EI ole kõrval olnud, aga tegin järeldused a) pildilolijate kehakeele põhjal; b) eelpoolkirjutanud kaasfoorumlase Trtmppa kirjelduse põhjal:
"Konkreetne relv leiti harjutuse käigus OPFOR-i sõidukist, tehti esmalt ohutuks ja seejärel anti üle seal viibinud PPA patrullile.
Midagi ta seletama jäi selle relva kohta ja ju unustas ära, mis tal parajasti käes on."
See oli SRA võistlus tegelikultmongol kirjutas: ↑18 Okt, 2023 21:43Ehe näide, miks on sõjaväeline väljaõpe parem kui IPSC "turvakursus". Meil nimelt on kolme-punkti-kontroll, mis peale raua ja salvepesa nõuab ka luku(pea) kontrolli. Iseasi on instruktorite pädevus, minu oma võib iga kell kontrollima tulla.vtl kirjutas: ↑18 Okt, 2023 20:46 Minu praktikas on juhtum, kus pauk tuli relvast, mida nii mina kui kõrvalolev kohtunik oli kontrollinud ja tühjaks laetuks tunnistanud. /--/Loogilisem seletus on see, et padrun jäi ekstraktori külge kinni, sõitis lukuga taha, ei tõmmanud lukku päris lõpuni, seega ejector ei visanud välja ning lukku ette lastes sõitis padrunipessa uuesti tagasi. Miks ma seda padrunit ei näinud - ei tea. Igatahes sellest ajast peale on mul komme lukku kolm-neli korda edasi-tagasi lõgistada.

Jah, ma olen ka ise lukupead / püstoli padrunipeeglit kontrollinud siis, kui relv läheb laual puhastamisele, samuti katsunud näpuga padrunipesa.