Liikluse planeerimisest

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
Väino
Liige
Kontakt:

Re: Nutt ja hala

Postitus Postitas Väino »

Sain tallinlase käest suurte ratastega rulluisud - ütles, et ei suuda enam, jalakäijate vahel nendega kulgemine on eluohtlik. Mul "Kapa-Kohilas" õnneks kergliiklusteel nende jaoks ruumi jätkub. Aga autos olles näitan konkureerivatele jalgratturitele ikka rusikat, mõttes muidugi. :D
Viimati muutis Väino, 06 Juul, 2023 9:45, muudetud 1 kord kokku.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 06 Juul, 2023 9:42 Mul on neid sõidutunde sinust tunduvalt rohkem, niiet tänan muretsemast.
Lihtsalt kui keeran paremale, siis minu ja äärekivi vahelt ei hakka ükski ratturist, tõuksi või mootorrattajuhist emm mööda trügima. Ongi kõik. Mingu autokooli tagasi.
Üldiselt ei hakka ükski mootorrattur, kui ta just ei kavatse kah paremale pöörata, sust äärekivi ja sõidurea vahelt mööda trügima. Kui ta aga seisab sinu kõrval esireas, siis selleks hetkeks, kui sa oma aparaadi liikuma saad on ta juba kadunud.

Ja huvitav, mille alusel sa väidad, et sul on sõidutunde minust rohkem? Mis aastast sul juhiload on?
Viimati muutis AMvA, 06 Juul, 2023 9:45, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

On juhtunud küll, ka olukordi, kus ma olen pidanud järsku pidurdama, et idikat mitte pikali sõita.
Mootoratturid teevad seda üldiselt harva, rollerimehed tihem ja rattamehed kõige tihemini.
Ja selline augu kinni katmine, et sealtkaudu mõni idikas sind ei üllata, on ohutusvõte, mitte ülbamine.

Kui sa vahest aru ei saa, et pöördel vaba ruumi kinni katmine ja lihtsalt ummiku ridades kellegi vaheltsõidu takistamine on eri asjad, siis mine autokooli tõesti tagasi :wall:
Viimati muutis Kapten Trumm, 06 Juul, 2023 9:48, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Väino kirjutas: 06 Juul, 2023 9:44 Sain tallinlase käest suurte ratastega rulluisud - ütles, et ei suuda enam, jalakäijate vahel nendega kulgemine on eluohtlik. Mul "Kapa-Kohilas" õnneks kergliiklusteel nende jaoks ruumi jätkub. Aga autos olles näitan konkureerivatele jalgratturitele ikka rusikat, mõttes muidugi. :D
nendega on ohtlik tõesti, kuna neil puudub tavaliselt ka pidur.
Väino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Väino »

Kannaklots on täitsa olemas, aga pidurdada saab ilma ka.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Ettevaatlik tuleb olla nende titekäru lükkavate rulluisutajatega. Seal on massi juba rohkem ja piduriks ikka see kustukummi suurune klots. Pole mõtet üldse eeldadagi, et need 20 kmh kiiruselt end ülekäigurajale jõudes paari meetriga seisma pidurdavad.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
andrus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas andrus »

Kapten Trumm kirjutas: 06 Juul, 2023 8:37Eks see sama tõusiklik suhtumine on ka siis, kui ikka on 10 000 eurot maksev karbonfiibrist raami ja ABS piduritega ratas, siis PEAB kogu ülejäänud maailm seisma jääma, kui MINA sõidan. Ja eks palju on ka lihtsalt idikaid, kes arvavad, et jalgratturile annab roheline transport kõik vajalikud eesõigused.
Näen hirmsat suuvesistamist. Kas tõesti mingit äratrööbatud premium ratast ei suuda osta, et uurida, mis karu kõhus on? :)
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Nutt ja hala

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kapten Trumm kirjutas: 06 Juul, 2023 9:36 ...

Sa vist ei lugenud mõttega. Küsimus pole mitte selles, et sõidetakse sõiduteel, vaid KUIDAS sõiduteel käitutakse. See, et äkki eikuskilt tuiskab mingi lycra-mees oma rattaga välja ja vuhiseb kahe autorea (või autorea ja äärekivi) vahel olevast vaevu meetrisest vahelst läbi (hea, et lenksuotsaga ei riiva) ja sellega lihtsalt ehmatab autojuhti või hullemal juhul nende trajektoorid ristuvad. Täpselt samamoodi eiravad need "sportratturid" teeandmise korda ülekäiguradadel (üks väga ohtlik koht on Akadeemia teel, kus sõidutee ristub kergteega, no mõni idikas kihutab lausa pidurdamata sealt üle (kuigi ta peab sadulast maha tulema) ja kui julged signaaliga oma nördimust näidata, näidatakse sulle selja tagant keskmist sõrme ka.

...
Kõik siin ratturite eest välja astunud kirjutajad on öelnud: tölle leidub ka ratturite hulgas. Ma ei tea, kus sa liikled, et sul selliseid olukordi "pidevalt" ette tuleb, kuid mina ei ole viimase aasta jooksul pidanud ühegi jalgratturi peale vihastama. Autojuhtide peale küll.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

See on väga suur liialdus KT - ratturite hulgas on tölle ikka päris suur osa, mitte natuke. Ma ületan iga päev kahte ülekäigurada, kust ratturid üle sõidavad (ristumine kergliiklusteega) ja olen juba õppinud, ka siis kui mulle põlev roheline tuli, sealt hoo pea nulliks võtma, sest seda tegemata oleks mõni rattur juba kiirabisse sattunud. Teine ülekäik on reguleerimata, no seal tuleb lausa seisma jääda. Mõlemal on nähtavus autojuhi jaoks ehk mõni meeter (Õismäe kergtee, üks ristumine Astangul ja teine Akadeemia teel).

Olen sealt üle sõitnud ikka hulk aastaid pea igapäevaselt ja olen üsna veendunud, et 90% ratturitest arvavad, et autojuht peab neile teed andma (kui nad sadulas on) või on nii kõvad mehed, et lipsavad läbi ja küll autojuht pidurdab!
Kasutaja avatar
M.R.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas M.R. »

Teil on siin kõik segamini nagu pudru ja kapsad!
Esiteks jalgratturid. Neid on ju mitut sorti, kirjutab mees kes vihkab rattaga sõitu. Need kes treenivad tee peal mind küll ei sega. Ma ei kujuta neid isegi ette kuskil 2km-l rattateelõigul täiskiirusel sõitmas olgu lycras või ilma. Need ju lasevad päevas 50km/h 50+ km läbi ja imelik oleks kui nad kuskil teiste vahel ukerdama peavad ja iga paari km järgi jälle teed ületama :dont_know: Kuskil Itaalias ja lõunamaades sibavad sellised 2m laiustel mägiteedel ja ometi saavad kõik hakkama... Meil nüüd segavad laiadel maanteedel kus ruumi laialt. Teiseks on harrastajad kes omakorda jagunevad normaalseteks ja soodadeks ning siis kruiserid ja igapäevaratturid keda on seinast seina. Need kõik ühte patta panna on ilmselgelt ratturite vastu ülekohtune (sama kui panna kõik autojuhid samasse patta).
Pagan töö segab kirjutamist, aga rollerite ja tsiklimeestega ju sama lugu...
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas: 06 Juul, 2023 9:56 Ettevaatlik tuleb olla nende titekäru lükkavate rulluisutajatega. Seal on massi juba rohkem ja piduriks ikka see kustukummi suurune klots. Pole mõtet üldse eeldadagi, et need 20 kmh kiiruselt end ülekäigurajale jõudes paari meetriga seisma pidurdavad.
Sellistel titekärudel on tavaliselt korralik ketaspidur.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Maanteest pole mina rääkinud. Seal sõidab taolisi üksikuid ja nähtavalt teavad, mida teevad.
Probleemkoht on need väheharitud tegelased linnas ja minumeelest läks asi käest siis, kui jalgratturil lubati sõiduteed sadulas ületada. Varem see lubatud polnud. Enamik mõttehiiglasi vist sai nii aru, et neile anti igakülgne eesõigus. Ja teine eri probleem on see senini toimuv tõukside anarhia.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kapten Trumm kirjutas: 06 Juul, 2023 11:13 ... Ja teine eri probleem on see senini toimuv tõukside anarhia.
Mis käib eriti närvidele rattaga sõites. Kütad mööda kergliiklusteed ja järgmise nurga taga on terve tee tõukse paksult täis. Ei ole tore. Põhikohad, kus sellised kuhjumised toimuvad on Mähe ja Rohuneeme tee - Muuga tee alguses.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Miks selle tõukside anarhia lahendamine venib nagu tigu? Tahtmatult tekib selline seos:
https://www.err.ee/1608938474/sarav-vil ... bolti-asja
Sõidukite regulatsioonid töötab välja MKM. Mida võib ja mis load peavad olema.

Loogliselt pole ka need teenusepakkujad huvitatud mingist toimivast lahendusest, vaid neid huvitab vaid tulu - ehk siis parimal juhul toimub mingi venitamine (katsetame, juurutame) ja elu läheb vanaviisi edasi. Kõik need uued vidinad, kättesaadavuse piirangud jne vaid vähendavad nende tulu. See, et nende tõuksidega läheb iga päev mitu inimest haigekassa kulule, ei huvita selle juures kedagi. Samuti ei huvita kedagi need kõnniteel vedelevad tõuksid. Kuulake ERR liiklusuudiseid näiteks 07.00.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Veel Bolti teemadel (ja värske automaksu kontekstis). Mind jäi kohe vaevama, kuidas muidu tuliselt varamaksude vastu olnud RE äkki hakkas automaksu suureks toetajaks. Küsimusele vastuse ehk leiab erakondade rahastamise järelvalve komisjoni kodulehelt, kuidas eraisik Villigud on käinud RE kassat toetamas. Loomulikult, mingit seost siin ei ole, ei ole.....

Ja täitsa juhuslikult aplodeerivad automaksu kehtestamise peale Bolti esindajad, vähem autosid on ju vesi nende veskile. Ka siin on see juhuslik, nii juhuslik.....
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Google [Bot] ja 2 külalist