hjl85 kirjutas:Aga sina ole lahke-riputa siis kõik oma terviseandmed üles-et ikka teisi hoida. Mida sa kardad? Ja see soovitus on kõigile neile, kes jahuvad kui paha on privaatsus jms.
Pange aga oma andmed üles, elage klaaskastis, lubage oma kodudesse kaamerad ( ausal ei ole ju midagi varjata) jms jutt.
Mingi jälitusmaania vaevab?
Mis krdi kaamerad? Minul isiklikult täiesti savi, kus minu terviseandmed on (ainult minu probleem võibolla, et on savi). 30 aastat olid need mul avalikud ja mul ei ole sellest vaimseid traumasid.
hjl85 kirjutas:Mis aga puutub trepikoja täpsusega andmete avalikustamisse siis inimene ei pruugi seal üldse oma karantiini veeta. Kui te kirjutate, et nagunii peaksid KÜ-d seda tegema siis milles probleem-tehke siis igapäev. Milleks siis veel andmeid?
Kui nüüd tähelepanelikult uuesti lugeda, mida ma eile kirjutasin, siis mina ei rääkinud sellest, et andke mulle covid positiivsete kohta infi, kuna ma tahan trepikoja käsipuid vms desoda. Iga teema võib üle võlli keerata ja absurdsuseni viia. Seda kasutatakse ka sihilikult, et näidata oponenti mingi ullikesena ja teemat absurdsusena. See on juba vana võte ja meetod ning klassika. Minuga see kahjuks ei tööta.
hjl85 kirjutas:GDPR on üle EL-i. Seega ei saa neid andmeid ega hakka ka saama. Sinu loogikat järgides peaks siis nimed ja aadressid EPL-s avaldama, sest kõik tahaksid ju teada!?
hjl85 kirjutas:Ja soovitan lugeda ka GDPR-i. Saad pildi vähe selgemaks. Kuna ise olen antud ala spetsialist isikuandmetega tegelevas ettevõttes siis võiksin sellest pikalt ja laialt kirjutada aga see läheks OT. Trumm ja Fucs: palun ärge kirjutage andmekaitse ehk GDPR-i kohta lollusi kui te olete sellest valgusaastate kaugusel. Enne kui sõna võtate viige end kurssi põhialuste, prontsiipide, andmetöötluse aluste jms.
Ja kui teile gdpr ei meeldi siis minge seletagse seda EL-i parlamendile, et nad selle tyhistaksid.
hjl85 kirjutas:Ei saa vaadata ainult GDPR-i (see seab nõuded töötlusele) vaid ka kohalike seadusi. Kõike tuleb vaadata koos ühes kompotis.
hjl85 kirjutas:Akf 2korda2: tule taevas appi ütlen ma sulle. Aga sa vaidle aga edasi oma juristidega. Andmetöötlejal puudub igasugune õigus andmeid kellegile edastada ilma subjekti nõusolekuta v.a. seaduses toodud juhu. (politseipoolne päring, rahapesu kahtlus jms). Vii end kurssi mida kaalultuluõigus andmekaitse kontekstis tähendab.
Ning praegu on tervisetöötajatel kohustus hoida andmeid saladuses. Nii lihtne see ongi.
See on tervitatav, et hakkad aru saama, et palju on meie enda kätes ja võimuses ning just sellele, et meie seadusloome võiks olla mõistlikum, ma kohe alguses ka tähelepanu juhtisin.
Kapten Trumm kirjutas:Valejutt, isikustatud covid andmed pole täna KOV töötajale kättesaadavad mingi trikiga, ka "abipalve" ei toimi.
Ma ei tea kuidas konkreetselt COVID diagnoosga on, aga muude diagnooside puhul mitte ainult KOV töötajale, vaid tundub, et ka nt kiirabibrigaadile, kes mingil "muul" põhjusel kodaniku juurde välja sõidab. Kogetud korduvalt, et skisoluulude käes vaevlevale ja märatsevale kodanikule kiirabi välja kutsudes pidi kutsuja iga kord (sest iga kord oli erinev brigaad) pool tundi viima ISE (kutsuja ei olnud "tervishoiutöötaja" elik arst, hambaarst, õde ega ämmaemand) kiirabibrigaadi kurssi kodaniku vaimse tervise iseärasustest, sest kiirabil puudus juurdepääs andmetele... skiso oli keelanud oma terviseandmete "avalikustamise".
trs kirjutas:Trummi mõte on huvitav, aga tekitab palju küsimusi. Miks anda ühistu juhatusele ja vallaviletsusele, aga mitte näiteks tankla- või poemüüjale, torumehele, inimesele tänavalt, kes kõik võivad sama moodi koroonahaigega kokku puutuda? Kas juhatuse liikme või vallaametniku tervis on rohkem väärt kui Maxima kassapidaja oma?
Kas te sihilikult eirate erinevusi selles, või ei saa aru nendest erinevustest, et kui keegi võib covid+ kodanikuga kokku puutuda sellepärast, et covid+ kodanik hängib mööda ilma ringi ei ole sama, kui keegi peab ise minema covid+ kodaniku juurde midagi tegema? Sellest ma olen siin juba aru saanud, et paljud ei taju erinevusi covidi ja gripi või tuulerõugete vahel. Mõni tundub ei saa aru isegi erinevusi covidi ja lampjalgsuse või vaimupuude vahel.
trs kirjutas:Kas lihtsam ei oleks muuta kohustuslikuks näiteks kollane kuusnurk käisel või tätoveering(näiteks ajutine) näopiirkonnas, mis võimaldaks palju väiksema segadusega koroonahaigeid ära tunda?
Fucs kirjutas:Iga teema võib üle võlli keerata ja absurdsuseni viia. Seda kasutatakse ka sihilikult, et näidata oponenti mingi ullikesena ja teemat absurdsusena. See on juba vana võte ja meetod ning klassika.
Aga nii üldiselt ja muuseas nö "järjekordselt teema lõpetuseks minu poolt".... Head vana aasta lõppu ja koroonavabat uut aastat kõikidele