Kapten Trumm kirjutas: ... Meetodid, mille järgi arvutatakse vajalikke väevõimeid, on tänapäeval üldiselt täis(sõja)teaduslikud. Ka sellises lihtsas õpikus nagu "Jalaväerühma lahingutegevus" on igasugu arvud kaitse laiuste, rünnaku sügavuse jne kohta analoogsel teel saadud (meie puhul tõsi küll on need enamasti teiste riikide sarnastest raamatutest maha kirjutatud). Selle põhjal on koostatud vastavad käsiraamatud ja muud juhendmaterjalid, mille abi planeerijad töötavadki....
Kapten Trumm kirjutas:... Selle põhjal, mis mina ise õppustel näinud olen, on näiteks Ida-Viru maakitsus kuni kahe brigaadi operatsioon ...
Kapten Trumm kirjutas:... Näiteks kasutaja mart2 asus kohe tsiteerima vene määrustikke, mitme km laiuselt diviis rünnakule tuleb. Jagame Eesti maismaapiiri diviisi lõigu laiustega ja voilaa.
Edit: mõistagi on võimalus, et venelane rivistab diviisis olevad 14 500 meest (oli vist?) ahelikku, 2 m vahedega (diviis tõesti suudab sellise 25 km laiuse lõigu endale võtta) ja astuvadki sedasi, "vastast enda laipade alla mattes" Läbi soode, võpsikute jne. Kogu maismaapiiri ulatuses.
Päris ära pööranud?
Kord leiad, et käsiraamatud on kõige alus ja siis äkki arvad, et diviis tuleb ahelikus ...
Ära pane teistele suhu om mõtteid.
Diviisi rünnaku laius on alati varieeruv - sealt ka numbrid Xkm kuni Ykm - ja mitte kunagi ei tule nad ühes ahelikus, sest nad
liiguvad allüksustena ja igal neist on oma isiklik teine ešelon reservis.
Ja ma lisasin juurde ka konkreetsed võimalikud koridorid, mida sina "unustasid" meenutada ...
Kui sa isegi sellistest asjadest aru ei saa, siis parem ära
sellel tasemel üldse kommenteeri ... Sinu poolt korduvalt esile tõstetud "Jalaväerühma lahingutegevus" ei ole piisav pagas sellisel tasemel aruteluks... Ausalt ...
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...