Kriku kirjutas:Saab ikka, piirangutega. 2% korraga põdejaid annab sellise hospitaliseeritute hulga, et med. süsteemi võimekuse piirid on käes. Järelikult tuleb piiranguid rakendada arvestusega, et palju üle 1% ei tohiks korraga haiged olla.
Siin on jälle see, et haiglasolijate vanus on selline, et nad ise ei tölla ja lälla mööda ilma, pigem viiakse see haigus neile koju/hoolde või vanadekodusse kätte.
Praeguseks on selge, et põhikandja ja levitaja on laps, muid asju võib kinni panna, aga kui koolid ja lasteaiad lahti ning lapsed ja lapsevanemad oma esivanemaid külastavad, siis on ikkagi peetis. Paadi lappimine, nii et paari põhjalaua puudumise osas pannakse silm lihtsalt kinni - no muidugi lekib edasi.
Ja isegi kui lapse koju jätad ja ise oma ema-isa, vanaema-vanaisa juurde lähed, oled vägagi võimalikult viiruse vahendaja, ka vaktsineerituna.
Sama vanade- ja hooldekodude töötajatega.
Ma siin eile? panin 7p lõikes vanusegrupid, kes on pos PCR saanud - seal võiks tekkida küsimus, et see tuli koolist jagatud testidest, kes sai neg, läks ka PCR-i tegema, aga lisan 30p oma. Lapsed ja selles eas lapsi omavad vanemad/vanavanemad domineerivad.
Et keda, mida, kuidas ja kust me siis tegelikult piirama peaks, et ei oleks piiramine piiramise pärast, vaid tegelikult ka efekti annaks?
Minu jaoks, isiklikult, on nt see endastmõistetav, et vanaema juurde minnakse peale ninas urgitsemise negatiivset kiirtesti, ka vaktsineerituna. See võtab ca 15m kodus, jõuab kohvi teha, juua ja netis sirvida, ongi vastus käes.
Aga ma ei usu, et enamus inimesi selliselt käitub, eriti, et vahepeal suuresti taoti trummi kui ohutu on vaktsineeritud inimene. Nüüd hakkame kõik nõustuma, et vist ikka ei ole, immunkaitse kukub. Samas seadusega ju ei pane inimesi oma lähedasi rohkem kaitsma kui inimese enda terve mõistuse ja ettevaatusega.