plaati kaalub ca 7 kilo. Siis ongi otsustada, kas koos killuvestiga või ilma. See kaal ja ümber keha olev lisasoojustus mõjutab liikumisvabadust päris palju. Kui veel relv, varustus ümberringi siis on kaalu piisavalt. Seda muidugi juhul, kui on, mida panna.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
AGL
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AGL »

Tere.

Hea, et see teema jutuks tuli. Plaate tuleb, mõistagi, kuskil ka kanda.
Plaadikandjaid ikka müüakse ja mida odavam, seda parem.

Üks lahendus, mida ise oleme õppustel kasutanud, on selline: Plaat pannakse riidest plaadikotti (õmmelda lastud) mille servas on laiad takjaribad. Need takjaribad kinnituvad killuvesti sees olevatele takjatele ja hoiab ilusti paigal. Plaat on siis kevlari peal, kohe esimese kattekihi all.
Olen kasutanud nii Bundeswehri killuvestiga kui ka uue IIIa kuulivestiga.
Kas levinud Norra killuvestil neid takjavastuseid on ma ei tea aga peaks uurima.
Millalgi postitan ka pildimaterjali sellisest lahendusest.
Mercurius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mercurius »

AGL kirjutas:Tere.
Üks lahendus, mida ise oleme õppustel kasutanud, on selline: Plaat pannakse riidest plaadikotti (õmmelda lastud) mille servas on laiad takjaribad. Need takjaribad kinnituvad killuvesti sees olevatele takjatele ja hoiab ilusti paigal. Plaat on siis kevlari peal, kohe esimese kattekihi all.
Olen kasutanud nii Bundeswehri killuvestiga kui ka uue IIIa kuulivestiga.
Kas levinud Norra killuvestil neid takjavastuseid on ma ei tea aga peaks uurima.
Millalgi postitan ka pildimaterjali sellisest lahendusest.
:shock:
Te võiksite neid takjaribaga kotte ka plaatidega kaasa müüa.
Saab kohe killuvestile asja külge!
Kasutaja avatar
pagan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas pagan »

Esiteks, ei maksa antud teemat mõttetuks kuulutada. Öeldakse, et antireklaam on ka reklaam. Siin pole veel antireklaami näinudki, lihtsalt furoor. Ja teema on kogu aeg tipus. :)

Teiseks, palgapäev! :D Mul on nüüd 100€ taskus sügelemas, mille eest sooviks ühte eesmist ja ühte tagumist plaati. Võiks ka jupike tootmisjääki kaasa pandud olla, katsetamiseks.
Privasse võib teada anda kuhu ja millal järgi tulla. Võiks olla Tallinna kant.

Mul kaasaegne vest muidu maleva poolt olemas küll, aga ma tahaks lihtsalt mänguruumi hoida. Igasugu ootamatused, kas omale või mõnele pereliikmele.
Ülbeks minekuga hakkavad vead tulema.
kert122
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kert122 »

igasugune sertifitseerimine( mis on muideks uurimisel) ja ballistilised ekspertarvamused on eestis pea võimatu teostada, sest ballistilisi teste ei tee peale kohtuekspertiisi minule teadaolevalt keegi.Millest jääb alles kaks võimalust, kas me müüme(anname võimaluse osta) odavat "rahvasoomust" päevaks-x või me müüme sertifitseeritud toodet, mis ei ole enam üldse mitte odav, mõned on aru saanud õnneks , et me ei taha rikastuda, vaid me pigem anname võimaluse soovi korral endale soetada, kuniks muud pole, rõhk KUNIKS MUUD POLE.Me tegime selle ju siiski endale.

ma loodan, et seda ei juhtu, aga kui peaks saabuma päev-x, ja muud ikka veel pole, siis ei saa neid enam kuskilt, ka meilt mitte, siis on muud tegevused.
Siin läks selliseks jutuks, et justkui me tahaksime mingiks BAE systems-iks saada, ei, absoluutselt mitte.Kui me tahaksime saada suureks, siis me oleksime seda teinud teisiti ja palju suurema algkapitaliga, ja mitte eesti turuvajadusi silmas pidades, kindlasti oleksid ka koheselt kõik serdid ja tuled-viled olemas, enne kui turule tuleks, et ma imestangi juttu mingist müügioskusest, et oi-oi-oi, milline masendav müügioskus ja nii edasi ja nii tagasi.
kui sa tahad tippklassi toodet, siis tuleb maksta ja osta, nii lihtne ongi, mitte teiste antud võimaluse üle osta odav plaat, mis peab kinni seda ja toda, ilkuda.

teras ei aegu, ta on sisuliselt igavene, kui sa saad sellesse plaati ühe-kaks-kolm lasku, siis ta peab veel ka kuulikillud kinni, alates 4-5 lasust kaotab killukaitse igasuguse pidavuse, aga plaat peab, ka salvetäis laske peab(m80, testitud), aga nagu ma juba ka eelnevalt ütlesin, siis see on ulme, keegi ei saa 20-30 lasku rindkerre, ega ela seda üle, pidagu plaat või mitte.
3,5kg/plaat ei ole väga suur raskus, võttes keraamilise plaadi 25*30, kaaluda ja võtta kaaluvahe, ja rahaline vahe, siis peaks olema täiesti mõistlik lahendus.
paraadil näeme, raisk
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

...aga plaat peab, ka salvetäis laske peab(m80, testitud), aga nagu ma juba ka eelnevalt ütlesin, siis see on ulme, keegi ei saa 20-30 lasku rindkerre, ega ela seda üle, pidagu plaat või mitte.
Ja keegi saab need 20 - 30 lasku välja tulistada, ning tal pole häda midagi? :lol:
Tuletame natuke koolifüüsikat meelde.
Kui laskur tulistas oma automaadist, mille mass on pakutava terasplaadi massiga suht samas suurusjärgus, kuuli algkiirusega 900 m/s, ning plaadi tabamishetkel on kuuli kiirusest jäänud murdosa sellest, siis relva tagasilöök laskuri õla vastu on tugevam kui plaadi löök vastu plaadikandja keha. Pealegi hajutab plaat löögi suuremale pinnale kui püssikaba. Järelikult ei elaks seda üle pigem laskur, kuid nagu teame, elab küll. :wink:
Kui nüüd veel plaadi all on kasvõi vatijope, siis ainukeseks mureks jäävad pärast plaadi katte hävimist vaid kuulide killud. Seda muidugi tingimusel, et kuulid plaadist läbi ei löö.
AGL
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AGL »

Olen ka mõelnud, et kuidas kirjeldada plaadi pihta tuleva löögi tajumist.
Kaba löök õlga kirjeldab hästi kuigi mulle tundub, et kuidagi tuleks ka relva kaal arvesse võtta, st. relv on kuulist ca 400 korda raskem. Kui kaba õlga suruda siis läheb vastukaalu mass juba tuhandeid kordi suuremaks. Kui kaba õlga ei suru võib see siiski haiget teha pisut.
Terasplaat hajutab löögi ühtlaselt ja plaadi pindala, võrreldes kaba nukiga, on ca 50 korda suurem.

Kuul kaaluga 9.5 grammi x kiirus 820 meetrit sekundis = 7790

Kuvalda 5 kg, 5000 grammi x 1.55 meetrit sekundis = 7790

Seega siis 5 kg kuvalda löök kiirusega 1.5 meetrit sekundis vastu plaati. See aeglane löök meest pikali ei löö.

Saadud tulemuse võib veel jagada plaadi pindalaga ca 700 cm2, nii saaks aimu kui kõvasti peaks näpuga rindu vajutama.
kert122
Liige
Kontakt:

ma tean, kuidas kõige kindlam viis oleks seda teada saada, aga ma sellisel testil väga osaleda ei taha. Igatahes, kas inimene elab üle 20 lasku plaati või mitte jääb vaieldavaks sellisel juhul, aga ma julgen siiski arvata, et meeldiv see just ei ole.
Minu jutu iva oli, et 20 lasku ainult plaati mingis jubedas ja pikas lahingus ei ole väga reaalne, enne ta muutub lahingvõimetuks kõikidest muudest vigastustest, mis selles keskkonnas parasjagu toimub.
paraadil näeme, raisk
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Pole ju reaalne saada distantsilt lahinguolukorras 25x30 suurusesse plaati 20 lasku, juba tõenäosuslikult lähevad osa pauke plaadist mööda ning need võtavad inimese maha.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
AGL
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AGL »

Hajusalt lastuna talub ka 50+ lasku. Eks see number näitab vaid plaadi jõuvaru, kestvust. Kestvust mis, võrrelduna keraamikaga, on kindlalt terasplaadi kasuks.
See tähendab ka seda, et pihtasaanud plaati võib julgesti edasi kasutada või anda järgmisele mehele, kellel ei ole.
Ja kui killukaitsekiht on juba liiga kahjustatud võib plaadi kevlarvesti pealt tõsta kevlarvesti alla ja peab jälle kilde.

Nagu üks jänki humoorikalt kommenteeris, kui oli tutvustavas videos oma AR 500 plaati ca 50 lasku ära teinud:

"Päriselus nii ei juhtu, aga kui juhtub, siis ilmselt olete väga vales kohas ja võibolla te ei peaks seal kauem viibima :) "
madiss
Liige

Postitus Postitas madiss »

AGL kirjutas:5.56 katse on tehtud 16 tollise vintrauaga, st ca 40 cm. See on sarnane kalashnikovi rauapikkusega.
16.3 tollise raua puhul on 7N10 suudmekiiruseks antud 880 m/sek.

Pilt

Pilt

Antud jooniselt ilmneb, et M855 saavutab sarnase suudmekiiruse, 880 m/sek. alles 18 tollise rauaga. Seega sarnase suudmekiiruse saavutamiseks oleks katsetel tulnud kasutada vähemasti 18 tollise rauaga automaate Galil AR, ARM?
kert122
Liige
Kontakt:

püha taevas... :wall:
kas sa tunned ennast hästi?
paraadil näeme, raisk
madiss
Liige

Postitus Postitas madiss »

Kas need pole mitte teie endi elud, mida te üritate nende plaatidega säästa? Läbimüügi suurendamiseks võib muidugi sellist pakasuhhat lubada...
kert122
Liige
Kontakt:

kuule, ära sina meie müügi pärast muretse, meie eesmärgid on täidetud, oleks tulnud lasta selle ja tollega, põlvelt ja püsti, rahune maha juba.
Testijaid on juba piisavalt, nii struktuurides, kus on ligipääs moonale, millele meil pole, kui kaasfoorumlased, sa oled ülitark ja tead terasest molekulideni, veel rohkem laskemoonast ja tead täpselt, milline vastase rood millise moonaga millal ja kus laseb, tegid selgeks, suured tänud, see toode on mõeldud täpselt niikauaks, kuni riigilt või sinult midagi paremat tuleb, kogus on ka täpselt selline, et kui keegi enam ei taha, siis rohkem ei tehta, ju siis pole vaja, elu läheb edasi, täiesti savi.
Katsu ära kannatada, sa ei saa maailma päästa, las igaüks ikka mureteb ise oma varustuse pärast, mina küll ei lähe näiteks Nordarmile ütlema, et G3 kaba ei ole ikka päris see, ei püsi ühes asendis ega teises, mis see minu asi on, kui mulle ei sobi, siis ma ei osta, kui sobib, siis ostan, kui nad tahavad müüa.

behave.. :twisted:
Viimati muutis kert122, 05 Jaan, 2017 20:13, muudetud 2 korda kokku.
paraadil näeme, raisk
kert122
Liige
Kontakt:

ja veel vähem, ära minu elu pärast ka muretse, ma ei kavatse üldse plaate kanda(enamus ajast), lähebki puhtalt läbi, aga väga armas sinust... 8)
paraadil näeme, raisk
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline