Me peaks ju loodusele ja juhusele ka mingi valikuvõimaluse jätma. Rohepoliitika üks alustalasid.
Liikluses veeteedel see toimib hästi - päästevesti kandmine ei ole kohustuslik. Ise käin suht palju vetel, ning olen nagu valge vares oma päästevestiga, mõned korrad on meid isegi “õigete meeste” poolt mõnitatud

Iga aasta upub mõni kalamees minu kodukandis ära ja siis on meedias pealkirjad : “Traagiline õnnetus!”. Ei ole, idioodid lihtsalt, keda ka seadus ei sunni oma elunatukese pärast muretsema.
Sarnane lugu on kalapüügiga jääl: ei ole jäänaasklid ega ujuvkombe/päästevest kohustuslik. Nii kui kuskil Eesti otsas jää veidikenegi sulab pannakse jäälemineku piirang poolele Eestile peale, sest kindlasti mõni ogar suudab kuskil lombis ära uppuda. Kusjuures olen ise kogenud olukorda, kus järvel oli jää ca 30cm , aga jääl viibimine oli terves Eestis keelatud. Päästeamet ajas terve järve tühjaks, aga mind sõbraga, kellel olid jäänaasklid ja päästevestid minema ei ajanud (meie teid ei näinud).
Jalgrattakiivrid võiks olla iseenesest kohustuslikud küll. Harjusime turvavööd kandma, küll saame ka muud valge maailma trikid selgeks (ehitusel kiivreid kantakse juba päris ilusti). Tuttaval meedikul on sisuliselt allergia elektritõukerataste vastu, sest neid traumasid olevat ikka hirmus palju EMOs.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi