Luksmaasturite (Audi on, Jeep nüüd küll mitte) valed VINid:
1JFFC8Y58D722825
WA2224LXCD043339
Menetle veel natuke, ehk koorub midagi head välja

eeee...Madis Reivik kirjutas: ↑19 Juun, 2023 15:37 Fucs, sa panid hetkel teelt välja haljasalale
Luksmaasturite (Audi on, Jeep nüüd küll mitte) valed VINid:
1JFFC8Y58D722825
WA2224LXCD043339
Menetle veel natuke, ehk koorub midagi head välja![]()
* Ajakirjandus, erinevalt sotsiaalmeediast ja saunajuttudest, saab avaldada vaid materjale, millele on olemas enam-vähem kindel tõestus.
[Fucsi lisand - kindlasti leiab ka üksikuid erandeid, aga siis tuleb vaadelda ka milline ajakirjandus mida avaldab - nt. "Kroonika", "Uued uudised" ja "ERR" on kõik kindlasti paljuski erinevad ajakirjandused]
* Mõnikord suudavad ajakirjanikud sügavamalt ja tulemuslikumalt kaevata kui prokuratuur...
* SU juhtumi kohta on ajakirjandusel ilmselgelt rohkem materjali, kui avalikkuse ette on paisatud. Just sel põhjusel pole kõike letti löödud, et mõni materjal pole piisavalt usaldusväärne. Rõhk sõnal "piisavalt". Ajakirjandus annab endale väga hästi aru, et selliste lugude põhjal saab tegutsema asuda ka vastaspool ( a la Sarvedel on juba pliiatsid teritatud) ja seepärast vaatab ajakirjandus väga hoolikalt jalge ette, et mitte jamade otsa komistada - närida saab ka komakohtade üle. Sellised teemad läbivad väga põhjaliku sisekontrolli (kasutame ka juriste) ja kui pole karjuvat kiirust taga, siis poolikute, raskelt tõestatavate materjalidega päevavalgele ei tulda.
* Nii Ekspress Meedia kui ka Postimees Grupi ajakirjanikud on ja olid kohapeal Ukrainas ja tuhnisid seal. Mõnda materjalidest ei saa täiega avaldada ka seetõttu, et ei taheta vilepuhujaid avalikustada ja neid ohtu seada. Ajakirjanduse eetikakoodeks lubab muide oma allikat kaitsta, kui just allikas ise pole korda saatnud kriminaalset tegu. Kui allikas lekitab meediaväljaandele dokumente, siis on üsna tavaline, et väljaanne ei avalikusta kellelegi lekitaja nime.
* Kui "Pealtnägija" väidab, et nad on teatud dokumente näinud (kuid rohkemat ei täpsusta), siis võib mürki võtta, et nad on ka päriselt näinud näinud ja ilmselt veel rohkematki - selliste lugude korral niisama lihtsalt sõnu ei pilluta, et end põnevamaks teha. Lisaks tavatarbijale on ju veel ka konkureerivad ajakirjanikud ning kui Kärmas umbluud ajaks, siis ühel hetkel tuleks see vähemalt siseringis välja - sellise asja peale ükski hea ajakirjanik ei lähe, keegi ei taha pelga kelkimisega oma karjääri hävitada.
Ega ometi riiki, kus talvel sajab lund? Päris alguses vihjati kaudselt millelegi samasugusele.Peeter kirjutas: ↑17 Juun, 2023 9:57 AMvA, oiei-oiei. Kui sa arvad, et ma midagi ootasin, siis eksid. Ma juba korra kirjutasin ja juba tunduvalt varem, et auditeerimise tõenäoline tulem on, et raamatupidamist on korraldatud vastavalt heale tavale ja audiitor talle esitatud dokumentide komplektsuse ja autentsuse eest vastust ei võta.
Aga nüüd leidsin hommikukohvi juues, et on aeg üks oma vana siin ühe sõnaga mainitud teema sellest saagast ära klattida. Nimelt:
Peale valimisi märtsi alguses, siristas üks little birdy mulle kõrva, et "hilja juba, papp kanditud ja selle eest kinnisvaragi soetatud...". Et papp olevat sulas Ukrainast välja minema jalutanud. T
See on teises teemas._dumbuser_ kirjutas: ↑19 Juun, 2023 15:16P.S. Ega keegi pole kursis mis sellest osta.ee keskkonnas müüki pandud maasturiteemast saanud on ? See mille kohta oli ka pilt, et on juba sügisel sõtta saadetud.
Ma nüüd sattusin kuidagi sujuvalt siin mõttevahetuste vahendajaks....Madis Reivik kirjutas: ↑19 Juun, 2023 18:50 Fucs, ajakirjanik võib olla täiesti siiras ja mitte keegi ei pruugi "valetada". Kuid arvestades olematut aega mis ajakirjanik saab artikli ettevalmistamiseks, ei saa eeldada et ta 100% süveneb ja kõigest aru saab. Sellest minu kerge skepsis Pealtnägija suhtes ja raske skepsis vilepuhuja suhtes.
Ja lahenduseks oleks näidata võimalikult palju materjale - arveid kui tekste, mitte arveid kui laual olevat paberihunnikut.
P.S.Ajakirjanik kirjutas: Ma olen alati imestunud selliseid tüüpe kohates - kust küll saadakse nii suur ego, et arvatakse absoluutselt kõigest kõike teadvat ja osatakse kõige kohta sõna sekka öelda ning oma absoluutne tõde edastada?
Inimene ei tunne mind ega ilmselt mitte ühtegi teist ajakirjanikku, aga teab täpselt, et artikli ettevalmistmiseks on olematu aeg ja et ajakirjanik ei suuda süveneda ja ei saa 100 prossa asjadest aru? Et ainult tema saab kõigest täpselt aru?
Lihtsalt remargi korras: Holger Roonemaa, kes kaks aastat tagasi Ratase "Joogid autosse" looga tegeles ja praegu SU teemaga tegeleb, kulutas Ratase loo peale KAKS KUUD. Nii palju siis kiirusest ja mittesüvenemisest....
Holger sai "Joogid autosse" eest Bonnieri preemia.
Tere tulemast foorumi argipäevaAjakirjanik kirjutas: Ma olen alati imestunud selliseid tüüpe kohates - kust küll saadakse nii suur ego, et arvatakse absoluutselt kõigest kõike teadvat ja osatakse kõige kohta sõna sekka öelda ning oma absoluutne tõde edastada?
Samas nii mitmedki ajakirjanduse korüfeed (Hõbemägi, Pullerits, Lang, Kala) on samas mitmelgi korral kurtnud ajakirjanike(nduse) pealiskaidsuse üle uudiste vahendamisel. Kaks viimast muideks ka oma kõrvaga kuuldult konkreetselt SU teemal.Ma olen alati imestunud selliseid tüüpe kohates - kust küll saadakse nii suur ego, et arvatakse absoluutselt kõigest kõike teadvat ja osatakse kõige kohta sõna sekka öelda ning oma absoluutne tõde edastada?
Kasutajad foorumit lugemas: Lothabi ja 4 külalist