Kapten Trumm kirjutas:Näljas või surnud, aga see-eest privaatselt!
Õiguskantsler on suutnud ajudega kõhutuult lasta.
Raadio uudistes just teatas, et Riigikogu võttis "koroonapaketist" välja muudatuse, mis lubas KOV-le anda nakatunute nimesid.
Hetkel saab KOV ainult statistikat karantiinis olijate kohta üldarvu kujul (nt kükametsa vald- 11 inimest). Sealt ei saa teada midagi.
Olevat kole privaatsuse riive ja üldse hakatakse stigmatiseerima! Kujutage nüüd praktikas ette, mismoodi see KOV neid abivajajaid aitab, kui need teada pole. Kui probleem on stigmatiseerimine, siis ei tule ju haige ka KOV-st abi küsima, vaid käib salaja poes jne.
Tegelikult oli see ettepanek kriisikomisjonile altpoolt tulnud, et KOV sotsiaaltöötajad ei kobaks pimeduses, vaid leiaksid inimese üles, võtaks ühendust, selgitaks välja abivajaduse jne. Mõni üksik inimene võib olla kodus 40se palavikuga lapakil ja keegi ei teagi. Kui ta ise KOV sotsiaali helistab, siis saadakse ju ikka KOV-is teada, kui ei helista, siis varjab.
Eks probleem tekib siis, kui leitakse esimene hukkunu, laibalõhna järgi - ei tahtnud või ei suutnud (või ei osanud) ühendust võtta!
Kui probleem on hüpoteetiline andmeleke (AK asjad on ka KOV-s olemas muidu), siis mis segab samasugust leket nt kohaliku perearsti juurest? Piirkonnapolitseiniku kaudu....? KOV on nii loll, et avaldab andmed vallamaja seinal või netis?
Hea, et meil jagub siidpluusides EL õiguspõhimõtete eest seisjaid!
Õiguskantsler stigmatiseerib ise hetkel hoopis.
Stigma on soovimatu või diskrediteeriv tunnus, mis omistatakse inimisele, alandades selle kaudu inimese staatust ühiskonna silmis.
Antud hetkel, et KOV töötajad ei suuda suud pidada
Kas ma peaksin häbi tundma kui peaks selguma, et mul oli/on covid-19? Ma ei lähe poodi ise ja sain siin esimesel võimalusel sellest ka naabrile räägitud. Saadan nimekirja asjadest mis vaja ja tema toob. Arve alusel kannan raha üle.

Ei ole vaja tekitada probleemi sinna kus seda ei ole.
Ka ei näe probleemi kui juhuslikult peaks vallavalitsusest keegi helistama ja küsima "kas kõik on hästi? Kas on abi vaja?" Ma oleks pigem rõõmus sellise kõne üle.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.