Ohutu suund

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
vtl
Liige
Kontakt:

Re: Ohutu suund

Postitus Postitas vtl »

mongol kirjutas: 18 Okt, 2023 21:43
vtl kirjutas: 18 Okt, 2023 20:46 Antud pildil ei ole vajadust relva nii hoida, vaid on lohakus. Tüüp ei tegele keskendunult relva kontrolli või demonstreerimisega, vaid hoiab seda suvaliselt käes, tähelepanu on mujal ja laterdab teisega juttu.
Kaitsmata pildilolijaid, küsin üle, et kõige lugupidamise juures - olid kohal, et tead nii kindlalt? Täiesti savi on eelnevalt kontrollitud relva hoida, olgu kukk ülal või all, aga samas näitlikult seletada. Raud vaatab ju ohutusse suunda..
EI ole kõrval olnud, aga tegin järeldused a) pildilolijate kehakeele põhjal; b) eelpoolkirjutanud kaasfoorumlase Trtmppa kirjelduse põhjal:
"Konkreetne relv leiti harjutuse käigus OPFOR-i sõidukist, tehti esmalt ohutuks ja seejärel anti üle seal viibinud PPA patrullile.
Midagi ta seletama jäi selle relva kohta ja ju unustas ära, mis tal parajasti käes on."

mongol kirjutas: 18 Okt, 2023 21:43
vtl kirjutas: 18 Okt, 2023 20:46 Minu praktikas on juhtum, kus pauk tuli relvast, mida nii mina kui kõrvalolev kohtunik oli kontrollinud ja tühjaks laetuks tunnistanud. /--/Loogilisem seletus on see, et padrun jäi ekstraktori külge kinni, sõitis lukuga taha, ei tõmmanud lukku päris lõpuni, seega ejector ei visanud välja ning lukku ette lastes sõitis padrunipessa uuesti tagasi. Miks ma seda padrunit ei näinud - ei tea. Igatahes sellest ajast peale on mul komme lukku kolm-neli korda edasi-tagasi lõgistada.
Ehe näide, miks on sõjaväeline väljaõpe parem kui IPSC "turvakursus". Meil nimelt on kolme-punkti-kontroll, mis peale raua ja salvepesa nõuab ka luku(pea) kontrolli. Iseasi on instruktorite pädevus, minu oma võib iga kell kontrollima tulla.
See oli SRA võistlus tegelikult :) Aga asi ei ole mitte selles, et ipslased teevad nii ja sra-lased naa ning sõjardid kolmandat moodi, vaid antud näide on toodud ainult näitlikustamiseks, et ka turvakontrolli üksikuid elemente ei saa 100% alati usaldada ja ikka on võimalik, et midagi jääb kahe silma vahele.
Jah, ma olen ka ise lukupead / püstoli padrunipeeglit kontrollinud siis, kui relv läheb laual puhastamisele, samuti katsunud näpuga padrunipesa.
Eesti Relvaomanike Liit - relvaomanikud.ee
alfa hotel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas alfa hotel »

Mul on samuti olnud juhus, kui Kalassi tühjakslaadimisel jäi padrun ekstraktori külge. Kui seda märganud poleks, oleks padrun rauda tagasi läinud. Ehk samamoodi reaalne näide, miks ohutu suund on oluline.
mongol
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mongol »

vtl kirjutas: 18 Okt, 2023 22:41 EI ole kõrval olnud, aga tegin järeldused a) pildilolijate kehakeele põhjal; b) eelpoolkirjutanud kaasfoorumlase Trtmppa kirjelduse põhjal:
"Konkreetne relv leiti harjutuse käigus OPFOR-i sõidukist, tehti esmalt ohutuks ja seejärel anti üle seal viibinud PPA patrullile.
Midagi ta seletama jäi selle relva kohta ja ju unustas ära, mis tal parajasti käes on."
No aga see ju ütlebki ära, et kõik oli okei ja igasugune poleemika relva käeshoidmise või kuke osas on pastakast imetud.
professional retard
maksipoiss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas maksipoiss »

alfa hotel kirjutas: 19 Okt, 2023 6:19 Mul on samuti olnud juhus, kui Kalassi tühjakslaadimisel jäi padrun ekstraktori külge. Kui seda märganud poleks, oleks padrun rauda tagasi läinud. Ehk samamoodi reaalne näide, miks ohutu suund on oluline.
Isegi sai vahtkonnast tulles ,relvakontrolli stendis, kontroll lask lakke sooritatud ja pärast koos vahtkonnaülema abiga kirjandit(seletuskirja) kirjutatud :)
Valdemar
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Valdemar »

Enda kogemustest selline juhus, kus AK4-ga olin tiirus laskmise lõpetanud, salv alt ära, lukk taga, ise vaatasin, instruktor vaatas ja kui suunatud lasku tegin käis pauk. Viimane padrun tegi ilmselt tõrke ning jäi kontraktori külge kinni, nii, et kontrollimisel seda ei märgatud. Ei ole just tõenäoline, et midagi sellist juhtub, kuid nii see oli.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist