Mina sain selle VV akti jamast seisust aru enne Jõksi artiklit - lihtsalt TTÜ õiguse aluste ja magistriõppe normitehnika kursusel kõrva taha jäänu põhjal. Pluss ma olen tööalaselt mõned õigusaktid (peamiselt seaduse rakendusaktid) ise ka teinud. Mitte et ma oleks kuidagi Jõksist targem, vaid probleem on niivõrd elementaarne - ma olen sedasi oma määrustega lönta-lönta küllalt juriidilisest kontrollist tagasi tulnud. Sellest on juba 20 aastat, aga näe, meeles on.Üldiselt üritan lähtuda asja sisust, mitte väidetava autoriteedi kaalukusest. Mis puutub praegusesse õiguskantslerisse, siis tema tegevus valmistab ikka tõsiselt pettumust. Õiguskantsleri roll ei ole hakata mingis päevakajalises vaidluses osaliseks seeläbi, et hakkab ühe poole argumente levitama. Sellega kahjustab ta tõsiselt õiguskantsleri institutsiooni tõsiseltvõetavust.
Mina väidan, et isikukaitsevahendite kandmise kohustus on meil õhus rippunud kevadest saadik ja siin tuleb nii Kiige ministeeriumil kui TA-l kõvasti tuhka pähe raputada, kas tõesti selline asi jäi kahe silma vahele?