Auvere 2 rajamist ei ole nõus toetama mitte ükski (lääne) pank
Küll selle panga leiab. Vajadusel annab riik garantii. Pigem on küsimus, kas leiab kompetentse pakkuja, kes tunneb põlevkivi.
Mina tean kahte Soome firmat, kes
enam Eesti Energiale ei paku. Seda just Eesti Energia käitumise pärast.
Ja seega saamegi hankel tulemuse, kus osaleb ainult 1 ettevõte, hästi kalli pakkumisega, kes ei tunne põlevkivi. Nagu Auveres ka juhtus.
Olkiluoto näitel kestavad tuumajaama remonttööd kordi kauem kui tavajaamades. Kohalik kompetents neid ei oska,
Kui sa pidasid silmas seda viimtist jama pumpadega, siis kohalikku kompetentsi selle parandamiseks leiduks küll. Pigem on küsimus vastutuses. Ja kindlustuses. Keegi ei taha seda vastutust endale võtta. Las pumba tootja parandab oma praagi ise. Aga tootjal on järjekord a'la 1 aasta. Ma ei tea, kui suured on Olkiluotos jahutusvee torud, aga Loviisas sai neid kunagi vaadatud ja katsutud, seal olid nad 1 meetrise läbimõõduga, vist 6 paralleelset liini. Kujuta nüüd ette millised jurakad pumbad nende otsas on.
Söeenergia on turult väljas taas mõne aasta pärast - kui realiseeruvad Estlink 3, Läti-Leedu avameretuulepargid
Mis vägi sunnib lätlasi ja leedukaid seda meile müüma, aga mitte kõrgemat hinda maksvatele poolakatele ja sakslastele? Ja Estlink 3 on tore asi, aga soomlastel on isegi peale Olkiluoto käima saamist energiapuudus. Ning Loviisa 1 plokk on juba vist 60 aastat vana. Kaua see jaksab?
Tuuleenergia põhitootmiseks on minu jaoks ulme, ei usu sellesse