Stark Logistics ja AS Metaprint Venemaa äri

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
rain128
Liige
Kontakt:

Re: Stark Logistics ja AS Metaprint Venemaa äri

Postitus Postitas rain128 »

hjl85 kirjutas: 04 Sept, 2023 1:45
Wots kirjutas: 02 Sept, 2023 21:23 Jääb arusaamatuks miks üldse kaubeldakse selle üle kas Kaja ikka päriselt ka teadis või mitte. Isiklikult arvan, et tehti külm kalkulatsioon - mis juhtub kui asi avalikuks tuleb VS äri ära lõpetada. Kõige hullemal juhul peab ta lihtsalt peaministri koha ülesse ütlema ja poliitikas saab ikka jätkata. Seega rahaliselt oli kasulikum jätkata kuni sai.

FAKT on lihtsalt see Eesti peaministri perekond teenib Venemaal raha ja kogu Ukraina "toetamise poliitika" muutus väga kähku sisutühjaks.

Ei näe ühtegi argumenti miks ta PMina jätkama peaks. Riigina oleme tohutu maine kahju saanud.

Samuti jääb arusaamatuks kuidas riigisaladuse luba ära ei võeta - igal juhul on ju tegemist inimesega kellel on suur tõenäosus sattuda VF mõjutustegevuse ohvriks.
Seletame siis juba mitmendat korda: arvata võid mida tahes. KK ei olnud peale poliitilise põhjuse, mitte mingit muud põhjust kuhu tema abikaasa väikeosalusega ettevõte kaupa transpordib. Tema abikaasa omas sesa juba enne nende tutvumist ehk juba pea 14 aastat.

Riigisaladuse loa äravõtmiseks ei ole absoluutselt mingit alust.
Viimaseks: ei teeni perekond Kallas vaid tema abikaasa. See ettevõte on tema abikaasa lahusvara. KK on täpselt 0 õigust sealt saadavatele tuludele. See vastab ka sinu esinesele küsimusele
Ei ole absoluutselt nõus, perekonda teenivad mõlemad - kas me tahame sellist peaministrit oma riiki juhtima kes ei suuda oma pere sees ka asju ette näha ja endale selgeks teha. Korra olen ka varem öelnud, suurim probleem ei ole venemaa äri juhtum vaid see kuidas seda õigustatakse. See sama JOKK skeem, et minu osa on korras, edasi on kellegi teise probleem. See ei ole hea peremehelik käitumine, see on rehepapilik käitumine.

Ma meelega paistuna üle - see on selle tee algus kus .... aga teised tegid ka kahtlast sõida Iraagis, nüüd on minul õigus teha sama oma naabri juures.
Kasutaja avatar
MadMan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MadMan »

Ma lihtsalt panen siia kaks (tasulist) artiklit.
https://arvamus.postimees.ee/7846859/to ... ustamisele
Reformierakond on valinud taktika, kus oodatakse, et valijad skandaali ja sellega seotud moraalsed küsitavused unustaksid ja meedia rahuneks, kirjutab politoloog Tõnis Saarts.

Hiljuti lahvatanud nn idavedude skandaali puhul ei tasu oodata peaminister Kaja Kallase kohest tagasiastumist. Paistab, et Reformierakond on otsustanud võita aega ja panustab andestamise ja unustamise taktikale. Teisisõnu loodetakse, et valijad on järgmisteks valimisteks toimuva kas unustanud või andestanud, ning ka rahvusvaheline üldsus ei pea Kallasega juhtunut teab mis suureks uudiseks ja kaotab peagi huvi. Meenutades Eesti poliitilist lähiajalugu ja teades rahvusvahelist konteksti, on reformierakondlastel paradoksaalsel kombel üsna tugev alus neis küsimustes optimistlik olla.
https://kultuur.postimees.ee/7841896/na ... rne-ilming
Erinevalt Kallasest, kes on abikaasa taunitavat äri puudutavate küsimuste eest põigelnud, ja erinevalt Kanepist, kes pole selgitusi jaganud, palus Mustonen – küll pärast päevapikkust pausi – oma otsuse ja teo pärast vabandust. Sellegipoolest sai ta tunda, mis laiduväärsete tegude või ütlemiste puhul nüüdisajal tavaks – tühistamist.
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
Kasutaja avatar
Some
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Kaja Kallas komisjoni ees, otseülekanne: https://www.err.ee/1609088294/otse-kaja ... isjoni-ees
Leo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Leo »

ahto42 kirjutas: 03 Sept, 2023 23:20 90ndatel kerkisid ju piirikatele majad. Omelagi vanem sugulane oli piikikas siis pealr sõjaväge ja tuli ära enne kui liiga ahneks läks. Ütles, et ei suutnud rahale ei öelda ja teadis, et see pardakk kaua ei kesta.
Eesti piiril juhtus algusaastatel igasugu omapäraseid asju, mis on tänaseks peamiselt ajalugu. Tuttav eestlane oli Eesti Piirivalve ajateenija 90ndate alguses Vene piiril ja aastane matt oli auto ostmiseks piisav, maksti siis selle eest, et silma kinni pigistaks salakaupa nähes. Ütles, et enamik võtsid matti, sellest ka need majad ja autod tulid. Mingi hetk hakati mati võtjaid lahti laskma ja kinni panema, ta ise ka julges alles aasta-poolteist peale teenistust auto osta, siis oleks saanud tuima näoga väita, et pani raha palgast kõrvale enne ja peale ajateenistust ning natuke sai ka vanematelt :dont_know:
soul
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soul »

Some kirjutas: 04 Sept, 2023 9:09 Kaja Kallas komisjoni ees, otseülekanne: https://www.err.ee/1609088294/otse-kaja ... isjoni-ees
Mattsonilt lühidalt ja tabavald komisjonis toimunu.
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 1147518410
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

Akf Rain-kas sa tead mis kliendid on sinu abikaasa tööandjal? Tead, kellele müüvad, teenindavad jne. Kas sinu abikaasa sinu kohta täpselt teab seda kõike?
See, et sa nõus ei ole ei muuda midagi. Mis JOKK(halvas mõttes) sa siin jahud?Ka minu naisel on oma firma ning ei ole hetkegi tundnud huvi, mis kliendid, kellel müüb ja kuhu. Pole minu asi, mitte kopika eest.
Ning lahusvara on lahusvara-kas oled nõus või mitte, see ei muuda mitte midagi.
Pere sees selgeks tegema-kuule-paranoiliseks ka ei saa minna. Kuskilt jookseb ikka piir. Abikaasa jättis ütlemata ja lootis, et saab enne asjad kokku pakitud. Aga näe ei saanud. Kui sulle abikaasa midagi ütleb enda tegemiste kohta siis kas hakkad DD läbi viima? Igat abikkasa sõna ja tegu hakkad kontrollima?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Minu arvates võiks selle arutelu lõpetada tõdemusega, et suvalisele rainile ja peaministrile kehtivad erinevad kriteeriumid.
hjl85
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hjl85 »

Kriku kirjutas: 04 Sept, 2023 12:08 Minu arvates võiks selle arutelu lõpetada tõdemusega, et suvalisele rainile ja peaministrile kehtivad erinevad kriteeriumid.
Ok. Ühesõnaga tagasiastumise põhjuseks oleks see, et usaldas oma abikaasat ega palunud abikaasal esitada Start logisticu klientide nimekirja j ja ei teinud neile DD?
Saan ma õigesti aru?
Millest omakorda tõusetub küsimus, et mille alusel oleks tema abikaasa saanud esitada SL ärisaladusega kaetud dokumente lugemiseks KK-le?
Kasutaja avatar
Marvin
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Marvin »

hjl85 kirjutas: 04 Sept, 2023 12:14
Kriku kirjutas: 04 Sept, 2023 12:08 Minu arvates võiks selle arutelu lõpetada tõdemusega, et suvalisele rainile ja peaministrile kehtivad erinevad kriteeriumid.
Ok. Ühesõnaga tagasiastumise põhjuseks oleks see, et usaldas oma abikaasat ega palunud abikaasal esitada Start logisticu klientide nimekirja j ja ei teinud neile DD?
Saan ma õigesti aru?
Millest omakorda tõusetub küsimus, et mille alusel oleks tema abikaasa saanud esitada SL ärisaladusega kaetud dokumente lugemiseks KK-le?
Lepiks ehk kokku, et puhta demagoogiaga seda foorumit siin ei risustata?
Peaminister teab, kus ta mees töötab, sest ta on selle firma arendamiseks laenu andnud.
Peaminister teab, et selle firma emafirmal on venes tehas - sest ta on selles firmas külas käinud ja selle kohta on pilt slaidist seinal.
Peaminister teab, et mehe töökoht teenindab valdavalt emafirmat.
Peaminister teab, et ta on venes toimetamist riigifirmale kõvasti ette heitnud.

Peaminister ei leia, et ta selles kontekstis oleks midagi valesti teinud - lihtsalt ühiskonnas on jõuline kognitiivse dissonantsi taju :).

Kas kaks pluss kaks tehte tegemise võimet on peaministrilt palju oodata?
Kasutaja avatar
MadMan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MadMan »

hjl85 kirjutas: 04 Sept, 2023 12:14
Saan ma õigesti aru?
KK andis 350k ettevõttele, mis on Stark Logistics osanik. Summa on märkimisväärne ja sellest ei pruukinud sentigi jõuda Starki pangaarvele, kuid ärisaladused, mis olid teada Novariale, ei saanud saladuseks jääda KK-le. KK pidi teadma, mis firmaga enamasti äri aetakse ja kuskohas (külastus Metaprinti). Hetkel on KK põhiprobleemid olla kergeusklik ja valevorst.
https://www.ohtuleht.ee/1091044/kaja-ka ... ousingusse
Peaminister Kaja Kallas ütles eelmise nädala valitsuse pressikonverentsil, et ta ei küsinud abikaasalt ühtegi küsimust, kui andis viimase firmasse 350 000 eurot laenu. Nüüd selgub, et vähemalt osa sellest rahast investeeriti Stark Warehousingusse.
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Marvin kirjutas: 04 Sept, 2023 12:28Peaminister teab, kus ta mees töötab, sest ta on selle firma arendamiseks laenu andnud.
Peaminister teab, et selle firma emafirmal on venes tehas - sest ta on selles firmas külas käinud ja selle kohta on pilt slaidist seinal.
Peaminister teab, et mehe töökoht teenindab valdavalt emafirmat.
Peaminister teab, et ta on venes toimetamist riigifirmale kõvasti ette heitnud.
Peaminister on eitanud, et teab, millega tema abikaasa firma ja selle emafirma tegelevad.
Peaminister on avalikult rääkinud mitte ainult riigifirmade Venemaa äritegevuse küsitavast eetilisusest.
gooligan
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gooligan »

mina ise päris sellega nõustuda ei saa.
Miks me nõuame endi poliitiliselt eliidilt rohkem, kui meie tavakodanikena tegema nõus oleme?
Teises sanktsioonide lõimes on toodud palju näited, kuidas ALKO1000 müüb vene kalja, kuidas Alexela ja Olerex külma kõhuga imprdivad Vene LNGD, me saame rahulikult osta Espakist Penosili hermeetikuid, Lux Expressi bussid on eesti inimestest tulvil vaatamata sellele, et teeb ka 12x väljumist Piitri suunal ööpäevas . See meid miskipärast ei häiri, keegi ei boikoteeri, keegi ei nõua verd. Kõik on kosher.
Teeme bensuhinnast 15senti alla ja konservatiivid-sotsid-kommunistid moodustavad solidaarselt tankla juures pika järjekorra. Kedagi ei koti, et seesama firma igapäevaselt LNGd jm tooteid Venemaalt impordib. Aga miskipärast läheb õudselt korda peaministri abikaasa vähemusosalusega ettevõtte osutab teenust teisele Eesti ettevõttele. Meid ei koti, et samamoodi käitub veel üle saja teise Eesti logistikaettevõtte (kuigi nendel tõenäoliselt oluliselt madalam eneseregulatsioon ja piirl tõmmatakse paagid kurguni täis).

SAS korjas Pepsi müügilt, kuna viimane keeldus Vene turult lahkumast. Ma pole kuulnud sama kavatsust mõne Eesti poeketi poolt ega tarbijapoolseid nõudeid. IKEA korjas müügilt Marabou shokolaadid ja Daimi kommid, kuna tootja emafirma keeldus Venemaalt lahkumast. Prismast-Selverist võid samu tooteid rahus edasi osta. Bacardit võid siiani osta igast isamaalisest ja vähem isamaalisest lokaalist.

Me ise oleme kahepalgelised ja nõuame mõnelt üksikult poliitiliselt ebameeldivalt tegelaselt oluliselt rohkem. Samas kui ise ei suvatse oma heaolu nimel millestki loobuda. Oleme endale võtnud pehme ja mõnusa positsiooni teiste kritiseerimisel ja hoolitseme et nad ebaeetiliselt ei käituks.

PS! Täiesti käsitlemata on teema, miks need ettevõtted pole suutnud sealt turult lahkuda. Tihtilugu on mängus kogu kontserni elu-surma küsimus. Meie ettevõtetel pole sadu miljoneid rahatagavara ja suurte tootmisüksuste üleöö maha kandmine tähendaks tihtilugu ka selle emaettevõtte sulgemist. Müüa pole neid kellelegi.
Pangad tahavad ikka oma tagasi saada, lepingud täitmist jne. Ole kui suur patrioot tahad, siis ettevõtja peab esimesena silma vaatama oma osanikele, siis töötajatele-lähedastele ja hoolitsema kõigepealt nende heaolu eest. Alles siis tuleb kõik ülejäänu.
Jah, loomulikult mindi risikile üldse Venemaale investeerides, kuid see olukord täna on selline nagu on.
OhYeah
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OhYeah »

gooligan kirjutas: 04 Sept, 2023 13:09
Kui kuskil vagunitäis sitta nii karmilt ventilaatorisse lendab, et on vaja olukorda eskaleerida nii jõuliselt, et see võib lõppeda kuskil maailmajaos tuumanupule vajutamisega, siis istub akf rain õndsalt oma naisega õhtusöögilauas ja sööb seapraadi samal ajal kui NATO riigi peaminister peab tegema otsuseid, mis võivad sõna otseses mõttes muuta riikide ja kontinentide saatust (kui peaks juhtuma halvimast halvim).

Miks me arutame selliseid aabitsatõdesid siin teemas?
aksel90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aksel90 »

gooligan kirjutas: 04 Sept, 2023 13:09
Miks me nõuame endi poliitiliselt eliidilt rohkem, kui meie tavakodanikena tegema nõus oleme?
Teises sanktsioonide lõimes on toodud palju näited, kuidas ALKO1000 müüb vene kalja, kuidas Alexela ja Olerex külma kõhuga imprdivad Vene LNGD, me saame rahulikult osta Espakist Penosili hermeetikuid, Lux Expressi bussid on eesti inimestest tulvil vaatamata sellele, et teeb ka 12x väljumist Piitri suunal ööpäevas . See meid miskipärast ei häiri, keegi ei boikoteeri, keegi ei nõua verd. Kõik on kosher.
Natuke üle nurga lased. See Jupiterile ja härjale erinev lubatu ei käi Venemaaga äri ajamise kohta, vaid selle kohta, kas peaks teadma, millega pereliige tegeleb või mitte. Erinevalt akf rainist peaminister ikka peaks teadma, eriti kui ta esitleb ennast moraalse majakana. Sest kui ei tea, siis juhtubki see, mis praegu - tekib vastuolu, kannatab peaministri ja veelgi hullem - kogu Eesti maine.

Kui aga äriajamisest Venemaaga rääkida, siis on peaministri ja eraisikust ettevõtja vahel väga suur vahe. Viimast ma võin selle eest moraalselt põlata, hukka mõista ja avalikult hurjutada, tema kaubad ja teenused ostmata jätta, aga rohkem ma midagi teha ei saa, kui ma just seadust rikkuda ei kavatse. Me pole üksteisele midagi lubanud, meil puudub üksteise ees igasugune vastutus. Poliitikuga on aga teine asi - rahvas on talle mandaadi andnud, rahva ja poliitiku suhtes on usalduse ja vastutuse komponent tugevalt esindatud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Näha on, et juurprobleem on ikkagi selles, et PM arvab, et peale RE valimisvõitu on kõik lubatud.
Ja kuna sisimas ei nähta probleemi, siis kasutatakse külmalt kogu meediatehnoloogiat selleks, et tegevus kiiresti unustataks (uued skandaalid sunnivad vanad unustama). RE kasutab praegu venitamistaktikat, uued skandaalid tulevad ja valija unustab.

Mina näen küll ilmseid paralleele - täpselt sama attitude, mis maksude kobareelnõuga - me valimistel rääkisime korras riigirahandusest, see (ja valimisvõit) annab meile blankoveksli teha mis tahame....
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: mäger ja 7 külalist