Kriku kirjutas:Vabandust, Gotland on tõepoolest Rootsi.
Aga ikkagi, kuidas see teemasse puutub?
Teemaks oli pere ja laste evakueerimine. Tõin välja, et läbi suursaarte on üks võimalik tee (kas oma paadiga või mõne suurema laevaga).
Kriku kirjutas:Vabandust, Gotland on tõepoolest Rootsi.
Aga ikkagi, kuidas see teemasse puutub?
Pekkeri kirjutas:Ma tahaks nii üleolevale repliigile vastata hoopis tooremalt, aga ma ei paku sulle seda naudingut.
Venelaste strateegia osas võib siin iga üks spekuleerida, aga päeva lõpus ei ole meil kellegil aimu (kaasa arvatud sinul), kuidas see sõda siin kandis välja näeks . Eriti peale seda, kui russid Ukrainast oma järeldused teevad ja oma plaane ümber mängivad.
Ma mõistan, et näiteks dessant Saaremaale/Hiiumaale ja seal S400 patareide püsti panemine võimaldaks russidel luua päris korraliku A2/AD mulli, aga selle teostamine oleks kahtlemata keeruline ülesanne. Ja kõige suuremaks muutujaks oleks siinkohal kindlasti just see, et kas NATO reaalsest tegutseks või oleks "sügavalt mures".
Igal juhul on minu isiklik subjektiivne veendumus see, et Lääne-Eestis ja eriti just saartel oleks sõja alguspäevadel tsiviilide jaoks turvalisem, kui mujal Eestis.
Lisaks logistikale on oluline ka see, et kohaliku elanike seal saartel viies kolonn peaaegu et puudub.
oleeg kirjutas:Pekkeri kirjutas:Ma tahaks nii üleolevale repliigile vastata hoopis tooremalt, aga ma ei paku sulle seda naudingut.
Venelaste strateegia osas võib siin iga üks spekuleerida, aga päeva lõpus ei ole meil kellegil aimu (kaasa arvatud sinul), kuidas see sõda siin kandis välja näeks . Eriti peale seda, kui russid Ukrainast oma järeldused teevad ja oma plaane ümber mängivad.
Ma mõistan, et näiteks dessant Saaremaale/Hiiumaale ja seal S400 patareide püsti panemine võimaldaks russidel luua päris korraliku A2/AD mulli, aga selle teostamine oleks kahtlemata keeruline ülesanne. Ja kõige suuremaks muutujaks oleks siinkohal kindlasti just see, et kas NATO reaalsest tegutseks või oleks "sügavalt mures".
Igal juhul on minu isiklik subjektiivne veendumus see, et Lääne-Eestis ja eriti just saartel oleks sõja alguspäevadel tsiviilide jaoks turvalisem, kui mujal Eestis.
Lisaks logistikale on oluline ka see, et kohaliku elanike seal saartel viies kolonn peaaegu et puudub.
Ma ei loobi repliike.
Ma konstateerisin fakte ja võid võtta seda kui KAK-i otsust: lootusetu.
Aluse selleks andsid ise ja kinnitasid seda veelkord...
1) sõjaajaloo, sõjakunsti ja strateegia mittetundmine
2) valmidus kodumaalt lahkumiseks
Muuseas, olen üsna pikka aega olnud NATO vägedes teenistuses ja millegipärast olen veendunud, et NATO väed kontrollivad ka hetkel Eesti saartel olukorda...
Analoogseid postitusi uutelt tulijatelt oleme näinud siin viimase pooleteist kuu jooksul arvukalt, enam ei üllata. Tunnevad igasugu tähekombinatsioone ja teavad paljusid detaile, kuid kõige elementaarsemate asjadega panevad pambusesse.
terv
o
Pekkeri kirjutas:3.2) Kui sa oled veendunud, et Nato kontrollib (ka sõja ajal?) saarte olukorda, siis seda enam peaks saared olema üks turvalisemaid kohti, kus tsiviilina olla.
Selge on see, et täiesti turvalist kohta siin väikses riigs sõja aja olema ei saa.
oleeg kirjutas:Pekkeri kirjutas:3.2) Kui sa oled veendunud, et Nato kontrollib (ka sõja ajal?) saarte olukorda, siis seda enam peaks saared olema üks turvalisemaid kohti, kus tsiviilina olla.
Selge on see, et täiesti turvalist kohta siin väikses riigs sõja aja olema ei saa.
Kuna see kõik läheb nagunii kustutamisele, siis vastan Sulle nii.
- Miks Sa loodad, et Sinu paati ei rekvireerita sõjavajadusteks enne kui...?
-Miks Sa arvad, et mandri ja saarte vahel lastakse mingisuguselgi veesõidukil kontrollimatult liikuda?
-Miks Sa arvad, et Sul võimaldatakse pärast kolme punast vilet kuhugile sõita? Või sa pole mees?
-Miks sa arvad, et kellelgi paadist õnnestub saartele astuda? Saarte kaitsjad ju ei tea, kes sealt tuleb...?
-Miks Sa arvad, et Gotlandile paigutatud rootslased tuld ei ava?
5 ülimalt elementaarset pisiasja, mida mõttegeeniused ei saa teada ...
terv
o
Kirs kirjutas:Vabalt võivad ju just saared olla esimesed rünnatavad alad dessandiga.
Pekkeri kirjutas:
1) Tegutsema tuleb hakata siis, kui juba esimesed tõsised märgid on õhus
"5 ülimalt elementaarset pisiasja, mida mõttegeeniused ei saa teada ... "
Jälle selline kommentaar, mis midagi teemaarendusse ei panusta. Nõrk solvang.
Mõttegeeniused..ei ma pole mingi geenius. Täiesti tavaline tsiviil, kes vaatab hirmuga, kuidas asjad maailmas väga halvas suunas liiguvad ja püüab jõetus abituses juba ette mõelda, kuidas saaks oma pere sellisest hullusest maksimaalsel määral säästa.
oleeg kirjutas:Pekkeri kirjutas:
"5 ülimalt elementaarset pisiasja, mida mõttegeeniused ei saa teada ... "
Jälle selline kommentaar, mis midagi teemaarendusse ei panusta. Nõrk solvang.
Mõttegeeniused..ei ma pole mingi geenius. Täiesti tavaline tsiviil, kes vaatab hirmuga, kuidas asjad maailmas väga halvas suunas liiguvad ja püüab jõetus abituses juba ette mõelda, kuidas saaks oma pere sellisest hullusest maksimaalsel määral säästa.
Viimane vastus minu poolt, edasi vaata ise...
Neid 5 asja saavad teada üksnes otsustajad ja elluviijad.
Minu eesmärk pole kedagi solvata - aitan neid, kes on valmis iseenda heaks midagi tegema = riiki kaitsma.
Tõsised märgid on täna õhus, homme ka. Tuumalõhkepeadega allveelaevad on laiali kõigil suurematel lompidel - tegutse! Lipp sulle tagurpidi kätte ja head teed!
terv
o
Midagi head silmapiiril ei paista, aga kõik pole veel ka kadunud...
Pekkeri kirjutas:
Pints kirjutas:OT aga milleks norida, pigem on hea kui kodanik erinevaid võimalusi on kaalunud ja teadjamatelt(mina nende hulka ei kuulu ja see pole minu pädevus) tagasisidet küsib. Ikka parem, kui paljud, kes alles hädas avastavad, et pole piisavalt varusid või puudub igasugune ettevalmistus - olgu selleks patareid, alternatiivsed sidevahendid, valgusallikad, jahu või ohutu/ohutum paik lähedastele. Igasugu päästeameti poolt tellitud uuringud kinnitavad, et meie elanikkonna valmisolek hädaolukorras hakkama saamiseks on ohtlikult madal. Mitmetunnine veeavarii Õismäel oli juba piisav, et inimesed karvupidi kokku läheks. Alles päev/kaks tagasi kirjutati, et ka Ukrainas polnud inimesed valmis ega valmistunud - sellest võiksime ju õppida küll.
_dumbuser_ kirjutas:Pints kirjutas:OT aga milleks norida, pigem on hea kui kodanik erinevaid võimalusi on kaalunud ja teadjamatelt(mina nende hulka ei kuulu ja see pole minu pädevus) tagasisidet küsib. Ikka parem, kui paljud, kes alles hädas avastavad, et pole piisavalt varusid või puudub igasugune ettevalmistus - olgu selleks patareid, alternatiivsed sidevahendid, valgusallikad, jahu või ohutu/ohutum paik lähedastele. Igasugu päästeameti poolt tellitud uuringud kinnitavad, et meie elanikkonna valmisolek hädaolukorras hakkama saamiseks on ohtlikult madal. Mitmetunnine veeavarii Õismäel oli juba piisav, et inimesed karvupidi kokku läheks. Alles päev/kaks tagasi kirjutati, et ka Ukrainas polnud inimesed valmis ega valmistunud - sellest võiksime ju õppida küll.
Väga mitu korda seletati mis selle saarekese peale mineku plaaniga valesti on. Ikka ajab mingi joga. Seega ta ei tahagi teada mis selle plaaniga valesti on vaid otsib tegelasi kes kaasa kiidavad. Üsna mõttetu ja isegi ohtlik tegevus kuna tulemusena jäädki omaenda arvamusele kindlaks. Idapool on üks samasugune kelle jaoks "minu tõde on kõige õigem" ja kellel on kahjuks mõõtmatult rohkem võimalusi.
Ghostship kirjutas:Natuke üle ei pinguta sellise absolutiseerimisega? Akf Pekkeri mõtted on täiesti teemakohased ajal kui me kõik näeme, et idanaabri võtted ei erine mitte millegi poolest aastast 1944. See jutt kuidas sõjaolukorras 202X hakkab keegi mingeid väikeseid aluseid rekvireerima või merel taga ajama on lihtsalt hüsteeriliselt naljakas. Jääb iga veesõiduki omaniku südametunnistusele, kas viib tutvusringkonna naised-lapsed Gotlandile (loodetavasti meie NATO tagala juba lähiajal) või suure raha eest mingid kohalikud ärihaid. Hästi lihtsustatult on küsimus selles, kas usaldate 5000 last Tallinki laevale punase risti ja ''DETI'' sildiga või on riskid paremini hajutatud kui need lapsed 100 kaatriomaniku abil tagalasse viiakse. Kui teemaks tuleb nahahoidjate pagemine, siis 30 jalasest Sunseekerist palju kõvem tegija on 12 jalane RIB.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist