Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Sam Beaver
Liige
Kontakt:

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad

Postitus Postitas Sam Beaver »

Fucs kirjutas:...suure lihatööstuse sülti kus sees oli üks punane kunstküüs ja tükk kollast kummikinnast...
Et jõulud on tulekul ja salme läheb vaja siis panen ühe sülditeemalise:

Ajand keema mullivanni
Elmar kupatas seal Anni
Sült see tuli päris magus
Mitmeks nädalaks veel jagus
Putin destroyed the pro-Russian lobby in the world with his own hands. Now acting in Putin's interests would mean admitting that you fucked a goat
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Mainitud rasvapirukatel oli ka rahvapärane nimi - "tošnotikud". Sõnast "tošnitj" - iiveldama ajama.
Aga alla läksid küll ja soojalt olid isegi päris maitsvad.
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

Toda viimast nimetust ei tohiks segi ajada aga tsotsnikutega mis olid hoopid kohupiimatäidisega pirukakaadsed kondiitritooted , taigen oli üle kohupiimaportsu keeratud ja ühelt poolt kinni vajutatud , väga head
Haugas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Haugas »

Pead silmas sõtšnikuid? Müügis ka nüüd, suht hammustatav pala. Mäletan ka akf EOD poolt nimetatuid. Soojalt pistsin lausa isuga, külmalt mugisin kauem. Alla läksid nad igal juhul, sel ajal suht "pandav" suutäis. Ei hakanud pead vaevama, millisest issanda loomaaia osast see liha pärit on. Ohtra õli olemasolu pirukataignas ei lasknud nagunii seda söömisorgiat kuigi kaua kesta.
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Räägime ka natuke nostalgilistest odavsöögikohtadest nagu pelmennaja

Pilt

Sõjaväes olles õnnestus lausa 4 korral sellises süüa , ikka väga hea võrreldes sõdurisöökla parashaga
vanahalb
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vanahalb »

Pelmennaja eestikeelne vaste pelmeenibaar oli Tallinna vanalinnas Viru tänaval. Peale sõjaväge, kuskil 1988-90 astusin minagi sealt vahel läbi. Selle koha tootlus ja läbilaskevõime olid muljetavaldavad. Suhteliselt avatud köögiga asutus oli - igaüks võis vaadata kuidas asfaldikatla sarnased pajad keesid. Mõnda neist kallati suurest kotist külmutatud pelmeene ja mõnest riisuti pealt juba valmistoodangut. Valmis on pelmeen siis kui ta pinnale kerkib ja siis tuleb ta kohe välja õngitseda. Kui seal uimerdama jääda, vettib läbi ja süüa enam ei kõlba (pelmeenikeetmine on vist ainuke kokandusharu, millest ma natukenegi mõikan)
Kopaga virutati paras sorts hapukoort peale ja selle raha eest sai liigagi hea. Seda enam ei mäleta, et kas serveeriti savitaldrikutel või plekkmoldidest nagu kroonu majas.

Päris söödavad olid ja niipalju kui mina käisin- järjekord oli alati uksest väljas ja kokk viipas kõigile lahkelt kulbiga, et võtke sappa. Erastamise tormides kadus see asutus ära ja ma ei teagi mis seal praegult on - mõni stripibaar või Guessi pood?
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Kontakt:

Mina käisin Kaliningradi kesklinna pelmennajas , too oli igasuguste purukspommitatud losside kõrval umbes sama stiiliga sildiga
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Sam Beaver kirjutas:
Fucs kirjutas:...suure lihatööstuse sülti kus sees oli üks punane kunstküüs ja tükk kollast kummikinnast...
Et jõulud on tulekul ja salme läheb vaja siis panen ühe sülditeemalise:

Ajand keema mullivanni
Elmar kupatas seal Anni
Sült see tuli päris magus
Mitmeks nädalaks veel jagus
See, et süldi sees on kinnas,
see ei kajastunud hinnas.
Lisaks maandas söömisiha,
sisse sattun`d küüneviha.

8)

Aga pelmeenidest ja "pelmeenidest" nii ja naapidi....

Parimaid pelmeene olen saanud ikka siin ja seal kodus valmistatuna.
Kõige paremad neist olid kunagise töökaaslase ukrainlannast naise tehtud pelmeenid.
Kusjuures ta tegi neid kahte moodi - traditsioonilisi, kus liha on taina sees ja siis mitte nii traditsioonilisi, kus lihapallid eraldi ja väikesed ruudukujulised tainatükid eraldi, kuid koos keedetuna.

NA-s sai käidud Moskva "Hiinalinna" Lubjanka Pelmennajas pidevalt, sest jäi meie objektist kus sai pidevalt passitud 20-30 meetri kaugusele.
Nüüd paistab seal asuvat mingi "шоколадница" kohvik ja pelmeenidest pole enam haisugi.
Pelmennaja.png
Seal anti kohapeal värskelt keedetud või fritüüritud pelmeene hapukoorega, või majoneesiga, või ilma lisanditeta, kuidas tahtsid + kohapeal valmistatud ja soojad 3 kopikalised väikesed saiakesed/kuklid kõrvale. Kõik oli väga maitsev ja hea. Keedetud pelmeenidest eraldus aus, hästi lõhnav ja maitsev lihapuljong.

Praegu meie kaubandusvõrgus saadaolevatest ja proovitutest (aga neid on nii palju, et isegi pooli ma pole jõudnud ära proovida ma arvan) pelmeenidest on minu isiklik lemmik UVIC Hiina pelmeenid.

Pilt
https://www.selver.ee/hiina-pelmeenid-uvic-1-kg

Siis lisaks on saanud proovida erinevaid hinkaale (Gruusia pelmeenid), aga neist ainult ühed olid minu arust tõesti väga head.. kuid jään tootja ja toote võlgu, sest ei mäleta enam.

Ja siis ühe korra tõi naene kusagilt mingeid itaalia ravioolisid lihaga, mis olid lausa ülihead, aga ei mina ega naene ei mäleta enam kust tõi ja mida täpselt.
Ma olen nüüd testinud mingeid kolme-nelja sorti saadaolevaid ravioolisid lihaga, aga need pole ükski olnud see ja kõik need on olnud vähemalt poole halvemad kui mitte hullemad veel :cry:

* Me teeme vahel pelmeenidest ka pelmeenisuppi.
* Minu erilemmik on pannil praetud pelmeenid. Kui ei taha, et jäävad kõvad, siis kohe pärast praadimist soojalt täiesti kinnisesse/suletavasse nõusse/karpi ja lasta seista.

2012a SUUR DELFI PELMEENITEST: Pelmeeni headus sõltub lihasisaldusest!
http://arileht.delfi.ee/archive/suur-de ... d=63905225
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

UVIC läks oktoobris pankrotti. Ega teagi ühtki usaldusväärset pelmeenitootjat paraku.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Some kirjutas:UVIC läks oktoobris pankrotti. Ega teagi ühtki usaldusväärset pelmeenitootjat paraku.
Praegu igatahes toimetab edasi.
https://majandus24.postimees.ee/4316619 ... investorit

Eraisiku pankrott kuulutati välja UVIC omanikule Aleksandr Musarovile.
https://www.aripaev.ee/uudised/2017/10/ ... -pankrotti

Tõtake, seltsimehed õgardid, tõtake! 8)
Kasutaja avatar
Che Latino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Che Latino »

Verivorst nagu muiste. Võttis aega mis võttis aga ära tegin!
Manused
IMG_verivorst.JPG
Ühtelugu räägin ühte lugu...
Alts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Alts »

Tänapäevastes verivorstides ei tunne enam vorstirohu maitset aga tuleb vist rohkem otsida. Hetkel igasuguseid "traditsioonilisi" jms. proovitud aga pole veel trehvanud.
Kuni targem järele annab, annab kavalam talle kerepeale.
herman30
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas herman30 »

Ostsin kaasa Tallinnast, soolapeekon ja küüslaugupekk. Kas oskate anda nõu kuidas neid kasutada?
Oskan küll isegi aga äkki teil on paremad retseptid?

Pilt
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

NÄMMA :D

Need on siis need toredad tooted, mille peale pere tugevamal poolel tõusevad alati KÕIK karvad püsti ja pere nõrgem pool peab nendega kusagile kaugemale kolima, kui tahab edasi ka veel üks pere pool olla.

Seda soolapeekonit ma muidu panen suvisel ajal grillile ja talvisel ajal ahju.
Lihtsuses peitubki kogu võlu.

Ja siis pädeva leivaga... seal kusagil kaugemal...
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

herman30 kirjutas:Ostsin kaasa Tallinnast, soolapeekon ja küüslaugupekk. Kas oskate anda nõu kuidas neid kasutada?
Selliste reklaamivate piltide peale me olime sunnitud viivitamatult külmkapi manu sööstma ja omad soolapeekonid välja võtma... 8)

Tavaliselt olen praadinud niisama munadele alla, aga siis soola enam munale peale panna ei kannata.
Täna panin (äkilise inspiratsioonipuhangu ajel) külma vette likku et liigasool välja ajada. Tulemustest annan millalgi teada.

Küüslaugupekk on väga hea valik 8)
Ostes katsun alati kõige pehmemat tükki võtta. Pekk läheb sellisena otse igasugusele leivale või saiale, aga saab ka allapraadimiseks kasutada (mis on raiskamine)

P.S.

Ahjaa - olen kahe uue Ukraina panni õnnelik omanik...

https://biol.com.ua/

Võtsin sügavad pannid - valuraudse (vars käib lihtsalt ära)

Pilt

...ja valatud alumiiniumist paksupõhjalise ja -seinalise tehvloni - millel kaa vars käib lihtsalt ära:
https://biol.com.ua/product-category/po ... a-elegant/

Müügis olid Magaziinis, hind alla 20 mne midagi...
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline