Tegin eraldi järelepäringu info laekumise viiside kohta.Kriku kirjutas:Ma saan siis aru, et Harri Kingo ei ole seda graafikut siis kuskil avaldanud, vaid levitab isiklikke kanaleid pidi?
Tulemustest annan jooksvalt teada.
Tegin eraldi järelepäringu info laekumise viiside kohta.Kriku kirjutas:Ma saan siis aru, et Harri Kingo ei ole seda graafikut siis kuskil avaldanud, vaid levitab isiklikke kanaleid pidi?
Facebook'is on tal üleval need ERRi omad ning keegi kommentaaris pani tolle "RK2015 80+ Id kaardi anomaalia". Niiet H.Kingo tegelikult ei avaldanud (ega ka kommenteerinud) seda.Kriku kirjutas:Ma saan siis aru, et Harri Kingo ei ole seda graafikut siis kuskil avaldanud, vaid levitab isiklikke kanaleid pidi?
Mis seal siis nii imestada on? Mul esivanemad koguaeg id kaardiga hääletanud. Enamikel vanuritel on tänapäeval nutitelefonid, arvutitetst rääkimata, miks ei peaks suutma id kaardiga valida siis.Svejk kirjutas:
Eestis on ärksad vanurid, vilunud internetikasutajad ja mitmekordsed E hääletuse veteranid - annavad progressiiivsetele noortelegi silmad ette...![]()
KERE koalitsiooni korral mitte. Aga seda ma usun küll, et tõenäoliselt mängitakse mõlemad koalitsioonid järgmise 4 aasta jooksul läbi, nii KERE kui Ref + SDE + Isamaa.PaganHorde kirjutas:Nende valimiste võtmepartei on Isamaa, vaata seda kus otsast tahad.
Arvata võibki ,et sotsid ja Isamaa panid lauale teineteist välistavad nõudmised , mis refil lõnga sõlme ajasidRunkel kirjutas:Aga võib-olla juhtus midagi eeläbirääkimistel/konsultatsioonidel Refi ja Isamaa vahel? Kallas põhjendas KE poole pöördumist, et kolmikliit tähendaks Isamaa ja sotside tüli vanast koalitsioonist kaasa toomist, mida ei soovita stabiilsuse huvides. Kui nii, siis vist sotsid väljendasid RE-le oma kõhklust Isamaa suhtes, samas muid variante neil ei ole. Kas keegi teab, kes olid Isamaa poolelt läbirääkijad?hjl85 kirjutas: Igatahes saab põnev olema. Kuid kui ref+ke erimeelsused oleksid sedavõrd suured siis ei oleks REF neile ettepanekut teinud. Seega võib (ja neid võibisid on palju) kõik juba enne kokkulepitud. Praegune on lihtsalt näitemäng avalikkusele ja valijatele
Täiendan akf TrummiKapten Trumm kirjutas:Mina viskasin selle välja ja panid rahanumbri ka - tänasele 600 miljonile tuleb lisada kaks korda niipalju (ja võibolla rohkemgi).Siin üks kaasfoorumlane viskas välja väite, et Eesti on võimeline ennast Venemaa vastu 1:1 ise kaitsma, aga seda numbrit, mis selleks vaja on ei taha ta kuidagi avaldada.
See lisakulu arv on vaid natuke suurem kui välja loobitud arutu pensionitõus 700 euroni kuus. Kas see 700 mitte baaspension Soomes pole?
Kõvasti rohkem. Ristkorrutis meeste arvu järgi on täielik jama.Kapten Trumm kirjutas:Mina viskasin selle välja ja panid rahanumbri ka - tänasele 600 miljonile tuleb lisada kaks korda niipalju (ja võibolla rohkemgi).Siin üks kaasfoorumlane viskas välja väite, et Eesti on võimeline ennast Venemaa vastu 1:1 ise kaitsma, aga seda numbrit, mis selleks vaja on ei taha ta kuidagi avaldada.
Siinkohal juhiks tähelepanu et unustatakse lihtne tõsiasi - sõjaline operatsioon peab täitma oma eesmärgi. Gruusia vallutamine polnud kunagi eesmärk (milleks seda vaja), eesmärkideks olid Abhaasia ja Osseetia. Need eesmärgid said täidetud...Martin Peeter kirjutas: Kõigil kapitulantidel soovitaks ma mõelda asjaolule, et Putin peatus miskipärast Gruusias. Gruusia ei ole NATO liige ja keegi ei oleks ta pärast sõtta läinud, aga Putin peatus, lõpuks isegi tõmbus natuke tagasi. Ma ei kiida siinkohal Gruusia armeed, vaid märgin, et rahvusvaheline surve sundis Putinit selleks, kusjuures Gruusia armee ei olnud veel täielikult löödud....
hjl85 kirjutas: Aga Eesti seda (kokku kukkimist) ei päästa kui tõstaks kaitsekulud kasvõi 5%-le. Selline see poliitiline keeld ongi. Jäetakse uks lahti igasugustele otsustele. Kõigeks raha ei jätku.
Ja ka sina püüa mõista, et kaitsekulud ei ole A ja O (on küll A) Ning kui NATO kukub kokku siis ja meie idanaaber tahab meid endale siis ei päästa meid ka 4% kaitsekulutusi kui peame üksi nende vastu seisma. iisreali taset me ei saavuta kunagi.
Laekus informatsioon, et Tegelasel 5 oli õigus.Svejk kirjutas:Tegin eraldi järelepäringu info laekumise viiside kohta.Kriku kirjutas:Ma saan siis aru, et Harri Kingo ei ole seda graafikut siis kuskil avaldanud, vaid levitab isiklikke kanaleid pidi?
Tulemustest annan jooksvalt teada.
Jup. Mina oma mõningase IT taustaga saan aru kuidas e-hääletus toimib, kuid peaksin ka mitu kuud täistööajaga süvenema dokumentatsiooni et asi põhjalikult selgeks teha ning ikkagi ei saaks olla 100% veendunud et lähtekood ja serveri sisu mis mulle miskil ajahetkel näidatakse vastab sellele mis oli hääletuse ajal tegelikult serveris. Omal ajal (õnneks nii kaua aega tagasi et ei ole põhjendatud uurimise alustamist) sai ise kirjutatud viiruseid, kräkitud kommertstarkvara, ostetud Kadaka turult kõiksugu piraatasju (muide, Eesti nn Tiigrihüpe põhineski odaval illegaalsel tarkvaral, kui ma käisin tol ajal partneri juures Soomes tööreisil ja näitasin mis mul omandatud CD-l on, oli hinnang et kui kõike ausalt osta, maksaks see ~0,5M marka). Ja kuna sellest ajast saadik on pool silma IT valdkonna peal, siis minu jaoks on e-valimised ebausaldusväärsed. Liiga palju kohti kus saab andmetega manipuleerida - alates võõra ID kaardi kasutamisest kuni andmete võltsimisega lõppkokkulugemisel.Z03 kirjutas:Asi ei ole Maalis maalt, lehmaga, kes on eeldatavasti üks rumal maanaine. Põhjus on selles, et e-hääletamine tundub paljudele inimestele kontrollimatu ja ebaõiglane ning ühegi itimehe ega ammugi poliitiku veendunud jutt seda ei muuda. Mina isiklikult ei taha olla nii eriline, et ainukese riigi kodanikuna maailmas kasutada e-hääletamist. Lihtsalt ei taha.
Pange e-hääletamine referendumile ja saate vastuse rahva käest, kas ei või jah. Kuni seda pole tehtud, jäävad kahtlused ja kõhklused.
Kasutajad foorumit lugemas: andrusjo ja 2 külalist