Sam Beaver kirjutas:Fucs kirjutas:...suure lihatööstuse sülti kus sees oli üks punane kunstküüs ja tükk kollast kummikinnast...
Et jõulud on tulekul ja salme läheb vaja siis panen ühe sülditeemalise:
Ajand keema mullivanni
Elmar kupatas seal Anni
Sült see tuli päris magus
Mitmeks nädalaks veel jagus
See, et süldi sees on kinnas,
see ei kajastunud hinnas.
Lisaks maandas söömisiha,
sisse sattun`d küüneviha.
Aga pelmeenidest ja "pelmeenidest" nii ja naapidi....
Parimaid pelmeene olen saanud ikka siin ja seal kodus valmistatuna.
Kõige paremad neist olid kunagise töökaaslase ukrainlannast naise tehtud pelmeenid.
Kusjuures ta tegi neid kahte moodi - traditsioonilisi, kus liha on taina sees ja siis mitte nii traditsioonilisi, kus lihapallid eraldi ja väikesed ruudukujulised tainatükid eraldi, kuid koos keedetuna.
NA-s sai käidud Moskva "Hiinalinna" Lubjanka Pelmennajas pidevalt, sest jäi meie objektist kus sai pidevalt passitud 20-30 meetri kaugusele.
Nüüd paistab seal asuvat mingi "шоколадница" kohvik ja
pelmeenidest pole enam haisugi.
Seal anti kohapeal värskelt keedetud või fritüüritud pelmeene hapukoorega, või majoneesiga, või ilma lisanditeta, kuidas tahtsid + kohapeal valmistatud ja soojad 3 kopikalised väikesed saiakesed/kuklid kõrvale. Kõik oli väga maitsev ja hea. Keedetud pelmeenidest eraldus aus, hästi lõhnav ja maitsev lihapuljong.
Praegu meie kaubandusvõrgus saadaolevatest ja proovitutest (aga neid on nii palju, et isegi pooli ma pole jõudnud ära proovida ma arvan) pelmeenidest on minu isiklik lemmik UVIC Hiina pelmeenid.
https://www.selver.ee/hiina-pelmeenid-uvic-1-kg
Siis lisaks on saanud proovida erinevaid hinkaale (Gruusia pelmeenid), aga neist ainult ühed olid minu arust tõesti väga head.. kuid jään tootja ja toote võlgu, sest ei mäleta enam.
Ja siis ühe korra tõi naene kusagilt mingeid itaalia ravioolisid lihaga, mis olid lausa ülihead, aga ei mina ega naene ei mäleta enam kust tõi ja mida täpselt.
Ma olen nüüd testinud mingeid kolme-nelja sorti saadaolevaid ravioolisid lihaga, aga need pole ükski olnud see ja kõik need on olnud vähemalt poole halvemad kui mitte hullemad veel
* Me teeme vahel pelmeenidest ka pelmeenisuppi.
* Minu erilemmik on pannil praetud pelmeenid. Kui ei taha, et jäävad kõvad, siis kohe pärast praadimist soojalt täiesti kinnisesse/suletavasse nõusse/karpi ja lasta seista.
2012a SUUR DELFI PELMEENITEST: Pelmeeni headus sõltub lihasisaldusest!
http://arileht.delfi.ee/archive/suur-de ... d=63905225