REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Kasutaja avatar
Rändur
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia

Postitus Postitas Rändur »

Uus variant tõstab nakatumiskordaja (R) 0.4-0.7 võrra.

Huvitav, et eile tund aega peale selle uudise avaldamist viidati otse London Imperial Collegile ja "Raport 42" oli kohe leitav, aga nüüd koristati see link ära...

Mitte et keegi seda eriti lugeda oskaks.

Meite leheneegrid pole veel lugu vist üles korjanud - laupäeva hommik kah.

Lennud Londonist Tallinna ja vastupidi toimivad (kui ma ei eksi)...
Covid-19: New variant 'raises R number by up to 0.7'

The new variant of Covid-19 is "hugely" more transmissible than the virus's previous version, a study has found.

It concludes the new variant increases the Reproduction or R number by between 0.4 and 0.7.

The UK's latest R number has been estimated at between 1.1 and 1.3. It needs to be below 1.0 for the number of cases to start falling.

Prof Axel Gandy of London's Imperial College said the differences between the viruses types was "quite extreme".

"There is a huge difference in how easily the variant virus spreads," he told BBC News. "This is the most serious change in the virus since the epidemic began," he added.

The Imperial College study suggests transmission of the new variant tripled during England's November lockdown while the previous version was reduced by a third.

Cases of Covid-19 have begun to increase rapidly during the second spike, and the number of cases recorded in a single day reached a new high on Thursday.
https://www.bbc.com/news/health-55507012
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

trs kirjutas: ... Mart2-le: ei, ma ei ole ühistu juhatuse liikmena eesliini töötaja, kes osutab vältimatut abi. Kui tegemist oleks paneelmajaga, siis veelekke korral ükskõik millisel korrusel keeratakse vajadusel esiteks terve püstaku vesi kinni ning seejärel hakatakse alles probleemiga tegelema. Igatahes eeldan, et ükski remondimees ei ilmu tänasel päeval enam uksele ilma maskita ning nõuab seda ka tellijalt+vajaliku distantsi hoidmine. Olgu siis ukse peal kirjas koroona või mitte...
Kas natuke mööda ei pannud?
Olen ise juhatuse esimees. Ma pole väitnud, et KÜ juhatuses oleks keegi eesliini töötaja. :wall: Kirjutasin näite, kus oleks vaja (väga) kiiresti tegutseda, eriti praegusel ajal! Kas sellisel ajaperioodil ei ole tegemist vältimatu vajadusega ja võime lükata kuhugi kevadesse (piltlikult)? Sealt minu väide - "ei ole üheselt mõistetav"!
Vesi kinni küll, kuid edasi peab korteris tegutsema. Kas ja kuidas tegutseja/remontija teab, et on kõrgendatud riskiga ruumides? Tavalise maskiga haige korterisse sisenemine ei kaitse sisenejat, vaid korteris viibijaid siseneja ees. Lisaks tuleks rakendada veel täiendavaid kaitsemeetmeid.

Katsu kaasa mõelda minu postituse sisule -
" Lihtsalt repliigi korras -
hjl85 kirjutas: ... KÜ esimees, remonndibrigaad jms tegelased ei osuta mingit vältimatut abi...
Asi ei ole üheselt mõistetav.
Mis siis, kui praegusel ajal hakkab 9-korruselise maja ülesmistes korrustel mingi toru jooksma, kuni alla esimeseni?..."

Kui aga soovid edasi ajada juuksekarva pooleks, siis anna minna, kuid ilma minu panuseta! 8)
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
trs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas trs »

Kui diagnoositakse võibolla pool tegelikult nakatunutest ja seda haiguse x päeval(haige ei muutu nakkusohtlikuks alles pärast positiivset testikinnitust), siis kasutades isikukaitsevahendeid ainult diagnoosi saanute puhul(ükskõik kas siis tätoveeritakse haigele otsa ette või saadetakse isehävineva krüpteeritud mälupulgaga ühistu juhatuse liikmetele), saad selle haiguse suure tõenäosusega nagunii ja väga suure tõenäosusega jagad seda ka edasi. See ongi üks oluline põhjus, miks haigus levib. Sest keskmisel inimesel avaldub mõtlemisvõime peamiselt korralduste vältimiseks põhjuseid leiutades või mingil muul juhul isiklikku lollust kaitstes.
Eesmärk peab olema muuta testimine ja diagnoosi saamine võimalikult mugavaks ja meeldivaks protseduuriks, sest vastasel juhul hakkab õige pea levima hoopis arusaam, et tegelikult positiivse diagnoosi saamine omab ainult statistilist väärtust, aga muudab elu paariks nädalaks palju keerulisemaks.
Madis Reivik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Madis Reivik »

Mul üks tuttav töötas kunagi kiirabis (2000datel) ja neil oli lihtne lahendus kuidas narkar tänavalt ära saada - briljantrohelisega otsa ette kirillitsas kolmetäheline sõna. Võttis tükk aega enne kui maha tuli ja üldiselt vennikesed võtsid siis tuure maha oma varastami-süstimis-üledoosikiirabi tsüklilt.

Tõin näite selleks et iseloomustada isetekkivat olukorda, juhul kui regulatsioonid on vildakad või puudu. Kui supertornis mingi ametnik kirjutab paberile et "eneseisolatsiooni kohustus..." ja arvab et nüüd on probleem lahendatud (miks mitte kirjutada "lollus ja vaesus on tänapäevast keelatud") siis see ametnik, ametnikkond jne jne on kari pooletoobiseid. Regulatsioon ilma kontrollita on pahn ja lõpuks tekib iseregulatsioon mis tihtipeale on idiootne ja põhiseadusevastane.

Siin keegi mainis muuseas sõna triaazh et nagu juba tehakse niikuinii. Tõsiselt räägite või must huumor ?
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ruger »

Juurde 383 nakatunut. Suri 7 inimest.
Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2292 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 383 ehk 16,7 protsenti testide koguarvust. Suri seitse inimest.

2. jaanuari hommiku seisuga viibib haiglas 395 COVID-19 patsienti, ööpäevaga kasvas haiglaravi vajavate inimeste arv 14 võrra. Intensiivravil on 42 patsienti (ööpäev varem 41), juhitavat hingamist vajab 25 inimest (ööpäev varem samuti 25). Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kokku 33. Koju saadeti viis inimest, kaks inimest viidi üle mitte-COVID-19 osakonda, kolm inimest viidi üle teise haiglasse ja kaks inimest tunnistati valepositiivseks.

Ööpäeva jooksul suri seitse koroonaviirusega nakatunud inimest – 60-aastane naine, 62-aastane naine, 68-aastane mees, 79-aastane naine, 82-aastane mees, 82-aastane naine ja 93-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 241 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Kokku on Eestis surnud 241 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 198 inimesel. 161 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.
Järgmine kogus koroonavaktsiini jõuab Eestisse uuel nädalal (2)

Ida-Virumaale lisandus 72, Lääne-Virumaale 19, Tartumaale 17, Viljandimaale 13 ja Võrumaale 11 uut positiivset koroonaviiruse tuvastamise testi tulemust. Põlvamaale lisandus üheksa, Valgamaale seitse, Pärnumaale kuus, Hiiumaale ja Järvamaale viis ning Jõgevamaale ja Raplamaale kolm uut nakkusjuhtumit. 15 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 569 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 12,3 protsenti.

COVID-19 vastu vaktsineerimisi on tehtud 2487 inimesele, viimase ööpäeva jooksul vaktsineerituid ei lisandunud.

Terviseameti jälgimisel on ligi 24 000 inimest

Põhja regionaalosakonna jälgimisel on üle 15 100 inimese, kellest 4286 on nakatunud.

Ida regionaalosakonna jälgimisel on üle 4600 inimese, kellest nakatunud on 1471.

Lõuna regionaalosakonna jälgimisel on üle 2500 inimese, kellest 884 on nakatunud (jälgitavate seas on lisaks põhja, ida ja lääne regiooni nakatunuid).

Lääne regionaalosakonna jälgimisel on üle 1400 inimese, kellest 411 on nakatunud.
https://www.err.ee/1225978/oopaevaga-re ... se-inimest

Uutest viirusetüvedest on juttu veel.
Uus tüvi nimega B.1.1.7 ei too teadaolevalt kaasa raskemini kulgevat haigust, ent selle levik on tõenäoliselt varasematest tüvedest kiirem, viies rohkemate arvu hospitaliseerimisteni ajal, mil suur hulk riike ägab juba suure arvu nakatumiste all.

Juhtumitest teatab üha enam riike: USA, Suurbritannia ja Türgi, aga ka Austraalia, Belgia, Brasiilia, Kanada, Tšiili, Hiina, Taani, Soome, Prantsusmaa, Saksamaa, Island, India, Iirimaa, Iisrael, Itaalia, Japan, Jordaania, Liibanon, Malta, Holland, Norra, Pakistan, Portugal, Singapur, Lõuna-Korea Hispaania, Rootsi, Šveits, Taiwan ja AÜE.

Lõuna Aafrika Vabariik (LAV) on teatanud veel ühe uue, senisest nakkavama tüve avastamisest, mis omavat üht identset mutatsiooni B.1.1.7-ga. Uuringute kohaselt on tüvi nimega 501.V2 avastatud juba enam kui 90% kohalikest nakatunutest.

Suurbritannia võimude sõnul on nad avastanud kaks Lõuna-Aafrika Vabariigis tuvastatud variandi juhtumit. Mõlemal juhul olid nakatunud inimesed suhelnud viimastel nädalatel Suurbritanniast LAV-i reisinud inimestega. Ühtlasi on juhtumeid avastanud Šveits, Soome, Austraalia, Sambia ja Prantsusmaa.

24. detsembril teatas Aafrika nakkustõrjeameti juht John Nkengasong veel kolmandagi uue tüve avastamisest - sedapuhku Nigeerias, nimeks sai see B.1.207.
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=92147837
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Fucs »

Kirjuan nutipluti telefonis ja vabandan ette kirjavigade pärast.

Jätke juba need süüdimatud KÜ juhatused oma desopudelitega trepikojas rahule. Minu jutt KÜ vajadusest covid kohta põhjendatud juhtudel infi saada sai alguse hoopis teistsugusest olukorrakirjeldusest. Kerige tagasi ja lugege.

Puust ette ja punaseks:

Meil on sõlmitud 10 kuuks ehitustööde lepingud mis sätestavad nii tellija kui ehitaja õigused ja kohustused.

Näiteks pean mina tellija esindajana  tagama, et ehitaja pääseks 8-9 kuu vältel majade sees igale poole kuhu vaja oma töid teostama. S.h. korteritesse. Erinevad tööd mida teostavad erinevad alltöö ettevõtted, erinevatel aegadel ja erineva kestusega ja nad peavad saama teha oma tööd takistusteta.

Üldjuhul kestavad erineva valdkonna tööd ca nädala pikkuste graafikute ja tsüklite kaupa. Tavaliselt trepikodade kaupa, aga on ka terve rida erandeid, kus siiberdatakse terves majas samaaegselt.

Ehitaja esitab 10 päeva ette konkreetsete tööde graafiku konkreetsetes korterites. Mina pean tagama, et graafikujärgselt pääseks nädal aega nendesse korteritesse sisse. Nädal aega venttööde mehed, nädal aega torumehed, nädal aega aknavahetajad-paledetegijad-krohvijad-maalrid, nädal aega lagede ja seinte ehitajad, mingi aeg elektrikud jne. Mingi aeg lähevad osad firmad teisele ringile.... vent. õhuhulkade mõõdistused, torude isoleerimised, keskkütte tasakaalustamine, fresh klappide filtrid, kaetud tööde dokumenteerimine, omanikujärelvalve kontrollid, tööde akteerimine jne jne.

Iga nädal on töökoosolek, kus osalevad tellija esindaja(d), peatöövõtja poolt kolm esindajat (projektijuht, objektijuht, objektijuhi abi ja protokollija), alltöövõtu firmade esindajad (4-5 inimest), Teh.Konsultant ja omanikujärelvalve inspektor. Vahel kui vaja kaasatakse ka konkreetsed töömehed. Kui vaja kaasatakse projekteerija. Kokku vähemalt 10-11 inimest. Vahel rohkem. Ja see "komisjon" käib iga nädal mööda kortereid, vaatab üle tehtud tööd, fikseerib võimalikud probleemid, arutab läbi ja langetab vajalikud otsused, kuulab ära elanike mõtted ja kaebused jne jne.

Lammutustööde ja eritööde (asbest) brigaadid on 2-3 meest. Venttööde brigaad on 3-4 meest. Torutööde brigaadid on 3-4 meest + isolatsiooni paigaldaja. Elektrik käib üldjuhul  üksinda. Akende vahetajatel on brigaadid 3-4 meest. Aknapalede taastajad on + 2 mehelised brigaadid. Krohvijad- maalrid on 3-4 naist. WC ja vannitoa lagede-seinte taastajad on 2-3 mehelised brigaadid. Kokku vähemalt 20-26 inimest.

Korraga käivad erinevad brigaadid oma nädalase graafiku järgi ca 15 korteris, ehk 10-20 korteri kaupa üritatakse erinevad töölõigud järjestikustel päevadel ära teha. Ette tuleb pidevalt erinevaid takistusi, kus korteriomanik ei saa mõnel kuupäeval kohal olla. Sestap siiberdatakse pidevalt ka erinevate trepikodade ja korterite vahel.... soojakutes on kõik omavahel vahepeal ninapidi koos....

Lepingutes on tähtajad ja kirjas, et juhul kui töövõtja ei saa oma töid teostada kuna tellija ei taga jurdepääsu töömaale, siis rakenduvad trahvid, teatud kahekohaline % tööde üldmaksumusest, mis on ütleme 2+ milj. Ja ka vastupidi, kui töövõtja ei tee kokulepitud töid kokkulepitud ajaks, rakenduvad samasugused trahvid neile.

Samal ajal on mul konkreetse pikkusega lepingud kohustusliku  Teh.Konsultandi ja omanikujärelvalve inspektoriga. Iga kuu teatud summad (mitte väiksed) lähevad nende teenuste eest sinna (täpselt paika pandud ja vahendid eraldatud). Lepingute pikkus tuleneb ehitustööde lepingus kinnitatud tähtaegadest.  Iga päev mis ehitus venib üle lepingu tähtaja, läheb meile maksma teatud lisasummad (vaja pikendada lepingud Teh.Kons. ja Oman.Järelv)... ühesõnaga, kõik kes teavad kuidas selliseid asju aetakse ja teostatakse, need saavad nüanssidest aru ja teavad millest ma räägin.

COVID tekitas sujuvalt mulle täiendavad peavalud ja kohustused olla jooksvalt kursis ja võimalusel selgitada välja korterid, millistes võib olla või on kas lähikontaktseid eneseisolaatoris olijaid või Covid positiivseid, et vältida nende korteritesse sisenemis kahe nädala (karantiini) vältel, et ehitaja ja alltöövõtjad saaksid oma graafikuid planeerida ning jooksvalt ümber teha ja, et tööde käigus ei hakataks covid viirust mööda majasid laiali tassima.

Palusin elanikel mind teavitada, kui korteris on lähikontaktseid või koroona positiivseid, et vältida ülal loetletud rahvamasside nende korterisse sisenemist. Osad teatasid ja teatavadki. Osad mitte. Osad on umbkeelsed muulased. Osad on pagulased, kes ei saa aru ei eesti ega vene ega inglise keelest jne. Osadel on lihtsalt savi.

Ei ole võimalik nt. välja lammutada ega uuesti üles ehitada püstaku kanalisatsiooni, vee ja küttetorustikke nii, et üks "covid korrus" jääb vahelt ära. Kui juba viis korrust on torudest tühjaks roogitud ja siis selgub, et ühel korrusel on covid korter, siis tuleb töid jätkata ja lõpule viia sellest olenemata, käia korterist korterisse mitu päeva jne jms...

Seda siis LÜHIDALT taustast.

Nüüd näiteks siis üks viimane (neid on juba  mitmeid, aga üritan lugejat säästa) konkreetne juhtum. Ühel päeval tuleb objektijuht minu juurde ja teatab, et nende brigaad käis kaks päeva ühes korteris töid tegemas enne, kui said teada, et seal on covid positiivne inimene. Et miks ma neid ei hoiatanud. Aga mina pole kuulnudki, et seal covid+ isik on. Lisaks käisid samad mehed kahe päeva jooksul veel ca 20-es korteris....

Järgmiseks hakkasid tulema vihased kõned majaelanikelt, et miks ühistu ehitajat ei teavitanud ja lasi neil "süüdimatult seda viirust mööda maja laiali kanda?". Selgitasin kõikidele, et minul ei ole andmeid covid positiivsete ega lähikontaktsete kohta.

Edasi hakkasid tulema keeldumised oma korterisse ehitajaid, komisjoni, omanikujärelvalvet ja mind lasta, sest meie "tassime süüdimatult viirust laiali" ja "mul on 88 aastane ema korteris! Mis te tahate teda ära tappa või?" ja "kes vastutab kui te mulle nakkuse toote?" jne jne. Mis moodi ma nüüd tagan lepingujärgselt sissepääsu?

Tänaval vahivad peatöövõtja mehed mulle sellise näoga otsa, et mina olen süüdi, et nemad covid+ korteris käisid ...
Projekti juht vaatab sellise näoga otsa, et mina olen süüdi kui tal nüüd poole objekti jagu mehi peaks covid jääma või eneseisolatsiooni kaheks nädalaks minema...

Nüüd ma küsin, et kas oleks olnud võimalik igasuguseid jamasid ennetada ja mõistlikult asju korraldada ilma covid infota? Ja kas seda oleks võimalik mul jooksvalt edaspidi vältida kuni mai kuuni ilma infota covid+ ja lähikontaktsete kohta elamutes?

Ei ole!

Ja polekski vaja seda infi otse mulle anda. Andke KOV-ile ja andke neile õigus seda infi põhjendatud juhtudel ka minusugustega jagada. KOV- il on ka võimalus vahetult kontrollida kas minu soov mingit infi saada on põhjendatud... või kui see on selline riiklik saladus, siis äkki keegi (TA? KOV?) paigutaks need haiged teatud perioodiks kusagile mujale ja mind ei huvitakski see inf enam.

*

Vahepeal juurde kirjutatud postide valguses.....
Austet Mart2 on vist ainus, kes biiti jagab :lol:
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Juriidiliselt PEAKS karantiinidest tingitud takistused olema force majeure, aga häda on sul muidugi tõesti palju kõige sellega :(
Saarmas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Saarmas »

Madis Reivik kirjutas:Siin keegi mainis muuseas sõna triaazh et nagu juba tehakse niikuinii. Tõsiselt räägite või must huumor ?
Ei no huumorit peab ikka saama, aga paluks siis tõlget ka, et mida siin naljakat on? :lol:

Triaaž on meditsiini toimimise elementaarne osa - ka covidi kontekstis. Selle viidatud postituse point oli selles, et Eesti meedikutele antud soovitustes, mis puudutavad piiratud tervishoiuressursside jaotamist COVID-19 pandeemia tingimustes, ei ole antud konkreetset eapiiri ja keelatud on vanuseline diskrimineerimine (st nt 80 peale piiri tõmbamine). Muud pointi pole sellele postitusele vaja juurde mõelda. Ja loomulikult võib patsiendi ravi tulemuslikkuse prognoos sõltuda ka vanusest.

Üle 80a vanuses patsiendid on paljud ka hooldekodu kolletest - seal teeb patsientide prioritiseerimise otsused tavaliselt kiirabi (sageli tehakse seda ka mitu tiiru) ja jagatakse ära, kes positiivsetest jääb jälgimisele hooldekodusse, kes maakonnahaiglasse ja kes kõrgema etapi haiglasse.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

California arstid ravivad paljusid intensiivravi vajavaid patsiente erakorralise meditsiini osakonnas, sest intensiivravis pole enam ruumi. «Viimasel ajal leiame end tihti olukorrast, kus saame patsiendi intensiivravi osakonda viia ainult siis, kui seal keegi ära sureb,» ütles doktor Marco Randazzo neljapäeval toimunud pressikonverentsil. California haiglates on hetkel kokku üle 21000 koroonapatsiendi, neist 4500 vajab intensiivravi, kirjutab CNN: https://edition.cnn.com/2020/12/31/heal ... index.html

Kuna koroonaviirusega hospitaliseeritud haigete arv kasvas detsembris 25 protsenti, järgnes sellele kiirelt ka viirusesse surnud inimeste arv. [USA] väljavaated on üsna halvad. CDC (Center for Disease Control) andmete põhjal võib järgmise kolme nädala jooksul koroonaviirusesse surra rohkem kui 80000 inimest.
https://tervis.elu24.ee/7145574/olukord ... eegi-sureb
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Fucsile sügav kummardus, et ta viitsib igatsugu egomaniakkidele selgitada kuidas tegelik elu käib. Kas nad seda mõistavad, vat selles ma sügavalt kahtlen. Minul näiteks oli juba 4-5 aastat tagasi kortereid visiteerides selline juhtum, et konkreetselt meditsiinitaustaga majaelanik kutsus mu kõrvale ja omavahel ütles, et "Sa ära siin meil niisamalihtsalt nüüd kah ringi "tuuselda"! Meil on siin hepatiit sektsioonis sees! Ja mida iganes neil veel võib olla. Hoia end!" Antud trepikojas on mitu korterit, mis "puhtusega just ei hiilga". Mind tookord see alguses jahmatas, aga peale seda käitusin oluliselt ettevaatlikumalt/teadlikumalt/jne. Konkreetselt ta ei öelnud, et kes-ja-mis, vaid hoiatas inimlikult, et ma teadlikumalt käituks ja kes-teab-mis-sodi endale külge ei korjaks. Meil oli/on normaalne ja usalduslik suhe ja järelikult oli ta kindel seda öeldes, et ma pläkutama ei lähe kuskile ei majapeale ega Delfisse ega FB-sse ega Õhtulehte. Ma olen talle väga tänulik selle hoiatamise eest. See mõjutas mu mõtlemist selliste ohtude olemasolust igapäevastes toimetustes. Seda enam, et ka hepatiidi või tuberkuloosi jaoks ei pea veel ju kohe räpakoll olema. Seepärast ei olnud ka see Covidi-laks mulle niiväga jalustrabav. Isikukaitsevahendid olemas, vajadusel ka (juhtumiks, kui mina ei saa tööülesandeid täita) komplektid asendaja jaoks, sest keegi ei võtaks praegu vastu ühistu "lossivahi-võtmepunti" koos tööülesannetega niigi, aga ilma isikukaitsevahenditeta võid kohe pikalt sõita. Kevadel hirmupaanika aja suurimal lainel sain telefoni koheselt pildi kuidas "kiirabi-kosmonaudibrigaad" maja ühe trepikoja ees askeldab. Kuna teadsin, et see veel ei tähenda haigestunut, siis selgitasin ja rahustasin olukorda. Tänu sellele arutasime rahulikult läbi mida, kuidas ja kunas peaksime tegema/teeksime. Inimesed mõistsid paremini ja ilma emotsioonideta, et kas ja mida on mõtet teha epideemiatõrjeks ja mis on lihtsalt üldsanitaarsed aga mitte antud epideemiat tõrjuvad meetmed. Ükskõik millised asjaolud, aga juba olen korduvalt kuulnud nii läbi ukse kui telefoni, et "seoses Covidiga ust lahti ei tee võõrastele". Aga samuti olen ise öelnud, et "ei mina taha teie juurde tulla, ja ega teie ei taha mind sisse lasta"
Ma ei mõista põhjust, miks on nüüd just see koronaarviirus järsku egomaniakkide jaoks võrdsustatud mingi häbiväärse mainega nagu oleks tegemist süüfilise vm kes teab mis muu taolise tõvega. Miks on teil egoismilevitajatel nii suur soov neid haigeid kohe millegiga häbimärgistada? Mina ei soovi seda erinevalt teist. Meie, need kes teie "iseolemist" lihtsalt ja igapäevaselt tagavad, meie lihtsalt teaksime hoiduda viiruse edasisest levitamisest, ei midagi muud. Meie EI SOOVI kedagi häbimärgistada nagu teie omades meelevaldsetes väärkujutelmades kohe ette endale manate. Ära tee kellelegi kunagi seda, mida sa ei taha, et sulle endale tehakse!
Aga eks igaüks mõtleb kohe oma rikutuse järgi. Mul ei tuleks pähegi, aga näe tundub, et ka meil on siin küllalt egomaniakkide seltskonda, kes kohe esimesel võimalusel tormaks infot koroonadiagnoosiga inimesest kohe "Kroonikasse" või kuhu iganes 50-se eest maha müüma. Et ainult naabri häda arvel omale raha saaks.
Täiendan oma postitust: Ma ei ole päris veendunud, et mina KÜ esindajana tavaolukorras pean/vajan/tahan/jne teada, kes ja kus on epideemiatõrje seisukohast ohtliku viiruse kandja ja/või levitaja, aga olukorras kus justkui riigi poolt selleks volitatud ja loodud ja pädevad ja mida-muud-iganes institutsioonid sellega (isegi seda deklaratiivselt ise öeldes) ei tegele, või siis jäävad ilmselgelt hätta, peaks vähemalt KOV olema TEAVITATUD JA KAASATUD oma jõududega antud olukorras nii epideemia ennetusse kui tagajärgedega tegelemisse nii ÕIGUSTE, kui ka KOHUSTUSTEGA. See ongi see palju kirutud sõna tsiviilkaitse, moodsamalt öelduna kodanikkonna kaitse erinevate ohuolukordade eest. Ja mina kui kodanikkonna aste väiksema grupi, st KÜ, esindajana pean vajadusel olema samuti kaasatud sellesse vastavate ÕIGUSTE JA KOHUSTUSTEGA. Ja siis juba KOV otsustab, kas ja millised KÜ-d ja millesse kaasata ja milleks kohustada.
See praegune olukord viib mõtted vägisi sellele terminile "Süvariik". Kõik on justkui paigas, ametid ja struktuurid kenasti olemas klantssiltidega jutunäod ja puha jne, aga pidevalt tundub, et need "pädevad süsteemid ja ametid ja struktuurid ja organid" ei tee oma tööd, või kui... siis alles peale neile tõsiselt ora persse lükkamise järel, seejärel ei suudeta kah seda korralikult teha (nt. statistika!!!) jne. Teavitus nagu jumal juhatab, suhtlus... jne. Aga "paberi peal" on ju kõik kena ja korras ja ilus. Nii aga nagu keegi võtabki midagi ette oma piirkonnas oma kogukonna inimeste jaoks mingeidki otsuseid teha nähes, et kõigil asjameestel on neist seal koha peal "jummala savi", nii saab kohe selga iga tasandi selle ametnikeriigi rünnaku alustades suva-"egorastist", edasi igatsugu "ametid" ja lõpetades õiguskantsleriga. Arrogantse rünnaku stiilis- sa konn julged ise midagi mõelda või? Ela edasi oma urus ja tõmba silmaklapid kah pähe ja ära võimle rohkem!!! Vaat see on groteskne.
Viimati muutis Peeter, 02 Jaan, 2021 16:26, muudetud 3 korda kokku.
Runkel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Runkel »

Akf Fucs, kas sa covid-patsientide info saamisega (nt KOVi kaudu) lahendaksid oma mure? Kahtlen. Kui on selline kehva variant, et renoveerimistööd sai ette võetud vahetult enne pandeemiat, ja kui töid stopile pole võimalik panna, siis tulekski nii elanikel kui ehitajatel võtta hoiak, et sisenetakse haige korterisse või et ehitusmehed, kes tulevad töid tegema on ise nakatunud. Asümptomaalised, viivitused võimaliku covid-info laekumisega. Märgista elanikke või ehitajad või mitte, jama on ikka.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Runkel, ega selle Covidi pärast kogu elu siis seisma ei jää. Maha/välja lõigatakse ühiskonnale vähem olulised kontaktid ja üritused. Tööd tehakse edasi, lihtsalt vähemolulised tegevused jäävad ära. Antud remondiplaanid on muideks üks osa valitsuse poolt heaks kiidetud meetmete paketist. Tegemist nimelt siis majanduse elavdamiseks ja tööhõive tagamiseks mõeldud kortermajade renoveerimise kampaaniaga. Kui see päris mitmest aspektist oluline riiklik projekt peaks hakkama takerduma nii triviiaalsesse asja, nagu tööde teostamise paindlikkuse tagamiseks vajalikele isikutele tema töölõigus oleva covid-teabe olemasolu, siis see on ikka väga plass lugu.
Aga olgu siis nii- las siis keegi Terviseameti vastutav töötaja hakkab osalema igapäevaselt neil ehituskoosolekuil (üle Eesti, hmmm) justkui KGB agent vanasti. Istub nurgas, mitte midagi muud ei jaga, ega aru ei saa, aga siis astub nurgast välja, tõmbab punase pastaka välja ja ütleb, et vat sellesse korterisse keegi 2 nädalat ei lähe. Aga vat sellesse võib juba kolme päeva pärast minna. jne. Ameti nimetus siis oleks: Terviseameti eriesindaja igapäevastel ehituskoosolekutel. Ametniku tööülesanne: kooskõlastada ehitustegevus objektil epideemiatõrje aspektis.
Kõlab jaburalt?
trs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas trs »

Natukene sellest osakonnast, kuhu kuuluvad kevadel teisest maakonnast kolme liinibussiga testima saabunud koroonahaiged :mrgreen: Fucsi probleem on mõned pahased majaelanikud ja graafikust kinni pidamine, mitte sisuline koroonaviiruse leviku takistamine. Muud moodi ei saa seda võtta, sest isegi kui Fucsile anda igal hommikul positiivse testi andnud majaelanike nimed, siis piisab endiselt ühest asümptomaatilisest ehitusmehest, majaelanikust või Fucsist endast, kes nakatab lõpuks õudusfilmiliku stsenaariumi käigus korterites ringiliikuvate ehitajate abil kõiki ülejäänud majaelanikke... Ja nii levib see viirus igal pool üle maailma :wall:
Ma kujutan ette, kui keeruline on mõnede majaelanikega suhelda, et leida lahendus kontaktivabadeks ehitustöödeks, aga see kõik on suhtlemisoskuse ja leidlikkuse küsimus. Nõustudes ühistu juhatusse astuma ei ütelnud mulle keegi, et ma pean hakkama maailma parandama. Seega alternatiiv on ühele osapoolele saata leping ja teisele üldkoosoleku protokoll ning konkreetselt selgeks teha, et koroonaleviku probleemiga tegeleb TA ja politsei ning üldkoosoleku otsuste mittetäitmisel ehk korterisse ligipääsu mittevõimaldamisel tegeleb sellega edasi kohtutäitur. Tõenäoliselt võimaldab kohus sisse nõuda ka ligipääsu mittevõimaldamisest tekkinud kahjud ühistule.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

trs kirjutas:üldkoosoleku otsuste mittetäitmisel ehk korterisse ligipääsu mittevõimaldamisel tegeleb sellega edasi kohtutäitur.
Alles siis, kui nende kohta on kohtuotsus.

Mitte et see vähimalgi määral teemasse puutuks.
mart2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mart2 »

Tundub, et siin osadel kaasfoorumlastel on lausa hirm selle ees, kui peaks liikuma misiganes info koroona suhtes.
Sellest piisab, kui TA teab (kui teab) ja või-olla midagi teeb (kui teeb)! :wall:
Kaaskodanike turvalisus on mõttetu asi millele ei peaks tähelepanu pöörama, eriti kui selle tagajärjel oma mugavus kannatab... :wall:

PS. Kui minu lähedastel või endal oleks nakatumine, siis teeks kõik, et teade - Siin püstakus elab koroona-haige!" - oleks 1.korruse seinal. :write:
Äkki ärgitab inimesi ettevaatlikumalt käituma?
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline