kaugeltuuriv kirjutas:Tuligi see ära,mida ma arvasin tulevat.Argumeeritud vastuse asemel,miks meil on kohalike slaavlaste ja veel tulevaste sealt kandist tulevate isikute intrigeerumisega seni nii läinud nagu on ja mida ette võtta,tuli vastuseks sõna loll.
Miks meil ei ole olnud sundi seda(mõtlen täielikku eestikeelset kooli ja hariduse eestimeelsuse ülemuskliku kinnistamine üle riigi) senini teha?Vastan siis ise,osaliselt poliitikute pugemise pärast soovis saada valituks nn.kriitilistes piirkondades(Kirde-Eesti,Lasnamäe),osaliselt meie enda argusest,kes valijatena ei too seda nõuet tugevamalt esile,osaliselt ärimeeste soovist,mitte saada viga Venemaal(tunnistagem ausalt,osadele ettevõtetele on see primaarne).Igatahes on minu arust aeg valijatel seda valikut(täielikult eestikeelsed koolid ja haridusprogrammid) vaja hakata tegema ja survestama erakondi sellel alal.
No kuule! Kui sa ei tee vahet retoorilisel küsimusel ja võtad seda isiklikult, siis võib küll mulje jääda, et tabasin tahtmatult hella kohta. Aga usun siiski, et said sellest aru ja oled ka nende killast, kes tahaksid pigem teiste, kui enda vigadest õppida. Olen optimist!
Kogu selle venemeelsuse ja kakskeelsuse on tekitanud Isamaaliidu poolt sedustatud mittekodanike KOV valimisõigus, mille paha EKRE lubab muide lõpetada. Rääkimata sellest, et tuleks keelata vene keele kasutamine riigiasutustes ja reguleerida selle kasutust reklaamides jm. Keegi peale EKRE ei julge selliseid toimivaid lahendusi pakkuda. Ma ei taha siin üldse EKREt ülistada, lihtsalt kui teiste erakondade programmides on mingeid sarnaseid ja tõhusaid lahendusi, siis palun tooge need siin ära. Mida mina olen näinud, on tühi möga ja häma, reaalseid tulemusi toovaid radikaalseid otsuseid teha ei julgeta. Nämmutatakse ja mämmutatakse. Isegi Läti-Leedu on neis asjades meist kaugemale läinud ja palju julgemalt ja radikaalsemalt venestamisele ja vene šovinismile vastu astunud. Riias lätlased naljalt vene keelele üle ei lähe.
kaugeltuuriv kirjutas:Teiseks tuli hüüdlause,mis alati teatud EKRE valijate(mitte kõikide,pean seda Madissoni liini toetajate) poolt räägitakse.Kohe kohe saadab EL siia migrantide massid.Tegelikkus on aga muu,tuhandeid vene ja muu rahvusega sisserändajaid tuleb sealt ida poolt,mitte aga kuskilt mujalt.Ja nagu lugeda on,kipuvad needki(EL-saadetud) nii,kui jalad all sinna Lääne-Euroopasse ära minema,just majanduslikel põhjustel.
Seda ma ju kirjutasingi, et jutt ei ole ainult neegrites, vaid ka slaavlastest. Lugeda ju oskad? No ja sa ei saa kohe üldse aru, miks suur osa eestlastest tahab olla tark ja mitte korrata paljude Euroopa riikide vigu, kus immigratsioon on tasapisi massiliseks kujunenud ja ohustab kohalikku rahvast, kultuuri = identiteeti? Kas sa arvad siis, et sellega peaks alles siis tegelema hakkama, kui miljon immigranti on platsis? Või on siis ka vara? Ja ELi poolt saadetud pagulased peavad jääma Eestisse, mujalt saadetakse nad tagasi. Tegelikult on mujal sotsiaalabi saavatel immigrantidel Eestis odavam elada. Ehk saad aru miks?
kaugeltuuriv kirjutas:Majanduslikud põhjused on ka nee,mis ise eestlasi on maalt ära viinud linnadesse.Ei ole meil enam "muinasjutuline" Pätsi vabariik,kus 70 protsenti eestlasi seostas otseselt ennast maatööga ja seda,kahjuks kaasfoorumlane Krizz enam ka tagasi ei tule.Mitte,et ma ei austaks maatööd aga tehnoloogiline areng ja maa,kui sellise kasutamise metoodikad on muutunud niipalju,et ei nüüd ega ka tulevikus otseselt põllutööga ennast seal siduda ei saa,kes linnades elavad.Ja see on fakt,mida peaks nagu aksepteerima,muidu me satume sellisesse seisu nagu olime 90-nendate alguses,kus prooviti ka väiketalundusi aga siiani osad elavad selle tagajärgede all nii majanduslikus,kui psühholoogilises mõttes.
Muidugi ei tule "ilusat Pätsi aega" tagasi ja keegi ei tahagi seda. Lihtsalt maa on meil praegu tugevalt alakasutatud. Potentsiaal on suur. Põllumajandussaadused, karjakasvatus - võimalused on olemas. Riik peaks siin strateegijaga ja muu abiga toeks tulema. Maal on ka iive suurem. Pealegi "kuni elab su küla, elad sina ka". Linnastumise asemel tuleks tegelema hakkata delinnastamisega. Kui see jätkub, on Eesti riik varsti kreenis. Lihtsalt nende pooltühjade külade ja valdade ülalpidamine hakkab üle jõu käima. Kohapeale on elanikke, tegutsejaid ja maksumaksjaid vaja.
See et põllumajanduses on tehnoloogia arenenud on ka plussiks - vähema hulga inimestega saab ära teha rohkem tööd.
See on ka julgeoleku küsimus - kes toetab sisse, kuhu põgenevad sõja korral linlased??? Seda siin foorumis lahatud küll, ei tohiks uudiseks tulla.
kaugeltuuriv kirjutas:Aga erinevalt kaasfoorumlasest Krizzist tulen ma kasvõi jalutuna,selleks ,et Eesti eest võidelda.Eesti on rohkem,kui mingi "aarialaste" tüüpi unistuste asi.See on asi,mille eest tasub võidelda igaljuhul,auga ja kohusetundega.Kui kaasfoorumlane siin hüüab,et tema on nõus ainult sellise Eesti eest võitlema,mis vastab tema tingimustele,siis kahjuks sinul kaasfoorumlane ei ole siia foorumisse ASJA.Pane see endale PÄHE.
Vaat ei tea, kas tuled. Siilil ikka käisid? (Muidugi ei käinud!) Oled juba ju siit plehku pannud. Hea küll, aga erinevalt sinust ei sõdi ma mingi maapinna eest, vaid inimeste ja kultuuri eest. (Muide osa Petserimaast ja Narva-tagune on ju okupeeritud, miks sa siis juba ei sõdi selle püha Eesti maa eest?) See on ka kooskõlas Põhiseduse mõttega ja seda ma järgin. Globalistlik Eesti oleks Põhiseduse vastane moodustis, seal ei oleks eestlasi ja eesti kultuuri. Sellise moodustisega poleks mul küll kõige vähematki pistmist. See Eesti oleks siis juba sõjata hävitatud.
Aga seda, kas ma tohin siin foorumis olla ja mida ma omale pähe panen, ei otsusta siiski sina. Ära nii õhku täis ka mine - võid lõhki minna!