Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
nimetu
Liige
Postitusi: 7677
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas nimetu »

Peale seda viisakuskõhutäit olen õhtu veetnud potil
Toit peabki läbi käima. Ei ole kuulnud, et kellelgi oleks sisse jäänud. :lol:
Jaanus2
Liige
Postitusi: 4565
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Jaanus2 »

Rimi näit. ei suuda teha isegi sellist lihtsat Itaalia vaeste toitu nagu pitsa ilma igasuguste imelike lisanditeta. Olen vahel ostnud tükikese ja koostis on neil ilusti kirjas. Hoiab ilusti ära kiusatuse terve pitsa osta.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 43807
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Tegelikult on toidutööstuse jaoks asi lihtne - raha ei haise ja selle nimel söödetaksegi rumalatele inimeste sisse asju, mida neil vaja pole.
Keemiat on vaja toidu sisse kahel põhjusel - esiteks et see säiliks ja teiseks seepärast, et õnnestuks müüa mingist sodist tehtud toitu korraliku pähe - sellest igasugu maitsetugevdajad, paksendajad, emulgaatorid ja asjad.

Väärtuslik ja kvaliteetne aine on lihtsalt kallis - seepärast paneb tänapäeval iga endast lugupidav lihatööstur sulle vorsti ja singi sisse asju, mis seal ei peaks käima. Iga sent maksab - milleks panna lihatootesse liha, mis maksab nt 3 eurot kilo, kui lisakaalu annab nt sojajahu (kilohind sentides), suhkur (kilohind mõnikümmend senti), vesi (kilohind pole isegi senti) ja kõige peale natuke naatriumglutamaati ja emulgaatoreid-paksendajaid (mida oskuslikult nimetatakse "pärmiekstrakt" või "pärnaõieekstrakt" - et lollid ei kahtlustaks), mis ergutab inimese meeli, et see vähese liha mekki kõvemini tajuks ja kogu üritus söödav tunduks :)

Ja mõistagi - vuffeldamist ei saaks ju olla, kui poleks lolli tarbijat, kes kogu selle keemiaklassi meistriteose ära ostab. See trend on õnneks positiivne (noh on taibatud näiteks, et madala rasvasisaldusega piim polegi tervislik), aga paranemine on visa.

Näiteks Eestis tegutsev Santa Maria maitseaineid tootev Paulig on leidnud suurepärase idee - kompleksmaitseained. Lollile ja laisale tarbijale. Kartulimaitseaine. Hakklihamaitseaine. Puljongimaitseaine. Grillmaitseaine. Kõigis maitsetugevdajad ja vürtsid pooleks.
Itaalia vaeste toitu nagu pitsa ilma igasuguste imelike lisanditeta
Seal on ilmselt tänu personali madalatele oskustele (palju nad palka saavad) kasutusel pitsa-supermaitseaine.
Tegelikult tuleks panna rohkem liha, juustu ja köögivilja, siis pole vajadust neid 0,5 mm paksuste salaamiviiludega pitsasid nii rämedalt maitsestada - kvaliteetne toiduaine on maitsev ilma lisadeta.
Aga vat siis maksab see pitsa mitte 7, vaid näiteks 18 eurot. Keskmine nuustik ei osta nii kallist - kuna taolise toidu tüüpostja nagunii asjast suurt ei jaga, siis vaatab ainult hinnasilti.

Näiteks üks Eesti talunik müüb aeg-ajalt kaubanduskeskustest väga häid grillvorste - lihast, mitte jääkrasvast ja ilmselt keemiata, sest lähevad rikki kiiresti. Kilohind on 9 eurot kilo. Mitte 3-4 eurot nagu lihatööstuse omadel.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
nimetu
Liige
Postitusi: 7677
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas nimetu »

Tegelikult tuleks panna rohkem liha, juustu ja köögivilja, siis pole vajadust neid 0,5 mm paksuste salaamiviiludega pitsasid nii rämedalt maitsestada - kvaliteetne toiduaine on maitsev ilma lisadeta.
Esialgne pitsa oligi tegelikult pigem hästi lihtsate lisanditega sai (afgaani noni on ka vist midagi sinnakanti). Põhi peakski kõige kvaliteetsem osa olema. Lisaks põhjale peavad olema ka hästi kvaliteetsed ja konkreetse maitsega tomatid, sellised magusapoolsed, mis kasvavad hõrguks just vulkaanilises pinnases. Poodides müüdavad pitsad on lihtsalt mingi suvaliste komponentide segu vesise, sogase põhja peal. Õiget elamust sellest ei saa.
herman30
Liige
Postitusi: 1435
Liitunud: 16 Apr, 2008 18:19
Asukoht: Soome
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas herman30 »

nimetu kirjutas: Esialgne pitsa oligi tegelikult pigem hästi lihtsate lisanditega sai.
Just nii. Esialgne pizza Napolis oli vaeste inimeste toit.
vanahalb
Liige
Postitusi: 3430
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas vanahalb »

Einu, ega valmistoitude hulgas on suht-koht algupärastest toorainetest valmistatud asju kah. Kõik ei ole kolloidkeemia. Sellepärast peabki lahtiste silmadega ringi käima ja ei tohi kõike suhu ahmida, mis ilusas pakendis letile on sätitud.
Et mitte Rimile ülekohut teha, siis seal oli valmistoiduna ... mis iganes täpne nimi tal oli kuid praetud sealiha. Täitsa söödav ja naturaalne tükk, praadimine ja pakendamine ajasid hinna 9 EUR/kg ligi kuid kõlbas ka külmalt süüa ilma ja oma 20-30 minutit kokkamise arvelt oli nagu maast leitud. Rimi tatrapudrule mul ka mingeid pretensioone ei olnud. Mingi ajani oli valikus ka praetud paltus (vist). Ükskord jäin tähelepanelikumalt uurima ja minumeelest sisaldas konkreetne tükk hautatud paelussi. Ilus kevadine aeg, virutasin pikemalt mõtlemata kogu karbi lahtisest aknast välja otse tänavale kus hulkuvad koerad selle juba õhus lõhki rebisid. Muide, sealsamas rajoonis tehti kunagi film "Varesesaare venelased". Võib-olla ka, et vanad silmad petsid kuid asitõendeid ei jäänud ja kaevata polnud pärast kellelegi. Seda paltust pole Rimist rohkem ostnud.

Poepizzat pole ka ostnud, sest ühte kunagist ülemust tsiteerides "kes on korra vaske müünud, see lillepotimulda enam müüma ei hakka": Ma olen itaallaste "oota, me näitame, mida oskame" tasemel pizzat maitsnud ja minumeelest esineb poepizzal sellisega võrreldes teatavaid puudujääke. Soomes nagu ei olegi sellist kohta leidnud, kus sünnipärane itaallane pizzeriat peaks (muidugi pole eriti otsinud ka). Tavaliselt teevad seda tsurkad ja üleüldiselt kõlbab süüa kui lisandid oma näpunäidete järgi pannakse. Ma olen lasknud panna singi, juustu ja küüslaugu ja kui juba priiskamiseks läheb siis ka shampinjonid. Enamikes kohtades on see siis nimetusega "Fantaasia" sest nendearust pole sellist kombinatsiooni olemas. Minumeelest jälle on kõik "frutti di mared" jms nõrkadele ning muidu reklaamiohvritele.
Tsurkade pizzade kohta iriseks niipalju, et põhjad on tulihapust taignast. Itaallaste omad oleks nagu mahedamad. Üks hea koht, kus pizzat osatakse teha on Stuttagarti lähedal Metzingenis, kohe Prada maja vastas üle tee. Eestlased satuvad sinna minuteada üsna tihti, sest Metzingen on outletcity kus kõik ida-euroopa hilpharakad oma riidevarusid käivad täiendamas. (kellel on õnne mitte teada -ärge kodus naistele öelge, et selline linn olemas on. Muidu äkki tahavadki minna ja see ei mõju rahakotile hästi)

Tallinnas on minumeelest korralik pizza Kadaka teel bussipargi juures putkas. Eriti kui tellida "Siciliana" ja lasta peoga shampinione juurde visata. See teeb vist kaks eurot kallimaks kuid on seda väärt. Putka kuulub "Peetri Pizza" ketti kuid millegipärast on pole pizza maitse kõigis neis putkades või esinduskauplustes ühesugune. Täpselt sama pizza Liivalaia tänaval on minuarust rohkem kingapoe teema. Kõikide kohtade suhtes ei oska jällegi kaasa rääkida, sest tavaliselt pole hakanud 7-9 euroga riskima vaid vajadusel teise linna otsa tuntud kvaliteeti ostma sõitnud.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

Seekord tuleb selline "pitsapostitus"
Kriku kirjutas: Viimane kord ostsin taaskord rapsiõli üle hulga aja.
Ega tal vigu ei ole, lihtsalt mõttetu maitsega(...aga moderaatoriga ei vaielda, sest maitse üle ei vaielda :) )
Kui ikka päevalille eest konkreetses olukorras küsitakse kõvasti rohkem, siis teen südame kõvaks ja võtan rapsi. Kui aga rapsiõli on samas hinnnas või kallim! siis "võõbor otseviiden".
Mismõttes on eestis hakatud rapsiõli liitri eest 2 (kaks!) eurot küsima? Vahepeal jooksid hinnad sünkroonis diiselkütusega, aga nüüd on puhta käest ära läinud.
Mäletan, kui Säästumarketis oli kõige odavam õli 9 krooni liiter - shokeerisin oma elukaasat ja valasin pulli pärast kollkollkoll paaki... 8)
Kõige mõttetum õli on konkrurentslitult sojaõli ja seda ei tohi inimtoidu tegemiseks üldse tarvitada, ühekorra läks sasssi ja siis kallasin koerale talvel kuivutoidule peale, et karv rohkem läigiks.
Mitte korraga - jupikaupa.
Kapten Trumm kirjutas:Päris külmpressitud neitsioliiviõli kõlbab ainult salatisse - praadimiseks sisaldab see liiga palju vett ja kipub seetõttu liigselt särisema. Särinat teeb vesi, mis läheb pannil keema ja hakkab pritsima.
Kuskilt lugesin õlide edetabelit, et millised kõige paremini kuumust ja praadimist kannatavad, siis kuumpresitud oliivõli alustas, siis oli päevalill, raps, soja.
Kapten Trumm kirjutas:Ja miks ostagi vorsti, kui sama raha eest saab ka sealihatüki, kui parasjagu soodukas on - siin tuleb muidugi mängu inimlik laiskus ehk ei viitsita kokkamisega jamada.
Taaskord kaptenilt üks absoluutselt õige tähelepanek, mille puhul ei jää muud üle kui ühtida... 8) (v.a Grossis on stabiilselt vorstid ja sealiha samas hinnas v siis liha odavam, v.a kamaravorst)
Kapten Trumm kirjutas:Näiteks Eestis tegutsev Santa Maria maitseaineid tootev Paulig on leidnud suurepärase idee - kompleksmaitseained. Lollile ja laisale tarbijale. Kartulimaitseaine. Hakklihamaitseaine. Puljongimaitseaine. Grillmaitseaine. Kõigis maitsetugevdajad ja vürtsid pooleks
Pool on sool. Korrutage kilohind kahega
vanahalb kirjutas:Ma olen lasknud panna singi, juustu ja küüslaugu ja kui juba priiskamiseks läheb siis ka shampinjonid. Enamikes kohtades on see siis nimetusega "Fantaasia" sest nendearust pole sellist kombinatsiooni olemas. Minumeelest jälle on kõik "frutti di mared" jms nõrkadele ning muidu reklaamiohvritele
Ühes õiges pitsas on kindlalt esindatud sibul ja/või küüslauk, sinihallitusjuust, oliivid (pohh, kas mustad v rohelised) ja sink või salaami.
"Ananashat" pole vaja, sest puuvili köögiviljade ja lihadega kokku ei sobi (ka salatites mitte). Ülejäänud kombinesoone söön samuti, aga kui valida antakse, siis need.
Peetri Pitsa "Bologneese" - peediga - oli kaa täiesti lemmik vahepeal..

Proovitud on pitsat ka ise teha, aga takerdub see asi taigna taha (täiesti talutavad tulevad muideks tortillapõhjapeal)
Mismoodi nad seda teevad, et õiglaselt krõbe servadest ja mittetoores põhjapealt - mitteeisaaaru....



Nii, nüüd Teie, Fucs..... 8)

Jooksite mul eile eest ära, st. ähvardasite joosta, ja lasite sellega võimaluse käest asjad ilma suurema lärmita, vaikselt, nelja silma all (loe - vähema verega) äraklaarida.... :)
Võtke tagasihoidlikult teadmiseks, et nahatäis on Teil maitsetugevdajas ja ootab teie siiailmumist või siis mitte, me oleme valmis tegema ka tagaseljaotsuse :D
Viimati muutis Svejk, 05 Sept, 2017 8:55, muudetud 1 kord kokku.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Jaanus2
Liige
Postitusi: 4565
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Jaanus2 »

Pitsatainas on lihtsa koostisega ja tulemus oleneb pigem ahjust, see peab olema päris kuum ja sisaldama piisavalt kiviainet sooja salvestamiseks. Nett on täis lihtsaid ehitusõpetusi, kuskile aianurka sobib hästi, aga talvel tuleb siis olla ilma.
Z03
Liige
Postitusi: 1136
Liitunud: 22 Juul, 2016 10:09

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Z03 »

Natuke oleksin skeptiline päevalilleõli kasulikkuse osas, just omega6 suure sisalduse tõttu. Pole otseselt teaduslik tõestus, aga paneksin siia lingi:
http://lchfeesti.blogspot.com.ee/2013/1 ... elise.html
Rapsiõli eelis on oliiviõlist odavam hind, aga praadimiseks on üldse sobivamad loomsed rasvad, searasv näiteks, või siis taimsetest kookosrasv.
Jaanus2
Liige
Postitusi: 4565
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Jaanus2 »

Kes tahab tervislikku taimeõli, võiks proovida tudraõli (Camelina). Koostiselt lähedane linaõlile, aga erinevalt sellest ei ole värnitsamaitseline ja on söögiõlina igati kasutatav. Imelikul kombel sobib isegi praadimiseks, sest sisaldab looduslikke oksüdeerumist pidurdavaid lisandeid. Maitse on neutraalne ja õrna "kapsamaitsega". Vana järeleproovitud õlikultuur, mis oli vahepeal unustuses, sest saak rapsist väiksem.
häh
Liige
Postitusi: 230
Liitunud: 23 Nov, 2014 20:42
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas häh »

Pitsaahju temperatuur võib olla kuni 475C, igal juhul üle 400 kraadi. Sellisel juhul tuleb põhjale see "õige suitsumekk" juurde.

Ega's näiteks steigi tegemine on samamoodi temperatuuri taga. Ise lahendasin lõpuks tagurpidi tegemisega, enne madalal temperatuuril (ca 130C) sisetemperatuurini 50C ja siis poolteist poolteist megakuuma panniga (nõks on, et tuleb kergelt suitsema lasta, loomulikult kas teras- või malmpann + searasv). Siis saab nii kooriku kui seest läbinisti õige küpsusastme. Ainult panniga minul pole head tulemust saada õnnestunud, jube lihtne on läbi küpsetada ja siis ei kõlba see liha enam kuhugi, veidi kallis lõbu, arvestades sobiva liha hinda :(

Muuseas, kes punaseid ubasid taga otsis, Prismas on nii tšilli kui BBQ kastmes, mõlemad on minu arust searibiga jube head. Eriti laisa inimese jaoks sobib suurepäraselt õllesnäkk (neid on erinevaid, Rakvere oma isiklikult väldiks), isegi mikrokas ei suuda seda kooslust ära rikkuda. Kui veel maisileiba ka müüdaks kusagil.... ;)
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 16611
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Fucs »

Svejk kirjutas: Nii, nüüd Teie, Fucs..... 8)
FTP.
FTP !
Svejk kirjutas: Jooksite mul eile eest ära, st. ähvardasite joosta, ja lasite sellega võimaluse käest asjad ilma suurema lärmita, vaikselt, nelja silma all (loe - vähema verega) äraklaarida.... :)
Võtke tagasihoidlikult teadmiseks, et nahatäis on Teil maitsetugevdajas ja ootab teie siiailmumist või siis mitte, me oleme valmis tegema ka tagaseljaotsuse :D
Jah.
SELJA taga olete Teied kõik jube julged...

Aga pidage silmas, et vaatamata meie kõrgele eale ja suurele vanadusele meie siiski oleme võimelised ennast ka kiiresti ümber pöörama !
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Svejk »

Fucs kirjutas:Aga pidage silmas, et vaatamata meie kõrgele eale ja suurele vanadusele meie siiski oleme võimelised ennast ka kiiresti ümber pöörama !
FTP (Fuks) ei ole taltunud ega rahuldunud, on seadnud vaidluse alla ja kahtlustab. Nüüd on hakanud vanast peast veel äffardamagi.... :D

Palun võtke tagasihoidlikult teadmiseks , et meie siinpool ainult tõe poolepeal oleme ja Teile isiklikult miskit väärust ei soovita, vaid otse risti vastupidiselt....! 8)
Teie võiksite oma kiiret ümber pööramise võimalust tõestesündinud faktide tunnistamiseks tarvitada, aga mitte ilmasüüta kodanike siin hirmutada,
kes pealegi oma vapruse ja muu sarnase poolest populaarsed on. Jah.

Lisaks võtame Teile teada anda, et meie tegusid teeme, mitte tühja juttu, ja see Teiepoolne tühi jutt nüüd lõpeb ruttu,
sest lubatud kombel konsumeerimas käisime Maksumarketis, teiepoolt reklaamitud tooteid meiepoolt etteteatud tagajärgedega, nimelt:
DSC_0372.JPG

...nagu tähelepanelik vaatleja arusaada võib, siis sellisest linnunokatäiest (vanarahvas ütles otse - linnu pete!) üks täisinimene söönuks ei saa jaisegi ka linnud ennast petetuna tunnevad...

Kolmeeurone büdjett, millest väidetekohaselt Teie kaks korda ("sic!" - juba vanad roomlased said aru, et inimene, kes niivähese söömaga, haigeks jäänud on)
söönuks saate, ei tööta meiepuhul kohemitte, ja ka ilmsikstulnud lisaasjaolud ei toetanud projekti. Ilustreeriv video:

Капризная. Не ест после шести - Адам в хорошие руки - Уральские пельмени
https://www.youtube.com/watch?v=AtaBTDA ... e=youtu.be

Niisiis olime sellestki vähesest sunnitud kodurahu huvide säilitamise nimel loovutama kotleti ja kuuendiku kartuleid...
Õnneks me (erinevalt mõnedest) oleme varustatud silmapistva mõistlikkuse, taiplikkuse ja ettenägelikkusega, ning taganedes varasemalt ettevalmistatud varupositsioonidele
avasime teise termokotikese kolme kanakoivaga - meie kuuesajakolmekümnegrammine strateegiline reserv kilohinnaga 4,29 kokku 2,70

Võib liialdamata ütelda, et see päästis lahingu ja võitis sõja.

Kaotuste statistika:
DSC_0369.JPG
Nagu tähelepanelik lugeja vaadelda võib, siis summa karbikesel päris kolme juurot kokku ei anna, aga selleks on objetktiivsed asjaolud, nimelt seegi ports alles tugevale pressingule alludes
kaane peale panna lasi. Pingutasin kartulitega (loe - tärklisega) pisut üle.
Oleks kaks kartulit vähem ja ühe kotleti rohkemvõtnud, oleks täpselt kolm eurot kätte saanud, aga see selleks.
Kokkuvõtvalt see kalli kilohinnaga kõhutäis mulle 5 eurot ja 35 senti maksma tuli, millest (oletuslikult) 62 senti naesterahvale loovutama pidin.
Olete nüüd rahul? Mina näituseks ei ole, sest selleasemel et kogusummaeest kanakobasid osta ja väärtuslikke valke omastada, ma sellise koondkilohinnaeest mingisugust ballastainet tarbima pidin!



Moraal:
Teie ärge kohaldage oma söögiisu haiglasest närbusest vaevatud standardeid tervete inimeste kohapeal ja ärge sunduge neid sööma ülehinnatud kilohinnaga teisejärgulist toitu tõestamaks vastupidist


P.S.
Ja mis puudutab Teie vigaseid väiteid teemal "WC`d kaupluskettidevahelises võrdluses", siis mäletamist mööda Teieise "suure hädaga ainult Grossis käite" (grossijooks)
Jah.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 16611
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Fucs »

Jah.

Ma imestasingi siin juba, et kuidasmoodi Teied (või siis maksimarketi erialaspets) 650gr tooteid ühte plastmasskarpi ära mahutada suutsite.

Kas ülemisel tarelkal on kujutatud seda, mis terves selles karbis sisaldus, või on sealt tarelkalt pärast seda suurt kodusõda, mis toimus, juba närvivapustuse saatel ära antud SEE üks kotlet ja veerand kartulit?
Niisiis olime sellestki vähesest sunnitud kodurahu huvide säilitamise nimel loovutama kotleti ja kuuendiku kartuleid...
Edit:

Selle puuduva 0,35eur eest oleksite saanud sinna ühe kotleti juurde (3tk = 1,28 ... 4tk = ca 1,70) või 0,46gr asemel 0,62gr kartuleid.
Kuna me arvutame siin piiripealsete summade ja kogustega, siis on iga gramm ja juurosent tähtsad praegu.... miskit pole ebaoluline !
DSC_0372.jpg
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 42798
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Kriku »

Fucs kirjutas:Ma imestasingi siin juba
Imestate-imestate. Teame neid Teie imestamisi. Oleme kursis.

Teatud stuudio langes küll tumedate, et mitte öelda valgustkartvate jõudude saagiks, aga see Teie üliväga imestunud... sihverplaat, et mitte öelda larhv... ilmub ikka ja jälle laias tarbes tsirkuleerivatesse videotesse, kõige ootamatumal ja kahtlustäratavamal moel.
fucs.jpg
Kuidas Te SEDA seletate, mh, ah?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline