Ostsin ja ootasin kodusesse majapidamisse saabuvat õhtuvaikust, et mõnuga nautida. Kõik oli kena ja hubane, kuni ma lugema hakkasin.11. SS-vabatahtlike soomusdiviis Nordland
Autor Rolf Michaelis
11. SS-vabatahtlike soomusdiviis "Nordland" on tähelepanuväärsemaid Teises maailmasõjas Saksa poolel võidelnud väekoondisi, mis 1944. aasta jaanuarist oli peaaegu päevast päeva lahingute tulipunktis.
Suurte kaotuste hinnaga kaeti Saksa vägede taganemist Venemaalt Oranienbaumi alt Eestisse ning löödi raskeid lahinguid Narva rindel, Tannenbergi liinil ja Tartu all.
Hukkus Berliini lähistel ja linnas endas hargnenud lõppheitluses.
140 x 210, PK, 150 lk
Hind: 122.00 EEK
Kirjastus: Olion

Nii halba ja väärastunud, ilukirjandusliku kallakuga, totaalselt ebaõnnestunud, diletantlikku jne jne tõlget pole ma oma elusees veel näinud

Raamatul poleks ehk vigagi, kuid ebaõnnestunud tõlge rikub teksti tõsiselt ära.
Minu isiklik ja subjektiivne arvamus - täielik ämber!
Tõenäoliselt on paljud endale selle käki juba soetanud, kuid saksa keele valdajatele soovitan soetada ja lugeda originaalkeeles.
NB! Tõlge teadustööks ei sobi.
Siit ka minu ettepanek moderaatoritele:
kas poleks ehk aeg hakata Militaar.net-i poolt andma hinnanguid eesti keeles avaldatavale sõjandusalasele kirjandusele ?
Võiks olla näiteks parimad ja halvimad raamatud, artiklid ja tõlked ?
Isiklikult esitaksin aastakümne halvima tõlke kandidaadiks eelpool nimetatud raamatu tõlke !

Pean tunnistama, et olen tõepoolest "pisut häiritud" nimetet raamatu lehitsemisest .
lugupidamisega
o