Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kriku »

krizz kirjutas:
Kriku kirjutas:
krizz kirjutas:Ega Eesti ei asu kuskil eraldi saarel vaid ikka ELis. Me peame vaatama, mis seal toimub ja olema targemad, ennetama. Immigrantide/moslemite arv Euroopas kasvab pidevalt ja põliselanike arv kahaneb.
Võib siiski loota, et Eesti on ettenähtavas tulevikus neile majanduslikus mõttes ebaatraktiivne. Selleks, et Eesti jõuaks elatustasemelt Saksamaa lähedale, kulub mitu põlvkonda.
Lootus on ...
Statistika paraku näitab, et immigrante tuleb siia üha rohkem. Ega jutt pole ainult neegritest, neid ikka üle maailma.
Suurem osa ikka Venemaalt ja Ukrainast, mitte üle maailma.
krizz kirjutas:Pealegi plaanib EL ju hakata kohustuslikus korras immigrante liikmesriikide vahel ära jagama.
Ei plaani. Kindlasti see meeldiks mõningatele juhtfiguuridele, aga praegu ei ole selle saavutamine kuidagimoodi reaalne. Poola jt.-ga oli ka ühekordse jaotuskava pärast nii palju löömist, et niipea ei võeta seda sundkvootide asja enam üles.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Tuligi see ära,mida ma arvasin tulevat.Argumeeritud vastuse asemel,miks meil on kohalike slaavlaste ja veel tulevaste sealt kandist tulevate isikute intrigeerumisega seni nii läinud nagu on ja mida ette võtta,tuli vastuseks sõna loll.
Miks meil ei ole olnud sundi seda(mõtlen täielikku eestikeelset kooli ja hariduse eestimeelsuse ülemuskliku kinnistamine üle riigi) senini teha?Vastan siis ise,osaliselt poliitikute pugemise pärast soovis saada valituks nn.kriitilistes piirkondades(Kirde-Eesti,Lasnamäe),osaliselt meie enda argusest,kes valijatena ei too seda nõuet tugevamalt esile,osaliselt ärimeeste soovist,mitte saada viga Venemaal(tunnistagem ausalt,osadele ettevõtetele on see primaarne).Igatahes on minu arust aeg valijatel seda valikut(täielikult eestikeelsed koolid ja haridusprogrammid) vaja hakata tegema ja survestama erakondi sellel alal.
Teiseks tuli hüüdlause,mis alati teatud EKRE valijate(mitte kõikide,pean seda Madissoni liini toetajate) poolt räägitakse.Kohe kohe saadab EL siia migrantide massid.Tegelikkus on aga muu,tuhandeid vene ja muu rahvusega sisserändajaid tuleb sealt ida poolt,mitte aga kuskilt mujalt.Ja nagu lugeda on,kipuvad needki(EL-saadetud) nii,kui jalad all sinna Lääne-Euroopasse ära minema,just majanduslikel põhjustel.
Majanduslikud põhjused on ka nee,mis ise eestlasi on maalt ära viinud linnadesse.Ei ole meil enam "muinasjutuline" Pätsi vabariik,kus 70 protsenti eestlasi seostas otseselt ennast maatööga ja seda,kahjuks kaasfoorumlane Krizz enam ka tagasi ei tule.Mitte,et ma ei austaks maatööd aga tehnoloogiline areng ja maa,kui sellise kasutamise metoodikad on muutunud niipalju,et ei nüüd ega ka tulevikus otseselt põllutööga ennast seal siduda ei saa,kes linnades elavad.Ja see on fakt,mida peaks nagu aksepteerima,muidu me satume sellisesse seisu nagu olime 90-nendate alguses,kus prooviti ka väiketalundusi aga siiani osad elavad selle tagajärgede all nii majanduslikus,kui psühholoogilises mõttes.
Aga erinevalt kaasfoorumlasest Krizzist tulen ma kasvõi jalutuna,selleks ,et Eesti eest võidelda.Eesti on rohkem,kui mingi "aarialaste" tüüpi unistuste asi.See on asi,mille eest tasub võidelda igaljuhul,auga ja kohusetundega.Kui kaasfoorumlane siin hüüab,et tema on nõus ainult sellise Eesti eest võitlema,mis vastab tema tingimustele,siis kahjuks sinul kaasfoorumlane ei ole siia foorumisse ASJA.Pane see endale PÄHE.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Kuna loosung "Kui on must, näita ust" on selgelt rassistlik, siis pakuks EKREle välja uue loosungi: "Kui on valge, paita palget".
ants431
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ants431 »

Dr.Sci kirjutas:Kuna loosung "Kui on must, näita ust" on selgelt rassistlik, siis pakuks EKREle välja uue loosungi: "Kui on valge, paita palget".
Ehk on targem loobuda avalikest loosungitest?
Tark inimene ei latra kõike välja mida mõtleb.
Mõtlemise vabadus oli isegi Nliidus olemas.
Karitati neid kes oma mõtteid
oma teada ei hoidnud.
Rassist on see kes keeldub
väimehest sest see on neeger või must.
Kui keeldub selle pärast, et tütar
seda meest ei armasta -- kõik on rahul,
ei mingit rassismi. :wink:
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

kaugeltuuriv kirjutas:Tuligi see ära,mida ma arvasin tulevat.Argumeeritud vastuse asemel,miks meil on kohalike slaavlaste ja veel tulevaste sealt kandist tulevate isikute intrigeerumisega seni nii läinud nagu on ja mida ette võtta,tuli vastuseks sõna loll.
Miks meil ei ole olnud sundi seda(mõtlen täielikku eestikeelset kooli ja hariduse eestimeelsuse ülemuskliku kinnistamine üle riigi) senini teha?Vastan siis ise,osaliselt poliitikute pugemise pärast soovis saada valituks nn.kriitilistes piirkondades(Kirde-Eesti,Lasnamäe),osaliselt meie enda argusest,kes valijatena ei too seda nõuet tugevamalt esile,osaliselt ärimeeste soovist,mitte saada viga Venemaal(tunnistagem ausalt,osadele ettevõtetele on see primaarne).Igatahes on minu arust aeg valijatel seda valikut(täielikult eestikeelsed koolid ja haridusprogrammid) vaja hakata tegema ja survestama erakondi sellel alal.
No kuule! Kui sa ei tee vahet retoorilisel küsimusel ja võtad seda isiklikult, siis võib küll mulje jääda, et tabasin tahtmatult hella kohta. Aga usun siiski, et said sellest aru ja oled ka nende killast, kes tahaksid pigem teiste, kui enda vigadest õppida. Olen optimist! 8)
Kogu selle venemeelsuse ja kakskeelsuse on tekitanud Isamaaliidu poolt sedustatud mittekodanike KOV valimisõigus, mille paha EKRE lubab muide lõpetada. Rääkimata sellest, et tuleks keelata vene keele kasutamine riigiasutustes ja reguleerida selle kasutust reklaamides jm. Keegi peale EKRE ei julge selliseid toimivaid lahendusi pakkuda. Ma ei taha siin üldse EKREt ülistada, lihtsalt kui teiste erakondade programmides on mingeid sarnaseid ja tõhusaid lahendusi, siis palun tooge need siin ära. Mida mina olen näinud, on tühi möga ja häma, reaalseid tulemusi toovaid radikaalseid otsuseid teha ei julgeta. Nämmutatakse ja mämmutatakse. Isegi Läti-Leedu on neis asjades meist kaugemale läinud ja palju julgemalt ja radikaalsemalt venestamisele ja vene šovinismile vastu astunud. Riias lätlased naljalt vene keelele üle ei lähe.
kaugeltuuriv kirjutas:Teiseks tuli hüüdlause,mis alati teatud EKRE valijate(mitte kõikide,pean seda Madissoni liini toetajate) poolt räägitakse.Kohe kohe saadab EL siia migrantide massid.Tegelikkus on aga muu,tuhandeid vene ja muu rahvusega sisserändajaid tuleb sealt ida poolt,mitte aga kuskilt mujalt.Ja nagu lugeda on,kipuvad needki(EL-saadetud) nii,kui jalad all sinna Lääne-Euroopasse ära minema,just majanduslikel põhjustel.
Seda ma ju kirjutasingi, et jutt ei ole ainult neegrites, vaid ka slaavlastest. Lugeda ju oskad? No ja sa ei saa kohe üldse aru, miks suur osa eestlastest tahab olla tark ja mitte korrata paljude Euroopa riikide vigu, kus immigratsioon on tasapisi massiliseks kujunenud ja ohustab kohalikku rahvast, kultuuri = identiteeti? Kas sa arvad siis, et sellega peaks alles siis tegelema hakkama, kui miljon immigranti on platsis? Või on siis ka vara? Ja ELi poolt saadetud pagulased peavad jääma Eestisse, mujalt saadetakse nad tagasi. Tegelikult on mujal sotsiaalabi saavatel immigrantidel Eestis odavam elada. Ehk saad aru miks?
kaugeltuuriv kirjutas:Majanduslikud põhjused on ka nee,mis ise eestlasi on maalt ära viinud linnadesse.Ei ole meil enam "muinasjutuline" Pätsi vabariik,kus 70 protsenti eestlasi seostas otseselt ennast maatööga ja seda,kahjuks kaasfoorumlane Krizz enam ka tagasi ei tule.Mitte,et ma ei austaks maatööd aga tehnoloogiline areng ja maa,kui sellise kasutamise metoodikad on muutunud niipalju,et ei nüüd ega ka tulevikus otseselt põllutööga ennast seal siduda ei saa,kes linnades elavad.Ja see on fakt,mida peaks nagu aksepteerima,muidu me satume sellisesse seisu nagu olime 90-nendate alguses,kus prooviti ka väiketalundusi aga siiani osad elavad selle tagajärgede all nii majanduslikus,kui psühholoogilises mõttes.
Muidugi ei tule "ilusat Pätsi aega" tagasi ja keegi ei tahagi seda. Lihtsalt maa on meil praegu tugevalt alakasutatud. Potentsiaal on suur. Põllumajandussaadused, karjakasvatus - võimalused on olemas. Riik peaks siin strateegijaga ja muu abiga toeks tulema. Maal on ka iive suurem. Pealegi "kuni elab su küla, elad sina ka". Linnastumise asemel tuleks tegelema hakkata delinnastamisega. Kui see jätkub, on Eesti riik varsti kreenis. Lihtsalt nende pooltühjade külade ja valdade ülalpidamine hakkab üle jõu käima. Kohapeale on elanikke, tegutsejaid ja maksumaksjaid vaja.
See et põllumajanduses on tehnoloogia arenenud on ka plussiks - vähema hulga inimestega saab ära teha rohkem tööd.
See on ka julgeoleku küsimus - kes toetab sisse, kuhu põgenevad sõja korral linlased??? Seda siin foorumis lahatud küll, ei tohiks uudiseks tulla.
kaugeltuuriv kirjutas:Aga erinevalt kaasfoorumlasest Krizzist tulen ma kasvõi jalutuna,selleks ,et Eesti eest võidelda.Eesti on rohkem,kui mingi "aarialaste" tüüpi unistuste asi.See on asi,mille eest tasub võidelda igaljuhul,auga ja kohusetundega.Kui kaasfoorumlane siin hüüab,et tema on nõus ainult sellise Eesti eest võitlema,mis vastab tema tingimustele,siis kahjuks sinul kaasfoorumlane ei ole siia foorumisse ASJA.Pane see endale PÄHE.
Vaat ei tea, kas tuled. Siilil ikka käisid? (Muidugi ei käinud!) Oled juba ju siit plehku pannud. Hea küll, aga erinevalt sinust ei sõdi ma mingi maapinna eest, vaid inimeste ja kultuuri eest. (Muide osa Petserimaast ja Narva-tagune on ju okupeeritud, miks sa siis juba ei sõdi selle püha Eesti maa eest?) See on ka kooskõlas Põhiseduse mõttega ja seda ma järgin. Globalistlik Eesti oleks Põhiseduse vastane moodustis, seal ei oleks eestlasi ja eesti kultuuri. Sellise moodustisega poleks mul küll kõige vähematki pistmist. See Eesti oleks siis juba sõjata hävitatud.
Aga seda, kas ma tohin siin foorumis olla ja mida ma omale pähe panen, ei otsusta siiski sina. Ära nii õhku täis ka mine - võid lõhki minna! :wink:
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

krizz kirjutas:Kogu selle venemeelsuse ja kakskeelsuse on tekitanud Isamaaliidu poolt sedustatud mittekodanike KOV valimisõigus, mille paha EKRE lubab muide lõpetada.
See on täielik jama.

Esiteks, venemeelsuse ja kakskeelsuse tekitasid ikkagi venelaste immigratsioon NSVL ajal ning paralleelne koolisüsteem. Ma olen nõus, et ka IRL oleks pidanud ammu juba aktiivselt ja kompromissitult tegutsema selle nimel, et paralleelne koolisüsteem Läti eeskujul ühtlasemaks muuta, aga kindlasti ei ole see IRL või mõne tema eelkäija tegevuse produkt.

Teiseks, enamikus (kõigis?) Euroopa maades on KOV-des kohalike elanike valimisõigus. See ei ole seal vaid immigratsiooni teema, vaid ka ajalooliste vähemuste teema. Eesti jääks ainult kodanike valimisõigusega üsna erandlikuks. See oleks tõenäoliselt tehtav, aga ei tasu IMHO kogu seda tänitamist ära.

Kolmandaks, ma tõesti ei kujuta ette, kes oleks 1993. aastal teistsuguse otsuse vastu võtta võinud. IMHO ei olnud see üleüldse reaalne.

---

Palun isiklikud pöördumised mõlemalt poolt lõpetada.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas:See on täielik jama.
Võib-olla? Aga mis motiveerib poliitikuid kõige enam midagi tegema või mitte tegema? Ikka valijad! Kui venelased saavad meil KOVis valida (Lätis ei saa! ja mujal nii palju putiniste-šoviniste ei olegi kui neis kahes riigis), siis muidugi poliitikud hakkavad nende nõudmistega arvestama ja nendega flirtima. Internetis on leitav tabel, kus näidatud välisriikides Putini poolt hääletanud Vene kodanikud - Eesti-Läti eesotsas! Nagu näha, pehme poliitika pole end õigustanud. Kunagi pole hilja. Lätis minnakse lätikeesele haridusele üle - kisa palju aga saab tehtud. Vahe on ikka selles, kas tegu on ELi kodanikega või kolmandate riikide kodanikega.

Tegusid ja julgust on vaja. Leedus keelatakse vene koolilaste Venemaale militaarlaagritesse viimine, keelatud on Kremli propakandalid, punasümboolika, nüüd ka Georgi lint peagi. Need kõik aitavad vene šovinismile vastu seista. Meil ei midagi. Kardetakse venelaste kisa? Kisagu terviseks! Teevad uue Pronksöö? tehku! Venemaa tungib kallale? Sõdigu siis NATOga. Mida me kardame? Kohalike venelaste meelsus on meile ju teada. Keda me lollitame?
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Austet modega põhimõtteliselt nõustudes lisaksin, et ühes asjas on lätlased meist veel edukamad olnud. Nimelt ei ole seal minu teada mittekodanikel ka KOV valimistel hääleõigust. Mis ei ole neil muidugi takistanud Ušakovsi Riia linnapeaks valimast ega oma kaitsevõimet likvideerimast. Eestis pedereeris see kuradima Max van der Stoel nii palju, et need CVd oleks pidanud tasuta saama. Ei olnud kerge hetk. Vene väed võinuks sisse jääda ja NATOsse seetõttu saamata. Pigem oleks ammu riigipööre tehtud
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Martin Peeter kirjutas:Nimelt ei ole seal minu teada mittekodanikel ka KOV valimistel hääleõigust. Mis ei ole neil muidugi takistanud Ušakovsi Riia linnapeaks valimast ega oma kaitsevõimet likvideerimast.
Jah, Lätis erinevalt meist on arvukas ajalooline venelaste kogukond.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Ainult sellise Eesti eest olen ma valmis sõdima ja seda kaitsma. Multikultuurse Eesti kaitseks ei liiguta mina küll lillegi. Minu jaoks ei oleks see enam Eesti, vaid globaalse kloaagi kohalik filiaal.
Seda väidet on tihti kuulda. Kuid milline SEE Eesti oleks, mille eest sõdida ja mille oleks TOO Eesti, mille eest krizz kodust välja ei tuleks?
Mitu % ... mis rahvustunnuse järgi elanikke peaks Eestis olema, et sa enam välja ei tuleks?
Või milline erakond ehk erakonnad peaksid võimul olema, et sa enam ei tuleks?

Kujutame ette, et Eestit valitsus koosneb mingitest "Eestimaa kõigile" ja "Eestimaa moslemipartei" erakondadest. Eestis on lisaks tänasetele "mitteeestlastele" veel 10% viimase 10 aasta jooksul sisserännanud asiaate ja neegreid. Ja siis tekib Venemaage sõjaline konflikt. Kas sa tuled?
Aga kui on lausa 50% "mitteeestlasi", kas siis tuled?
On sul mingi konkreetne kriteerium ... või on see pigem emotsioon?
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Ei viitsind täna foorumisse logida aga vaatsin, siin teemas on miski jama idanema hakand..

See oli vist Rein RAUD, kes on kuskil kirjutanud ühe hea stroofi: SEDA MAAD PEAD SA KÜNDMA SEST TEIST SUL EI OLE - ja nii lihtne see kõik ongi.

Sõdur ei vali maad, mida kaitsta - maa valib tema.. kuid kõik ei sünni muidugi sõduriks - tuleb tunnistada :mrgreen:
Viimati muutis Tundmatu sõdur nr. 4, 20 Mai, 2018 20:14, muudetud 2 korda kokku.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Sam Beaver
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sam Beaver »

krizz kirjutas: Ainult sellise Eesti eest olen ma valmis sõdima ja seda kaitsma. Multikultuurse Eesti kaitseks ei liiguta mina küll lillegi. Minu jaoks ei oleks see enam Eesti, vaid globaalse kloaagi kohalik filiaal.
Kloaak? Võimalik. Aga ära unusta ühte - see kloaak, nagu sa ütled, on meie kodumaa!
Putin destroyed the pro-Russian lobby in the world with his own hands. Now acting in Putin's interests would mean admitting that you fucked a goat
London Bridge
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas London Bridge »

Sõdur ei vali maad, maa valib tema. Ja nii lihtne see kõik ongi.
Aamen.

Ükskord me sõdime niikuinii.
My fair lady.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Martin Herem kirjutas:
Ainult sellise Eesti eest olen ma valmis sõdima ja seda kaitsma. Multikultuurse Eesti kaitseks ei liiguta mina küll lillegi. Minu jaoks ei oleks see enam Eesti, vaid globaalse kloaagi kohalik filiaal.
Seda väidet on tihti kuulda. Kuid milline SEE Eesti oleks, mille eest sõdida ja mille oleks TOO Eesti, mille eest krizz kodust välja ei tuleks?
Mitu % ... mis rahvustunnuse järgi elanikke peaks Eestis olema, et sa enam välja ei tuleks?
Või milline erakond ehk erakonnad peaksid võimul olema, et sa enam ei tuleks?

Kujutame ette, et Eestit valitsus koosneb mingitest "Eestimaa kõigile" ja "Eestimaa moslemipartei" erakondadest. Eestis on lisaks tänasetele "mitteeestlastele" veel 10% viimase 10 aasta jooksul sisserännanud asiaate ja neegreid. Ja siis tekib Venemaage sõjaline konflikt. Kas sa tuled?
Aga kui on lausa 50% "mitteeestlasi", kas siis tuled?
On sul mingi konkreetne kriteerium ... või on see pigem emotsioon?
Sellele vastasin ma oma pikemas vastuses akf Kaugeltuurija postitusele. Aga kordan siis: södin Pöhiseadusega kooskölas oleva Eesti eest, kus elavad eestlased, eesti kultuur ja keel. Ehk siis kus need on valitsevad. Ilma nendeta pole siin midagi kaitsta. Ma ei näe küll pöhjust eriliseks erutuseks. Vaevalt keegi narr södiks palja maa ja mulla eest. Aga kui valitseb globalism, rahvaid-kultuure ei ole, siis pole ka riikidel mingit mötet. Kui edasi möelda, siis peaks vaenlase hoopis lilledega vastu vötma, sest ta ju üksnes rikastaks meie multikultuurset ja globalistlikku ühiskonda.
Ega siin pole mingit Ameetikat avastada. Aga ma kardan, et kui see immigrantide sissetoomine jätkub ja kohalikud vähenevad, siis mingil X-momendil (majanduskriis vms) läheb Euroopas lihtsalt kodusöjaks ja nii-ehk-naa tuleb pool valida.
Muidugi ma loodan, et meie poliitikud öpivad teiste vigadest, aga valik on nende. Kui nad arvavad, et kui lapsi kasvatada mingi multikulti-sooneutraalsuse-materialismi iba, mitte rahvusluse ja patriotismi vaimus, siis... good for them! Aga ärgu siis kriisi korral ahastagu, miks köik plehku panevad ja selle maa eest surra ei taha. Vaevalt ma sellises Eestis üldse enam elaksingi. Nagu indiaanlane reservuaadis? Vöi sootuks ilma rahvuseta maailakodanikuna? Mida sellisele üldse Eesti tähendaks?
Samas ma usun ja loodan, et minu silmad seda olukorda ei näe. Aga kurat seda teab, kui kiirelt need arengud toimuvad.
Näit. EL on rahvusluse oma peamiseks vaenlaseks kuulutanud. EL on suuresti "schröderiseerunud" ja neist meil kindlat tuge ei ole. Aetaksegi pigem nihilistlik- globalistlikku agendat - köik muuta ühetaoliseks massiks, mis teenivad globalistlikke ärikorporatsioone. Vöi peaks kuidagi pehmemalt väljenduma?
Viimati muutis krizz, 20 Mai, 2018 21:10, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

krizz kirjutas:EL on rahvusluse oma peamiseks vaenlaseks kuulutanud.
Ma kordan - mõned EL poliitikud arvavad niimoodi. EL on riikide ühendus, kus igal valitsusel on omad huvid ja kord on ühtesid, kord teisi arusaamu rohkem kuulda. Ära küta paanikat.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist