REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
mart2
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas mart2 »

Some kirjutas:M ei saa aru, kuidas hetkel vaktsineerimiskavast kinni peetakse? ...
Ei peagi aru saama! Kiik ütles selgelt, et plaani/kava kritiseerivad need, kes seda näinud ei ole.
Nagu mina aru saan, ei ole KEEGI seda näinud... :scratch:
Selle pärast on ka arstid segaduses ja ükski süsteem ei suuda hallata vaktsineerimise registreerimise omapärasid. Puhas isevoolu tee.

Kõige lihtsam näide lollusest oli see, kui hakati ette registreerima nädalavahetuse massvaktsineerimiseks. Miks peab tegema asju tagumiku kaudu nagu vene kroonus hambaravi?
Lihtsam ja effektiivsem oleks olnud süsteemile panna peale koguarvu piirang - 6000 tk. - ja siis läinuks register lukku. Vaktsiine oleks saanud laiali vedada maakondadesse vastavalt soovide. Nüüd oli fikseeritud maakondlikud kogused, mis tähendab seda, et enamus Ida-Virumaa omadest jäi üle ja mujal puudu! :evil:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Sa edaspidi ikka loe ka materjale, mida sulle viidatakse ja hakka siis vastuseid kribama.
Vat seda Kriku kuldset lauset ma kohe kordaks eraldi postitusena ja veel rasvaselt. See kuluks kohe mitmele ära. Lisaks veel sõna ..materiale, ja ka mõtle, mida....
Lothabi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lothabi »

Peeter kirjutas: Ja eraldi teema ajakirjanikele võiks olla kasvõi siis "nende" mõnede perearstide süstitutenimistu läbivaatamine ja protsentuaalne välja toomine ja vajadusel ka grupipõhjendamine miks vaatamata riskivanusegruppide vaktsineerimatajätmisele on nimekirjas (kui on?) palju noori suvalisi.
Ma saan aru, et praegu on parim aeg "nõiajahi" pidamiseks? Mida siis täpselt nendega oleks plaan peale hakata, kes on kedagi vaktsineerinud keda äkki poleks pidanud? Palun esita täpne plaan ja oluline kasutegur, mida sellega saavutataks. Vana hea "arstid vangi ja praksis kinni"?
P.S Järgmise kuu lõpuks on niikuinii riskirühmades kõik soovijad vaktsineeritud ja siis vaatab igaüks ise kuidas saab.
PPS. "Üks mees nägi unes taevalikku õiglust ja hakkas seda kuulutama sellest ajast peale..."
Viimati muutis Lothabi, 15 Mär, 2021 13:06, muudetud 1 kord kokku.
mäger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mäger »

Kui sinna lisada juurde, et meil pole kunagi toimunud surnute mass testimist grippi suhtes. Pole isegi võimalik 100% kindlusega öelda, et kas surmade kohapealt on mingit vahet grippiga. Üldisest statistika põhjal aga ei saaks öelda, et meil oleks märgatav, mitte tavalise kõikumise piiresse jääv suremuse tõus.
Kuivõrd grippi hinnatakse mõnevõrra ohutumaks, siis sellist kampaania korras testimist tõesti pole, aga... haiglate siseosakondades võetakse gripiaastatel hooajal gripiproove rutiinselt; julgen hinnata, et ka perearstikeskustes võetakse aktiivselt. Olin 2017/2018 Soomes residentuuri raames tervisekeskuses. Meie vastuvõtusaalis oli rutiin, et kui olid ülemiste hingamisteede infektsiooni nähud koos palavikuga väh 38 kraadi, mõnikord ka leebemate sümptomitega, siis võeti gripiproovid kõigilt, nii et kogu Soome peale võeti kindlasti hooajal sadu tuhandeid gripiproove.

Ma tahan, Xender öelda, et kui keegi on kehvas tervislikus seisundis, siis korrektne diagnoos on korrektse ravi alus ja tekitaja leitakse niikuinii. Pole vahet, kui vana on patsient, kui ta on/oli kõrges palavikus koos raskete respiratoorse infektsiooni sümptomitega, siis tekitaja leidmine on igal juhul oluline, sõltumata, kas tegemist on SARS-CoV-iga või gripiga, aga võib-olla hoopis legionella või aspergillusega. See on tekitanud ka vastakaid arvamusi, et miks moribunde haiglasse veetakse, aga ka hooldekodudes ei jäetud varasemalt kõrge palaviku ning hingamisteede infektsiooni pildiga lihtsalt surema. Samuti ei jäetud vanainimest koju surema, kui tal kõrged palavikud ja köha oli. Nii et pilt grippi suremuse suhtes on tõenäoliselt olnud üsna täpne.

Pole vaja ajada jama, et arstid ei tea midagi ja ravivad ainult kergeid haigeid (see Sinu väljend, et pooled Covid´i osakonnas ei vaja tegelikult haiglaravi ja muu juurde). Raskel gripihooajal on siseosakond gripipatsiente täis, aga sellgi poolest ei ole vaja plaanilist ravi sulgeda ja avada 2., 3. ja 4. gripiosakonda.

Ja veel, statistiliselt ei saagi midagi 100% kindlusega öelda.
otsin puude taga metsa
OLAVI
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OLAVI »

Käesoleval ajal saab iga vähegi tuntud isiku "ideoloogiavankri" ette sättida oma ideede levitamiseks ja "kes ees, see võidumees".
Aupaukudega lahkunud kindralit kasutatakse laialdaselt sotsmeedias, vaksiinivastases võitluses, süüdistades vaktsiine härra ootamatus lahkumises.
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

Peeter kirjutas:Ma kirjutasin Tartu näitel, et riskigruppidega tegelemises läbi perearstikeskuste on puudujääke. Samas KOV-i nimekirjad läbi kliinikumi on täitmisel. Teised kirjutasid Tallinna anomaaliatest. Soovitan kõigepealt lugeda postitusi enne kui sõna võtma hakkad.
P.S. Järjest enam tundub, et perearstikeskused jäävad mingis mõttes sekundaarseteks järelnoppijateks kui riigi/kov struktuurid peaksid oma nimekirjade järgi ka kõik riskigrupid ette võtma.
P.S. Naine kirjeldas, et TÜK-is oli vaktsineerimine väga hästi korraldatud, tema jäi igati rahule (linna koostatud nimekirja alusel)
Sa oled jutu ebakõlade-põhiseks viinud. Selle koha pealt pole ma midagi väitnud. Ebakõlad on minu arvates ootuspärased süsteemis, mis pole ennast sisse töötanud.

Perearstide poolse omade eelisjärjekorras vaktsineerimise ja vaktsiini "kõrvalepanemise" koha pealt mingeid fakte siis ei ole? Minu postituse põhjustasid just need ilma argumentideta süüdistused.
Lothabi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lothabi »

Peeter kirjutas: Ja eraldi teema ajakirjanikele võiks olla kasvõi siis "nende" mõnede perearstide süstitutenimistu läbivaatamine ja protsentuaalne välja toomine ja vajadusel ka grupipõhjendamine miks vaatamata riskivanusegruppide vaktsineerimatajätmisele on nimekirjas (kui on?) palju noori suvalisi.
Ajakirjandus ei saa midagi sellist teha, sest see eeldaks juurdepääsu delikaatsetele isikuandmetele.
mäger
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mäger »

Mis puudutab suremust, siis minu sugulane esitas jaanuaris ka Rootsi suremuse andmeid, et ainult meedias on paanika ja kõik on korras ja pole mingit jama olnud. Natuke süvenesin ja arvutasin - andmed olid esitatud 18. detsembrini, nii et selle aasta keskmise põhjal aasta lõpuni arvutades (aga tegelikult epideemia edenedes oli detsembris suremus suurem) sain mitme tuhande võrra suuremad tulemused, mis eelmise 10 mitte-koroonaasta keskmisega võrreldes andis ca 5000 võrra suurema tulemuse. Nüüd küsimus, et kas erinevus on statistiliselt oluline? p-väärtust ei otsinud, aga tulemus oli 3,5 SD ehk standardhälbe võrra tavapärasest erinev, mis on igal juhul alarmeeriv leid, kui suremusest rääkida.
otsin puude taga metsa
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

Peeter kirjutas:Aga siis ei ole ju põhjuseks suur töökoormus ega halb kommunikatsioon perearstide puhul. Ja seda tulebki siis välja öelda, et TA plaan ei võimaldagi paljudele vaktsiiine. Ja kõik saavad aru. Aga siis ei saa ilmuda ka neid noori vaktsineerituid, kes kuskil riski-eesliini gruppides pole, aga sutsu juba kätte on saanud. Vat siin see kala ongi, et need isikud on välja ilmunud.....
Ja sellega olen täiesti nõus, et mõned perearstid võivadki istuda kuival ja peavad inimestele EI ütlema. Ja see ei ole siis mitte nende süü, kui nad tellinud on, aga TA siis just nende tellimuse täitmist oluliseks ei pea.
Ja eraldi teema ajakirjanikele võiks olla kasvõi siis "nende" mõnede perearstide süstitutenimistu läbivaatamine ja protsentuaalne välja toomine ja vajadusel ka grupipõhjendamine miks vaatamata riskivanusegruppide vaktsineerimatajätmisele on nimekirjas (kui on?) palju noori suvalisi.

Perearstid ei tea palju, millal ja mida tuleb, kui üldse. Siin teemas ka selle kohta artikleid olnud.
Kui perearst saab ootamatult suure koguse just neid õrnemaid vaktsiine ja ta nimistu riskigrupis olevadid isikuid ei saa piisaval hulgal aegkriitilisi vaktsiine kasutama meelitada siis Plaan B puhul oleks kolm võimalust... Lasta asi hapuks minna. Kutsuda kedagi kes on andnud märku et soovivad kui üle jääb. Helistada tuttavale perearstile või terviseametisse või mine tea kuhu ja loota et lahendus tuleb sealt..... kell aga tiksub. 40. Aastaste vaktsineeritute suhtes mina küll viha ei pea ja üks peamisi põhjuseid on see et paljud neist hooldavad ja käivad oma vanematel abis.... et need vähem ringi peaksid liikuma. Sellega aga antakse mingil moel kaitset just nendele kellest hoolitakse. On veel palju majapidamisi kus on vanad noored koos... kui vanad peaaegu peenrast kaugemale ei liigu aga nooremad on need kes majandavad siis ma ei leia et see nende nooremate puhul raiskamise või eliit vaktsineerimisega tegu oleks.

Aga see on isiklik arvamus... lähtuvalt minu eetikale...

pealegi võib riskigrupis olev isik soovi avaldada vaktsineerimisele ja siis ikkagi mitte sinna kohale minemata.... peamiselt põhjuseks see miks ta riskigrupis on... vanaemadel, vanaisadel on paremaid ja halvemaid päevi. mõni päev roogib lund, tassib puid jne ja siis järgmine päev ei taha voodist ka välja tulla. Mõistke neid. Siis võib toimuda ka viimase hetke hirmu põhjal minemata jätmisi... esmasp. tundus et kindlalt lähen ja vaktsineerin aga neljap. saapaid jalga ajades tuleb kerge ärevushoog... süda hakkab kloppima ja viimane aasta on niigi tugevalt Agorafoobia poole neid vaeseid vanakesi lükanud.

Ka neil on hirmud... ja kui vanake ütleb oma võsule, et ole hea mine käi minu asemel .... ma ju niigi ei liigu palju aga kui sina haigeks jääd siis kes mulle toitu jne toob...
Viimati muutis loomake, 15 Mär, 2021 13:30, muudetud 1 kord kokku.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

loomake kirjutas:
Peeter kirjutas:Aga siis ei ole ju põhjuseks suur töökoormus ega halb kommunikatsioon perearstide puhul. Ja seda tulebki siis välja öelda, et TA plaan ei võimaldagi paljudele vaktsiiine. Ja kõik saavad aru. Aga siis ei saa ilmuda ka neid noori vaktsineerituid, kes kuskil riski-eesliini gruppides pole, aga sutsu juba kätte on saanud. Vat siin see kala ongi, et need isikud on välja ilmunud.....
Ja sellega olen täiesti nõus, et mõned perearstid võivadki istuda kuival ja peavad inimestele EI ütlema. Ja see ei ole siis mitte nende süü, kui nad tellinud on, aga TA siis just nende tellimuse täitmist oluliseks ei pea.
Ja eraldi teema ajakirjanikele võiks olla kasvõi siis "nende" mõnede perearstide süstitutenimistu läbivaatamine ja protsentuaalne välja toomine ja vajadusel ka grupipõhjendamine miks vaatamata riskivanusegruppide vaktsineerimatajätmisele on nimekirjas (kui on?) palju noori suvalisi.

Perearstid ei tea palju, millal ja mida tuleb, kui üldse. Siin teemas ka selle kohta artikleid olnud.
Kui perearst saab ootamatult suure koguse just neid õrnemaid vaktsiine ja ta nimistu riskigrupis olevadid isikuid ei saa piisaval hulgal aegkriitilisi vaktsiine kasutama meelitada siis Plaan B puhul oleks kolm võimalust... Lasta asi hapuks minna. Kutsuda kedagi kes on andnud märku et soovivad kui üle jääb. Helistada tuttavale perearstile või terviseametisse või mine tea kuhu ja loota et lahendus tuleb sealt..... kell aga tiksub. 40. Aastaste vaktsineeritute suhtes mina küll viha ei pea ja üks peamisi põhjuseid on see et paljud neist hooldavad ja käivad oma vanematel abis.... et need vähem ringi peaksid liikuma. Sellega aga antakse mingil moel kaitset just nendele kellest hoolitakse. On veel palju majapidamisi kus on vanad noored koos... kui vanad peaaegu peenrast kaugemale ei liigu aga nooremad on need kes majandavad siis ma ei leia et see nende nooremate puhul raiskamise või eliit vaktsineerimisega tegu oleks.

Aga see on isiklik arvamus... lähtuvalt minu eetikale...
Olen nõus. Kirjeldasin puudusi ja ebakõlasid Tartus. (Seda olen ka juba mitu korda öelnud). Tallinnas toimuva "eliit-kõrvale-vaktsineerimise"susserdamisest kirjutasid siin hoopis teised akf-id. Selliseid Tallinna-susserdamisi peate ikka nende käest küsima ja siis aru pärima kui vajalikuks osutub. Mina teie pealinna-asju ei tea. Mina kirjutasin, et kui riskigruppidega tegelemine "on puuduste ja ebakõladega", siis sellise sahker-mahkeri ilmnemine ei peaks olema tolereeritav meie ühiskonnas (kus ju korruptsiooni ega ametivõimu kuritarvitamisi pole, või pole need ühiskonna jaoks olulises määras või suunas :dont_know: )
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas loomake »

Peeter kirjutas: Olen nõus. Kirjeldasin puudusi ja ebakõlasid Tartus. (Seda olen ka juba mitu korda öelnud). Tallinnas toimuva "eliit-kõrvale-vaktsineerimise"susserdamisest kirjutasid siin hoopis teised akf-id. Selliseid Tallinna-susserdamisi peate ikka nende käest küsima ja siis aru pärima kui vajalikuks osutub. Mina teie pealinna-asju ei tea. Mina kirjutasin, et kui riskigruppidega tegelemine "on puuduste ja ebakõladega", siis sellise sahker-mahkeri ilmnemine ei peaks olema tolereeritav meie ühiskonnas (kus ju korruptsiooni ega ametivõimu kuritarvitamisi pole, või pole need ühiskonna jaoks olulises määras või suunas :dont_know: )
Ma ka kirjeldasin just Tartu perearsti kuuldusi vaktsiini on vähe neile jõudnud... Meedia saab aga päringuid teha kindlasti selle kohta kui suur on perearsti nimistu ja kui palju doose on vaktsiini siiani saadud.... see peaks näitama ka kus karu maetud on.... kui mõned keskused hakkavad silma suure erinevusega siis see oleks küll asi mille kohta tahaks põhjendust teada...
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Morbiidsete teemade vahele midagi lõbusat - koroonaidiootsus ruulib. Leidsin selle Delfist üsna tipust.
Kujutad ette, sõitsin "väljateenitud puhksele Kanaaridele", panid tagumikupildi üles ja kõik klikivad, NIII lahe on reisida :wall:
Loomulikult on seda vaja igal pool avaldada.
https://kroonika.delfi.ee/artikkel/9283 ... -poordesse

Eriti tabav on kohe esimene kommentaar:
Ei aja see pilt mind pöördesse ega midagi, olen neid tagumikke ja teisi kehaosi piisavalt näinud. Küsimuse tekitab vaid selle inimese vaimne tervis, kes ennast tutvustava "visiitkaardina" muud esitleda ei oska, kui paljast peput, millise kehaosaga ta mõtleb? Ah, te ei pea vastama, see on juba pildil:)
:D :D
Just selliste lõbutsejate pärast valitsus ei saagi riigipiire sulgeda ja koroonake aga kasvab! Süüdi on aga need lollakad kodanikud, kes väidetavalt ei kanna maske, ega küüri käsi ja on muidu üks jube saast, isegi välisreisidel pole raha käia!
Viimati muutis Kapten Trumm, 15 Mär, 2021 13:57, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Maksumüüri taga, ei saa tervikule ligi:
https://majandus24.postimees.ee/7201753 ... a-koormama
«Kui praegu keskendutakse riskirühmade vaktsineerimisele, siis haiglatele tekitavad suurema surve need ettevõtted, kus töötajaid koju saata ei saa ning kus ettevõtte töös hoidmiseks tuleb kohal käia. Just neid inimesi peaks koroonakollete vältimiseks eelisjärjekorras vaktsineerima,» lausus Tallinna lennujaama territooriumil lennukite hooldusega tegeleva Magnetic MRO tegevjuht Risto Mäeots.
===
Tundub, et tuleks kõik inimesed korraga eelisnimekirja tõsta, õiglaseim variant :P
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ole sa nüüd, Eestis on hulka "kenijaalsemaid" tegelasi.
Näiteks Põhja päästekeskuse arvates tuleb kriitilistes ettevõtetes vaktsineerida üksnes töölisi - sest eks need raamatupidajad ja muidu õhurikkujad ei ole üldse tööks vajalikud, töölised teevad ka ise kogu ettevõtte töö ära nagu juba Lenin meile õpetas.

Tegelikult tuleks ka eelisjärjekorras vaktsineerida kõik seksteenuse osutajad - mõtle kui palju kontakte ja milline nakkusrisk!
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
carrierlost
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas carrierlost »

Some kirjutas:Põneval kombel on kõik Ida-Viru vaktsineeritud kahe doosiga. St, tundub et peale meedikute pole kedagi vaktsineeritud. Diskrimineerimine?
Nädalavahetusel toimunud üle 65 aastaste vaktsineerimise kampaanias (digiregistratuuri kaudu) jäi vabasi kohti üle vaid Ida-Virumaal. Mu abikaasa vanemad, kes sealkandis elavad ja vaktsineerimas käisid ütlesid, et nii palju eestlasi ühes kohas kui sel päeval vaktsineerimispunktis ei ole tema Kohtla-Järvel ammu näinud.

Teine kommentaar on abikaasalt, kes jaanuari lõpus Kohtla-Järvel poes käis. Praktiliselt keegi maske ei kandnud ja teda vaadati kui imelikku, kuna kandis maski.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline