Materjale pole ka minul käepärast, sestap küsingi
Vabatahtlikuks tõlgiti hilisemas eesti kroonus vist ikka vene kroonu termin volno-opredaljajushi (jälle pead ei anna, aga eks targemad parandavad õigekirja ja tõlkevigu

). Mis minu meelest veidi täpsemalt kirjeldab mehe staatust, kes oma kroonutee kohustuslikust veidi varem ette võttis ning seetõttu teenimiskohta võis valida...
Mis puutub tähte seal paguni peal, siis minu silmad on ilmselt enam-vähem sama teravad kui Sinu omad

Aga minu väheste teadmiste põhjal ei tähistatud vabatahtliku staatust siiski mitte tähega pagunil, vaid just selle kahevärvilise kandiga paguni ümber. Kuni mingi hetkeni oli pagunil polgu number, kus mees teenis. Mingil hetkel aga see komme vist kadus. "Vist" seepärast, et sellekohast dokusmenti ei tea ega ole kohanud ka tsiteeritavana. Küll aga näinud palju vene kroonu pilte, kus meestel päris puhtad pagunid peal.
K- tähte arvasin selle pärast, et enamus minu I M-s aegse vene vormi teadmistest on pärit ühest Osprey pildiraamatust (mida aga kahjuks praegu käepärast pole

) ning seal oli minu mäletamist mööda sees ka ühe lennuväelase pilt, kel K täht pagunil. Ning pildi selgituseks oli kirjas, et tegu korpuse lennusalga mehega, seepärast ka K.
Aga mälu on teatavasti üks petlik asi
Et asja veidi huvitavamaks teha - tegelikult on pildi pöördel ka eesti keelne pühendus vanematele, kus muuseas ka kirjas, et pilt on tehtud 1916. a. suvel Riias. Samasse alla on mees teenistuskohaks kirjutanud Armeiski Aviacionnõi Otrjad (numbrit ees pole. või vähemasti mina ei oska seal leiduvaid paari kriipsu mingiks numbriks tõlgendada). Sellest ka minu suurendatud huvi selle tähe vastu. Et ega poiss hiljuti teenistuskohta pole vahetanud ning eelmise koha märk veel pagunil. Või mida muud see seal veel tähendada võib. ja nii edasi...
Või oskab keegi äkki viidata, milline(sed) armee lennusalk(gad) sel ajal Riias ja selle lähistel paiknesid? Neid ei saanud ja ka palju olla...
Ah-jaa - pilt on tehtud lennuki taustal. Ning lennuk on Voisin. Kui sellest kellegile abi on...

kui sul on vanu lennundusega seotud pilte, dokumente või muud huvitavat - võta ühendust...