REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
atnekas
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas atnekas »

Xender kirjutas:Mul on kuri kahtlus, et aastate pärast vaadatakse sellele koroonapaanikale tagasi ajalooõpikutes kui näitele massihüsteeriast.
...
Ma kahtlustan, et "koroonasurmasid" hakkame me siis nägema kui SKP kukkumine tuleb sinna 10 - 20% kanti ja avastatakse, et näiteks südamestentimist ei saa enam nii laialt lubada (meil aastas sureb südamehaigustesse umbes 7500 inimest) ning nende seas on päris palju 30 - 50 aastaseid mehi, mitte ainult 80+ aastaseid.

Ma kahtlustan, et mingit komplekset analüüsi selles osas meil muidugi tehtud pole.
1. Praegune on kui hoiatus ja edaspidi lepitakse kokku mehhanismid kuidas potentsiaalne viiruse allikas (tõenäoliselt jälle hiina) isoleerida muust maailmast. Siis ei pea EU sees ja USA ning EU vahel piire sulgema. Siis kui praegust kriisi oli võimalik vältida oli hirm rassisimi ees nii kohutav, et kaine kalkuleerimine oli välistatud. Muu maailm oleks pidanud kohe ennast lukku keerama hiina ees. Ei võta enam lennukeid vastu ega muud. Vahemaandumine, paagid täis ja lenda tagasi.

2. Kuidas Sa seda südamestentimist mõtled teha kui haiglad on ülekoormatud? või tõstad inimesed kohe angaari surema?

3. Kahtlustada võid paljut, aga ka UK ja lõpuks USA jõudis ka analüüsidega sinnani, et sotsiaalne distantseerumine on kallitest lahendustest kõige odavam.

4. Kas see on mingi agenda (siis saan aru) või päriselt ei suuda inimesed loogiliselt mõelda?

PS. Lend RFF8460 kadus ekraanilt. Transponder väljas?
--- d9ebae53a4f41a4339ca904acd88468c ---
Xender
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Xender »

atnekas kirjutas: 1. Praegune on kui hoiatus ja edaspidi lepitakse kokku mehhanismid kuidas potentsiaalne viiruse allikas (tõenäoliselt jälle hiina) isoleerida muust maailmast. Siis ei pea EU sees ja USA ning EU vahel piire sulgema. Siis kui praegust kriisi oli võimalik vältida oli hirm rassisimi ees nii kohutav, et kaine kalkuleerimine oli välistatud. Muu maailm oleks pidanud kohe ennast lukku keerama hiina ees. Ei võta enam lennukeid vastu ega muud. Vahmaandumine, paagid täis ja lenda tagasi.
Hetkel pole selles suhtes midagi kokku lepitud ja Euroopa Liit paistab üldse kusagil "puu otsas" olevat.
atnekas kirjutas: 2. Kuidas Sa seda südamestentimist mõtled teha kui haiglad on ülekoormatud? või tõstad inimesed kohe angaari surema? Kahtlustada võid paljut, aga ka UK ja lõpuks USA jõudis ka analüüsidega sinnani, et sotsiaalne distantseerumine on kallitest lahendustest kõige odavam.
Koroonakriis raugeb ühel või teisel viisil max aasta - kahega. Sellest tingitud majanduslangus võib aga mõjutada veel 10+ aastat elu.
tympsa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tympsa »

Raha on fiat-raha ajastul kergesti leitav ja uuenduv resurss. Eestigi leidis paar miljardit üsna lihtsalt ja kui vaja, leiab veel .

Inimeste elu ja tervis ei ole .

Ma olen hämmastunud,et ikka leidub inimesi, kes räägivad sellest, et raha nimel võiks siia lubada uue Lombardia või New Yorki .

Tegelt isegi halvema, sest mõlemas on karmid piirangud, kuid need viidi sisse hilinenult
LoneRider
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LoneRider »

Kui kogu maailm läks lukku, siis Eesti ei saaks kuidagi teistmoodi käituda. St saaks, aga veel karmimalt.
Juhul me käituksime nii, et ei pane end lukku ja vilistame sellele viirusele, siis ajaks mil ülejäänud maailm on viirusest juba võitu saamas, oleks siin ikka põrgu lahti ja ülejäänud riikide piirid jääks meile pikaks ajaks suletud.

Kui me vaatame koroonakriisile tagasi kui massihüsteeriale, siis ainult kogu maailma võtmes, mitte Eesti. Olematu majandusega väike riik ei saa globlaalset suunda suunda dikteerida niisugustes asjades.
Poti soldat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Poti soldat »

Eesti väike naabritest sõltuv majandus saab rämeda litaka suht sõltumatult sellest mida meie valitsus teeb, koroonaga mittevõitlemine ei päästa meie rahakotti mitte kuidagi.
Viimati muutis Poti soldat, 01 Apr, 2020 12:26, muudetud 1 kord kokku.
atnekas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas atnekas »

tympsa kirjutas:
Ma olen hämmastunud,et ikka leidub inimesi, kes räägivad sellest, et raha nimel võiks siia lubada uue Lombardia või New Yorki .

Tegelt isegi halvema, sest mõlemas on karmid piirangud, kuid need viidi sisse hilinenult
Jah, aga mingis ulatuses ma saan sellest aru. On olemas sotsiopaatsed inimesed kellele pole loodus andnud empaatiavõimet jne.
Kuid samas on neil üsna sageli lahtine pea, mis kalkuleerib kiiremini kui teistel ja peaks aru saama ka sellest, et majandus ei ole inimestest eraldi seisev omaette nähtus, vaid inimtegevusega seotud. Kui hakkab palju inimesi surema ja tervishoid on ülekoormuse all, lendab majandus erinevate probleemide tõttu samamoodi uppi. Ja mitte ainult, siis just tekivadki suuremad rahutused ja meeleavaldused, sest miks valitsus ei tee midagi? Lisaks ka streigid. Kaos, mitte enam juhitud peatumine ja uus restart.
--- d9ebae53a4f41a4339ca904acd88468c ---
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Kapten Trumm kirjutas:Toimuks see, mis toimub/toimus Itaalias.
Xender kirjutas:Võib küüniliselt öelda Eesti on kaotanud sadu miljoneid, kui mitte paari miljardit (või pikemas plaanis ehk isegi paarikümmend) selleks, et mõned surmahaiged ellu jääks.

Itaalia põhjal praegu arvutades (206/1 M) "mõned" = 273.

Ainult et Itaalia ohvrite koguarv tueb kindlasti suurem - ja seda koos rakendatud rangete meetmetega. Ilma igasuguste meetmeteta kontrollimatu leviku puhul tuleb eagruppide suurusest 2/3 vms jagada suremusega.

Nii et see pole ka õige, et Eestis oleks ilma meetmeteta nii nagu Itaalias. Palju hullem oleks - ja sellist referentsgruppi maailmast praegu kuskilt võtta ei ole (õnneks).
aht0
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aht0 »

Xender kirjutas:Mul on kuri kahtlus, et aastate pärast vaadatakse sellele koroonapaanikale tagasi ajalooõpikutes kui näitele massihüsteeriast.

Võib küüniliselt öelda Eesti on kaotanud sadu miljoneid, kui mitte paari miljardit (või pikemas plaanis ehk isegi paarikümmend) selleks, et mõned surmahaiged ellu jääks. Kuid enne kriisi ei leitud piisavalt raha, et täiesti lootustandvaid juhtumeid päästa või nagu ma arstist naine ütles - "kui 10% sellest koroonakahjust oleks pandud varasemalt mõistlikusse tervishoidu, oleks sellega saanud päästa sadu ja isegi tuhandete elusid ja nende normaalne elukvaliteet".

Lisaks tõi ta veel välja ühe asjaolu, millele ma ei tulnud - seoses majanduslangusega väheneb ka riigi rahakott ning ka tervishoiu kulud tahes tahtmata - mis tapab arvatavasti rohkem inimesi kui koroona suudaks.

Ma kahtlustan, et "koroonasurmasid" hakkame me siis nägema kui SKP kukkumine tuleb sinna 10 - 20% kanti ja avastatakse, et näiteks südamestentimist ei saa enam nii laialt lubada (meil aastas sureb südamehaigustesse umbes 7500 inimest) ning nende seas on päris palju 30 - 50 aastaseid mehi, mitte ainult 80+ aastaseid.

Ma kahtlustan, et mingit komplekset analüüsi selles osas meil muidugi tehtud pole.
Dilemma saab taandada lihtsaks: mis on olulisem, majandus või inimesed?

Kas majandus on elukas, mis saab eksisteerida omaette, sõltumata sellest, mis juhtub riigi elanikega?

Üks punt (karjaimmuunsuse propageerijad) võtab lihtsalt, "sureb paar protsenti maha (eeldades et nemad sealhulgas ei ole, nende kallid ka mitte) ja ebamugav kriis on möödanik". Kõik ilus. Ja majandus hakkab jälle mühinal kasvama.

Pull on aga sellest et MITTE KEEGI ei tea, mis on koroona läbipõdemise pikaajalised tulemid inimese tervisele. Juba on räägitud meekärje-laadseks muutunud kopsudest, pekkis neerudest, meeste sigimatusest. Võttes lõdvalt ning jälgides ainult lühiajalisi majanduslikke huve võib riigile, elanikele ja majandusele pikas perspektiivis mitte lihtsalt kuuli vaid valanguga pähe tulistada.

Lambinäide: Kui 80% prossa põeb selle läbi ning pooled neist ei suuda enam lapsi saada - siis 30 aasta pärast makse maksma, tööd tegema ja seda majanduslooma käigus hoidma hakkavad kes? Teie? 60-90aastasena?

Kui 15a pärast on 40% populatsioonist neeru/südamehaiged ning tööd ei jaksa teha - kes majanduslooma käigus hoiab? Lapstööjõud? Oot, aga äkki lapsi ei olegi rohkem kui murdosa praegusest (mida on ka vähe). Impordime rahvast Aafrikast, Venemaalt ja Ukrainast ellujäänuid? Globalistide unistus ja rahvuse surm.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Täna hommikuse, 1. aprill seisuga, vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 95 patsienti, 15 inimest on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 33 inimest ning surnud 5.
Ma jälgin haiglaravi saavate patsientide arvu suurema huviga kui nakatunute arvu. Asi on kontrolli all siis kui välja kirjutatakse rohkem kui haiglasse juurde tuleb.
hannesK
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hannesK »

[/quote]

See on juba midagi tõsiseltvõetavat. Selline areng teeb paraku palju rohkem muret ja küsimärke kui ükski hooldekodudes niitev vikat. Usun, et isegi Borja vabandab kui see lennuk maandub mõnel USA lennuväljal täna. See oleks täiesti uskumatu kapituleerumine ja NATO ühtsust murendav operatsioon. Ühe transpordilennukiga, mis täis suvalist meditsiinivarustust, lüüakse uppi kogu julgeolekusüsteem.[/quote]

[/quote]

See on juba midagi tõsiseltvõetavat. Selline areng teeb paraku palju rohkem muret ja küsimärke kui ükski hooldekodudes niitev vikat. Usun, et isegi Borja vabandab kui see lennuk maandub mõnel USA lennuväljal täna. See oleks täiesti uskumatu kapituleerumine ja NATO ühtsust murendav operatsioon. Ühe transpordilennukiga, mis täis suvalist meditsiinivarustust, lüüakse uppi kogu julgeolekusüsteem.[/quote]

Kui lennuk täna kohale jõuab on see korralik laks NATO munadesse :shock: USA-s
Ruptlys on videod lennuki laadimisest ja teele asumisest.
https://abcnews.go.com/Health/wireStory ... s-69911681
https://www.theguardian.com/world/2020/ ... lies-to-us
TASS, tsiteerides "Trumpi administratsiooni kõrgemat ametnikku", väidab, et kolmapäeval jõuab lennuk koos isikukaitsevahendite ja meditsiiniseadmetega koos Venemaa abisaadetisega ning USA "võtab kohe kasutusele kõik FDA poolt heaks kiidetud kaubad."
MOSCOW - Venemaa on saatnud kasvava koroonaviiruse pandeemia ajal Ameerika Ühendriikidesse meditsiinilise abi kogumi.

Kaitseministeeriumi teatel startis Moskvast kolmapäeva varahommikul meditsiiniseadmete ja maskidega koormatud sõjalennuk.

Kaitseminister Venemaa kaitseministeeriumist näitas Moskva Chkalovsky õhubaasis Antonovi An-124 Ruslani lennukis asuvaid varustuskaste.

Saatele järgneb esmaspäeval Venemaa presidendi Vladimir Putini ja USA presidendi Donald Trumpi telefonikõne, kui kaks juhti arutasid koostööd uue koronaviiruse vastases võitluses. Kremli avalduses öeldi, et kõne toimus Washingtoni algatusel.

Kremli pressiesindaja Dmitri Peskov ütles teisipäeval, et Trump võttis Venemaa abi vastu "tänuga".

"Pakkudes abi Ameerika kolleegidele, eeldab president (Vladimir Putin), et kui Ameerika Ühendriikide meditsiinitehnika ja -materjalide tootmine kiireneb, saavad nad vajadusel edasi liikuda," tsiteeris Peskov uudisteagentuuri Interfax ütlust.
Pilt
Viimati muutis hannesK, 01 Apr, 2020 12:46, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Some kirjutas:
Täna hommikuse, 1. aprill seisuga, vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 95 patsienti, 15 inimest on juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 33 inimest ning surnud 5.
Ma jälgin haiglaravi saavate patsientide arvu suurema huviga kui nakatunute arvu.
Ma ka: http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 55#p615155
tympsa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tympsa »

Täieliku vabaduse ajal hakkaks epideemia plahvatusliku laienemisel ilmselt pihta isetekkeline isoleerumine ja kogu senine ühiskondlik kord,sealhulgas riik ja riigivõim kui selline võib kuradile käia . Umbes nagu keskajal katku ajal. Hakkab valitsema hundiseadus,kus tugevam ja jultunum jääb ellu .

Kui ikka sadu tuhandeid on korraga haigeid ja tuhanded surevad juba kodudes,sest haiglas pole lihtsalt kohti, siis tekib juba uus reaalsus. Need,kel ressurssi / raha, ostavad varusid ja istuvad kodus,ei lähe tööle isegi siis kui see on eluvajalik töö ja nad peaks töötama. Sealhulgas arstid,meditsiiniõed, politsei,kiirabi, müüjad .Need,kel ressurssi ei ole,hakkavad rüüstama nagu 1917.a. Petrogradis .

Pandeemia ajal ei ole võimalik nii,et lihtsalt laseme kõik lahti ja elu ongi jälle lill. Pole juhus,et praegu katsetavad seda suhtelise vabaduse varianti vaid ükskud riigid nagu Rootsi ja Valgevene. Ja seda põhjusel,et epideemia on veel noor .Eks näis kaua nemadki.
hannesK
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hannesK »

CNN siit võib aru saada,et juba on saanud ?
18:34 ET, 30. märts 2020
Trump ütleb, et USA on saanud tarneid teistest riikidest, sealhulgas meditsiiniseadmeid Venemaalt

CNN-i Maegan Vazquezilt

President Trump ütles esmaspäeval, et USA on saanud koronaviiruse leviku tõkestamiseks teistelt riikidelt annetusi, sealhulgas tarneid Venemaalt ja Hiinast.

“Hiina saatis meile asju, mis olid kohutavad. Venemaa saatis meile väga-väga suure hulga asju, meditsiinitehnika, mis oli väga tore, “rääkis Trump Valge Maja roosiaias ajakirjanikele.

Ta lisas: "Teised riigid saatsid meile asju, mille üle olin väga üllatunud, väga õnnelikult üllatunud."
AFP video lennuki teele asumisest.
https://www.youtube.com/watch?v=djno-DVD4vo
Xender
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Xender »

tympsa kirjutas:Raha on fiat-raha ajastul kergesti leitav ja uuenduv resurss. Eestigi leidis paar miljardit üsna lihtsalt ja kui vaja, leiab veel .

Inimeste elu ja tervis ei ole .

Kreekas, kus eelmine suvi käies nuteti veel endiselt taga 2006 - 7 aastaid ja ilmselgelt on võrreldes selle ajaga jäänud kõvasti vaesemaks. Keskmise palgastatistika (arvesta sinna juurde ka inflatsioon ja see on veel nutusem).

Seega Eesti tagasi aastasse 2000?

Niipalju siis Fiat rahast.

Minu küsimus pole aga mitte üldse otseselt raha vs inimesed. Minu küsimus on selles, et kuidas on lood pikemas plaanis arvestuse ja reageerimisega.

Kui meil ei suudeta leida näiteks insuliinipumpade jaoks raha - mis oluliselt halvendab elutingimusi tuhandetel lastel - noortel - täisealistel (ja saadab nad ka enneaegselt surma) sest pole raha (pump maksab 3500 eurot). Arvatavasti otseselt kaudselt räägime me siin varjastest surmadest nende puudumise tõttu - vähemalt nii poole itaalia kogusuremuse kontekstis (eestis on 70000 diabeedikut - kellest 1 astme omasid on kusagil 7000 ). Kuna üks mu sugulane põeb seda siis olen iga aasta üritanud ikka annetada 5 kohalise summa Eesti lastefondile.

Seega 2019 pole meil paarikümend miljonit eurot, et sellega tegeleda ... (siin ei teki nagu küsimus inimelu vs raha?) nüüd aga on kõik rahalised vahendid lubatud.

Loomulikult saab eesti majandus kõva löögi ükskõik mida ka ei tehtaks, kuid siin võib olla väga suur vahe - kas SKP kukub 6% või 12%.

Mina selles loogikat ei näe.
Viimati muutis Xender, 01 Apr, 2020 13:04, muudetud 1 kord kokku.
Peter[L+]
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peter[L+] »

Võib küüniliselt öelda Eesti on kaotanud sadu miljoneid, kui mitte paari miljardi
Aga see on Eesti käitumisest sõltumatu. Ja ka Rootsi omast, kes püüab küll väheste piirangutega majandust üleval hoida - aga tänapäevases globaliseerunud majandusruumis see ei toimi.
Piire mis on mõõgaga tõmmatud - pliiatsiga ei paranda [M.Jakobson]
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist