Eesti Kaitseväe suurus ja struktuur

Vasta
kuido20
Liige
Kontakt:

Re: Eesti Kaitseväe suurus ja struktuur

Postitus Postitas kuido20 »

Kapten Trumm kirjutas:
alo kirjutas:Vaataks asja korraks ka selle nurga alt, et kui palju meil SA koosseisu jaoks inimressurssi potentsiaalselt olemas oleks. Raha ja selle eest eri võimekusi saab juurde "otsustada", inimesi mitte. Nii vaadates osaleks EV kodanikest 42000 reservarmee suuruse juures otseses sõjategevuses 4+ protsenti (mis tundub vähe), 25 000 puhul vaid veidi üle 2%, mis tundub otse raiskamisena.
Üks faktor on veel, mis tunne on sellel 2% (ja 1/3 endavanustest) sõtta minna, kui enamus ei pea minema?
Kui Soomes läheks täna sõtta teenistusealistest valdav enamus, siis meil ju vähemus.
Eestlaste kaitsetahe on stabiilselt üle 70% juures püsinud, eestivenelastel on see 45% juures
http://epl.delfi.ee/news/eesti/uuring-s ... d=51125942
Kasutaja avatar
alo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alo »

kuido20 kirjutas:22-45 aasta vanuseid mehi on üldse võtta ca 200 000, millest armeed teha
42 000 meest on siis iga viies.
Nüüd, kas iga viies on piisav ja optimaalne, või saaks ka paremini? Sellest ei hakka praegu rääkima kas 17-22 ja 45+ mehed ning eri vanuses (vabatahtlikud) naised peakski reservist välja jääma.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

alo kirjutas:Vaataks asja korraks ka selle nurga alt, et kui palju meil SA koosseisu jaoks inimressurssi potentsiaalselt olemas oleks. Raha ja selle eest eri võimekusi saab juurde "otsustada", inimesi mitte. Nii vaadates osaleks EV kodanikest 42000 reservarmee suuruse juures otseses sõjategevuses 4+ protsenti (mis tundub vähe), 25 000 puhul vaid veidi üle 2%, mis tundub otse raiskamisena.
..jahh - just nii loll-lihtne see "tehe" ongi :|
strateegiline sõdur kirjutas:Kelle juurde ma ennast järjekorda pean panema, et sedasorti arutelu lugeda?
..pääsed seekord ilma järjekorrata - siitsamast ülevalt loegi 8)
Viimati muutis Tundmatu sõdur nr. 4, 20 Veebr, 2018 17:07, muudetud 1 kord kokku.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
alo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alo »

kuido20 kirjutas:Eestlaste kaitsetahe on stabiilselt üle 70% juures püsinud, eestivenelastel on see 45% juures
Justnimelt! Kaitsetahe on olemas, kuid "teaduslike meetoditega" leitakse, et saadame 25000, küll ülejäänu eest hoolitsevad liitlased.
Walter2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Walter2 »

Oletame teoreetiliselt, et et see 200 tuhat mis siin eelnevalt läbi käis pulbitseb enneolematust patriotismist ning võimaliku sõjalise konflikti korral jookseb KRA -le tormi. Kas on neile üldse midagi pihku pista mis pauku teeks? Ok (kõik pole ka paugupoisid) - küsiks kas suudetakse see inimressurss üldse mõistlikult lühikese aja jooksul EKV käsutuses rakendada riigikaitse huvides Eestile kriitilistel hetkedel?
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Veiko Palm kirjutas:Trumm - "puuduoleva" panevad välja liitlased. Mitte, et me loodaksime, vaid me teame.

Kuidas aga selle teise variandi puhul on? Kes selle (eelkõige ajaliselt, aga ka kvalitatiivselt) puuduva paneb? Liitlased? Et nemad sõdivad, aga meie "tõstame üles"?

Või on ikkagi selle teise variandi puhul koheselt sahh-matt, lipp tornis vahetatud ja "ei ole mingit tähtsust, millise väe keegi mõne kuu pärast kokku saab"?
Trumm ja Borja, kas te arvate, et liitlased ei pane välja? Jah või ei? Teie seisukoht oleks kohe selgem.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

kaur3 kirjutas:Trumm ja Borja, kas te arvate, et liitlased ei pane välja? Jah või ei? Teie seisukoht oleks kohe selgem.
Mulle sobib - lihtne küsimus, lihtne vastus (vähemalt ei nõua ükski demagoog jälle mingeid müstilisi "arvutusi" :lol: )

Ja minu vastus on: kõneldes manöövriüksustest - PIGEM EI ("hävitajaid & fregatte" EHK ISEGI panevad)
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Aitäh, selge. Mul on isiklikult raske ettekujutada olukorda, kus toimub nõupidamine ja EKJ ohvitser ütleb NATO staabis, et ma pigem ei usu seda, mida te just lubasite. Arvan sisimas, et võib-olla saadate hävitajaid ja fregatte. Seetõttu teeme siin kodumaal vähe teistmoodi. Tahaks staabimeeste nägusid näha :)
kuido20
Liige
Kontakt:

alo kirjutas:
kuido20 kirjutas:Eestlaste kaitsetahe on stabiilselt üle 70% juures püsinud, eestivenelastel on see 45% juures
Justnimelt! Kaitsetahe on olemas, kuid "teaduslike meetoditega" leitakse, et saadame 25000, küll ülejäänu eest hoolitsevad liitlased.
Eks keegi teab targemini arvutada, võtku eeskuju Vabadussõjast või matemaatilised meetodid aga ehk mingi 70-80 000 meest on maksimum mida Eesti korraga välja suudab panna. Keegi peab ka leiba küpsetama jääma. Suurelt mõtlemine on kahtlemata hea, 10 soomusbrigaadi oleks muidugi väga äge aga arvutaks sellega, mis reaalne on (500 milj EUR aastas, iga aasta umbes paarkümmend miljonit juurde).
http://www.historynet.com/what-percenta ... in-ww2.htm

Kaitsetahe on tõusnud 80% peale
http://www.kaitseministeerium.ee/et/ees ... gikaitsest
Viimati muutis kuido20, 20 Veebr, 2018 18:49, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

kaur3 kirjutas:Mul on isiklikult raske ettekujutada olukorda, kus toimub nõupidamine ja EKJ ohvitser ütleb NATO staabis, et ma pigem ei usu seda, mida te just lubasite. Arvan sisimas, et võib-olla saadate hävitajaid ja fregatte. Seetõttu teeme siin kodumaal vähe teistmoodi. Tahaks staabimeeste nägusid näha :)
NATO staabiohvitserid võivad ju pallugi "lubada" :?
Otsustavad aga ikka valitsused - ning sa ju tead, mis trendid sääl juhtivates lääneriikides juba tükimat aega ruulivad // mes segased tuuled sääl puhuvad :roll:
Viimati muutis Tundmatu sõdur nr. 4, 20 Veebr, 2018 18:51, muudetud 1 kord kokku.
kuido20
Liige
Kontakt:

Borja kirjutas:
kaur3 kirjutas:Mul on isiklikult raske ettekujutada olukorda, kus toimub nõupidamine ja EKJ ohvitser ütleb NATO staabis, et ma pigem ei usu seda, mida te just lubasite. Arvan sisimas, et võib-olla saadate hävitajaid ja fregatte. Seetõttu teeme siin kodumaal vähe teistmoodi. Tahaks staabimeeste nägusid näha :)
NATO staabiohvitserid võivad pallugi "lubada"..
Otsustavad aga valitsused - ning sa ju ikka tead, mis trendid neil sääl juhtivates lääneriikides juba tükimat aega on...
Viimane trend on see, et sakslased on avastanud, et nende armee on poolpaljas ja enam ei osata sõjalaevu ehitada. Mis on positiivne, hakkavad liigutama.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Borja kirjutas:"Y korda suurem" armee sõjateatril elik "rohkem ja suuremaid pataljone" ongi see MIS LOEB :|
Ja mis on ühtlasi ka KUNNASe põhisõnumiks kogu aeg olnud.
Kuna nimetu akf enne mind tsiteeris, siis ma igaks juhuks täpsustan, et mina ei pidanud silmas fregatte ja hävitajaid. Mina pidasin silmas riistvara, mille puudusest-vähesusest siin palju juttu on olnud: liikursuurtükke, tanke, soomukeid, õhutõrjet. Ehk siis jabura näite korras, kui meil praegu on 21 000 meest ja 12 K9, siis 42 000 meest ja 24 K9 ei ole IMHO päris see, mida kaitsekulutuste tõstmise eesmärgiks kuulutada.

Mis liitlaste maavägedesse puutub, siis ma jagan vähemalt praegu Borja pessimismi :|
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Borja kirjutas:
NATO staabiohvitserid võivad ju pallugi "lubada" :?
Otsustavad aga ikka valitsused - ning sa ju tead, mis trendid sääl juhtivates lääneriikides juba tükimat aega ruulivad // mes segased tuuled sääl puhuvad :roll:
Borja, ma ei oska järgneva uudise valguses öelda, kas klaas on pool täis või pool tühi.
This is Substantial Progress’

In 2014, the United States was one of only three allies spending 2 percent or more on defense. “This year, we expect eight allies to meet the target,” Stoltenberg said. “And by 2024, we expect at least 15 allies will spend 2 percent of GDP or more on defense. This is substantial progress, and a good start.”

The allies also promised to invest more in major capabilities. “The European allies and Canada invested $19 billion more on major equipment over the last three years,” the secretary general said. “By 2024, 22 allies are expected to invest 20 percent or more of their defense budgets on major capabilities, which is NATO’s guideline. This should lead to significant improvements to our forces and their readiness.” The allies also are increasing their contributions to operations, missions and activities.

The defense ministers will also hold a meeting of the Nuclear Planning Group and segue into discussions on modernizing NATO’s command structure.
https://www.defense.gov/News/Article/Ar ... ing-goals/
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Kapten Trumm kirjutas: ... Meetodid, mille järgi arvutatakse vajalikke väevõimeid, on tänapäeval üldiselt täis(sõja)teaduslikud. Ka sellises lihtsas õpikus nagu "Jalaväerühma lahingutegevus" on igasugu arvud kaitse laiuste, rünnaku sügavuse jne kohta analoogsel teel saadud (meie puhul tõsi küll on need enamasti teiste riikide sarnastest raamatutest maha kirjutatud). Selle põhjal on koostatud vastavad käsiraamatud ja muud juhendmaterjalid, mille abi planeerijad töötavadki....
Kapten Trumm kirjutas:... Selle põhjal, mis mina ise õppustel näinud olen, on näiteks Ida-Viru maakitsus kuni kahe brigaadi operatsioon ...
Kapten Trumm kirjutas:... Näiteks kasutaja mart2 asus kohe tsiteerima vene määrustikke, mitme km laiuselt diviis rünnakule tuleb. Jagame Eesti maismaapiiri diviisi lõigu laiustega ja voilaa.
Edit: mõistagi on võimalus, et venelane rivistab diviisis olevad 14 500 meest (oli vist?) ahelikku, 2 m vahedega (diviis tõesti suudab sellise 25 km laiuse lõigu endale võtta) ja astuvadki sedasi, "vastast enda laipade alla mattes" Läbi soode, võpsikute jne. Kogu maismaapiiri ulatuses.
Päris ära pööranud?
Kord leiad, et käsiraamatud on kõige alus ja siis äkki arvad, et diviis tuleb ahelikus ... :wall:
Ära pane teistele suhu om mõtteid.
Diviisi rünnaku laius on alati varieeruv - sealt ka numbrid Xkm kuni Ykm - ja mitte kunagi ei tule nad ühes ahelikus, sest nad liiguvad allüksustena ja igal neist on oma isiklik teine ešelon reservis.
Ja ma lisasin juurde ka konkreetsed võimalikud koridorid, mida sina "unustasid" meenutada ...

Kui sa isegi sellistest asjadest aru ei saa, siis parem ära sellel tasemel üldse kommenteeri ... Sinu poolt korduvalt esile tõstetud "Jalaväerühma lahingutegevus" ei ole piisav pagas sellisel tasemel aruteluks... Ausalt ...
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Taaniel Tina
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Taaniel Tina »

By 2024, 22 allies are expected to invest 20 percent or more of their defense budgets on major capabilities
Akf Kaur3, ma võin vastata.
Kuue aasta jooksul 20% - ehk veidi üle kolme protsendi aastas. Kui siit nüüd maha võtta majanduskasv ja inflatsioon, saame tulemuseks ainult kõlavad sõnad.
Või õigemini tühja klaasi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline