HeiniR kirjutas: ↑17 Okt, 2023 17:51
Hindade osas: enamus siinsetest foorumlastest saavad tugineda vaid olemasolevatele avalikele andmetele, me saame võrrelda tehingute avalikku sisu ja väärtust,mis loomulikult ei ole sama kui omada objektiivseid andmeid enda ees laual seisval pakkumisel. Küll aga on mulle teada see,et EKV 2.brigaadile on vaja ca 3 JVP jagu soomukeid, mille hulgas ilmselt on ka teatud arv eriotstarbelisi masinaid - medevac, juhtimine, tt jne. Teada oli ka see,et EKV hangib sellele brigaadile kahesuguseid masinaid - 6x6 ja 4x4. 6x6 osas on varasemad avalikud andmed näidanud soomlaste puhul (kes toodavad ka nö rahvaarmeele), et suudavad pakkuda 500k - 1miljon eurot ühikuhinnaga masinaid. Jah, ilmselt on need hinnad ilma raskema pardakahuri (mis om sageli pool hinda lisaks) ja sidesüsteemideta.
[...]
JLTV teema tuli sisse [...]
PS! Sellest varasemast Läti-Soome-Eesti PASI projektist. Jällegi saab baseeruda ainult avalikul infol, sest muud võtta ei ole. Ma ei arva, et minu avalikult kättesaadavate andmete põhjal kujunenud arvamus erineks väga palju siinse foorumi keskmise foorumlase arvamusest, sest me kasutame suhteliselt samu allikaid.
Näiteks artiklid
https://www.err.ee/1142536/kaitsevagi-e ... d-arendada ja
https://www.err.ee/1608229722/lati-saab ... si-soomuki.
Antud artiklite alt leiab terve seeria teemaga seotud teisi artikleid.
Seega võiks vastu argumenteerida, et mis täpsemalt tõele ei vasta (see oli süüdistus minu suunal).
Ma ei ole lugupeetud foorumlast süüdistanud valetamises, ma ei taha üleüldse kedagi "süüdistada". Heitsin ette pigem liiga kaugeleulatuvate (väärate) järelduste tegemises liiga vähese info põhjal.
Ehk mis siis täpsemalt tõele ei vasta (või on vähemalt valejäljed):
- JLTV pole kunagi meie valikus olnud. Esmalt petab ära see 4x4 tähistus, kuid meie valikus olnud 4x4 on tinglikult öeldes väiksemad 6x6, mitte soomustatud maasturid. Meie esialgne plaan oli soetada ainult 6x6, kuid kulude kokkuhoiu eesmärgil otsustasime osad funktsioonid viia 4x4 platvormile, ehk saame rohkem masinaid sama hinna eest. Seda on siin foorumis ka räägitud. Seega ei ole mõtet ka arvutada, vaadata ja mõelda sellel teemal;
- mitte kunagi ei ole me mõelnud teemal "PASI on liiga kallis, teeme ise odavamalt". Ka lingitud artiklist tuleb selgelt välja, et mitte midagi sellist ei ole riigi esindajad väitnud.
Me oleme üritanud valida parimat (NB! Mitte odavamat) tehingut meie riigile, et meie sõdur saaks parima piisavalt heade hulgast.