Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Fucs »

Kurjam kirjutas:Lollakad plakatid ongi hakanud oma elu elama http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=84957821
On arvatud, et EKRE programmi loojad olid purjus. Huvitav mis aineid tarbib gruz 200 seltskond?
Ma ootan pingsalt vene sputnikmeedia ärkamist.

Kogu see pask näitab meie poliitmaastiku mudas püherdajate vaimset taset, mis teeb pidurdamatut vähikäiku.

Kindlasti on selle jube laheda ja vinge perfomance loojad kõik mitmekordselt kõrgharitud toredad inimesed, aga kahjuks lollid nagu lauajalad.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Üks kiidulaul juba tuli:
Plakatite autor, mis on Delfi toimetusele teadaolevalt erakond Eesti 200, on valinud terve päeva vältel vastuseid vältida. Ei öelda ei ega jah nende plakatite kohta. Hiiepuu sõnul ongi seega vaikus ilmselt nende strateegia, et tekitada huvi. "Ja nüüd kõik ajakirjanikud ajavad taga ja tekitavadki kampaaniale PR-paugu," ütleb suhtekorraldaja. "Nii nagu oli planeeritud. Läksitegi õnge," naerab Hiiepuu.

Kampaaniast ilmselgelt lõbustatud Hiiepuu selgitab, et suure küsimärgiga alustada on levinud strateegia. Kui raha on vähe, tuleb olla leidlik. Kogu meedia tagajalgadele ajamine aitab sõnumit võimendada. "Mõtle – ühte peatusesse paned reklaami ja terve eesti räägib," räägib Hiiepuu ja ütleb, et kui see tõesti on Eesti 200 kampaania, on see "super"!

Kampaania on Hiiepuu sõnul äärmiselt nutikas ning püstitab ühiskonnas küsimuse, kus kõik teised hakkavad partei eest tööd ära tegema, vastuseid otsima. "Kõik hakkavad sõna võtma sellel teemal ja ongi kogu meedia nende teemat täis," ütleb Hiiepuu. "See avalöök – sotsidel ja reformil on ka tänavad plakateid täis. Miks keegi ei kirjuta?"

Ta usub, et asjal on kindlasti mingi huvitav lahendus taga. "Kristina on äärmiselt tark ja tolerantne naine. Ta ei teeks midagi, mis riivaks venelasi, sest ta on ju eesti-vene perest," ütleb Hiiepuu. Kogu erakonna programm on selline, mis ei soovi kedagi rahvuse põhjal rünnata.

"Tublid, Eesti 200!," ütleb Hiiepuu ja täpsustab, et tublid muidugi PR seisukohalt. "Õnn kaasa!"
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=84957839

Sotsidel on jälle Tarand ja EKRE-l need kodanikud, kes oma alajäsemed talle kannika pihta saatsid. Ka kõik rääkisid, super, õnn kaasa.

Kriku oksendab sujuvalt klaviatuurile.
Puurija
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Puurija »

Euroopa Algatuste Keskuse juht Jevgeni Krištafovitš: „Eduka valimiskampaania eelduseks on oma rahva süvakultuuri tundmine ja muidugi hea maitse. Hea maitse on see, mida saadakse – kui veab muidugi – juba lastetoas hea kasvatusega. Selle eestikeelne sünonüüm on «talupoja tarkus». Eesti 200 läbiv probleem tundub olevat see, et nad ei mõista ei eestlaste ega ka eestivenelaste kultuurikoodi. Oma läbimõtlematute algatustega nad üksnes loobivad inetuid klišeid, solvates sellega eestlasi ja püüdes näidata meie inimesi ksenofoobsetena ning kogu rahvast lõhestatuna. Kui seda kõike teeks Kreml, oleksid nii vankriga vehkimine Vabakal kui ka plakatikampaania Hobujaama peatuses vähemalt arusaadavad. Aga paistab, et Kremli karvase käsi otsimine kõnealusel juhul on asjatu vaev. Kasulikke idioote oleme seekord kasvatanud ise – oma kollektiivis. Ja see teeb mind tulevaste valimiste kontekstis eriti ettevaatlikuks.“
https://arvamus.postimees.ee/6493673/je ... tuurikoodi
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Kui EKRE puhul küsitakse, kust nad oma utoopilised summad majandusprogrammi jaoks võtavad, siis praegu võimulolev kolmik on juba pisemate summade osas härjal sarvist haaranud: https://www.postimees.ee/6493798/riik-t ... trahviraha
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Svejk »

Pilt

P.S.

Teatan tagasihoidlikult, et sellise näoga tädidest olen eluaeg vaistlikult eemale hoidnud. Nagu katkust.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Veidi teisel, vanemal teemal. Nimelt tagantjärgi jõutakse järeldusele, et 2013. aasta kõrgharidusreform oli ikkagi halb. Ma olen algusest peale sellele reformile vastu olnud ja neid vastuargumente esitati juba siis. Nüüd siis on need probleemid, millele tollal viidati, realiseerunud. Aaviksoo ikka oskab igasugust jama välja mõelda. Järgmisena on ta ette võtnud vaese TTÜ. Tunnen neile kaasa.

https://www.err.ee/892804/dekaan-kolled ... ghariduses
https://novaator.err.ee/686958/rektorit ... ab-laisaks

Üks kiidulaul juba tuli:
Selle peale ütleks, et püksi lastes on ka algul soe.
Z03
Liige

Postitus Postitas Z03 »

nimetu kirjutas:Veidi teisel, vanemal teemal. Nimelt tagantjärgi jõutakse järeldusele, et 2013. aasta kõrgharidusreform oli ikkagi halb. Ma olen algusest peale sellele reformile vastu olnud ja neid vastuargumente esitati juba siis. Nüüd siis on need probleemid, millele tollal viidati, realiseerunud.
Väga nõus. Sisuliselt kehtestati õppemaks ikkagi, aga vaesematele tudengitele, kes peavad enda elatamiseks õppimise ajal töötama. Kui punkte täis ei saa, siis maksad trahvi, kui mingist hulgast punktidest vähem tehtud saad, siis langed tasulisse õppesse, mis tähendab ühe EAP eest ca 40-50 eurot, mis pole just vähe, kui BA õppes on vaja kokku saada 180 ja MA 120 EAP-d. Oleks ehk toiminud sellisel juhul, kui tudengitele oleks jäänud samad garantiid nagu enne kõrgharidusreformi, näiteks võimalus akadeemilise puhkuse ajal oma õppevõlgnevusi ära teha.
Teiseks, kindlasti mõjutas kolledžeid päris oluliselt tasuta kõrghariduse sissetoomine. See tähendas seda, et kui inimesed õpivad töö kõrvalt ja ei saa vajalikke punkte täis, siis nad eelistavad võtta eksmatrikuleerimise, mitte muutuda tasuliseks. See tasuta kõrgharidusreform annab kõvasti tunda," selgitas Eamets Vikerraadio saates Uudis+.
Samuti väga nõus. Täistööajaga töötades on üsna keeruline samal ajal täiskoormusega õppida. Paljukirutud nõukaajal oli kaugõpe ikkagi 2x pikem kui päevaõpe. Aga tasuta õppekohad peaks ikkagi jääma, sest muidu ei saa väljaspool Tartut ja Tallinnat elavad lapsed haridusele juurdepääsu. Juba praegu, ilma õppemaksuta, läheb maapiirkonnast lapse pealinna kooli saatmine maksma ca 400-500 eurot kuus minimaalselt. Kui on veel mitu last korraga ülikoolitada, siis mina küll ei tea, kuidas peaks vanemad hakkama saama, kes elavad keskmist Eesti elu ja teenivad keskmist palka.
cabslock
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas cabslock »

Kõrghariduse kohapealt pean mina õigeks, et see on kõigile tasuline. Nagu teada, siis tasuta lõunaid pole olemas.
Z03
Liige

Postitus Postitas Z03 »

cabslock kirjutas:Kõrghariduse kohapealt pean mina õigeks, et see on kõigile tasuline. Nagu teada, siis tasuta lõunaid pole olemas.
Siis suunduvad targad noored Skandinaaviasse ja Lääne-Euroopasse õppima ning jäävadki sinna.
cabslock
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas cabslock »

Z03 kirjutas:
cabslock kirjutas:Kõrghariduse kohapealt pean mina õigeks, et see on kõigile tasuline. Nagu teada, siis tasuta lõunaid pole olemas.
Siis suunduvad targad noored Skandinaaviasse ja Lääne-Euroopasse õppima ning jäävadki sinna.
Mingi osa ikka läheb mujale, ei usu, et sellest nüüd enamus saab.
Pealegi tasulise kõrgharidusega on palju vähem minusuguseid, kes pärast gümnaasiumi käis ühes ülikoolis aasta, siis valis teises ülikoolis suvalise baka, vahtis seal kolm aastat ja lõpuks sai ka veel magister valitud, ning tööle sai mindud alles magistri teisel aastal.
teeline35
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas teeline35 »

Esimeses artiklis on hala tudengite arvu vähenemise üle kolledzites. Kuigi kõigepealt peaks vaatama kas kõigile neile diplomeeritud spetsialistidele leiduks erialast tööd eestis ja sealt juba edasi mõelda kui palju neid vaja oleks.
Selles osas muidugi nõus, et tasuta kõrgharidus kõigile oli rumal idee ja lõppkokkuvõttes ei vii ühiskonda edasi!
Mitte küll ainult tasuta kõrghariduse süül, aga eestis on juba tekkinud arvukas grupp kõrgharidusega inimesi kellel kasulikku rakendust ühiskonnas pole. Nendele rakenduse leidmiseks on kehtestatud paljudele ametitele kandideerimiseks või isegi mingis tegevusvaldkonnas tegutsemiseks kõrgharidusdiplomi nõue kusjuures minu arusaamist mööda erialased oskused ja kogemused pole nõutavad.

PS. kõige markantsemaks ja rumalamaks näiteks on riigipalgalised kirjanikud ja kunstnikud. Sellised asjad ei saa minu arust eksiteerida iseeneses. Peaks olema ka vajadus!
Viimati muutis teeline35, 08 Jaan, 2019 9:31, muudetud 1 kord kokku.
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Mina leian et peaks olema tasuta. Aga õppekavasid ja kohti peaks vähendama nii et tekiks tõsine konkurss. Praegu on nii et põhimõtteliselt igale lõpetajale on kõrgkoolikoht olemas..
Või siis - tasuta ja ilma selle väärastunud karistussüsteemita peaks olema vähemalt insenerierialad. Ka ei tohiks olla piirangut et kui oled sisse astunud ühele erialale ja see ei sobi, siis valdkonda peale aastast õpet vahetada ei saa.
Praegu on nii et astutakse sisse poppidele ja üles haibitud erialadele nagu IT, aga pea arvutivärki ei võta - ja ehitusse, mehaanikasse vms enam tasuta minna ei saa, hoolimata sellest et paljud alusained on samad ja nendes valdkondades põud.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Pikas perspektiivis pole Eesti maksumaksja kulul välisriikidele tööjõu koolitamine lihtsalt eriti jätkusuutlik idee.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

N-ö "tasuta" kõrgharidus oli juba enne seda reformi olemas. Vahe oli selles, et nende kohtade arv oli kohati piiratud ja stipp oli suhteliselt hajutatud ja väike. Kui viimase osas toimus pisike areng, siis esimese osas pigem taandareng. Aaviksoo tahtis nominaalse õppeajaga "tasuta" kohad muuta justkui kohustuslikuks normiks. Tegelikkus on aga keerulisem, sest üsna paljud tudengid näiteks töötavad õpingute kõrvalt ja mõnikord võib ainepunktide kokkusaamine ka endast mitteolenevatel põhjustel ebaõnnestuda (endalgi kunagi juhtunud). Selle eest pidi siis ülikool õpilast rahaliselt karistama, mis on täiesti absurdne, sest majanduslik haavatavus võiski olla see esialgne põhjus miks õpilane sellesse olukorda üldse sattus. Mitte kõik tudengid ei ela oma vanemate rahast ja mõned ei saakski. Ja üldse see reform ignoreeris absoluutselt kõiki nüansse, mis võivad ühe inimese õpingutesse puutuda.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Z03 kirjutas:
Tahtsin just sama lisada.
Teine variant on, et võetakse õppelauenu ja õpitakse koduses ülikoolis, aga pärast lõpetamist siirdutakse välismaale, kuna sealne kõrgem palgatase võimaldab laenu kiiremini tagasi maksta. Ja välismaale lähevad ikka parimad.
Igati rumal mõte.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Qwerty226 ja 1 külaline