Nii me siis integreerime

Inimesele, kes vähegi oludega kursis, ei saa see see tulemus väga suure üllatusena tulla. Ei see, et inimesed Ida-Virus (ja ka Tallinnas Lasnamäel) niimoodi mõtlevad, ega isegi see, et neid on Eesti kodanike hulgas nii palju. Nii et mida see järelemõtlemine annab? Võtame meelsuse põhjal kodakondsuse ära? Algatame võimsa eestimeelsuse propagandakampaania? Keerame Vere omad kinni? - Juba keerasime. Korraldame suurema eestlaste Ida-Virusse ümberasumise - juba proovitud, eriliste tulemusteta. Tõsta Narva või Rakvere rohkem rambivalgusesse? A mida see aitab? Tegelikult mingeid kampaaniaid pigem pole vaja, need võtavad raha, aga tulemus on tagasihoidlik, mõnikord lausa vastupidine.Nimelt Eestimaa Ühendatud Vasakpartei ja Mihhail Stalnuhhini tulemus Ida-Virumaal. Kuigi küsitlustulemused enne valimisi näitasid, et Stalnuhhin on toetust juurde kogunud, siis pigem võis siiski oletada, et päris nii head tulemust ta ei tee. Selle erakonna ja selle kandidaadi toetus on Eesti riigile ja rahvale järelemõtlemise koht.
Minu arvates pole need paar valimiskünnise alla jäävat marginaali eriline oht. Kui nad Riigikokku pääsevadki, siis jäävad nad isolatsiooni.aksel90 kirjutas: ↑06 Mär, 2023 19:20 Pärast valimisi nimetatakse igasugu kolumnites ja ülevaadetes, et Peterson/Krõlovi ja Stalnuhhini tulemused Ida-Virumaal on järelemõtelmise koht, näiteks: https://arvamus.postimees.ee/7725755/ma ... e-murekoht
https://arvamus.postimees.ee/7726151/se ... oliitpooreKapten Trumm kirjutas: ↑07 Mär, 2023 11:44 Mina soovitaksin valitsusel tugevalt toetada Katri Raiki, pumbates Narva nt investeeringurahasid. Kui elu paremaks ei lähe (ja tekivad tagasilöögid seoses põlevkivisektori kärpimisega), siis on vältimatu igasugu Moskva trollide esiletõus. Kohalikule vene elektroraadile peab saama selgeks, et toetades Eesti-meelset (tean-tean, see on suhteline) valitsust läheb elu paremaks, aga toetades Kremli trolle (ja kohalikku läbikorrumpeerunud KE "kaadrit" saab ainult hullemaks minna.
Kui tekib mõõduvõtmine idanaabriga, siis Ida-Viru on selles üks võtmepiirkondi. Kui Moskval ei õnnestu seal mingi kokku keerata, siis ei tule ka sõjast suuremat välja.
Igasugu ettepanekute üle võib viriseda, kuid siis tuleks ka omapoolne lahendus välja pakkuda. Praegu jääb sinust mulje, et Eestil polegi muud varianti, kui käed õhku torgata ja öelda Venemaale, et "ega me niiväga ei nõuagi, et see piir peaks Narvast idas jooksma. Võib ka lääne poolt käia." Või siis teise variandina koguda kõik need venemeelsed kokku ja seina äärde. Mis on sinu ettepanek?Chupacabra kirjutas: ↑07 Mär, 2023 12:04 Eestis on ka selline vanasõna, "Sööda hunti palju tahad, tema vaatab ikka metsa poole".
Sellega olen nõus, et mõistab ainult jõudu. Aga mida täpsemalt mida akf välja pakub jõuga kehtestamiseks?Chupacabra kirjutas: ↑07 Mär, 2023 12:23 Sisuliselt on seda kampa 30 aastat poputatud. Austust sellega teenitud ei ole. Üldiselt rahaga loopides ei panegi sa kedagi ennast austama. Arvestades ka asjaolu et venelane hindab jõudu, siis minu ettepanek on sealkandis natuke riiki kehtestada, jõuga. Täna on selleks ka unikaalne ajalooline hetk (Euroopas erilist kisa ei tõuse).
Ei ole nõus. Kindlasti on terve hulk üksikindiviide, kes vastavad sellele kirjeldusele, kuid enamus massidest on siiski majanduspagulased Venemaalt või nende järeltulijad ja neile läheb hea elu vägagi korda. Narva jõe kaldal on pealegi ju näitlik õppetund sellest, milline on elu Venemaal ja milline Eestis. Nii, et teistpidi - kui võrrelda 1991 aasta Jevgeni Kogani ja tema järgijate hulgaga, siis on see praegune vasakule vaatajate hulk tibatilluke. Muidugi tuleb nendega tegeleda, kuid vägivald oleks kontraproduktiivne. Küll aga tasub selgitada asjaosalistele, et riik on valmis vägivalda rakendama.
Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist