Kriku kirjutas:Jah, ma ise mõtlen ka selles suunas, et kui NSVL ajal olid olemas iseseisvad tööstusharud, mis olid küll muust maailmast vähemalt paarkümmend aastat maas, siis praeguseks on need valdavalt likvideeritud ja asendatud impordiga või importi sisendina kasutavatega. Aga ma ei tea, pole üldse minu eriala.
Võtame traktorid näiteks - kas Kirovi traktoritehast enam ei eksisteeri? Minski oma tuleb ka kindlasti kõne alla. Kas Venemaa ei suuda kasvõi 1970-ndate traktorit ise ehitada või siis koostöös Valgevenega?
Kui hakatakse 1980date tehnoloogiaga põldusid harima, siis tootlikus on rentslist alla. Ei ole kursis, kas vf eksisteerib kohalikku automaatikat põllumajanduses, pigem sügavalt kahtlen. Hakkab juhtuma pigem see, et meie põllumeestelt hakkab veel rohkem neid GPS-e tehnika katustelt öösiti kaduma.
Belarus toodab siiamaani neid traktoreid samasugusel kujul nagu paljud foorumlased on harjunud nooruspõlvest nägema. Eestis neid põllumehed näiteks arvele ei saa, sellegipoolest ostavad lihtsamate tööde jaoks sest soodne.
Lisaks, uued Kirovetzid mida nad justkui toodavad, kasutab Mersu, TMZ ja YaMZ mootoreid. Rostselmash kasutab Cumminsi mootoreid. Terrion, samuti kasutab saksa partnerite abi.
See tähendab, et koha peal toodavad küll, lihtsalt lääne mootoritega tuleb tõenäoliselt kitsas kätte ja tõenäoliselt ka elektroonikaga?
vf päritolu rostselmash ostis nüüd 2021 lõpus Kanada päritolu Versatile ka enamuses ära. Toodavad traktoreid, kombaine, külvikuid ja muud järelveetavat. Ei kujuta ette, kuidas tänases olukorras seal ekspordiga on, tehas ise Kanadas Winnipegis.