AMvA kirjutas:Ei tea jah, kust see info pärit on, ilmselt elav fantaasia.
Aga igatahes Mobil USA lehel pole Mobil 1 Formula õli juures poolt sõnagi mingist kasutuspiirangust. Arvestades, kui tähtis on USA-s selliseid piiranguid märkida, et mitte saada mõnelt lollilt tarbijalt miljoninõuet, siis seda kahtlasem on see jutt.
Molekulide pikkuse jutt kah paras umbluu.
Eks ajaga koos muutuvad kaubamärkide sisud ja tootjate kodulehtedel avaldatud kirjed.
Sellepärast kirjutasingi, et silmatorkav pudelil olev reklaamiks kasutatav tekst võib muud tähtsad omadused varju jätta.
Jah hetkel näitab nende .com koduleht Formula nimega ainult 5W-40 MB õli aga vanasse arvutisse (pole aega hetkel käivitada) on mul salvestatud ajalooks erinevate õlide vanemad tootjaandmete lehed.
Selle pärast ka Mobil oma kodulehel kirjutab korduvalt: "Kontrollige alati oma kasutusjuhendist tootja soovitatud õli viskoossusastet, API -teenuste klassifikatsiooni ja ehitaja heakskiitu. Samuti võite tutvuda Mobil 1 ™ tootejuhendiga, et saada kiiret ülevaadet peamiste tootja heakskiitmiste kohta ning teavet Mobil 1 mootoriõli tsingi ja fosfori taseme kohta.
Näiteks selle tootel on kirjutatud, et pole soovitatud tänavaliikluseks:
https://www.mobil.com/en/lubricants/for ... cing-0w-50 Keemiatoodete kaubanduslikud nimetused ja toote tegelikud sisud sõltuvad ka riigist, kus seda müüakse. (Kaasaarvatud liimid, puhastusvahendid, ehituskeemia, jne.)
Näiteks üks LiqeMoly vanaauto õli mida olen pikalt kasutanud, siis UK lehel on kirjas "vananenud toode", DE lehel "pole saadaval EUs" ja rus lehel "Ostke, hea õli".
Kuna osade tootjate arvates kuulub Eesti Idaeuroopa alla, siis meil saab seda "EU autosid rikkuvat" õli poest osta.
(Oma isiklike autode kogemused saaledega jäävad 90 algusse, sest siis hakkasin õlivalikule tähelepanu pöörama lähtuvalt mootori konstruktsioonist ja selle tootmise ajast ja rohkem pole mul märgatavaid mootorite kulumise probleeme olnud.)
Kes küsib, on loll üks kord, aga kes ei küsi on loll surmani.