Ei tea, minu arvates oleks väga loogiline hüpotees, et samast soost isikutega seksuaalkogemustega respondentide hulgas valitakse rohkem neid erakondi, mis pooldavad näiteks abielu definitsiooni laiendamist võimaldamaks samasooliste isikute abielusid2korda2 kirjutas: ↑21 Aug, 2023 10:37Sa oled täiskasvanud inimene. Kinos jookseb "Lolita - teismelise tüdruku eneseleidmise teekond"(PG-13). Samas jookseb kõrvalsaalis "XXX: Kaasaegne Lolita - kuidas tüdruk suures linnas suurimat riista otsib". Kui mõlemas filmis on TÄPSELT sama stseen teismelise välimusega naisest suuremat riista töötlemas, siis reageeringud saalis on päris kindlasti oluliselt erinevad. Inimesed lähevad saali erinevate ootustega. Tõenäoliselt oleks erinev isegi SAMA isiku reageering erinevates saalides.
Täpsel samal põhimõttel on ka täiesti oodatud inimeste erinev reageering erineva suunitlusega uuringutes sama küsimust kohates. "Kas teil on anaalseksi kogemusi?" on täiesti kohane uuringus "Seksuaalkäitumine Eestis" aga tekitaks võrdlemisi suuri küsitavusi erakondade eelistuse küsitluses. Vähemasti minul lööks häirekellad helisema ("erakonna X valijad on peded!").

Praegused reaktsioonid viivad mind isiklikult mõttele, et rahvastikuregistris peaks olema lipp, mille psühhiaater või perearst saab püsti tõsta ja mis välistaks isiku kaasamise mistahes sotsioloogilisse küsitlusse. Kui ikka närv üldse ei kannata, siis tõepoolest ei peaks osalema. Teaduslikku tulemust ei tohiks see mõjutada nii kõnealuste isikute suhteliselt väikese arvu kui raskuste tõttu nende vastuste tõlgendamisel.
Palun tungivalt teema juurde jääda.
Umbes sama sisukas väide, kui "Kõik on kõigega seotud!"2korda2 kirjutas: ↑21 Aug, 2023 10:37See ei muuda mitte kuidagi asja pointi - andmete esitamise kontekst on oluline!Kriku kirjutas: ↑21 Aug, 2023 9:31Sel juhul oleks mind lihtsalt valesti valimisse kaasatud.2korda2 kirjutas: ↑21 Aug, 2023 9:102. "Ei antud RRst tundlikke isikuandmeid, sest isiku nimed ja kontaktandmed ei ole tundlikud". Mina ei tea kuidas täpselt andmeid edastati aga oletame lihtsalt, et SINU vastavad "mittetundlikud isikuandmed" on kaasas uuringus pealkirjaga "Seksuaalkurjategijate rehabilitatsiooni tegurid süüdimõistetu silme läbi". Kontekst on oluline!
Nõus, aga kuidas see teemasse puutub?2korda2 kirjutas: ↑21 Aug, 2023 10:37Ma olen nii mõneski kanalis aktiivne ja sestap jookseb mulle õppetöö ajal sisse enam-vähem iga nädal mõni "aita õpilast/tudengit/uurijat vastates mõnele küsimusele" palve. Kahjuks tuleb öelda, et vigadeta küsimustikke leidub üpris harva. Tüüpiliseim probleem on valikvastused, mis ei kata kogu võimalikku spektrit ehk kõige tüüpilisemalt puudub imelihtne "Muu" või on valikvastuses vahemikud (sissetulek, elukoha kaugus töökohast jms) mis kas kattuvad või on aukudega (hädad <, >, kuni, alates operaatoritega).