REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

Heas füüsilises vormis ettevõtja Enn Veskimägi (72) oli haige poolteist kuud (?), sellest viis nädalat intensiivis ja kaks nädalat kunstlikus koomas. Paranemise tõenäosuseks hinnati 30%: https://ekspress.delfi.ee/persoon/suure ... d=89760713

Nüüd tervenemas.
Kummaline, et olen füüsiliselt tugev ja heas vormis, ma pole kunagi haige olnud, isegi nõukogude ajal polnud ma sinisel lehel, mingi viirus pole mind kunagi võtnud – ja nüüd tuli see Covid ja tegi ära minuga väga valusalt. Sellesse viirusesse ei tohiks suhtuda üleolevalt, sest see võib murda meist igaüht. Ka mina arvasin, et mind see ei puuduta.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Statistika järgi on uue koroonaviiruse pandeemia ajal olnud terves Euroopas kõige ohutumaks paigaks… Läti! Lätis on seni registreeritud iga 100 000 elaniku kohta 0,25 surma COVID-19 läbi, Eestis on sama koefitsient 3,79 ja Leedus 1,61. Võrdluseks: kõige kõrgemad vastavad näitajad Euroopas on Hispaanias 51,95, Itaalias 45,81 ja Suurbritannias 39,35. Eilse seisuga oli Lätis 17 surnut ja 896 registreeritud juhtu, Eestis 55 surma ja 1711 registreeritud juhtu. Läti arstid ise kinnitavad, et kriitilises seisus patsiente on väga vähe ja üldse on praegu kõik parimas korras. Forte uuris selle kohta ekspertide arvamust.
Peteris Apinis on endine Läti tervishoiuminister ja Läti Arstide Liidu president aastatel 2006 kuni 2018. Apinis leiab, et Läti pole COVID-19 pandeemia ajal midagi oluliselt eestlastest-leedulastest teisiti teinud.

-Ajal kui Lätis käisid inimesed tööl, oli Eestis vaheaeg ja puhkuste aeg ning inimesed veetsid oma puhkused seal, kuhu polnud pandeemia ajal kõige mõttekam sõita: Põhja-Itaalias ja sellega piirnevates riikides- Prantsusmaal, Austrias, Šveitsis... Te tõite endale ise viiruse Eestisse ja tassisite selle üle maa laiali. Lennukid eestlastega Itaaliast saabusid ka peale seda, kui teil oli juba välja kuulutatud eriolukord. Ja, siis mõistagi itaalia võrkpallurid, kes tõid nakkuse Saaremaale, kuid see oli väiksema mastaabiga lugu võrreldes eelpool kirjeldatuga. Muidu üldjoontes Eesti ja Läti riigi tegutsemise vahel erinevusi pole olnud.

Apinis on pessimistlik ning leiab, et praegu on käimas alles viiruse esimene laine.

-Balti riigid on viiruse esimese laine tõkestamisel teinud head tööd. Kuid ma rõhutan, et asi pole sellega veel kaugeltki lõppenud, see on alles algus. SARS-CoV-2 jääb. Me peame lihtsalt jõudma nn. karjaimmuniteedini. See tähendab, et kaks kolmandikku elanikkonnast -just noored inimesed- peavad selle läbi põdema.
Tartu ülikooli meditsiinilise mikrobioloogia ja viroloogia professor Irja Lutsar [leiab], et Eesti ja Läti näitajate ning erineva COVID-19 pandeemia kulgemise taga on paljuski juhuste kokkulangemine. Lutsar rõhutab, et erinevused Eesti ja Läti andmetes vajavad tulevikus põhjalikku analüüsi.

-Meie erinevused tulenevad erinevatest faktoritest. Läti ja Eesti koolivaheajad olid erinevatel aegadel. Meie esimesed juhtumid tõid puhkajad, mitte Saaremaa võrkpallimatšil osalejad. Inimesed tulid suusareisidelt Austriast ja Itaaliast tuli kõige enam SARS-CoV-2-e kandjaid. See on üks faktor. Meil sattus kohe alguses olema palju rohkem nakatunuid kui Lätis. Ehkki lennukid saabusid Riia lennujaama, olen ma kuulnud, et lennukid olid eestlaseid täis ja lätlasi reisis samal ajal vähe. Lätisse ei toodud nii palju nakkust sisse.

Samas märgib Lutsar, et Eesti ja Läti näitajad ei erine sedavõrd dramaatiliselt.

-No Läti lihtsalt on pisut suurem, kuid suuri vahesid meil tegelikult pole. Professsor Krista Fischer valmistas ette kõverad Eesti, Läti ja Soome andmetega ning võib öelda, et viimastel nädalatel oleme me olnud enam-vähem samal tasemel, kui lätlased.

Lutsar toob välja lätlaste puhul positiivsena selle, et lõunanaabritel õnnestu kaitsta oma vanainimesi.

-Mul on tunne, et lätlastel õnnestus ära hoida COVID-19-e jõudmine hooldekodudesse. Meil on see paraku rolli mänginud.
https://forte.delfi.ee/news/varia/lati- ... d=89775411

Kaudselt kinnitus sellele, et Eesti oleks pidanud piirid varem kinni panema, nagu siin teemas on palju räägitud.
Z03
Liige

Postitus Postitas Z03 »

Kapten Trumm kirjutas:nt Tallinnas Linnu tee RIMIs on igal laupäeva õhtul külastajatele pandud desopudel tühi, kahtlen, kas see üldse kunagi seal täis on. Lisaks need müüjad, kel mask tihti alahuule kõrgusel on.
Ühe teise poeketi väikepoes oli pritspudelisse pandud puhas vesi. Oletan, et alguses, võib-olla nädalaid tagasi oli seal olnud ka desovahend, mida siis kogu aeg veega lahjendati, et pudel ikka täis püsiks. Olukord oli eriti kuritegelik seetõttu, et väga paljud inimesed päeva jooksul puudutasid pudelit usus käsi desinfitseerida.
Sektor gazovoi ataki
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sektor gazovoi ataki »

EESTI
kuupäev/testide arv/positiivsete testide % testide üldarvust/ inimesi intensiivis/ surmad/ haiglaravil

09.03/ 39/ 0.0 %
10.03/ 69/ 4.3 %
11.03/ 45/ 8.9 %
12.03/ 120/ 20.0 % (eriolukorra väljakuulutamine)
13.03/ 259/ 26.0 % (TA muudab testimise strateegiat)
14.03/ 128/ 20.0 %
15.03/ 162/ 22.0 %
16.03/ 254/ 13.0 %
17.03/ 238/ 8.4 %
18.04/ 395/ 8.4 %
19.04/ 239/ 3.8 %
20.03/ 245/ 6.5 %/ 0
21.03/ 308/ 7.5 %/ 2
22.03/ 417/ 4.8 %/ 4
23.03/ 495/ 5.3 %/ 6
24.03/ 317/ 5.4 % / 7 (karantiini karmistamine)
25.03/ 768/ 4.6 % / 7
26.03/ 2281/ 5.9 %/ 7
27.03/ 1010/ 3.7 %/ 7
28.03/ 1200/ 5.8 %/ 10 (3.5 %) (Saaremaa hooldekodus 28 nakatunut, neid nakatunuid mitte arvestades protsent 3.5)
29.03/ 1000/ 3.9 %/ 10
30.03/ 856/ 4.2 %/ 13/ 3
31.03/ 1149/ 2.6 %/ 13/ 4
01.04/ 1952/ 1.7 %/ 15/ 5
02.04/ 1372/ 5.8 %/ 16/ 11
03.04/ 2514/ 4.1 %/ 16/ 12
04.04/ 810/ 7.2 %/ 20/ 13 (diagnoositud haigete arv ületas 1000 piiri)
05.04/ 1192/ 5.3 %/ 17/ 15
06.04/ 864/ 1.3 %/ 14/ 19
07.04/ 1684/ 2.5 %/ 12/ 21
08.04/ 1277/ 2.9 %/ 11/ 24 (TA muudab testimise strateegiat, kõik perearsti saatekirjaga saavad testima)
09.04/ 1609/ 1.4 %/ 9/ 24
10.04/ 1471/ 3.5 %/ 9/ 24
11.04/ 1574/ 2.9 %/ 11/ 24
12.04/ 899/ 0.6 %/ 11/ 25
13.04/ 416/ 5.8 %/ 9/ 28 /157
14.04/ 1513/ 3.0 %/ 11/ 31/ 146
15.04/ 1709/ 1.7 %/ 10/ 35/ 147
16.04/ 2058/ 1.7 %/ 10/ 36/ 137
17.04/ 1576/ 1.6 %/ 11/ 38/ 129
18.04/ 2018/ 2.6 %/ 11/ 38/ 122 (diagnoositud haigete arv ületas 1500 piiri)
19.04/ 730/ 2.2 %/ 10/ 40/ 125
20.04/ 602/ 1.2 %/ 9/ 40/ 128
21.04/ 1289/ 1.3 % / 9/ 43/ 124
22.04/ 1426/ 0.5 %/ 7/ 44/ 114
23.04/ 1551/ 2.1 %/ 7/ 45/ 109
24.04/ 1108/ 1.4 %/ 6/ 46/ 103
25.04/ 1057/ 2.8 %/ 6/ 46/ 99
26.04/ 604/ 1.5 %/ 6/ 49/ 94
27.04/ 472/ 0.8 %/ 7/ 50/ 95
28.04/ 1124/ 1.2 %/ 9/ 50/ 91
29.04/ 1677/ 0.5 %/ 10/ 50/ 89
30.04/ 1563/ 1.5 %/ 9/ 52/ 75
01.05/ 1031/ 0.5 %/ 7/ 52/ 72
02.05/ 697/ 0.7 %/ 7/ 53/ 74 (avati välijõusaalid, vabaõhumuuseumid, lubati spordiüritusi õues)
03.05/ 743/ 0.1 %/ 7/ 55/ 75 (diagnoositud haigete arv ületas 1700 piiri)
04.05/ 580/ 0.5 %/ 6/ 55/ 77
05.05/ 1659/ 0.5 %/ 6/ 55/ 70
06.05/ 1541/ 0.1 %/ 4/ 55/ 70

Viimase 14 päeva keskmine posit testide arv testide üldarvust oli 1.0 % ja mediaan 0.8 %.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Heas füüsilises vormis ettevõtja Enn Veskimägi (72) oli haige poolteist kuud (?), sellest viis nädalat intensiivis ja kaks nädalat kunstlikus koomas. Paranemise tõenäosuseks hinnati 30%: https://ekspress.delfi.ee/persoon/suure ... d=89760713
Panen siia tasulise jutu ka üles, väga õpetlik lugemine muide haiguse riukalikust olemusest.
Kokkuvõte:
1. nakkus saadud sotsiaalsetelt kontaktidelt
2. haigus on "lainetav", näilisele tervenemisele järgneb langus
3. tervenemine ei tähenda, et sa oledki terve
4. tegu oli sellises vanuses meeste hulgas kindlasti ühe parema tervise/vormiga mehega, tavainimene oleks "läinud".
Persoon 6. mai 2020

Suurettevõtja Enn Veskimägi dramaatiline koroona­võitlus elu ja surma peale
Ettevõtja Enn Veskimägi (72) haigestus Covid-19sse nii rängalt, et veetis kaks nädalat kunstlikus koomas. Ta peab uuesti õppima sööma ja kõndima.

"Ma ei jõua rääkida.“ Need sõnad ütles Enn Veskimägi Eesti Ekspressile laupäeval, 22. märtsil. Veskimägi oli siis neljandat päeva Lääne-Tallinna Keskhaiglas, tal oli diagnoositud Covid-19 ja rääkida ei saanud ta hingeldamise tõttu. Tema raske hingamine oli kuulda ka telefonitorusse. Kaheksa päeva hiljem ei suutnud Veskimägi enam iseseisvalt hingata ning viidi Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

Enn Veskimägi telefon oli sellest päevast kuu aega välja lülitatud. Ainult pere ja lähimad sõbrad teadsid põhjust. Ka peaminister Jüri Ratas hoidis end sõbra tervisega kursis.

Sel nädalal võtab Veskimägi taas telefonikõnesid vastu.

„Ma ei ole veel terve, ma olen tervenemas,“ täpsustab Enn Veskimägi Põhja-Eesti Regionaalhaigla intensiivraviosakonnast. Lähipäevil loodab ta tavapalatisse pääseda.

Haigestumine seltskonnas

Enn Veskimägi nakatus koroonaviirusega tõenäoliselt 6. märtsil ühes seltskonnas, kus üks külalistest oli saabunud Itaaliast. Samalt koosviibimiselt korjas koroonaviiruse üles veel teisigi inimesi. Nädal hiljem tundis Veskimägi end kehvasti, tõusis palavik. Kodus oli ta üksi, sest abikaasa Heli matkas, seljakott seljas, mööda India ­ookeanis asuvat Réunioni saart.

„Mul oli sel päeval halb levi, aga saime veidi rääkida, Enn ütles, et tegi terve päev aias tööd ja sai vist külma, et on väike palavik. Ma ei osanud midagi arvata, sest 33 abi­eluaasta jooksul pole Enn kunagi haige olnud, kui, siis sporditrauma või mõni nohu. Ta hoolitseb väga hästi oma tervise eest ja teeb regulaarselt sporti.“

Olles kuus päeva palavikuga kodus olnud, tekkisid mehel tasakaaluhäired ning hingamisraskused. Vana tutvuse poolest helistas Veskimägi spordiarst Mihkel Mardnale ja kirjeldas oma seisundit. Selle peale soovitas Mardna Veskimägil kutsuda kohe kiirabi. Veskimägi mäletab, kuidas talle juba kodus kanüülid külge pandi ning ta Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse sõidutati. Seal tehtud analüüsid kinnitasid Covid-19 diagnoosi ning järgmisel hommikul viidi Veskimägi üle Merimetsa nakkushaiglasse.

„Seal liikus enesetunne kogu aeg üles-alla. Ühel päeval nägi ta kuradeid ja palavik oli 41,1. Järgmisel päeval, 26. märtsil oli tal nii hea olla, et ta osales Skype’i teel Eesti Raudtee nõukogu koosolekul. Ta mainis meile, et küll sööks praegu hakklihakastet ja kartulit. Me arvasime, et ta on paranemas ja kõik läheb hästi edasi,“ räägib Heli.

Ent 27. märtsi hommikul tuli Merimetsa haiglast Helile kõne. Arst teatas, et nad saatsid Ennu reanimobiiliga regionaalhaiglasse tagasi, sest ta vajas hingamiseks kiiresti aparaadi abi.

„See oli esimene šokk meile,“ ütleb Heli päeva kohta, millest hakkas perekonna jaoks ärev periood. Rohkem ta abikaasaga kontakti ei saanud, sest arstid viisid Veskimägi kunstlikku koomasse. „Esimesel nädalal käisid palavikud ja põletikunäitajad üles-alla. Arsti sõnul oli Ennul tekkinud hingamispuudulikkus. Ainult 15% tema kopsudest töötas. Teine nädal osutus veelgi raskemaks, sest kopsupilt oli kiiresti halvenenud. Arstid ütlesid meile, et võtame päev korraga ja nii me siis lootsime, uskusime ja palvetasime.“

Heli sai mehe seisundi kohta arstidelt teavet iga päev kella 14–15 vahel.

„Iga päev, kui kell hakkas kaks saama, mul sees kõik keeras. Ma ei teadnud kunagi, mis nüüd öeldakse.“

10. aprillil korraldasid Rotary klubivennad Pühavaimu kiriku õpetaja Gustav Piiri eestvõttel ühispalvuse Enn Veskimägi tervise toetuseks.

„See palve saadeti ka meile ja see liigutas meie peret kogu südamest,“ räägib Heli.

TOEKS ÜKSTEISELE: Enn Veskimägi tervenemine algas hetkest, kui ta sai 1,5 kuud pärast haigestumist näha läbi arvutiekraani abikaasa Heli nägu.

Ja järgmisel päeval tõidki arstid Enn Veskimägi koomast välja. Ent järgmised kaks nädalat olid keerulised, Veskimägi ei saanud veel aru, kus ta on või mis toimub.

„Ta lihtsalt nagu oli. Nagu voodivang. Paremaks otseselt ei läinud.“ Pere ei saanud veel rahulikult hingata. „Ta oli nagu augus, millest oli raske välja tulla,“ meenutab Heli.

24. aprillil otsustasid regionaalhaigla arstid Veskimägide perekonna kokku viia videokõne vahendusel.

„See oli esimene kord, kui ma teda nägin,“ räägib Heli. „Enn oli väga kõhn ja vaevatud. Me rääkisime talle, et sa tuled sellest välja, ja proovisime talle sisendada tahet võidelda ja terveks saada. Ta justkui kuulas meid, aga kindlad me ei olnud, kas see info päriselt ka temani jõudis. Kõne lõpus üritas ta vaevu vastata: „No proovime.““

Enn Veskimägi ütleb, et tal oli hea meel näha oma abikaasa ja laste nägusid, kuid seda välja näidata ta ei suutnud.

„Öelda polnud mul midagi. Olin ju alles tagasi tulnud,“ ütleb mees. Järgmisel päeval kuulis Heli arstilt, et see kõne oli Ennule väga hästi mõjunud.
„Täna kõndisin abi­vahendiga 300 meetrit, arstide meelest olen ma kiiresti edasi liikunud, kuid ma ise näen, kui kaugel ma olen tegelikkusest.“

„Hommikul oli silm selgem ja tal oli tekkinud tahe paraneda. Tundus, et see kõne oli aidanud tema peas mõtteid koondada. Nüüd oleme Ennuga rääkinud, ja ta ütles, et enne seda kõnet ei saanud ta üldse aru, mis temaga toimub. Ta tunnistas, et tal ei tulnud pähegi, et tal on kuskil pere, kes tema pärast muretseb. Kui meile anti mõni päev hiljem veel kord võimalus teha videokõne, siis ta oli nagu uus inimene. Esimene sõnum, mille Enn meile ise saatis oli „Tore, kui elus on rohkem võimalusi kui üks!““ räägib Heli.

„Mina olin ju tegelikult pilvede ja teispoolsuse vahel, kõigest välja lülitatud, see oli Heli ja pere jaoks kohutav üleelamine,“ ütleb Enn, aimates, kui keeruline oli lähedastel ajal, kui tema haiglas juhtmete ja torude otsas võitles.

Pikk taastumine

Enn Veskimägi on rääkinud arstidega ja kuulnud, et tema seis oli 30 : 70. Ennu kahjuks. Aga arstid ütlesid sedagi, et lootsid just Veskimägi heale füüsilisele vastupidavusele. Enn on terve elu tegelenud aktiivselt rattaspordiga. Veskimägi tuli nooruses neli korda Eesti noortemeistriks maanteejalgratturite grupisõidus (aastatel 1964–1965) ja kaks korda esimeseks juunioride seas (aastal 1966). 1991. aastal sai ta veteranide MMil neljanda koha. Aastaid juhtis Veskimägi Tööandjate Keskliitu ning 23 aastat rabas ta mööblitehases Standard tegevjuhina, andes ohjad üle mullu, veidi enne 72. sünnipäeva. Ja kogu aeg on ta ratast edasi sõitnud. Tänavu lumeta jaanuaris ja veebruaris jõudis Veskimägi rattaga sõita 450 kilomeetrit. Mõned päevad tagasi toodi Veskimägile haiglavoodisse pedaalid – nüüd saab ta lihaseid taastada ja sõtkuda pedaale otse voodis.

„Kummaline,“ jätkab Enn Veskimägi haiglavoodist, „et olen füüsiliselt tugev ja heas vormis, ma pole kunagi haige olnud, isegi nõukogude ajal polnud ma sinisel lehel, mingi viirus pole mind kunagi võtnud – ja nüüd tuli see Covid ja tegi ära minuga väga valusalt. Sellesse viirusesse ei tohiks suhtuda üleolevalt, sest see võib murda meist igaüht. Ka mina arvasin, et mind see ei puuduta. „

Enn ei taha veel öelda, et on terve. „Ma olen tervenemas,“ täpsustab ta. Ta näeb muutust, sest kui ta pärast pikka lamamist kord püsti tõsteti, ei suutnud ta üle viie-kuue sekundi seista.

„Vajusin kohe voodisse. Mind pidi toitma, ma ei suutnud lusikat suu juurde tuua, ja kui suutsin, siis puder lendas laiali,“ kirjeldab mees esimesi päevi.

„Aga nüüd näen, et iga päevaga tuleb oskusi juurde. Nagu väikesed lapsed õpivad kõndima, mul on sama moodi – õpid kõiki asju uuesti. Ma olen kaotanud kaalust 15 kilo. Nüüdseks olen peaaegu nädala aktiivselt liigutusi teinud, ma istun ja tõusen juba iseseisvalt, suudan ise süüa. Täna kõndisin abivahendiga 300 meetrit, arstide meelest olen ma kiiresti edasi liikunud, kuid ma ise näen, kui kaugel ma olen tegelikkusest. Olen olnud intensiivis viis nädalat. Siin on väga professionaalne, hooliv ja sõbralik personal. Ma olen südamest tänulik arstidele ja kogu intensiivraviosakonnale. Nad teevad oma tööd suure pühendumusega. Aitäh teile!“

Samuti palub lisada: „Armsad Rotary klubivennad ja sõbrad ja ratturid, aitäh, et aitasite kaasa minu paranemisele!“

Heli oli mehelt küsinud, et kas ta käiski teispoolsuses ära. Enn kostis, et jah. Istus valges ülikonnas valges rongis laiadel valgetel istmetel ja sõitis Inglismaa poole...

„Mul on mäluaugud, kuid mingid episoodid on meeles. Aga mul pole kunagi olnud valget ülikonda ja ma pole ka Inglismaale sõitnud valge rongiga...“ muigab Enn.

Heli püüdis uurida, mida mees veel mäletab. „Mäletan seda, kes mulle võlgu on, aga seda, kellele ise olen, ei mäleta.“ Sellest naljast sai Heli aru, et tervis on abikaasal taastumas.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Mehhiko narkokartellid suhtuvad igatahes karantiini väga tõsiselt. Kes seda rikub, saab füüsilise karistuse osaliseks. http://www.borderlandbeat.com/2020/05/c ... ntine.html
Pilt :D
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Kapten Trumm kirjutas: Panen siia tasulise jutu ka üles, väga õpetlik lugemine muide haiguse riukalikust olemusest.
Kokkuvõte:
1. nakkus saadud sotsiaalsetelt kontaktidelt
2. haigus on "lainetav", näilisele tervenemisele järgneb langus
3. tervenemine ei tähenda, et sa oledki terve
4. tegu oli sellises vanuses meeste hulgas kindlasti ühe parema tervise/vormiga mehega, tavainimene oleks "läinud".
Tugev tervis võis hoopi olla raske põdemise põhjuseks. Immuunsüsteemi üleregeerimine ehk nn tsütokiinide torm, mis hakkab organeid ise hävitama. Mis kinnitab tõve riukalikkust. Saare velomehe kaasusega saab tõmmata paralleele.

Antikehade määramise test võib osutuda väga oluliseks, arvestades viiruse testide küsitavat kvaliteeti: palju valeneg. ja valepos. tulemusi (kuidas ka see lõik on niivõrd ähmane?). Kui minnakse nn karjaimmuunsuse peale välja, ja mida rohkem räägitakse sellest, et peama hakkama viirusega koos elama, siis seda see ju tähendabki. Usaldusväärne antikehade test "parandaks" eelmised viiruse määramise praagid. Nii võib osutuda, et patsient, kelle viiruse tulemus oli negatiivne, omab antikehi. Ülevaade viiruse levikust saaks tunduvalt selgema pildi, mille pinnalt edesisi tegevusi planeerida.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Runkel kirjutas:Nii võib osutuda, et patsient, kelle viiruse tulemus oli negatiivne, omab antikehi.
Paraku on ka vastupidist ette tulnud.
ElrikThunderson
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ElrikThunderson »

Kaitseliidu võidupüha paraad pidi sel aastal toimuma Paides, kuid koroonaviiruse tõttu jääb seekordne suvi vahele. Ent võidutuled saadetakse 23. juunil siiski üle Eesti laiali.
https://www.err.ee/1086393/voidupuha-pa ... aastal-ara
moscito
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas moscito »

Käisin täna üle 6 nädala poes. kõik oli ok, maha oli märgitud kahe meetri kleepsud. Totter oli see, et kõrvalkassa kleepsud olid samal kaugusel ja kui tööle hakkas teine kassa seisin seal, eesoleva inimesega kaugus kaks meetrit, aga kõrvalseisjaga üks meeter :shock: .
tympsa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tympsa »

Roche uus antikeha test on valmis ja pidi olema 99,8 % täpne .

https://www.roche.com/media/releases/me ... -05-03.htm

Kui kõik ongi nii nagu firma ise teatab,siis selle järele saab suur nõudlus olema .

pole muuseas päris võimatu ka "viirusepasside " idee,kus läbipõdenud isikutele antakse uue epideemialaine puhkedes erandid piirangutest kõrvale jäämiseks .

Venemaal on seda juba kujutatud kui fašistlikku võimalust ja võrreldud taavetitähtedega Hitleri reziiimi all, kuid tegelt oleks väga hea ju teada, kes on läbi põdenud ja kes mitte .
Poes ma valiks näiteks läbipõdenud kassiiri ja taksos läbipõdenud taksojuhi (kui on valikuvõimalus ) . Ning poleks paha saada ka läbipõdenud hambaarst ja juuksur endale .
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Niimoodi kihutataks inimesi endale viirust hankima.
nimetu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nimetu »

Niimoodi kihutataks inimesi endale viirust hankima.
Seda teeksid peamiselt ilmselt needsamad inimesed, kes omale desovahendit süstivad. Ülejäänud oleks ehk mõistlikumad.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Minu arvates, riik ei tohi seada inimest olukorra ette, milles ennastkahjustav käitumine annab parema õigusliku positsiooni. Põhimõtteliselt.
tympsa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tympsa »

mitte parema õigusliku positsiooni vaid lihtsalt parema positsiooni

Ega meil inimeste õigusi ju eriti ei piiratud ka epideemia kõrgpunktis,lihtsalt mõned tegevused olid keelatud

päris selge,et immuunsuse saanud inimesel on eelis selle ees näiteks teenindajana,kel immuunsust veel pole.

Muide sama asi ka vaktsineerimisega kui see vaktsiin ükskord saabub . Mul oleks väga hea meel minna järgmisel sügisel poes kassiiri juurde,kel on rinnus märk / silt : olen vaktsineeritud covid-19 ja gripi vastu .

Samas selle juurde ei tahaks minna,kes on anti-vaxxer ja ei luba isegi oma lapsi leetrite vastu vaktsineerida . Minu kui tarbija õigus on vältida ohtliku tervisekäitumisega inimesi .

PS. Ja idee sellest,et keegi püüab meelega haigeks jääda, on piisavalt veider.Tegu on ikkagi eluohtliku nakkusega ka noore ja muidu terve inimese jaoks. Jah ma olen kuulnud anekdootlikke juhtumeid,et Rootsis pidid mõned veidrikud sõitma spetsiaalselt Stockholmi,et seal trepikäsipuid lakkuda käidavas kohas,sest nende kodukandis seda nakkust pole piisavalt palju, et haigeks jääda . Ma arvan,et selline inimene vajaks psühhiaatrilist abi
Viimati muutis tympsa, 06 Mai, 2020 17:23, muudetud 1 kord kokku.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 1 külaline