Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Svejk »

Kriku kirjutas:Ma saan siis aru, et Harri Kingo ei ole seda graafikut siis kuskil avaldanud, vaid levitab isiklikke kanaleid pidi?
Tegin eraldi järelepäringu info laekumise viiside kohta.
Tulemustest annan jooksvalt teada.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Tegelane5
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tegelane5 »

Kriku kirjutas:Ma saan siis aru, et Harri Kingo ei ole seda graafikut siis kuskil avaldanud, vaid levitab isiklikke kanaleid pidi?
Facebook'is on tal üleval need ERRi omad ning keegi kommentaaris pani tolle "RK2015 80+ Id kaardi anomaalia". Niiet H.Kingo tegelikult ei avaldanud (ega ka kommenteerinud) seda.
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
cabslock
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas cabslock »

Selle "tasuta" ühistranspordi ja elroni doteerimise alla pandava raha võiks küll rahumeeli kaitsesse suunata.

https://www.facebook.com/martin.helme.9 ... 0772667079

Ei sümpatiseeri küll see mees mulle ega ka paljud ta maailmavaated, aga antud jutuga tuleb nõustuda.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PaganHorde »

Svejk kirjutas:
Eestis on ärksad vanurid, vilunud internetikasutajad ja mitmekordsed E hääletuse veteranid - annavad progressiiivsetele noortelegi silmad ette... 8)
Mis seal siis nii imestada on? Mul esivanemad koguaeg id kaardiga hääletanud. Enamikel vanuritel on tänapäeval nutitelefonid, arvutitetst rääkimata, miks ei peaks suutma id kaardiga valida siis.

Arvan et Reform tegi fataalse vea nüüd teatades koalitsiooni loomise soovist vaid Keskiga. Sellega andis kohe võimaluse Kesikutele ja Rattale asuda manipuleerima nende selja taga. Või nõuda rohkem kui nad väärt on. Mis tuleb ka välja siit artiklist https://www.err.ee/917108/ratas-meid-te ... a-jatmised
Kuna Ratas juba teatas ka ise et nemad võivad teha liitu ka ekrega. (Kuigi enne valimisi oli lubadus hoopis teistsugune.) Ratas ju suutis paari aastaga nii ära tõusta et teatas et temale sobib vaid peaministri koht. Hoolimata sellest et antud amet kukkus talle praktiliselt sülle ja ta ise ei pidanud midagi tegema et peaministriks saada.

Nende valimiste võtmepartei on Isamaa, vaata seda kus otsast tahad. Sest pole usutav et liit ekre+kesk+sotsid läbi läheks. (Kuigi valimislubaduste poolest olid nad küll ühesugused - kõigile kõike.) Seega oleks Ref pidanud tegema ettepaneku Isamaale ja Keskile. Jättes ekre ja sotsid opositsiooni omavahel purelema.

See et Keskerakond ei võitnud tuleneb pigem sellest et need olid üldse esimesed valimised Savisaare järgsele Keskerakonnale. Ratas & co aga ei ole Savisaar. Nad vast üldse vanast inertsist said niipalju hääli veel. Ilmselgelt on just ekre suutnud neilt hääli ära võtta maapiirkondades. (Vähemalt minu elukohas on ilmselgelt Kesk ekrele alla jäänud, ja samal ajal Ref tõusnud häälte poolest.). Arvan et kui Kesk jääks praegu opositsiooni siis korjaks ekre neilt ülejäänud hääled ka ära.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

AKF PaganHorde - kas sa toetad Isamaad?
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

PaganHorde kirjutas:Nende valimiste võtmepartei on Isamaa, vaata seda kus otsast tahad.
KERE koalitsiooni korral mitte. Aga seda ma usun küll, et tõenäoliselt mängitakse mõlemad koalitsioonid järgmise 4 aasta jooksul läbi, nii KERE kui Ref + SDE + Isamaa.
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

Runkel kirjutas:
hjl85 kirjutas: Igatahes saab põnev olema. Kuid kui ref+ke erimeelsused oleksid sedavõrd suured siis ei oleks REF neile ettepanekut teinud. Seega võib (ja neid võibisid on palju) kõik juba enne kokkulepitud. Praegune on lihtsalt näitemäng avalikkusele ja valijatele
Aga võib-olla juhtus midagi eeläbirääkimistel/konsultatsioonidel Refi ja Isamaa vahel? Kallas põhjendas KE poole pöördumist, et kolmikliit tähendaks Isamaa ja sotside tüli vanast koalitsioonist kaasa toomist, mida ei soovita stabiilsuse huvides. Kui nii, siis vist sotsid väljendasid RE-le oma kõhklust Isamaa suhtes, samas muid variante neil ei ole. Kas keegi teab, kes olid Isamaa poolelt läbirääkijad?
Arvata võibki ,et sotsid ja Isamaa panid lauale teineteist välistavad nõudmised , mis refil lõnga sõlme ajasid
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

Kapten Trumm kirjutas:
Siin üks kaasfoorumlane viskas välja väite, et Eesti on võimeline ennast Venemaa vastu 1:1 ise kaitsma, aga seda numbrit, mis selleks vaja on ei taha ta kuidagi avaldada.
Mina viskasin selle välja ja panid rahanumbri ka - tänasele 600 miljonile tuleb lisada kaks korda niipalju (ja võibolla rohkemgi).
See lisakulu arv on vaid natuke suurem kui välja loobitud arutu pensionitõus 700 euroni kuus. Kas see 700 mitte baaspension Soomes pole?
Täiendan akf Trummi

Kõigil kapitulantidel soovitaks ma mõelda asjaolule, et Putin peatus miskipärast Gruusias. Gruusia ei ole NATO liige ja keegi ei oleks ta pärast sõtta läinud, aga Putin peatus, lõpuks isegi tõmbus natuke tagasi. Ma ei kiida siinkohal Gruusia armeed, vaid märgin, et rahvusvaheline surve sundis Putinit selleks, kusjuures Gruusia armee ei olnud veel täielikult löödud.
See tähendab, et isegi, kui juhtub see pigem vähetõenäoline, et NATO peaks avalikult kokku varisema, ei tähenda see, et me oleks päris ilma abita - on muidki meetodeid, kuidas agressorit väga valusalt pigistada otsesesse sõtta astumata, kui seda tahetakse teha. Kusjuures negatiivne stsenaarium NATOle võib olla hoopis tõenäolisemalt see, et ta muutub paljasõnaliseks paberiks, mida POTUS ei mõtlegi tõsiselt täita. Ütleme nii, et selliseid liikmeid on alliansis juba praegugi, kes tõenäoliselt ei tuleks appi.
Kuid Gruusia näite juurde naastes: ilmselt vajab tänane Putin juba hoopis tugevamat survet ja aega selle avaldamiseks. Kuni Eesti peab kallaletungile vastu peab, on surve hoopis efektiivsem. Kui ennast ära okupeerida lasta, siis väiksem: mõelgem, mis seisus on Krimm. Ukraina abiks avaldatav surve on kahjuks olnud väga nõrk, aga Ukraina ei olnud ka liitlane ja ei käi mingit akuutset avalikku Venemaa pealetungi ja verevalamist, mis sunniks konkreetsemalt liigutama.
Viimati muutis Martin Peeter, 06 Mär, 2019 22:26, muudetud 2 korda kokku.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kapten Trumm kirjutas:
Siin üks kaasfoorumlane viskas välja väite, et Eesti on võimeline ennast Venemaa vastu 1:1 ise kaitsma, aga seda numbrit, mis selleks vaja on ei taha ta kuidagi avaldada.
Mina viskasin selle välja ja panid rahanumbri ka - tänasele 600 miljonile tuleb lisada kaks korda niipalju (ja võibolla rohkemgi).
Kõvasti rohkem. Ristkorrutis meeste arvu järgi on täielik jama.
Dr.Sci
Liige

Postitus Postitas Dr.Sci »

Martin Peeter kirjutas: Kõigil kapitulantidel soovitaks ma mõelda asjaolule, et Putin peatus miskipärast Gruusias. Gruusia ei ole NATO liige ja keegi ei oleks ta pärast sõtta läinud, aga Putin peatus, lõpuks isegi tõmbus natuke tagasi. Ma ei kiida siinkohal Gruusia armeed, vaid märgin, et rahvusvaheline surve sundis Putinit selleks, kusjuures Gruusia armee ei olnud veel täielikult löödud....
Siinkohal juhiks tähelepanu et unustatakse lihtne tõsiasi - sõjaline operatsioon peab täitma oma eesmärgi. Gruusia vallutamine polnud kunagi eesmärk (milleks seda vaja), eesmärkideks olid Abhaasia ja Osseetia. Need eesmärgid said täidetud...

EDIT. Ukraina korral siis Krimm.

ps. kuidas juhtus et selline lõng EV poliitelu teemasse arenes?
Martin Peeter
Liige

Postitus Postitas Martin Peeter »

hjl85 kirjutas: Aga Eesti seda (kokku kukkimist) ei päästa kui tõstaks kaitsekulud kasvõi 5%-le. Selline see poliitiline keeld ongi. Jäetakse uks lahti igasugustele otsustele. Kõigeks raha ei jätku.
Ja ka sina püüa mõista, et kaitsekulud ei ole A ja O (on küll A) Ning kui NATO kukub kokku siis ja meie idanaaber tahab meid endale siis ei päästa meid ka 4% kaitsekulutusi kui peame üksi nende vastu seisma. iisreali taset me ei saavuta kunagi.

Eks ikka nii, et mõned arvavad, et kaitsekulude suurendamine on mõttetu.

Aga Gruusias peatumisest, Ukrainast ja rahvusvahelisest survest.
Ma väga kahtlen, et Putini sõjalise operatsiooni eesmärgid olid vaid L-Ossetia ja Abhaasia, mis tal niigi käes olid - otseselt Vene mõjusfääris nii enne kui pärast (ja milleks neid vaja oli?). Ma ei tea, aga ma arvan, et kaugem eesmärk oli kogu Gruusia naasmine Vene mõjusfääri. Selleks ka Saakašvili välja vahetamine. Selles mõttes õnnestuski, et Saakašvili kaotas järgmised valimised, kuid Gruusiat oma mõjusääri ei õnnestunud haarata. Küllap ta edasi oleks tunginud, kui poleks mingit jama kartnud. Või mis sundis teda siiski ka Ukrainas kogu aeg mingite "roheliste mehikeste" või mardikate taha maskeeruma ja eitama oma vägede osalust? Võinuks ju regulaarväega olukorra nahaalselt ära lahendada.
Viimati muutis Martin Peeter, 06 Mär, 2019 22:53, muudetud 1 kord kokku.
Dona nobis pacem!
Dr.Sci
Liige

Kino käib edasi:
https://poliitika.postimees.ee/6539138/ ... lelugemist
Kusjuures ma ise täitsa pooldan seda - ja veel eriti pooldaks varianti et kirjaoskaja Maali (maalt, lehmaga, valimisvaatleja) suudaks ja saaks aru kuida e-hääli kokku loetakse ja seda ise ka teha.
Z03
Liige

Postitus Postitas Z03 »

Asi ei ole Maalis maalt, kes on eeldatavasti üks rumal maanaine. Põhjus on selles, et e-hääletamine tundub paljudele inimestele kontrollimatu ja ebaõiglane ning ühegi itimehe ega ammugi poliitiku veendunud jutt seda ei muuda. Mina isiklikult ei taha olla nii eriline, et ainukese riigi kodanikuna maailmas kasutada e-hääletamist. Lihtsalt ei taha.

Pange e-hääletamine referendumile ja saate vastuse rahva käest, kas ei või jah. Kuni seda pole tehtud, jäävad kahtlused ja kõhklused.
Viimati muutis Z03, 07 Mär, 2019 7:59, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Kontakt:

Svejk kirjutas:
Tegin eraldi järelepäringu info laekumise viiside kohta.
Tulemustest annan jooksvalt teada.
Laekus informatsioon, et Tegelasel 5 oli õigus.
Dr.Sci
Liige

Z03 kirjutas:Asi ei ole Maalis maalt, lehmaga, kes on eeldatavasti üks rumal maanaine. Põhjus on selles, et e-hääletamine tundub paljudele inimestele kontrollimatu ja ebaõiglane ning ühegi itimehe ega ammugi poliitiku veendunud jutt seda ei muuda. Mina isiklikult ei taha olla nii eriline, et ainukese riigi kodanikuna maailmas kasutada e-hääletamist. Lihtsalt ei taha.

Pange e-hääletamine referendumile ja saate vastuse rahva käest, kas ei või jah. Kuni seda pole tehtud, jäävad kahtlused ja kõhklused.
Jup. Mina oma mõningase IT taustaga saan aru kuidas e-hääletus toimib, kuid peaksin ka mitu kuud täistööajaga süvenema dokumentatsiooni et asi põhjalikult selgeks teha ning ikkagi ei saaks olla 100% veendunud et lähtekood ja serveri sisu mis mulle miskil ajahetkel näidatakse vastab sellele mis oli hääletuse ajal tegelikult serveris. Omal ajal (õnneks nii kaua aega tagasi et ei ole põhjendatud uurimise alustamist) sai ise kirjutatud viiruseid, kräkitud kommertstarkvara, ostetud Kadaka turult kõiksugu piraatasju (muide, Eesti nn Tiigrihüpe põhineski odaval illegaalsel tarkvaral, kui ma käisin tol ajal partneri juures Soomes tööreisil ja näitasin mis mul omandatud CD-l on, oli hinnang et kui kõike ausalt osta, maksaks see ~0,5M marka). Ja kuna sellest ajast saadik on pool silma IT valdkonna peal, siis minu jaoks on e-valimised ebausaldusväärsed. Liiga palju kohti kus saab andmetega manipuleerida - alates võõra ID kaardi kasutamisest kuni andmete võltsimisega lõppkokkulugemisel.

Kindlasti keegi tuleb ja küsib nüüd et kuidas ma panku usaldan. Pankadega on paraku suhe ka nende jõupositsioonilt. Aga vähemalt jäävad pangatehingutest maha logid ning eri dokumendid. E-valimised on see-eest anonüümsed (nagu krüptoraha, mida ma ka ei osta ja kus juba skandaalikesed tulevad, nii sadades miljonites hetkel) ja kui pangast halvemal juhul viiakse ära su nähes sinu raha, siis e-valimistega saab varastada ära terve riigi nii et enamus sellest isegi aru ei saa.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist